Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Ako je samo za surf i office , dovoljan je i SSD od 120GB.
Najpouzdaniji model je BACKUP :) - sve ostalo je kocka , jer sve je to elektronika koja
u momentu "crkne ko sijalica".
Dzaba garancija na uredjaj kada je ( ako je moguce ) spasavanje podataka u specijalizovanim
servisima 10-20 puta skuplje od cene drajva.

@Lanikor pošto tebi Džek obično daje najveće popuste, ako naletiš na adapter usb-A na usb-c za manje od 53centa (olaf) ili essager za 68c i dual usb-c 45w punjač za auto (toocki) za manje od $2, baci link. Thanks.

Imam oba, pa mi nije žurba, ovo bih uzeo kao backup postojećih

Zbog toga gledam ssd od 512gb, oko 250gb su trenutno podaci, fotke itd itd
Neka budu jos 100gb za sistem, i taman da budem miran jos 5 god za dodatne podatke, fotke...

I onda cu paralelno (za skladistenje - fotke, podatke...) da koristim ovaj koji je trenutno u laptopu od 640gb (kao externi) i ovaj novi ssd kao sistemski od 512gb.
Onda sam miran sto se tice podataka, necu valjda biti tolki baksuz da istovremeno crknu oba (iako ce externi samo po potrebi da se ušteka).

P.S. ne jurim garanciju, nebitna je, ali ako je slicna cena sa temu/aliexpress kao ovde, bolje da uzmem ovde i da ne cekam. Cak, ako predlazete, mogu i polovan da jurim, ako je velika razlika u ceni...

@Lanikor pošto tebi Džek obično daje najveće popuste, ako naletiš na adapter usb-A na usb-c za manje od 53centa (olaf) ili essager za 68c i dual usb-c 45w punjač za auto (toocki) za manje od $2, baci link. Thanks.

Pošalji mu za uslugu jednu punjenu i jedno pivo, verujem da će brže javiti za popuste.

da li je neko vracao stvari kupljene preko aliexpressa i kako to funkcionise sa nasom postom?

Da sam na tvom mestu uzeo bih Toocki 200W upaljac iz Save Now - ima ga u 2 varijante - jedna je oko 5$ i ne ide kabl, uz drugu ide kabl i ispada oko 6$ - a u rezervi bih ostavio taj od 45W. Ima 2 USB C + 1 USB A ako se dobro secam.

Sto se tice adaptera, ne secam se da sam platio neki, cesto ih upakuju uz neki proizvod koji se bode na USB A ili USB C, npr. micro usb na tip C sam dobio uz sonda kameru, USB A na USB C sam dobio sad uz Sonizoon flesku, ne znam sto su to upakovali ali hvala im.

Ako je vec oko 50 centi, ne bih ni gledao nesto specijalno dalje da mi treba.

Taj od 200W mi je zaista overkill i nepotreban, pošto se sad setih da imam još jedan od 30W, a opet nemam potrošača koji bi vukli ni tih 30W.

Za adapter rekoh čisto ako naletiš, jer sam ih takođe dobijao sa drugim uređajima i nisu mi potrebni, kao ni kablovi koje non stop naručujem, iako ih imam više nego dovoljno.

Taj od 200W mi je zaista overkill i nepotreban, pošto se sad setih da imam još jedan od 30W, a opet nemam potrošača koji bi vukli ni tih 30W.

Za adapter rekoh čisto ako naletiš, jer sam ih takođe dobijao sa drugim uređajima i nisu mi potrebni, kao ni kablovi koje non stop naručujem, iako ih imam više nego dovoljno.
Nije poenta u 200W vec da je best buy za te pare ako je iole kvalitetan kao onaj njihov 65W punjac.

Dobijes predimenzionisan uredjaj koji klasicni potrosaci tipa telefon i neka auto kamera nece uspeti ni da ga zagreju + ima sve portove koje trazis.

@nidzesi prosao je taj voz, prodavnica je zeznula listing pa je bilo kartica od 128GB za oko 2.3$, 256GB za 4.6$, ova od 512GB za 8 i kusur dolara, igrali smo na srecu i dobili smo pravu stvar.

Razumem tvoju poentu, mada ni ovaj od 45W se ne zagreje, jer punim tel koji vuče 12W, a da budem iskren ne sviđa mi se ni onolika "glava" adaptera da viri iz upaljača. Kamera mi je hardwired svakako.

Ima dva toocki, 45 i 50w
1.27 i 2.2eu
Save now sekcija naravno.

Ovaj prvi bih ja uzeo.

Onaj awei kabal je baš tanak. Nekako deluje super jeftino što i jeste i bio. Ali nije baš na nivou toocki itd.

1000029836.jpg

Da se nadovezem na Lexar 512GB microSD karticu, zavrsena sva testiranja, jos jedna potvrda da je u pitanju bila prava stvar.

Testirano kroz citac u laptopu sa Samsung adapterom microSD na SD.

Maltene V60 kartica za ~8$, prezivela je pola terabajta upisa po konstantnoj brzini.

Listing vise ne postoji ali radnja je tu, mozda bude opet neke "akcije" :)

A1iexpress Choice Store

Prilozi

• 20241209_131749.jpg
    20241209_131749.jpg
    181.7 KB · Pregleda: 33
  • Anvil 1GB.png
    Anvil 1GB.png
    182.1 KB · Pregleda: 37
  • CD 1GB.png
    CD 1GB.png
    30.3 KB · Pregleda: 39
  • h2testw.png
    h2testw.png
    173.8 KB · Pregleda: 38
Evo jedno iskustvo sa onim Magicubic projektorom - htedoh da uzmem nesto sad sa police (1m visine) i pade mi projektor na pod. Bio je u svojoj zastitnoj torbici. Nisam ga koristio jedno 3 meseca i ajd reko da vidim da li ce raditi ili je to kraj. Ukljucim ga i startujem i gle cuda - radi. Medjutim odmah po ukljucivanju mi ponudi apdejt softvera i ja prihvatim i odradim apdejt medjutim sve sto je bilo od aplikacija u njemu je novim softverom izbrisano i sva podesavanja, bukvalno ga vratio na fabricka. Nema ni naloga ni aplikacija niti bilo cega. Pa eto cisto ako nekom ponudi apdejt da zna sta moze da ocekuje, a razliku sa novim apdejtom i ne primetim jer se ne secam kako je stari softver izgledao :ROFLMAO:

Od udarca sam sebi update-ovao amneziju :)
E vidis, sad nesto razmisljam mozda mu je samo ponovio apdejt koji mi je bio i prilikom prvog ukljucivanja. Nisam stigao ni proveriti po ukljucivanju jesu li aplikacije bile tu. Mada vezu sa NETom je imao, a posle apdejta sam morao da ponovio obnovim konekciju i unosim sifru. Nebitno, mozda pomogne nekom

U sustini ako ti bas bas bas nije nuzno, ne azuriraj ga vise.

Tako imam 3 Vontara W2 koji su svi na razlicitim verzijama SlimBox-a, dok radi ne pipaj :)

@pwl

Punjace spominjemo svakih par dana... Zar moramo opet ?

HDMI kablove nismo nesto pominjali - vidim u ponudi
HDMI 2.1 4K-120Hz - fiberoptic - 10m od nekih 20$.

Ako neko ima iskustva neka da preporuku , a ti u medjuvremenu pogledaj testove na YouTube.

• Like
Reagovanja: s5p
I mene interesuju iskustva sa 2.1 hdmi kablovima sa alija.
Tv podrzava hdmi 2.1, xbox series s, android box... A ja i dalje koristim njihove fabricke 2.0 kablove.
Dal se oseti neka razlika u slici/zvuku 2.0 vs 2.1?

Toocki 3.0 citac mi je stigao danas ali ga jos nisam probao, ako nije hitno sacekaj dok ga bacim na muke.

Nazad
Vrh Dno