Šta je novo?

Indiana Jones and the Great Circle

@Sean
Naravno da ima, baci pogled na spec req i reci da li ima veze sa mozgom...
A radi pritom na Xbox series S... :)

Mene savetuje da malo apdejtujem i nabacim RT :LOL: I cao na desktop, nema igranja :)

Ja skinuo preload za PC, videcemo u ponedeljak uvece kako sljaka...
Sudeci po klipovima forsiraju namerno RT (i dlss) bez FSR-a, frame gen-a i XeSS-a (mozda dodaju 9.12 ili posle launcha), sto je potpuni bezobrazluk jer igra ne izgleda nesto groundbreaking i na slabijim masinama radi u 1080p 60+ fps-a sa optmizovanim podesavanjima... (6650x gura igru bez problema)
Deluje da su dosta lenji i da sledi optimizacija i peglanje endzina jer ce svakako morati da dodje i na PS5 konzole.

Poslednja izmena:
Nema nista od peglanja engine-a. Nespretno postavljeni Lumeni i glupi Nanite koji su impelemntirani od pocetka ne mogu da se ispeglaju. O TAA da ne pricamo, prevara veka.
Na Xboxu series x radi dobro, ako je 30 fps-a nekome prihvatljivo.

Kakav Lumen i Nanite u ovoj igri? Uopšte nema toga ovde, njihov engine je Id Tech engine, ne UE5.

Na Series X je 60 fps-a, a ne 30, kao što se može videti u DF-om videu gore.

I definitivno nema igranja na karticama bez hardverske ray tracing podrške, bar zvanično za sada.

Kakav Lumen i Nanite u ovoj igri? Uopšte nema toga ovde, njihov engine je Id Tech engine, ne UE5.

Na Series X je 60 fps-a, a ne 30, kao što se može videti u DF-om videu gore.
Moja greska izvinjavam se, citao sam o Lords of the fallen pre ovoga pa sam pobrkao loncice hahaha. Mislio sam da sam jos uvek u toj temi 😁

@Jovyland

Nisam hteo da kacim ali hajde....

U principu sljaka i izgleda ok, ali defintivno su podigli lestvicu, tako da 10xx, 20xx, i 5700 serija "ide pod" led... i generalno grafe sa 8gb vrama
Ako pritom zaista ne implementiraju FSR, XeSS i AFMF bice igranke...

+edit
4090+14700k sa svim nasviranim u 4k mislim da ide oko 65-90 fps-a, sto mi daje utisak da igra nije jos optimizovana i da ce biti d1 ili vecih patcheva kasnije.

+edit 2
Spojlujete sebi lokacije i pricu iz klipova, ja se maksimalno sudrzavam od istih....
Sudeci po review klipovima utisak je da je Bethesda rekla recenzentima "no pasaran" za spojlovanje nekih stvari.
Generalno igra je vrlo pozitivno iznenadjenje iako su -borba ("puskaranje"), stealth i AI vrlo vrlo "clunky" odradjeni.

Poslednja izmena:
Sad Monkey GIF by Wahala Room

jel mogu da igram ovo uopšte? imam rx590

Igra je ok, vise old school avantura, igra na kartu nostalgije ali to radi odlicno i pritom postuje izvorni materijal i fanove...
U principu je vise "AA+" nego "AAA" naslov, ali licenca za IJ igra veliku ulogu. Pritom Troy Baker "izuva" u kopiranju Harisona Forda, zasluzuje nagradu za performans svakako.
I bolje je sto su isli na FPS izvedbu jer pored Uncharteda i novog TR-a ne bi mogla sta da trazi niti bi mogli da izvedu "blockbuster" avanturu iz 3. lica.
A Indiju ne lezi Rambo fazon TR/Uncharted igara vec je akcenat na likove, lokacije i zagonetke.

Ne treba puno da se napravi "mnogo dobra igra" ako studio zna sta radi, samo se eskiviraju moderni trendovi i ispostuju igraci...

+edit
Wukong, SM2, Refantazio, STALKER 2 i Indiana Jones... U sustini vise nego dobra godina.
Odlicni naslovi sumnjam da ce ijedan osvojiti GOTY naslov, mozda dobiju nagradu za odredjene elemente. Mada Wukong i Refantazio jesu najbolji kandidati.

Poslednja izmena:
Ja je cepam u Eaccess evo vec 10ak sati, i tacno je, igra je najmanje koncentrisana na puskaranje i stealth.Ali je super sto postoji vise nacina da se savlada neprijatelj(ako ste mastoviti naravno).Igra pruza slobodu da radite sta hocete.
Na Hard tezini stealth je vec malo ozbiljniji, do duse stealth manje presudan za celokupnu igru, posto postoji neko ja mislim vremensko respawnovanje neprijatelja.
Da ne spojlujem sad bez potrebe.Od igre ne ocekujte Wolfenstein-a i napucavanje, igra je cista Avantura skoncentrsirana na pricu likove (Napisa gore vec @Yojinbo) i ono najvaznije misteriju i zagonetke.
Ako igru igrate, polako s uzivanjem, i pratite fabulu, i ne pokupite samo "data/notes" tj papirice i knjige s klupe i archive-ujete, svaki quest ima super "istoriju" i radnju.
Kvestovi su svi do jednog uvijeni zanimljivim misterijama i komentarima kako Indija tako i NPC-eva tokom questova.
Tako da ko bi samo da je pretrci, savetujem da je i ne igra, jel sidequestovanje (Ako je ovo u opste rec) je ustvari mozda i bolje od Main questova. (y)

I bolje je sto su isli na FPS izvedbu jer pored Uncharteda i novog TR-a ne bi mogla sta da trazi niti bi mogli da izvedu "blockbuster" avanturu iz 3. lica.
Paradajz, šteta što je u tom slučaju neću igrati a baš sam se ponadao lepim momentima kao što je bilo prilikom davnog izgradnja IJ & Infernal Machine...

RT je uvek bio OPC. - ovo forsiranje je :sick: (ok, treba da kupim kartu :) )

Ja sam oduševljen. Pogodili su u centar za Indiana Jones naslov. Spucao sam skoro 8 sati u prvi hub da odradim i istražim sve što je moguće od sadržaja. Posle Deus Exa ovo je prva igra koja odrađuje hub world dizajn kako treba. Ima tu i metroidvania aspekata ali je sređeno da ne bude previše backtrackinga nego da kroz istraživanje tog hub worlda igrač upozna levele i usput rešava sporedne zadatke iz dnevnika kojih stvarno ima dosta i nijesu monotoni. Rekreacija iz prvog filma je poslužila da se postavi ton igre i taj ton i cjelokupni vajb Indane Jones održavaju konstatno. Kroz dijalog, kroz karaktere, humor. Sve je apsolutno tu.

Combat i stealth su iskreno mediocre ali velika pažnja je posvećena istraživanju, dizajnu nivoa, zagonetkama i progresu karaktera tako da donekle može da im se to oprosti. Ja od ove igre nijesam očekivao apsolutno ništa. Mislio sam da će biti modernizovana woke verzija kultnog klasika, kao što se dešava u zadnje vrijeme ali neko je iz Machine Gamesa ili Bethesde lupio šakom od sto. I neka je...

Startovao je preko game pass-a, u 4K native sve max, na 6900XT super radi, onaj uvodni deo iz filma 75-85fps, u muzeju preko 100fps. ali kasno mi je sad da igram dusa mi spava vec, sutra cu da nastavim pa pisem utiske. muzika predobra, glasovi oridjidji ubodeni :) kao da gledam film :)

Prilozi

• unknown_2024.12.09-02.05.png
    unknown_2024.12.09-02.05.png
    3.6 MB · Pregleda: 82
  • unknown_2024.12.09-02.21_1.png
    unknown_2024.12.09-02.21_1.png
    2.7 MB · Pregleda: 79
  • unknown_2024.12.09-02.22.png
    unknown_2024.12.09-02.22.png
    2.1 MB · Pregleda: 67
  • unknown_2024.12.09-02.28.png
    unknown_2024.12.09-02.28.png
    3.5 MB · Pregleda: 81
Meni na 6600 u Medium radi super i ne zalim se, izgleda lepo i tako ali izasao update vec, ali u sledecem ide FSR dodatak.
Trebace ovde jedno 5-6 update da to sve radi kako treba ali ne mogu cekam, igram pa kako bude
Sada sam u fazonu da skinem sve filmove da gledam ponovo :)
New Features
  • Added Full Ray Tracing (Path Tracing) feature on supported NVIDIA video cards. A minimum of 12GB VRAM is required to make use of this feature. Please note that we’re also working to support AMD FSR in a future game update.
Evo kome se cita.
Dodace i AMD FSR

Full path tracing nije vredan paznje, zaista, vrlo malo realnih promena, FPS prepolovljen, a i dalje ostale LOD problem sa senkama, samo su sada senke totalno "omeksane" jer je ipak u pitanju Ray tracing, pa se eto manje vidi da senke imaju los LOD. Ovo je jedna od onih igara koja tehnicki nije dovrsena, ali je igriva. Trenutno se treba baviti sa LOD opcijom iz konzole koja po meni vredi vise nego RT, ali i ona obara FPS, ali ni priblizno kao RT.
r_loadscale 5 umesto r_loadscale 1

Full path tracing nije vredan paznje, zaista, vrlo malo realnih promena, FPS prepolovljen, a i dalje ostale LOD problem sa senkama, samo su sada senke totalno "omeksane" jer je ipak u pitanju Ray tracing, pa se eto manje vidi da senke imaju los LOD. Ovo je jedna od onih igara koja tehnicki nije dovrsena, ali je igriva. Trenutno se treba baviti sa LOD opcijom iz konzole koja po meni vredi vise nego RT, ali i ona obara FPS, ali ni priblizno kao RT.
r_loadscale 5 umesto r_loadscale 1
Opet moram da ponovim, mučno forsiranje RT koji ne vredi mnogo - a košta (u FPS) mnogo...Budalastine po meni. A da ne mozes da igras bez RT, teske reci bih upotrebio :)

Tako je to kada je naslov sponzorisan od strane nVidije... Naslov je vise zavistan od Vrama, što je doduše pokopalo dosta nvidia kartica, posebno 3080
Bice verovatno jos neki patch pre/posle NG i moraće jos jedan pred launch na PS5, što bi značilo tamo u februaru ako se ne varam...
Možemo da se nadamo do tada implementaciji FSR-a, ali do tada će je većina obrnuti

Lepo izgleda igra, jedna od boljih.
Budala nisam proverio email I čekam tri dana duže da počnem igru a Microsoft častio pristupu na MS Compay portal, sa čudnovatim cenama. 🥳

1000020692.png

Microsoft employee account and family.

Ja sinoc upalio "na kratko" oko 21h, cisto reko da predjem uvod...
Zakucao se do 2h ujutru, nisam ni provalio koliko je vremena proslo...

Pritom radi odlicno na konfiguraciji iz potpisa, kombinacija supreme/high podesavanja 1440p 80-115 fpsa u zavisnosti od lokacije. (Vatikan napolju/unutra)

Meni je ovo lagano GoTY - prava definicija igre gde se sve poklopilo i gde je konacna igra daleko bolja od svojih pojedinacnih elementa gameplaya...
Ako od ovoga ne naprave trilogiju nista nisu uradili, pritom buduci naslovi mogu biti samo bolji.

Nazad
Vrh Dno