Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Dobio sam i papir o registraciji broja, što je malo bezveze jer me nisu ni pitali da li želim da registrujem na svoje ime, ali ajd, nije problem.
Nema šta tu ko da te pita ili ne pita, procedura pri prenosu u A1 je da (privremeni*) broj pri prenosu bude registrovan.
*ako se zahtev odbije
Osim toga, sada ne mogu da dodam broj na postojeći A1 nalog na kome se već nalazi jedan postpaid broj. Ima li fora da se to odradi?
Od nedavno samo više pripejd brojeva na nalogu, dok uz postpejd za sad mora neregistrovan.

Do korisničke podrške nije moguće doći telefonom. U poslovnici me gledaju belo na postavljena pitanja.
Napravio sam novi nalog nekako i dodao broj, mada tu i nemam ništa pametno da uradim, čak ne mogu ni VAS servise da kontrolišem, kao što mogu za postpaid.

Ono što mi je trenutno veliki problem je što mi ne stiže broj za potvrdu online transakcije. SMS radi, ali od yettel banke za potvrdu ne stiže. U banci su rekli da kod njih ne postoji problem i da vidim sa A1 da provere "kanal" što, naravno u poslovnici nikome ne znači. Otvorili su tiket i sada treba da čekam 3 dana da bi me neko nešto obavestio o tom tiketu.
A1 aplikacija je blagi užas i ne radi pola vremena. Na wifi još kako tako, dok na A1 4g nikako (internet je ok druge stranice i app mi rade).

Imao sam i ja taj problem sa kodovima za potvrdu transakcije kad god sam menjao operatera (poslednji put pre ~7 god). Nikada nije bilo reseno dok me naprednija podrska banke nije kontaktirala. I znam da su me uvek terali da iskljucim pa ukljucim telefon i ako mi je bilo smesno, uvek su forsirali da se to uradi ne da se togluje airplane mod. I dok nisam opalio reboot stvarno nije htelo da proradi. Koja je fora ne znam, odavno sam se "skrasio" na VIP/A1 prepaid.

Napravio sam novi nalog i dodao broj, čak ne mogu ni VAS servise da kontrolišem, kao što mogu za postpaid.
Na ovo sam se i ja žalio, ali bez uspeha. Pokušao sam da zatražim isključenje VAS usluga pozivom call centra, ali ni to nažalost nije moguće. Nemam živaca da se bavim prigovorima i Ratelom. Već sam ih ganjao povodom isključenja promotivnih i servisnih poruka.
SMS od yettel banke za potvrdu ne stiže.
Ako ti je limit po kanalu od 20M nedovoljan (prim. aut. za mBanking), onda zovi call centar da ti ga resetuju. Mada mi je stvarno neverovatno da su mToken zamenili sms-om za eBanking naloge ili 3D Secure.

Ako koristis AdBlock ili privateDNS probaj da iskljucis. Ni meni ne radi preko mob neta ako su ukljuceni
Bravo.
Nije ni jedno ni drugo od navedenog, ali jeste cloudflare one koji se androidu javlja kao vpn, a menja DNS zahteve na cloudflare.
Čudno je jer se ništa ne menja na wifi, zahtevi idu na isto mesto, vpn je i dalje povezan, ali eto. Kada ugasim CF, proradi a1 kako treba.
Čini mi se da je to problem samo kada se moja1 tako startuje. Ako upalim naknadno, sve bude ok.

Prebacio sam se u A1. Devojka u poslovnici mi je rekla da danas, kada se aktivira kartica, moram da odem do poslovnice još jednom zbog aktivacije plana, ali čim sam ubacio karticu u telefon, dobio sam sms da je mega plan aktiviran do 2025. Ima li još neki razlog za odlazak u poslovnicu?
Dobio sam i papir o registraciji broja, što je malo bezveze jer me nisu ni pitali da li želim da registrujem na svoje ime, ali ajd, nije problem.
Osim toga, sada ne mogu da dodam broj na postojeći A1 nalog na kome se već nalazi jedan postpaid broj. Ima li fora da se to odradi?
Taj Zahtev za registraciju broja ujedno predstavlja i Potvrdu o prijemu prepaid paketa. Kada sam sa tog privremenog broja kontaktirao njihov Call Centre, rekli su mi da taj broj nije u njihovoj mrezi, iako sam mogao da pozivam sa njega i aktivirao sam Dobar plan. Bilo mi je i smesno i cudno. Kako je prenos greskom radnice A1 propao, ja sam tu karticu koristio 15 dana, dok je trajao Dobar plan, isle su poruke i pozivi. Jos nekoliko puta sam pozivao njihov korisnisnicki i uvek bih dobijao odgovor da broj nije u njihovoj mrezi.

BTW, pre 8 godina, kada sam prenosio broj kod njih, privremeni broj je imao drugaciji karakter, tada su ga tretirali kao da je u njihovoj mrezi (isto je propao prenos broja u tadasnji VIP) i mogle su da se koriste sve usluge. Sada su to u medjuvremenu izmenili.

Da li ovaj A1 Mega plan ima kvotu neta za Zapadni Balkan? Ako nema da li ima da se dokupi neki dodatak i koliko kosta?

Bravo.
Nije ni jedno ni drugo od navedenog, ali jeste cloudflare one koji se androidu javlja kao vpn, a menja DNS zahteve na cloudflare.
Čudno je jer se ništa ne menja na wifi, zahtevi idu na isto mesto, vpn je i dalje povezan, ali eto. Kada ugasim CF, proradi a1 kako treba.
Čini mi se da je to problem samo kada se moja1 tako startuje. Ako upalim naknadno, sve bude ok.
Još čudnije što se to dešava samo na A1 mobilnom netu. Preko MTS 4G otvara bez problema, kao i preko svih wifi mreža. Neverovatno da imaju problem sa svojom aplikacijom na svojoj mreži.

Da li ovaj A1 Mega plan ima kvotu neta za Zapadni Balkan?
Nema
Ako nema da li ima da se dokupi neki dodatak i koliko kosta?
Postoji Montenegro roming samo za CG, dok se u ostalim državama ZB koriste regularni roming dodaci

Ako zahtevam prenos broja u a1 krajem decembra, a prenos bude obavljen tek u januaru, jel dobijam besplatan mega plan?

@djole5 do sada je uvek bilo bitno kada je podnet zahtev. Trebalo bi da bude dodeljen besplatan plan.

I sta bi sa onim dupliranjem gigabajta u A1 uz mocni plan za 90 din?Jel moze neko od nas sto smo preneli da aktivira taj dodatak?ili vazi samo za regularno kupljene planove.Nesto mi se ovi gigabajti brze tope nego u Globaltelu😂😂😂

To za nas što smo preneli broj očigledno ne važi, kod mene je dodatak od 10 GB dostupan po regularnoj ceni od 400 dinara.

Da li pri prelasku iz mts (postpejd) u A1 mega plan moram prvo u mts da pređem na pripejd (dobijem novu karticu) ili ne? U poslovnici A1 mi rekli mora a čujem i da ne treba.
Takođe čujem da nemaju u svim poslovnicama A1 u BG mogućnost tj. karticu za mega plan.
Da li je to tačno ili ne i znate li u kojim poslovnicama nije bilo tih problema?

Ako nemaš zaduženja kod mtsa, možeš odmah u a1. To za karticu je možda bilo na početku, ja sam prebacio 2 broja, jedna mnp, druga cc, sve prošlo ok.

Ako nemaš zaduženja kod mtsa, možeš odmah u a1. To za karticu je možda bilo na početku, ja sam prebacio 2 broja, jedna mnp, druga cc, sve prošlo ok.
Izvini a šta je mnp?😟
I da li bi mogao da mi pojasniš (ti ili neko drugi) šta se dešava sa mojim postpejd brojem dan nakon prestanka UO i vraćanja opreme.
Da li moram da kupim neki pripejd da bih mogao da ga koristim tih nekoliko dana dok ne pređem u A1 ili ne (da ne ispadne nepotrebni trošak) i da li u suprotnom i dalje mogu da bar primam pozive?
Pretpostavljam da račun za novembar mora biti izmiren i da će mi obračunati broj dana u decembru. Kad to platim idem odmah u A1 ili mi treba i neka posebna potvrda od mts?
Izvini, ali davno sam bio pripejd i zaboravio sam kako to funkcioniše☹️

Dan nakon isteka ugovorne obaveze broj je slobodan, i dalje je aktivan, i dalje je na istom postpaid paketu, ideš u poslovnicu A1 i podneseš zahtev za prenos broja u A1 mrežu na prepaid. Dobiješ karticu sa privremenim brojem koju ubaciš u telefon kada prenos bude završen kroz par dana. Tih par dana i dalje koristiš mts karticu. Mega Plan biće automatski aktiviran na godinu dana.
U momentu kada prenos bude uspešno završen ugovor sa mts-om je raskinut.
Ja sam prošle nedelje tako prešao iz Yettela sa brojem koji je bio na postpaidu.

Poslednja izmena:
Jel dobiješ neku poruku od A1 kad možeš fizički da promeniš karticu i kako i kad ti mts naplati tih par dana koje si koristio?

Jel dobiješ neku poruku od A1 kad možeš fizički da promeniš karticu i kako i kad ti mts naplati tih par dana koje si koristio?
dobijes poruku samo da ce broj biti prebacen tog i tog dana i ujutru kad primetis na telefonu da nemas mrezu samo zamenis kartice i to je to

Da, dobićeš par poruka da je prenos odobren, i kad će biti izvršen.

Poslednja izmena:
Ok, hvala.
A obaveze prema mts za tih nekoliko dana....? Ima li ih i kad i kako se regulišu?

Od mts-a ćeš u januaru dobiti račun za decembar, obračunat za broj dana koliko je broj bio na postpaidu (po standardnoj, većoj tarifi, bez ugovorne obaveze).

kada broj prekine da prima pozive i sms, da li je moguce to ponovo pokrenuti bez uplate kredita.

samo primanje.

500din je sada najjeftinija cena pripejd kartice (bilo kog operatera)?

Može li da se kupi kao na trafici, bez registracije na moje ime, pošto ne kupujem za sebe?

Nazad
Vrh Dno