Šta je novo?

Dahua televizori

johnterry

Poštovan
Učlanjen(a)
21.05.2021
Poena
55
Da li ga neko ima? Kakvi su utisci? Na "sajtu koji deli crne vaucere" ima da se kupi Dahua 65 inca za 41 000. Uz vaucer moze da se spusti na 36 000. Da li se isplati uzeti kao totalnu nepoznanicu? Logikom kakve su im kamere, ne bi trebalo da je losiji od Vox, Fox, Tesle i ostalih slicnih

Stigao Tv juče. Prvi utisci da je ok. Ima Android i Google play zvaničan. Što se tiče podešavanja dalje nisam išao pošto koristim Fire cube. Slika ok. HDR10. To jedino nije stojalo u karakteristikama. Malo je "deblji" od nazad al mi ne smeta. Daljinski dobar. Skoro poput fire cube daljisnkog. Uglavnom za 36 000 prezadovoljan
Jer je onaj magicni daljinski....?

Pozdrav svima. Evo uclanih se zbog ove teme :) moze li mi neko ko je ima ovaj televizor reci da li ke kontrast relnih 1:6000 i da li ima probijanja svetla na panelu. Takodje me interesuje brzina samog androida posto se dvoumim izmedju ovoga i hisense 55e7q koji bi trebalo da vrti VIDAA OS.

Koliko znam Dahua je jedan od najpoznatijih proizvodjaca vrlo kvalitetnih kamera za video nadzor.Treba biti oprezan ,baram u pocetku ,oko ponude televizora.Ovo sto sam do sada mogao da vidim i procitam ne vrede moju paznju.Mislim da su na nivou Fox,Vox,Tesla...

Koliko znam Dahua je jedan od najpoznatijih proizvodjaca vrlo kvalitetnih kamera za video nadzor.Treba biti oprezan ,baram u pocetku ,oko ponude televizora.Ovo sto sam do sada mogao da vidim i procitam ne vrede moju paznju.Mislim da su na nivou Fox,Vox,Tesla
Vidis da sam oprezan :) Rlem istrazujuci pronadao dam da oni nisu novi u proizvodnji lcd ekrana i displaya posebno za profesionalnu upotrebu. I kedan su od top tri proizvodjaca profesionalnih display-a. Od 2020 su navadno u svoje profi displaye poceli da ubacuju consumer gadgete (tuner, os…) i da ih prodaju kao tv setove. Nema puno reviewa tv setova ali svi hvale njihove komercijalne displaye.

Kum je kupio cini mi se neki 55''. Kaze da ima fantastican zvuk.

Pise trosak dostave 0 din. Jel to bila besplatna postarina? (sada pise 1800din dostava)
Meni je tako ispalo. Možda zato što sam član A kluba.
Za mene kao ne preterano zahtevnog korisnika je sasvim ok kupovina. U zavisnosti od izvora zavisi i kvalitet slike. Preko youtube na njegovom androidu sam pokusao da pustam 4k snimke. Malo koči dok učita pa posle ide ok.
Tv gledam preko Firecuba. Eon naravno ima bolju sliku nego Iris. Kanali koji nisu HD su osetno lošiji. HD kako koji. 4k kanali i youtube su perfektni.

Da li ima glow-a nekog, probija li svetlo na paneli negde? I da li je crna stvarno crna. Sa kontrastom 6000:1 i 350 cd to bi trebalo da je vidno bolje od recimo Fox tv-a koji imaju kontrast 3500:1 i 280cd to mi je bitna informacija. Da uprostim. Da li lazu u specifikacijama ili ne. Dahua ne bi trebala sebi da dopusti da se frlja specifikacijama (cak su i za dijagonali naveli tacnu cifru a ne 65") pa ako su ove specifikacije tacne koje oni navode i osvetljenje je koliko toliko uniformno to je za ove pare izuzetna kupovina. Unutra je 8core A55 procesor sa 2gb ram i 8 gb rom sto je za neke osnovne potrebe i ne zahtevnog korisnika odlicno da ne morate kupovati stick. A ako je panel k'o svet onda cak i da nije smart je odlicna kupovina.
A to zavisi od toga da li je :
1. Kontrast zaista 6000:1
2. Ovetljenost kako pise
3. Uniformno osvetljenje.
4. Odziv zaista 6.5 ms (sto mi je izuzetno brzo za PVA panel)

I da nasao sam info da koristi subpxel rendering sto znaci da bi kada zakacite laptop na ekran to trebalo da izgleda k'o svet.

1. Kontrast zaista 6000:1
2. Ovetljenost kako pise
3. Uniformno osvetljenje.
4. Odziv zaista 6.5 ms (sto mi je izuzetno brzo za PVA panel)
čisto sumnjam da ovde ljudi rade tako ozbiljno testiranje. eventualno ako redakcija benchmark.rs dobije neki primerak za recenziju. ovde se mogu očekivati utisci i to je to.

Stigao tv , prvi utisci ,za taj novac odlican , ocekivao sam da je interfejs sporiji ali je sasvim ok , boje i sama slika su ok kad se prebaci na warm i poiskljucuju sve gluposti tipa dinamickog kontrasta luma korekcije i ostalih nebuloza , panel je solidno mat ali i dalje ima refleksija sto mi je jedina mana koju imam za sada...

Stigao tv , prvi utisci ,za taj novac odlican , ocekivao sam da je interfejs sporiji ali je sasvim ok , boje i sama slika su ok kad se prebaci na warm i poiskljucuju sve gluposti tipa dinamickog kontrasta luma korekcije i ostalih nebuloza , panel je solidno mat ali i dalje ima refleksija sto mi je jedina mana koju imam za sada...
Te gluposti su svakako tu zbog marketinga, ali me cudi da ih Dahua i ne koristi za marketing kao drugi proizvodjaci. Verovatno su svesni koliko je to besmisleno.

nije tema za poređenje brendova. hvala na razumevanju

Meni još nije stigao,očekujem u utorak da stigne,pa ću slikati ako već neko ne objavi.Inače danas sam pričao sa drugarom koji se dosta razume u televizore i rekao je da ga samo brine što je osvetljenje 300 nita.kaže kada bi npr slika bila statična u nekoj boji što svetlija to bi se više primećivalo jer bi vremenom gubio svetlost e sada neznam koliko je to vremenski ali možda npr u igricama dok se igra neki fudbal gde je zeleno celo vreme možda bi tu moglo primetiti tu neku manu dok recimo kod nekog modela koji košta oko 100000 dinara i ima 600 nita to se ne dešava uvek isti intenzitet osvetljenja.Ali mislim da je to zanemarljivo jer u skoro svim drugim situacijama slika je dinamična i ne bi trebalo biti nikakvih problema ako se to može nazvati problem.Kaže za te pre pogotovo što je cena za jednog od članova foruma bila 36000 dinara je neverovatna.

Nazad
Vrh Dno