Šta je novo?

Dahua televizori

johnterry

Poštovan
Učlanjen(a)
21.05.2021
Poena
55
Da li ga neko ima? Kakvi su utisci? Na "sajtu koji deli crne vaucere" ima da se kupi Dahua 65 inca za 41 000. Uz vaucer moze da se spusti na 36 000. Da li se isplati uzeti kao totalnu nepoznanicu? Logikom kakve su im kamere, ne bi trebalo da je losiji od Vox, Fox, Tesle i ostalih slicnih

Za vas koji ga imate, jel ima tv probijanja svetla po ivicama?

Moze neka slika kako izgleda u prostoru?

Mnogo me svrbi novcanika sada :D

da mu klima ladi televizor?

Imam model L TV50-SD400, e sad imam amazon fire tv box i eon uz xbox series s, taman sva tri hdmi-a su mi popunjena. Problem mi je kada povežem soundbar na optiku tv-a i optika soundbara, u pozadini se i dalje čuju zvučnici tv pa imam distorziju zvuka. Koristim sva tri hdmi sa urđajima pa ne bih preko njih povezivao optiku na soundbar, želeo bih da na svakom uređaju imam zvuk samo na soundbaru a ne i tv-u. Čačkao sam u podešavanjima ali se nisam snašao. Ako ima neko slično iskustvo, molio bih za savet i pomoć.

Probao danas Karticu od jednog kablovskog operatera i neće da radi sa njom,ne znam zašto nisam bio tu kada su majstori nameštali stavili su mi set top box ili kako se već zove i bolje mi je tako sa obzirom da je Dahua daljinski bez dugmadi 0,1,2,3...9. tako da to je za sada Znači kartica-slot ima neki problem?Šta nije kompatibilno ako iko zna?

@sasa85 kabl je utaknut u pravo mesto? pošto obično televizori imaju i DVB-S

Izgleda da operater iz Bačke Topole očito ima problem kada pokuša da ubaci modul u televizore koji nisu marke LG ili Samsung,tako sam dobio informaciju i samo kažu da ne može.

Kad sam tražio da ubace karticu u moj LG monteri su mi rekli da je sporije menjanje kanala. U pitanju je SBB
To sam hteo da uradim jer sam kupio i magični daljinac i nisam želeo da imam drugi za menjanje kanala.
Onda sam kopirao osnovne funkcije origanlnog na onaj od risivera kablovske jer magični nije hteo. Sad koristim samo onaj SBB-ov a magični ako puštam filmove ili idem na net što je retko.

Nisu na popustu vise. :/

Da li ce ponovo biti ko zna, tmana kad sam prelomio da uzmem jedan oni digose cene. :)

boje i sama slika su ok kad se prebaci na warm i poiskljucuju sve gluposti tipa dinamickog kontrasta luma korekcije i ostalih nebuloza
Može li mi neko pomoći oko ovoga... Kako da sredim sliku tj uradim kao što je rekao @ivic ?
Ako može neko da mi pojasni malo oko PODEŠAVANJA SLIKE? Danas mi stigao TV... ali mi slika malo "čudna"...
TV koristim preko HDMI kabla i modifikovanog MOW-BOXA Supernova TV

Hvala unapred na pomoći! 🙋🏻‍♂️

Prilozi

• Screenshot_20250108_233849.jpg
    Screenshot_20250108_233849.jpg
    152.6 KB · Pregleda: 180
Poručen LTV58-SD400 preko gornjeg linka gde je jedino na akciji za 32.999, svuda je skuplji bar za 10.000, valjda neće ispaliti za porudzbinu...
Malo me brine što je kontrast za 1000 manji od 65 modela i osvetljenost 10% slabija ali ajde tešim se da za 65" svakako nemam mesta :) Ako se ne varam i odziv je nesto lošiji 6.3 vs 8ms mada me sve to čudi jer je model isti SD400 pa pitanje jesu specifikacije napisane kako treba...

Meni u osnovi i ne treba koristim EON Box i njegov daljinski.Kome treba može da skine BT daljinski za telefon odlično funkcioniše i ima sve dugmiće i tastaturu.Što se tiče Stremia i mene izbacuje ali na Eon Boxu pa predpostavljam da je problem do aplikacije
Poz drug. Daj pojasni mi to za daljinski za telefon kako i šta?
20$ za daljinac?Kupi eon i poveži za 500 din.
Imam EON kako da ga povežem sa ovim TV-om? Hvala unapred na odgovoru i pojašnjenju!

Poslednja izmena:
Odes u podrsavanja pa blutut uredjaji. Kliknes na dodaj blutut pa upari eon daljinski. Eon daljinski prebaci u mod za uparivanje.

Stigla mašina, odličan za taj novac - nema probijanja svetla dobra slika a i zvucnici su bas fino glasni

Prilozi

• IMG_20250115_161959.jpg
    IMG_20250115_161959.jpg
    202.2 KB · Pregleda: 124
Pa da kao sa SSD kontrolerima situacija.
Evo oko odziva šta piše
1737001657455.png

Moje iskstvo mi kaze da 58" treba izbegavati u svim varijantama i kod svih brendova.Zasto?Nije standardna velicina panela i rade ga uglavnom nepznate firme.Retko ili nikako mozete da pronadjete ovu velicinu panela kod poznatih brendova.

Kako retko kad ga ima LG, TCL, Samsung, Panasonic, Toshiba, Philips...

Vrh Dno