Šta je novo?

Dahua televizori

johnterry

Poštovan
Učlanjen(a)
21.05.2021
Poena
55
Da li ga neko ima? Kakvi su utisci? Na "sajtu koji deli crne vaucere" ima da se kupi Dahua 65 inca za 41 000. Uz vaucer moze da se spusti na 36 000. Da li se isplati uzeti kao totalnu nepoznanicu? Logikom kakve su im kamere, ne bi trebalo da je losiji od Vox, Fox, Tesle i ostalih slicnih

Ja se ne bih pecao na ovakve ponude.Ko je uvoznik i distributer?Da li postoje ovlasceni i verifikovani servisi?Da li postoji podrska?Da li uopste postoji ponuda na globalnom trzistu ?Mnoga pitanja se otvaraju?Na kraju, neka je sve u redu,ali zna se ko je ko u komercijalnoj elektronici.

Ja se ne bih pecao na ovakve ponude.Ko je uvoznik i distributer?Da li postoje ovlasceni i verifikovani servisi?Da li postoji podrska?Da li uopste postoji ponuda na globalnom trzistu ?Mnoga pitanja se otvaraju?Na kraju, neka je sve u redu,ali zna se ko je ko u komercijalnoj elektronici
Trebaće malo sreće kao i u svemu ali Dahua koja je veoma poznata po nadzornim kamerama...Probija se na tržište i ovo može da bude veoma dobar TV,mislim ljudi su koliko vidim zadovoljni sa performansama a vreme će pokazati koliki mu je vek trajanja.
Iz Ananasa su mi rekli da u slučaju reklamacije se obraćam isključivo njima,garancija je 2 godine

Trebaće malo sreće kao i u svemu ali Dahua koja je veoma poznata po nadzornim kamerama...Probija se na tržište i ovo može da bude veoma dobar TV,mislim ljudi su koliko vidim zadovoljni sa performansama a vreme će pokazati koliki mu je vek trajanja.
Iz Ananasa su mi rekli da u slučaju reklamacije se obraćam isključivo njima,garancija je 2 godine
"Ananas" je internet prodavnica a ne servis i distribter.Ne bih se oslanjao na takvu preporuku?Ali dobro, neka se probijaju na nasem trzistu i samo na nasem trzistu.

Ako tv radi kako treba, makar i 3,4 godine kako treba, ako ima dobar panel, nema probijanja svetla, ne baguje i ne koči, za 37000 65in se opet isplati, sve i da se pokvari nakon tog perioda.

"Ananas" je internet prodavnica a ne servis i distribter.Ne bih se oslanjao na takvu preporuku?Ali dobro, neka se probijaju na nasem trzistu i samo na nasem trzistu.
Pa nijedan servis niti distributer ne prodaju televizore već posrednici tj prodavnice i totalno je nebitno što su internet prodavnica kada daju garanciju.Ko misli da je ovo loša kupoivina,on ima na raspolaganju i druge kineze tipa FOX VOX Tesla,Stela Ela i sve slične što podsećaju na razne životinje i skraćenice pa nek izvoli.Ovde možeš da vidiš koliko bi koštao TV bez reklame i koliko te kolju Samsung LG i drugi na brend.Pa ko šta voli nek izvoli za svakoga ima po nešto.

Stigao 50".

Generalno sam zadovoljan kupovinom, nije baš panel na nivou LG-a, rekao bih. Malo su kao prenapucane boje, ali možda samo treba da ga iskonfigurisem.
Zvučnik skroz ok, na nivou LG-a koji sam imao (najjeftiniji 4k 43" od pre par godina).

Operativni sistem Android TV 11, radi, pa da kažemo ok. Desilo se par puta da me skroz bezveze izbaci iz Stremia, verovatno napuni ram ili slično.

Daljinski kao igračka, nema brojeve, samo d-pad, neke predefinisane dugmice, mikrofon i channel+- I vol+-

Ako vas zanima nešto konkretno, pucajte pa ću da procackam.

Meni u osnovi i ne treba koristim EON Box i njegov daljinski.Kome treba može da skine BT daljinski za telefon odlično funkcioniše i ima sve dugmiće i tastaturu.Što se tiče Stremia i mene izbacuje ali na Eon Boxu pa predpostavljam da je problem do aplikacije

Da li su vam isporučili TV u roku,meni još nije stigao a danas je poslednji dan za isporuku,kažu iz kurirske službe Gebruder waiss da imaju gužvu koja traje od crnog Petka.Ja sam poručio pre 9 dana

Svi review-i ovog tv-a su uglavnom iz indonezije… i svi su mahom pozitivni, cena kvalitet… tako da se ne probijaju samo
Na nasem trzistu ima ih i grckoj, madjarskoj, francuskoj i velikoj britaniji. A dahua je jedan od top tri proizvidjaca komercijalnih display-a (info screen, digitalne table, video walls. ) Tako da sumnjam da ne znaju sta rade… elem ja sam za 37000 prezadovoljan. Daljinski jeste igracka ali radi posao. Fali mu mozda malo rama. Ali 300eur 65” tv … samo polovan bez garancije. I to neki low end.

Ja se ne bih pecao na ovakve ponude.Ko je uvoznik i distributer?Da li postoje ovlasceni i verifikovani servisi?Da li postoji podrska?Da li uopste postoji ponuda na globalnom trzistu ?Mnoga pitanja se otvaraju?Na kraju, neka je sve u redu,ali zna se ko je ko u komercijalnoj elektronici.
300 eur tv 65” ja sony-a koji sam platio pre tri godine 1200 eur sada ne mogu da prodam za 700 znaci izgubih 500 eur za tei godine
Da li su vam isporučili TV u roku,meni još nije stigao a danas je poslednji dan za isporuku,kažu iz kurirske službe Gebruder waiss da imaju gužvu koja traje od crnog Petka.Ja sam poručio pre 9 dana
jesu doduse poslednjeg dana roka ali u roku.

Rekao bih da ne, nigde nisam nasao neko podesavanje da ga uopste i spominje.
Btw, za ostale koji su uzeli Dahua i nervira ih SoapOperaEffect, podesavanje se zove MJC iz nekog razloga i nalazi se u Advanced Video Settings.

MJC bi trebalo da je Motion Judder Control/Cancellation ili tako nekako. Ima li detaljnije objašnjenje opcija u uputstvu za upotrebu? Možda bi uzeo tv za matorce, jer je za te pare je odlična kupovina.

Poslednja izmena:
Ima li detaljnije objašnjenje opcija u uputstvu za upotrebu?

Nema bukvalno ništa u uputstvu, katastrofa je.

Što se tiče daljinskog, meni iskreno ništa od ovoga bolje ne treba. Ako imaš bilo koju kablovsku, dobijaš daljinski sa brojevima ako ti baš trebaju. Ako ne, ovaj mali može da kontroliše eon reverzibilno, ne znam kako se zove ta funkcija, ali verovatno znaš na šta mislim.
Doduše probao sam i neku app da telefonom kontrolišem sve preko bluetootha i radi bez problema, čak i imitacija air-mousa

Posle malo duzeg koriscenja naisao sam na par problema koji su relativno resivi , prvi problem gama ako je na hdmi ulazu izabrana opcija auto ili limit tv ima gamu koja je sabijena (previse ubijene crne) koja se ne resava povecavanjem osvetljenja ili pozadinskog osvetljenja , jedina opciaj da se to dovede na prihvatljiv nivo je da imput bude na full tda je slika previse svetla i da se nakon toga ukljuci opcija max vivid koja vrati gamu u normalan opseg , da rezimiram color mode warm sve opcije na off sem ovoga sto sam pomenuo i da ako upalite bilo koju smart aplikaciju samog tv mimo ulaza morate podesiti sve opcije posebno za dati ulaz tj aplikaciju na tv

Ovo za warm color mode se slazem kao i za ove ostale drangulije. Ovo za gamu nisam primetio kod mene. A probao sam ulaz sa Mi sticka 4k, apple tv-a i Roku sticka i svuda mi gama izgleda korektno. Nisam merio ali imam monitor koji je kalibrisan spyderom i nema tu neke drasticne razlike. Odnosno ne toliko da bih je nazvao problem. I nema dolby vision i nema atmos, samo hdr10+ i dolby digital+. Primetio sam da preko arc-a po nekada imamproblem sa dolby digital + , dolby digital uvek radi. Mada mozda je i do risivera mog.

Nazad
Vrh Dno