Šta je novo?

Raiffeisen bank

Skida proviziju ako se online kupuje na stranim sajtovima (AliExpress, Temu, Amazon...).
Zarada banke nije samo u održavanju, njima znači da što više ljudi otvori račun i da drži novac na računu kako bi banka koristila naš novac koji će da obrće na tržištu...
Da li to znači ako kupujem avio karte ili revervišem smeštaj preko inostranih sajtova da će se oni ugraditi za tih 1%?

Za takve kupovine onda i nije neki benefit što nema troškova održavanja računa, to je bar 400-600 din pri kupovini avio karata.

Da. Takođe im je kurs očajan, te je najbolje uplatiti evre na bankomatu za potrošnju. Ili još bolje imati dodatni račun u nekoj drugoj banci za potrebe potrošnje u inostranstvu.

Za takve kupovine onda i nije neki benefit što nema troškova održavanja računa, to je bar 400-600 din pri kupovini avio karata.

S obzirom da su vecina osnovnih bankarskih usluga besplatne, mora da postoji i nesto sto nije; imas u eurobanci prepaid master karticu koja za kupovinu u inostranstvu uzima 0.25-0.30%, nisam siguran tacno koliko

Da li to znači ako kupujem avio karte ili revervišem smeštaj preko inostranih sajtova da će se oni ugraditi za tih 1%?

Onda imaš Erste deviznu uz mBanking kao mogućnost za 3.5€ jednokratno na 3 godine ili Visa internet u Poštanskoj (20€ depozit, 100 uručenje+150 godišnje održavanje po srednjem) uz LIB za Homebanking. Obe kartice mogu u GPay i nema provizije za inostrana plaćanja.

Visa internet u Poštanskoj (20€ depozit, 100 uručenje+150 godišnje održavanje po srednjem) uz LIB za Homebanking. Obe kartice mogu u GPay i nema provizije za inostrana plaćanja

Ja imam Visa internet u BPS i ne placam nikakvo odrzavanje od 150, a naknadu za homebanking mi verovatno ide uz racun za prijem zarade
Totalno nepoznato zasto visa ne moze u apple wallet

Imam račun u Erste banci i planirala sam da ga zatvorim pošto sam sada otvorila ovaj u Raiffeisenu. Plaćam održavanje 300din., inovativno dosta kaskaju, tek sada uvode GPay. Sada bih rekla da je bolje da ne diram ništa u Erste. Služi mi kao štedni račun i uopšte nisam ispitala šta sve nudi. Moraću ipak da se bolje informišem i pročešljam ovu temu. Pišete super korisne savete. Hvala vam :)

Ja imam Visa internet u BPS i ne placam nikakvo odrzavanje od 150, a naknadu za homebanking mi verovatno ide uz racun za prijem zarade
Doduše nisu ni meni skinuli za ovu godinu, samo na početku, ali to sam pripisivao tome što u mesecu izdavanja nije bilo pokrića pa samim tim je sistem preskočio naplatu. Homebanking je da kažem sam eBanking, a sms kod je usluga koja omogućava menjačnicu i naloge za prenos po dinarskom, što se posebno ugovara.

Kako se tačno povezuje kartica sa deviznim računom? Jel može kroz app?

Onda imaš Erste deviznu uz mBanking kao mogućnost za 3.5€ jednokratno na 3 godine ili Visa internet u Poštanskoj (20€ depozit, 100 uručenje+150 godišnje održavanje po srednjem) uz LIB za Homebanking. Obe kartice mogu u GPay i nema provizije za inostrana plaćanja.
Meni je ova Erste devizna otkrovenje. Od kad su uveli Apple Pay, još bolje. Booking npr. prihvata Apple Pay i time se zaobilaze potencijalni problemi na platformi.

Jedino što ne mogu da vidim stanje u app, ali dobro to vodim za sada pešački u drugoj.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: uji
Da li nakon prenosa zarade na iracun ostaju sve beneficije ovog računa ili se nešto plaća? Hvala

Nemas ti nikakve beneficije na ovom racunu sem sto je besplatan. ;)

Da li nakon prenosa zarade na iracun ostaju sve beneficije ovog računa ili se nešto plaća? Hvala
Ništa se ne plaća i ako budeš želeo, moći ćeš da izvadiš kreditnu, a to ćeš najlakše u nekoj tehno radnji pri prvoj kupovini sa kojom banka ima saradnju pa po tri uplaćene rate na virtuelnoj, šalju ti plastičnu Master karticu poštom.

Ništa se ne plaća i ako budeš želeo, moći ćeš da izvadiš kreditnu, a to ćeš najlakše u nekoj tehno radnji pri prvoj kupovini sa kojom banka ima saradnju pa po tri uplaćene rate na virtuelnoj, šalju ti plastičnu Master karticu poštom.
Hvala :)

• Like
Nisam bas siguran da je posle 3 rate, zena je dobila posle 4. ili cak 5. rate.

Nisam bas siguran da je posle 3 rate, zena je dobila posle 4. ili cak 5. rate.
Samo citiram ono što piše u opštim uslovima. To je najverovatnije zbog evidentiranja uplate rate pa onda zahteva za izradu i slanje kartice, gde se potencijalno izgubi dodatno na vremenu mesec, dva.

I gde im je logika da dele po 3000 za otvaranje besplatnog računa i 5000 za prebacivanje zarade koju sami potrošite?

Goje se za prodaju, što uopšte nije nemoguće (u Bugarskoj ih kupio KBC) ili gledaju da namame klijente za kredite koji im nisu jeftini.

Samo dva pitanja
Daju svima. Mladi se pominju u kontekstu da dobijaju Master karticu. Starijima od 26 izrađuje Viza. Ne postoji ograničenje za broj elektronskih uplata, ali određeni su nedeljni limiti po svakom kanalu koji se resetuju sedmog dana u istoj satnici kao od prvog naloga za prenos pa zatim svakog narednog u isto vreme kao što je bilo prošle nedelje od onda.

Ma lako cemo za limite nego znam da je u nekim bankama bio ogranicen broj besplatnih uplata pa onda ide provizija.

• Like
Ma lako cemo za limite nego znam da je u nekim bankama bio ogranicen broj besplatnih uplata pa onda ide provizija.
Puštam preko 40 naloga mesečno bez preterivanja, tako da nikada nikakav problem nije bio.

Ovo se bukvalno isplati samo uzeti za pustanje naloga, ako ni za sta drugo.

I tako već četvrta godina...

Prosli put su stari korisnici dobijali link, i ako neko preki tog linka napravi besplatan iracun i stari i novi korisnik dobijaju po 3000 dinara. Tako sam ja prosle godine napravio racun i ne vidim neku manu za sada.

Nazad
Vrh Dno