Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Evo konačno danas stigle UC...HU pošiljke, sve 4 zajedno. Najstarija došla u "lokalni centar" 08.10., najnovija 25.10.

Inace, sve 4 su bile povezane zajedno, a kad sam otvorio, videh da su 2 od tih 4 bile spojene na isti način. Te dve su naručene sa razmakom od par dana, a mislim da su putovale u istoj turi. Baš sam slikao da podelim kako su sve spojili.

20241128_093346.jpg

Dobar dan, pošiljke sa praćenjem U*** idu tri-četiri meseca, obaveštenja nema, samo ih poštar donese. On donese sve odjednom. Da li se takve U* pošiljke negde skupljaju? Na lokalnoj pošti izgleda da ih nema. Da li negde mogu da odem i da ih preuzmem? Pošiljke sa praćenjem LA**** stižu dobro, za oko 2 nedelje.

@VextoR

Ako te interesuje tematika i imas veci broj posiljki - prati redovno temu.
Ukratko :
To je problem sa velikim gradskim postama.Ako si par puta pokusao da
dodjes do svojih posiljki u lokalnoj posti i rekli su ti da nisu u
mogucnosti da ti ih predaju , onda moras da cekas da ih postar
u jednom momentu donese na kucnu adresu.

Meni je ovo prvi put da ovako spakovano donesu zajedno. Do sada su uvek odvojeno stizale.

D expres, danas stiže poruka da imam rok do sutra da pokupim paket sa Temu.
Da nije malo kratak rok?

Vredi sa pracanjem LAxxxxHU ,Order date: Nov 13, 2024 . danas stiglo

Prilozi

• uticnica.png
    uticnica.png
    23.4 KB · Pregleda: 24
Jel se desilo nekad nekome da je status u poštinoj aplikaciji da je paket uručen a nije? Poštar ima običaj da zaduži paket i ne donese isti dan al sad mi kaže da nikakav paket nije preuzeo i da je verovatno pogrešan status. Ako je njegova zamena uručila paket jednoj nadrndanoj gospođi čiji je paket jednom tako završio kod mene pa mi je spustila slušalicu ko da je zovem da je bijem, mojih dvoje awei sluški su onda vrv završile u kanti.

Meni nikad nije brljala poština aplikacija. Jeste kad on pokupi paket pa mi donese drugi dan što sam i navikla. Isto jednom do 2x nedeljno donosi poštu... Valjda je sve ok.

Odeš u poštu sa brojem pošiljke i pitaš kontrolora šta je sa tom pošiljkom i tražiš na uvid ko je potpisao da je primio pošiljku, teško da može da bude pogrešan status jer je pošiljka razdužena. Imaš mogućnost i pisanja reklamacije korisničkom servisu PS.

Moram opet da pljujem Temu i njihov shipping, sad sam naručio i nikad više. Isti dan naručim sa Alija i Temu pakete. Sa Alija mi stigli danas tačno 17 dana od kako sam poručio, onaj sa Temu i dalje negde luta po Kini, neka presedanja, neki avioni, izmedju svakog statusa po 8 dana. Djubre nevidjeno i kao njihov "brzi shipping".

Ali se drasticno ubrzao kako su svi navalili na Temu.

Ali se drasticno ubrzao kako su svi navalili na Temu.
Ma AE mi je bolji 100 puta. Ovde iskrsne nešto super jeftino, ali ako si već kupovao uglavnom su cene daleko veće nego na AE. Super je kad si first time shopper, pa dobiješ one neke bonuse, mada ja nisam dobio ništa. A shipping im je djubre neopevano, 17 dana paket još nije napustio Kinu, support me lakira sa nekim pričama, ubacuju neke fake statuse da izbegnu onaj 15 day no update refund. Samo da mi stignu te tastature i ssd što sam poručio, pa da ih sočno navarim pajsonom i obrišem zauvek intruzivno djubre sa telefona.

Btw, isproveravao sam 300 AGxxxxxx porudžbina preko trackera iz iste serije kao i moj paket, pola je isporučeno već, pola ista muka kao i moj paket. Kad ih pitam zašto, ide neka bajka ko da ih je naprednjak učio kako da lažu.

Ima li ko iskustva sa juznokorejskim posiljkama? RK KR? Koliko odprilike pesace do nas?

Sa temua poslednji paket porucen prosle nedelje u cetvrtak rano ujutru a stigao sad u sredu na vrata (PE). Ni punih nedelju dana. Nema pravila.

Odeš u poštu sa brojem pošiljke i pitaš kontrolora šta je sa tom pošiljkom i tražiš na uvid ko je potpisao da je primio pošiljku, teško da može da bude pogrešan status jer je pošiljka razdužena. Imaš mogućnost i pisanja reklamacije korisničkom servisu PS.
Sad mi je poštar doneo paket. Ipak je bio pogrešan status. Samo što u paketu nije bilo 2 kutije sa slušalicama nego jedna a naručene su 2 kutije u jednom paketu. Tako da sad čekam refund od aliexpressa.

Teško da je bio pogrešan status, zar nije malo čudno nakon raspitivanja kod kod poštara pojavila se pošiljka.

Da li se desavalo da paket sa Temu koji ide preko DExpressa bude isporucen preko vikenda?Ne znam da li oni imaju obicaj da rade i preko vikenda, s obzirom da su ovih dana kurirske sluzbe u opstem ludilu...

Dobih na AE ovakav broj za pracenje, nikad se nisam susretao sa slicnim 158271900391096338532247.

Radnja nije od juce, sve ok sto se toga tice.

ovo je tema za praćenje paketa, npr. da se vidi gde je zapelo, koji su statusi itd
za kurirske službe (paketomati, kuriri, žalbe na njihov rad itd) postoji posebna tema

Teško da je bio pogrešan status, zar nije malo čudno nakon raspitivanja kod kod poštara pojavila se pošiljka.
Rekao je on nama da ide ujutru rano do posla i da će pogledati šta je u pitanju. I doneo je paket. Šta je bilo ne znam, na pošiljki je naznačen iznos od 11$ što je ekvivalentno ceni jednih slušalica. Moguće da je njegova zamena paket isporučio nekome drugom. Definitivno je bitno imati praćenje za sve što nije sitno.

Postar nije hteo da nosi taj paketic ,onog dana kad je trebao.
Koliko komada pise da je u posiljci?
I kolika je tezina posiljke ?
Ako tezina posiljke odgovara tezini slusalica to su ti i poslali.Cenu kinezi obicno napisu manju .

Stigla UC0544 poslednji status ALDC 26.11,danas ubačena u sanduče. Ovo je odlično s'obzirom da je naručena 14.11.

Ima li ko iskustva sa juznokorejskim posiljkama? RK KR? Koliko odprilike pesace do nas?
Imao sam par pošiljki iz Japana, kontam da idu sličnom brzinom ako je Air Parcel, Japanske idu preko Holandije i obično stigne za 10-15 dana do naše carine, pa posle toga zavisi od naših, može par dana, može pola meseca. Nekad i kod holanđana može da se malo oduži ali retko. Logično mi je da i južnokorejske idu istom rutom.

Trenutno čekam Surface Parcel tj brodom, prošlo mesec dana ali naglasili su da može i preko 2 meseca da putuje, videćemo koliko će trebati da stigne.

Vrh Dno