Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Da nije ovo malo previse poskupljenja za tako kratko vreme :O

Sta ce biti onda kada dodje 5g mreza hoce biti poskupljenja ili popusta.

U januaru 2024. mi je racun za BOX 4 bio 4300, a u januaru 2025. taj isti box 4 ce kostati 6600 dinara! To je poskupljenje od 50%. Cisto ako nekome nije jasno sta se desava. U periodu od godinu dana dobili smo poskupljenje od 50%.

(prosto mora da se boldira sve)

Koji je najbolji nacin da se raskine ugovor i predje na prepaid? Slati mejl, otici u poslovnicu? Ako se ode u poslovnicu na sta treba voditi racuna? Posle X godina postpaid-a vreme je da se vrati na prepaid...

Koji je najbolji nacin da se raskine ugovor i predje na prepaid? Slati mejl, otici u poslovnicu? Ako se ode u poslovnicu na sta treba voditi racuna? Posle X godina postpaid-a vreme je da se vrati na prepaid...
Samo pises na mail da zelis da otkupis UO , oni ti posalju cifru, platis i ides na pripejd. Poslovnica nista.
Samo pazi ako nije par meseci do isteka UO ili par meseci koriscenja nove UO bice ogromna cifra za otkup UO.

Samo pises na mail da zelis da otkupis UO , oni ti posalju cifru, platis i ides na pripejd. Poslovnica nista.
Samo pazi ako nije par meseci do isteka UO ili par meseci koriscenja nove UO bice ogromna cifra za otkup UO.
Ne zelim da otkupim ugovor vec raskid na osnovu poskupljenja koje ne zelim da prihvatim...

Ако се мењају услови уговора, иде раскид без откупа. Имаш рок до 01. јануара, ако заиста буду мењали цене свима....

Ne zelim da otkupim ugovor vec raskid na osnovu poskupljenja koje ne zelim da prihvatim...
Sory pomesao, da u poslovnicu odes i kazes da ne prihvatas novu cenu, oni zapisuju nesto, tako bilo u februaru. Onda slali sms da ostaje ista cena i nemas osnov za raskid. Tako ce i sada biti verujem.
1% do 2% onih koji se zale ce ostaviti staru cenu da ne odu, vecina ce prihvatii nove cene i to je to.

Jel imao neko iskustva ako se raskine ugovor (po osnovi poskupljenja), da li se preostala cena za sve uredjaje placa u celini, ili rate nastavljaju da stizu normalno, samo bez paketa. Posto imam tri uredjaja na rate na ovom broju (nisu telefoni u pitanju).
Ovo pitam jer sam poslednji uredjaj potpisao na 24 meseca, i ako mi je ostalo jos 11 meseci UO. Kada sam pitao da li je tako nesto moguce, rekli su mi da ako resim da ugasim broj (dakle nisam u obavezi da nastavljam), onda ce samo rate nastaviti da mi stizu u racunu. E sad je pitanje, da li ce tako biti i sada, ili cu morati da iskesiram sve odjednom pri raskidu.

Jel imao neko iskustva ako se raskine ugovor (po osnovi poskupljenja), da li se preostala cena za sve uredjaje placa u celini, ili rate nastavljaju da stizu normalno, samo bez paketa. Posto imam tri uredjaja na rate na ovom broju (nisu telefoni u pitanju).
Ovo pitam jer sam poslednji uredjaj potpisao na 24 meseca, i ako mi je ostalo jos 11 meseci UO. Kada sam pitao da li je tako nesto moguce, rekli su mi da ako resim da ugasim broj (dakle nisam u obavezi da nastavljam), onda ce samo rate nastaviti da mi stizu u racunu. E sad je pitanje, da li ce tako biti i sada, ili cu morati da iskesiram sve odjednom pri raskidu.
Ovde nisam video da je neko pisao za uredjaj sta se desava. U yettelu se javljali kolege sa foruma da su vratili telefon a yettel njima pere. Moja sestra je u Yettelu isplatila 9 preostalih rata.
Ali ako ne prihvatas cenu, oni ce tebi 99,99 % ostaviti staru cenu. Jer se ovde javilo sigurno 2 kolega u martu da im je odobren raskid UO zbog povecanja cene.
Ako ti odobre raskid UO zbog cene po pravilu vracas uredjeje ali nece se oni lako odreci para , tj platis uredjaje do kraja .Odjednom ili na rate zavisi kako zakon tumaci telekom.
U svakom slucaju kako telekom resi, jer oni u obaveatenju na sajtu nisu napisali da imas pravo na raskid UO zbog poskupljenja ,kao sto je A1 napisao na sajtu skoro. Po obavestenju MTs-a svima nova cena i kraj. 😄
U clanku efektive o tome pise sledece:

Prilozi

• Screenshot_20241201_020643_Opera.jpg
    Screenshot_20241201_020643_Opera.jpg
    129.7 KB · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
@boban01, ma ja bih otplatio uredjaje do kraja, ne trudim se da "uhvatim krivinu" tu. Samo bih hteo da to bude na rate, a ne odjednom. Ovo mi je kontrola troskova, imam dva broja, i iskreno ne placa mi se 1200 din ni za sta. Originalno sam ga uzeo zbog 200 GB u 4uBOX4, ali od nedavno imam kod A1 100 GB u okviru paketa pa mi mozda vise i ne treba. Malo bih da optimizujem.

Ako sam dobro razumeo, na korisnike koji su vec na aktuelnim paketima ne odnosi se promena cena i tarifa. Samo na korisnike koji su na nekim od starih tarifa i koji su npr na kontroli troskova po staroj ceni. Ali onda ide zahtev za raskid zbog promene cene, i njihov poziv da sve ostaje isto do kraja UO i gotovo. Odredjen procenat ljudi koji ne prati Bench forum nece ni cuti za ovo i docekace ih uvecani racun u febr i onda ce da se svadjaju po poslovnicama i tako... Sve vec vidjeno. 🫤

@boban01, ma ja bih otplatio uredjaje do kraja, ne trudim se da "uhvatim krivinu" tu. Samo bih hteo da to bude na rate, a ne odjednom. Ovo mi je kontrola troskova, imam dva broja, i iskreno ne placa mi se 1200 din ni za sta. Originalno sam ga uzeo zbog 200 GB u 4uBOX4, ali od nedavno imam kod A1 100 GB u okviru paketa pa mi mozda vise i ne treba. Malo bih da optimizujem.
U februaru u poslovnici pisali primedbu da se ne slazem sa poskupljenjem i za Box4 i za Sokolite (sa uredjajem). Posle par dana stigla mi sms poruka da na tom i tom ugovoru ostaje stara cena. Tako ce i sad.uraditi sa vecinom ( nas mala manjina koji se zalimo) ostavice staru cenu.
Ali bice mozda neki slucaj da se ovda jave kolege sa foruma da su im odobrili raskid sa uredjejm. Pa cemo konkretnije znati svi. Mislim da ni telekom ne zna kako ce ovo izvesti.
Mislim da jesu preterali, ove godine 2 poskupljenja i razumem te. Nisu to mali troskovi ko ima box pa postpejed tarife plus uredjeji. Jedno vreme placao oko 10000, srecom samo 6 meseci..
Ako sam dobro razumeo, na korisnike koji su vec na aktuelnim paketima ne odnosi se promena cena i tarifa. Samo na korisnike koji su na nekim od starih tarifa i koji su npr na kontroli troskova po staroj ceni. Ali onda ide zahtev za raskid zbog promene cene, i njihov poziv da sve ostaje isto do kraja UO i gotovo. Odredjen procenat ljudi koji ne prati Bench forum nece ni cuti za ovo i docekace ih uvecani racun u febr i onda ce da se svadjaju po poslovnicama i tako... Sve vec vidjeno. 🫤
Nove cene od 5.novembra vazice od 1.januara za sve korisnike. Do sada (30 novembara) su vazile za nove tj koji obnavljaju UO ili skroz nove korisnike iz drugih mreza (A1 i Yettel). A nisu mala poskupljenja ide preko 1000 dinara za neke box pakete.
99.999% ljudi ne prati forum. Imas i kolege sa foruma koji ce doci 1 januara i pitati ovde kad je poskupelo. Kao sto se desavalo u martu.

Poslednja izmena:
Ja se baš poradovao ovome, da mogu da raskinem ugovor i begam ali koliko vidim po vašim postovima neće tako lako to da dozvole.

Znači ugovorna obaveza zaista ništa ne znači.
Očigledno je da se u Martu jako malo ljudi bunilo i da im ovakve stvari prolaze.
Idem na prepaid u A1, lepo iskoristim onaj Mega Plan od godinu dana i onda ćemo videti šta i kako posle.
Idem na prepaid posle 20 godina 🤦🏻‍♂️

Taman sam iskoristio onaj period od 6 meseci po 1 dinar.

@dooyo ne nadaj se.

Desiće se sledeće:
  • Podnećeš zahtev za raskid zbog promene uslova
  • Kontaktiraće te i obavestiti da za tebe ostaju uslovi kakvi jesu do kraja UO.

Ti time gubiš pravo na raskid samim tim što tebi ne menjaju uslove. Ostaješ do kraja UO na mts postpaidu po dosadašnjoj ceni.

Oni ništa ne gube sve i da im se svi postpaid korisnici jave sa zahtevom za raskid. A dobijaju više novca od svakog postpaid korisnika koji se ne buni.

kazu da starim korisnicima ostaje sve po starom a da te nove komercijalne cene vaze za nove korisnike

Verovatno, jer nema migracije. Da bi menjali cenu svi moraju na nove pakete. Ili još nisu objavili?

@dooyo ne nadaj se.

Desiće se sledeće:
  • Podnećeš zahtev za raskid zbog promene uslova
  • Kontaktiraće te i obavestiti da za tebe ostaju uslovi kakvi jesu do kraja UO.

Ti time gubiš pravo na raskid samim tim što tebi ne menjaju uslove. Ostaješ do kraja UO na mts postpaidu po dosadašnjoj ceni.

Oni ništa ne gube sve i da im se svi postpaid korisnici jave sa zahtevom za raskid. A dobijaju više novca od svakog postpaid korisnika koji se ne buni.
Ovo je delimicno tacno, cak i ako ti ponude da zadrzis staru cenu imas pravo na raskid ugovora, ti kad odes u poslovnici potpisujes zahtev za raskid ugovora zbog povecanja cene, samim tim ako se ne slazes da ti ostane stara cena paketa mozes prekinuti ugovor bez penala i prebaciti broj bilo gde.
Ovo je isprobano februara ove godine kad je bilo povecanje cena svima.

Ko bude pisao da nije saglasan i da su mu onda rekli da ostaju stare cene molio bih da javi pa da odradim isto

@momals84 tako je

U ovom slučaju postoje 3 opcije:
1) besplatan raskid i prelaz na MTS pripejd
2) besplatan raskid i prelaz kod drugog operatera
3) ostanak na staroj ceni uz pismenu potvrdu ( sms ili mejl )

Pravo korisnika je zagarantovano na bilo koju opciju.

Zdravo svima, situacija je sledeca. Ja sam bio na mts pripejdu sve dok se nije pojavila ponuda u a1 za mega plan. Tada sam podneo zahtev za prenos broja u a1 i tad su me zvali iz mts da mi ponude zmaj tarifu za 50%, sto sam prihvatio (to je bio kraj oktobra, pre povecanja cena). Zanima me sada da li imam pravo da raskinem ugovor i predjem u a1, iako nije proslo 60 dana od kako sam presao sa pripejda na postpejd u mts, tj. da li me smatraju novim korisnikom od kako sam potpisao ugovor, iako mi je broj pre bio registrovan kao pripejd korisnik?

… ovi su stvarno izgubili kompas… Yettel me je naterao da se osvestim i da shvatim da je prevršilo meru - nadam se da će te i vi ljudi pripretiti ovima raskidima i širiti priču koliko je moguće… mnogi su neobavešteni ili samo lenji, ali ovo više nije normalno… već je preskupo, a i to im je malo…

Nazad
Vrh Dno