Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Kako dodati pripejd broj na postojeći nalog? Probao u a1 aplikaciji i ne može. Reče agent da probam na sajtu, ali ne vidim gde. Ne može preko registracije pripejd broja, jer je već registrovan.

Inače broj za koji sam dobio CC karticu je prebačen, dok onaj sa MNP nije, ne znaju iz kog razloga ga mts drži, iako su me zvali sa ponudom koju sam odbio.

Kako dodati pripejd broj na postojeći nalog? Probao u a1 aplikaciji i ne može. Reče agent da probam na sajtu, ali ne vidim gde. Ne može preko registracije pripejd broja, jer je već registrovan.
Upravo u tome je i problem, jer samo neregistrovani brojevi mogu da se dodaju na postojeći Moj A1 login. Rešenje je da kloniraš aplikaciju kroz opciju Dual apps, ako tvoj proizvođač to ima. Ako ne, onda skini Island sa GitHub-a (Play Store verzija ima neke restrikcije):
Inače broj za koji sam dobio CC karticu je prebačen, dok onaj sa MNP nije, ne znaju iz kog razloga ga mts drži, iako su me zvali sa ponudom koju sam odbio.
Po pravilniku postoji rok i preko tog roka plaćaju kašnjenje 50 dinara po danu, što dobijaš kao kredit kada te prebace u A1.

Hvala uji, neću uopšte da se zezam sa kloniranjem, ako kod njih ne radi. Znači ne postoji mogućnost nikako da se doda, čak ni oni sa njihove strane? Čisto da znam da li u ponedeljak da zovem dok budem radio nešto drugo, pa da vidim šta će reći.

Po pravilniku postoji rok i preko tog roka plaćaju kašnjenje 50 dinara po danu, što dobijaš kao kredit kada te prebace u A1.
Zvao sam i jedne i druge, a bio i u poslovnici, tamo najmanje znaju. A1 korisnički kažu da mts iz nekog razloga drži broj, navodno su im pisali da vide o čemu je reč, ali za sad nema informacija. Stigla jutros poruka od A1 da je zahtev za prenos odbijen, a za ovaj drugi, podnet u isto vreme kad i prvi, da je odobreno. Zatim zvao mts korisnički, tamo kažu da vide da je podnesen zahtev za prenos, ali da nije odbijen, već samo da nije jos procesiran ili tako nešto. Kaže agent da je navodno rok za prenos do 8 dana, a ne zna zašto je ovaj drugi broj već prenet, a prvi nije, iako su oba dobila sms da će prenos biti 30.11. između 2h i 6h.

Znači ne postoji mogućnost nikako da se doda, čak ni oni sa njihove strane?
Računaj da će da srede od februara, jer tada više neće biti neregistrovanih brojeva, a možda jednostavno samo i ukinu opciju. Ovo je najbolje rešeno na Moj mts, jer se tamo vide svi registrovani brojevi i aktivne postpejd usluge.

A ovo za kredit, to mts treba da uplati? Koji je rok inače za to, ovih 8 dana koje spominju?

Videla žaba gde se konj potkiva pa i ona digla nogu... Tako i mts samo izostaje da isprate i saobraćaj 🤣
i naravno, plaćaće ovce i neće prelaziti u A1, kao što se neki postojeći A1 korisnici raduju produžetku popusta na Top/Mega Plan za 500/700 dinara umesto regularnih 700/1000 do polovine iduće godine.

Ал' су га завукли на сајту, мајсторски. Случајно пронађох.

Смеши ми се А1 ил' Глобалтел.
Има да мењам оператере свака 3 месеца.

Pre malo vise od mesec dana sam u mts presao sa pripejd na postpejd uz ugovor na 2 god. Posto sad svima dizu cene, da li imam pravo da raskinem ugovor i prenesem broj u a1? Taj broj je pre potpisivanja ugovora godinama bio registrovan na pripejdu.

Pre malo vise od mesec dana sam u mts presao sa pripejd na postpejd uz ugovor na 2 god. Posto sad svima dizu cene, da li imam pravo da raskinem ugovor i prenesem broj u a1? Taj broj je pre potpisivanja ugovora godinama bio registrovan na pripejdu.
Ako je ugovor zaključen pre 05.11.2024. ( 04.11.2024. ), imate pravo da raskinete pretplatnički ugovor bez penala zbog poskupljenja ( ali se u ovom slučaju radi raskid ugovorne obaveze da telefonski broj postane postpaid paket bez ugovorne obaveze = ugovor na neodreðeno vreme ), da ga možete preneti u Vip Mobile, Telenor Srbija ili Globaltel.

Ako je ugovor zaključen pre 05.11.2024. ( 04.11.2024. ), imate pravo da raskinete pretplatnički ugovor bez penala zbog poskupljenja ( ali se u ovom slučaju radi raskid ugovorne obaveze da telefonski broj postane postpaid paket bez ugovorne obaveze = ugovor na neodreðeno vreme ), da ga možete preneti u Vip Mobile, Telenor Srbija ili Globaltel.
Hvala. Da, ugovor je potpisan pre 5.11., ali me je samo bunilo da li imam pravo da prenosim posle broj, posto nisam puna 2 meseca bio na postpejdu.

U Telekomu sam vise godina bio na pripejdu, ali sam samo malo vise od mesec dana na postpejdu, pa me plasi da mi zbog toga ne odbiju zahtev za prenos u a1
Ne mogu da te odbiju vise si od godinu dana kod njih. Mogu na kvarnjaka da probaju ali ne odistaj nikako. Zali se odmah ratelu ali sve preko maila da imas dokaz, nista poziv i poslovnica. 😀

Zašto ovom broju nije moguće da primi pripaid dopunu?

Prilozi

• Screenshot_2024-12-02-08-37-05-52_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2024-12-02-08-37-05-52_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    79.7 KB · Pregleda: 61
Mts ugasio broj, kaže "izabrali ste nepostojeći broj" prilikom poziva, a a1 nije prebacio, na kartici aktivan onaj koji i piše na paketu... Koliko se čeka da isprave ovu glupost?

Mts ugasio broj, kaže "izabrali ste nepostojeći broj" prilikom poziva, a a1 nije prebacio, na kartici aktivan onaj koji i piše na paketu... Koliko se čeka da isprave ovu glupost?
I meni se to desilo, sačekala sam par sati, pa pošto nije bilo promene zvala korisnički. U roku od 15 min. je bilo rešeno. Onda sam imala situaciju sa neaktiviranjem Moćnog plana, ali se ona sama razrešila do kraja dana.

Ja sam već zvao korisnički i rekoše kako će javiti, ali ne znaju kad, što je jako korisna informacija... Pa zato rekoh da pitam ovde.

Imao sam tu situaciju, na jednom broju rešeno za oko 3 sata, na drugom za 1 dan.
Imao sam tu situaciju, na jednom broju rešeno za oko 3 sata, na drugom za 1 dan.

Meni je "nepostojeći broj" trajao od ponedeljka ujutro do srede popodne, skoro 3 puna dana. Baš bez veze da to ne reše.

@A100 Hvala na obaveštenju o MTS poskupljenju za prepaid, promaklo bi mi da ne pratim forum. Zanima me šta je ‘Samo tvoj Plan 100’ koji je bio 199 din., pa će nakon poskupljenja biti 250 din. Imala sam u MTS nekoliko prepaid brojeva i nigde nije bilo ove ponude. Da li je to nešto novo, kao kopija A1 ponude Mesečnih planova za stare korisnike?

Pitanje za A1 Mega plan, ja sad prebacim svoj broj u A1 i dobijem tih 12 meseci za Dz, da li moze npr posle 2 meseca ako A1 mreza neodgovara da prebacim broj u neku drugu mrezu?

Nazad
Vrh Dno