Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

На њиховом сајту званично стоји до 31.12.2024. Нема информације до јуна 2025.
Gde ste nasli da za prenos broja u a1 i dalje vazi do 31.12.2024.?
Da li je moguce da su i to promenili, ne vidim vise info na screenshotu i na baneru?

Prilozi

• Screenshot_20241128-154008.png
    Screenshot_20241128-154008.png
    237.1 KB · Pregleda: 84
  • Screenshot_20241128-154148.png
    Screenshot_20241128-154148.png
    216.8 KB · Pregleda: 70
Nisu menjali, ideš još naniže, pa na "dodatne informacije".

Prilozi

• Screenshot_20241128_160026_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20241128_160026_Samsung Internet.jpg
    177.9 KB · Pregleda: 56
  • Screenshot_20241128_160014_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20241128_160014_Samsung Internet.jpg
    214.2 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
Misli se na redovno koriscenje Top/Mega plana za stare korisnike produzena je do 01.06.2025. A ova akcija do 31.12 se odnosi samo na Mega plan.

Imali jednu mnp karticu u a1 poslovnici, druga je cc. Nisu sigurni hoće li moći ova cc, pa da proverim jel imao neko sličnu situaciju?

Imali jednu mnp karticu u a1 poslovnici, druga je cc. Nisu sigurni hoće li moći ova cc, pa da proverim jel imao neko sličnu situaciju?
Moja slična situacija bila je kroz prenos u Yettel kada nisu imali MNP kartice i workaround je bio da nakon prenosa mi izdaju zamensku pripejd karticu (kao u slučaju gubitka ili oštećenja) što isto preporučujem ukoliko broj ostane u vazduhu i ne prenese se na tu karticu za redovnu prodaju.

Misli se na redovno koriscenje Top/Mega plana za stare korisnike produzena je do 01.06.2025. A ova akcija do 31.12 se odnosi samo na Mega plan.
Ni meni nije jasno sta se ukida ovog datuma.
Jel se ukida ta opcija (izbor Top plana) posle tog datuma za sve korisnike, ili se taj datum odnosi na stare korisnike koji su aktivirali besplatne planove pri ovoj zadnjoj promociji ?

Ni meni nije jasno sta se ukida ovog datuma.
Jel se ukida ta opcija (izbor Top plana) posle tog datuma za sve korisnike, ili se taj datum odnosi na stare korisnike koji su aktivirali besplatne planove pri ovoj zadnjoj promociji ?
neeeeeeeeee to se promocija Top/Mega plan produzava samo za stare korisnike..... do 01.06.2025 po povlascenoj ceni od 500/800 rsd.... dok je druga promocija za Mega plan glasi ovako

Za korisnike koji prenose broj iz mreža drugih operatora u A1 mrežu na prepaid, promocija važi od 15.10.2024. do 31.12.2024. i uključuje korišćenje Mega plana tokom 12 meseci od prenosa broja bez naplate. Nakon isteka 12 meseci, Mega plan je korisniku dostupan po redovnoj ceni.
Jel daju neku svoju ili ostaje postojeća?
dobija se nova zamenska kartica.

neeeeeeeeee to se promocija Top/Mega plan produzava samo za stare korisnike..... do 01.06.2025 po povlascenoj ceni od 500/800 rsd.... dok je druga promocija za Mega plan...

Nisam ispratio tu promociju. Ja sam stari korisnik, ali meni je konstantno 700/1000din.
Jesu li bili neki posebni uslovi?
Jel mogu sada da aktiviram tu promociju?
(U opcijama na *123# ima samo regularna ponuda 700/1000din).

Nisam ispratio tu promociju. Ja sam stari korisnik, ali meni je konstantno 700/1000din.
Jesu li bili neki posebni uslovi?
Jel mogu sada da aktiviram tu promociju?
(U opcijama na *123# ima samo regularna ponuda 700/1000din).
Ako si ranije preneo broj i umesto popusta na mesečne planove 200/400 i Moćni ušao u ciklus Mega plana od 1. aprila, to ti je isteklo i nemaš prava na taj popust do daljnjeg.

Danas sam raskinuo ugovor sa box 4 paketa. Ujedno mi je sada taj broj sa postpaida, prebacen na prepaid. Dali su mi novu karticu, ali je broj istao isti (u mts-u).
Da li mogu da prebacim broj u a1, i da uhvatim ovu promociju od 12 meseci?
Sa jednom novom karticom iz mts-a sam to uspeo, u oktobru cini mi se, sada bih i ovaj broj da prebacim, ako nemaju neke uslove.

Danas sam raskinuo ugovor sa box 4 paketa. Ujedno mi je sada taj broj sa postpaida, prebacen na prepaid. Dali su mi novu karticu, ali je broj istao isti (u mts-u).
Da li mogu da prebacim broj u a1, i da uhvatim ovu promociju od 12 meseci?
Možeš. Korisnički staž u mts-u se ne resetuje prelaskom sa postpejda na pripejd, a to takođe važi i za A1. Jedino za Yettel kreće ispočetka, ali i to se prebije prigovorima uz napomenu da će biti prijavljeni Ratelu.

Ako si ranije preneo broj i umesto popusta na mesečne planove 200/400 i Moćni ušao u ciklus Mega plana od 1. aprila, to ti je isteklo i nemaš prava na taj popust do daljnjeg.
To je onda to. Imao sam neki popust, ali kratko je trajalo. Hvala.

P.S. Imam jedan broj u Mts-u, na prepaidu, kredit je istekao pre mesec ili dva, broj funkcionise samo za dolazne pozive. Jel zna neko da li moze da se prebaci u A1 tako, ili mora da se uplati kredit?

Možeš. Korisnički staž u mts-u se ne resetuje prelaskom sa postpejda na pripejd, a to takođe važi i za A1. Jedino za Yettel kreće ispočetka, ali i to se prebije prigovorima uz napomenu da će biti prijavljeni Ratelu.
Drug bio u poslovnici i trazio da ga prebace na pripejd. Pitali ga zasto na pripejd on reko ide u A1 promocija 12 meseci Mega plan. E onda pocinje ona ako odete na pripejed ne mozete jos dva meseca da idete u A1. Njemu frka zove me sta da radi, reko samo neka oni tebi prebace broj na pripejd ne brini za A1. Znaci oni prodaju ljudima i dalje fore , par dana na postpejdu puta mnogo korisnika je par miliona gore dole.

ako zeli da ide na A1, ne razumem zasto se sada u mts prebacuje sa postpejda na pripejd?

bitno je da nema aktivnu ugovornu obavezu na postpejdu, i dovoljno je da ode u A1 i da podnese zahtev za prelazak na njihovu mrezu.

ne razumem zasto ima potrebu da u mts prelazi na pripejd ako ce odmah nakon toga da ide u A1?

Drug bio u poslovnici i trazio da ga prebace na pripejd. Pitali ga zasto na pripejd on reko ide u A1 promocija 12 meseci Mega plan. E onda pocinje ona ako odete na pripejed ne mozete jos dva meseca da idete u A1. Njemu frka zove me sta da radi, reko samo neka oni tebi prebace broj na pripejd ne brini za A1. Znaci oni prodaju ljudima i dalje fore , par dana na postpejdu puta mnogo korisnika je par miliona gore dole.
Kao što je već rečeno, ako je isplatio sve račune, direktno u A1 neka podnese zahtev za prenos i to je ujedno zahtev za raskid ugovora sa mts-om.

Samo da potvrdim, prilikom prenosa bilo kog broja u a1 iz druge mreže, kredit se ne prenosi? Čisto da ga iskoristim na humanitarne poruke.

Starija osoba koristi dumb telefon na mts-u. Da li ce ako predje na A1 moci da koristi ovu Mega plan akciju na tom telefonu, naravno samo za pozive i sms? Ako moze, koji bi bili koraci, tj. mozda bi aktivacija isla na nekom smart telefonu, pa bi se prebacila kartica u dumb?

Naravno da može, u suštini nisu potrebni nikakvi koraci jer se sve automatski aktivira po prenosu broja.
Čak i sve što bi eventualno biilo potrebno može se obaviti preko USSD menija na *123#.

@amadeusss i nikako da ne zaboravi barem jednu dopunu od bar 200 dinara na svakih najviše 89 dana.

To što se dobija besplatan mega plan, ne znači da se na nju ne odnose periodi važenja kredita. Ako kredit istekne, gubi aktivne mesečne planove i promocije.

Da li je nakon prenosa broja i aktivacije Mega Plana potrebno odmah dopuniti sa 200 din? Hvala.

Da li je nakon prenosa broja i aktivacije Mega Plana potrebno odmah dopuniti sa 200 din? Hvala.
Meni su u poslovnici rekli da se mora uplatiti 200 din. u roku od 30 dana.

Imam jedno pitanje u vezi aktivacije Moćnog plana uz prenos broja. Noćas mi je izvršen prenos broja, ali nije prošlo bez problema. Tek nakon zvanja korisničkog centra prenos je završen, ali još uvek nije aktiviran Moćni plan. Dobila sam samo Dobar plan u trajanju od 15 dana. Koliko se čeka na aktivaciju Moćnog plana? Nije mi hitno, ali sam mislila da će se automatski aktivirati odmah nakon prenosa, što se nije dogodilo.

Meni su u poslovnici rekli da se mora uplatiti 200 din. u roku od 30 dana.
To su navikli da ponavljaju kao papagaji po direktivi i da obmanjuju ljude, ali praksa je da inicijalni kredit od 0 dinara važi do isteka i plan dobrodošlice (ranije, u objektivnom kontekstu) može da se aktivira kroz to vreme kad god.
Noćas mi je izvršen prenos broja, ali nije prošlo bez problema. Tek nakon zvanja korisničkog centra prenos je završen, ali još uvek nije aktiviran Moćni plan. Dobila sam samo Dobar plan u trajanju od 15 dana. Koliko se čeka na aktivaciju Moćnog plana? Nije mi hitno, ali sam mislila da će se automatski aktivirati odmah nakon prenosa, što se nije dogodilo.
Neki bag u sistemu verovatno, moraće ponovo da interveniše neko iz korisničkog.

Meni postpaid ugovor u mts-u ističe 04.12, danas svratio do poslovnice u A1 čisto da se raspitam za prenos na mega plan i nešto mi nisu baš upućeni… kao misle da moram prvo u mts kad istekne ugovor da se prebacim na prepaid pa onda tek oni da podnesu zahtev za prenos u A1.
Koliko sam vas ovde razumeo nema potrebe za tim… nego kad prestane ugovor na postpaid u mts-u mogu oni odmah u A1 da podnesu zahtev za prenos na njihov prepaid?

Nema potrebe za prethodnim prebacivanjem na pripejd. Odmah po isteku ugovorne obaveze možeš kod drugog operatera da podneseš zahtev za prenos broja.

Nazad
Vrh Dno