Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

Exinos 2400 koji imaju S24 i S24 fe se isto odlično pokazao i po potrošnji baterije i u radu telefona. Napredovala je tehnologija u izradi i nije više to Exinos koji je imao S21 fe.

I FE je Exinos,malo bolji.Ako ovako napreduje A55 za par godina ce dobiti Exinos 2400.

Ne bih rekla da je snapdragon uvek zakon-u S23 koji imamo kod kuce se nije pokazao. Baterija je od samog starta bila ocaj. Ok mali telefon,manji kapacitet baterije,ali evo i dan danas iPhone 11 4,5 godine star drzi bolje bateriju od S23 koji jos nema dve godine. Da dodam,iPhone koristi moj sin-dakle od youtuba,igrica i slicno,dok je S23 kod mame kojag najvise trosi za pozive i poruke,i mozda malo surfanja po netu. I njoj baterija nikako ne izdrzi ceo dan,malom izdrzi. Tako da nije uvek Snap stedljiv sto se baterije tice.

Da li je moguće i kako izbrisati ovakvo obaveštenje ??
Da ne preteram, to obaveštenje ili šta god da je stoji tako gotovo 5 min i baš je iritirajućee....

Prilozi

• Screenshot_20241129_111840_One UI Home~2.jpg
    Screenshot_20241129_111840_One UI Home~2.jpg
    74.9 KB · Pregleda: 107
  • Screenshot_20241127_213353_One UI Home~2.jpg
    Screenshot_20241127_213353_One UI Home~2.jpg
    78 KB · Pregleda: 107
  • Screenshot_20241128_003435_One UI Home~3.jpg
    Screenshot_20241128_003435_One UI Home~3.jpg
    83.6 KB · Pregleda: 107
Poslednja izmena:
Da li je moguće i kako izbrisati ovakvo obaveštenje ??
Da ne preteram, to obaveštenje ili šta god da je stoji tako gotovo 5 min i baš je iritirajućee....
Idi na postavkle - aplikacije - sat - i klikni na prisilno zaustavi. Zatim u istom prozoru ideš na podaci i tu klikni obriši keš i to je to.

Jel ima negde da se podesi svetlina za AOD? Mučim se da nađem u podešavanjima. Vidim da on nešto sam prilagođava ali mi to ne odgovara, hoću da pojačam osvetljenje jer ne vidim dobro. Inače danas dobih nov A55 od firme, a već sam jedan kupio sinu u aprilu. Moj edge 40 neo ide ženi. Kao neko ko dolazi sa Motorole logično da ne znam šta je to AOD i kako se to podešava 😀

nema da se podesi svetlina za AOD, telefon je sam podesava, spram ambijenta

Jel ima negde da se podesi svetlina za AOD? Mučim se da nađem u podešavanjima. Vidim da on nešto sam prilagođava ali mi to ne odgovara, hoću da pojačam osvetljenje jer ne vidim dobro. Inače danas dobih nov A55 od firme, a već sam jedan kupio sinu u aprilu. Moj edge 40 neo ide ženi. Kao neko ko dolazi sa Motorole logično da ne znam šta je to AOD i kako se to podešava 😀
Probaj da skines goodlock i lock star.
Ne znam da li jos uvek radi ali znam da je pre bila opcija za manuelno podesavanje svetline AODa u okviru lock stara.

Poslednja izmena:
nema da se podesi svetlina za AOD, telefon je sam podesava, spram ambijenta
Malo je bezveze što to nisu implementirali u podešavanja. Ovako uveče u kućnim uslovima maltene neupotrebljivo. Sreća pa postoji eksterna aplikacija kojom se to rešava, ali koji procenat ljudi zna za to? Još jednom hvala @tablet_fan

Na s24 fe se lepo vidi uvek, sam telefon to reguliše, meni je AOD vrlo bitan.

Bilo je ranije u podesavanjima ali su posle prebacili u good lock a razlog verovatno kao i svi ostlai koji teze da UI bude sto vise user friendly i minimalisticki.

Idi na postavkle - aplikacije - sat - i klikni na prisilno zaustavi. Zatim u istom prozoru ideš na podaci i tu klikni obriši keš i to je to.
To ne pomaže i takođe nije problem sa satom samo..već sva obaveštenja se tako prikazuju (stavio sam 3.slike bezano za to).
DA li se i vama svima ovde prikazuje tako ta obabeštenja..da li tako mora na ovom modelu Samsunga ??

Joše nema novmebarskog sigurnosnog ažuriranja. Kasne pravo ovaj put.

Dešava mi se danas u više navrata (ne svaki put) kada otključam telefon da mi se otvori Samsung browser. Mislio sam da je do te aplikacije ali nakon što sam ga deinstalirao i podesio Chrome za default, nakon toga je Chrome počeo da iskače. Onda sam i njega deaktivirao, nakon toga počeo je da mi iskače messages. Šta bi moglo da bude, dal sam ja nešto aktivirao, dal zna neko?

Nešto u pozadini pokušava otvoriti neki link. Po tom opisu mi liči na neki Adware.

Jesi li sta skidao i instalirao od aplilacija mimo PlayStore-a?

I dalje mi iskače browser kad otključam telefon. Sad u zadnje vreme često iskače i Benchmark aplikacija u okviru Samsung browsera. Imam jedno pitanje, izvinjavam se ako je glupo ili ako je bilo već. Čini mi se da sam ranije na Samsungu A72 imao opciju da preskočim taster OK kada otključavam telefon pomoću PINa. Znači kad ukucam zadnju cifru PINa telefon se odmah otključa. Da li ima to na ovom telefonu i gde se nalazi, nisam uspeo da nađem?

S24 fe se odmah otključa nakon zadnjeg broja, ima ga to ok ali ono slabije svetli kao da nije aktivno. Ja to nisam ništa podešavao, kada sam prvi puta upali telefon, stavio šifru i to je to.

Znači kad ukucam zadnju cifru PINa telefon se odmah otključa.
Probaj da postaviš 6-cifreni PIN, umesto 4-cifrenog. Dok podešavaš, kada uneseš 6 cifara, trebalo bi da se pojavi opcija da automatski potvrdi nakon unosa 6. cifre.

bila je negde ta opcija, da li da se potvrdi nakon unosenja pina, ili da se otkljuca odmah nakon unosa zadnje cifre... ali ne mogu da nadjem sada to nigde u podesavanjima

има на јутубе како подесити

Koliko znam za otključavanje pinom bez ok mora minimum 6 cifara.
Ako ima neka fora da se to ubudži da radi sa 4 cifre bio bih mi zahvalan da okači rešenje

Uneses 6 cifara u polje za unos novog PIN-a, iskoci dugmence da stikliras da ti otlkjuca na ok koje stikliras a zatim izbrises zadnje dve cifre iz pina. Tako nekako je zeni uspelo da ima 4-cifreni pin a da je otkljucavanje bez pritiska na ok. Inace je ta opcija izbacena za PIN-ove krace od 6 cifara i nema je vise u podesavanjima kao samostalna opcija vec samo kad podesavas PIN i to odredjene duzine.

Neverovatno ali istinito. Supruga je dobila letos službeni A55 i pre neki dan ajde da uporedimo kvalitet i glasnoću zvuka zvučnika u spoljnoj reprodukciji. Pustili smo muziku sa youtube, na njenom A55 potpuno isto se čuje kao na mom S24U, možda se čak i bolje čuje na njenom mobu. Inače da mi je neko pokazo A55 pre nego sam u maju kupio S24U ladno bi kupio A55, po meni je egal sa jačim a duplo skupljim telefonima.

Pa zvučnici su vjerovatno i isti. Što se tiče A55 uzeo ga kao privremeno rješenje prije par mjeseci (ocu dao S24U jer nisam mogao gledati neke ogrebotine na ekranu a njega to apsolutno ne tangira :)) i čekajući da vidim koji ću telefon uzeti iz više klase, međutim evo ga još koristim i skroz mi je ok varijanta. Ne radi sve fluidno kao kod nekih modela sa recimo nekim flagship snapdragonom ali daleko od toga da se negdje muči. (igre na telefonu ne igram). Kvalitet izrade odličan, u ruci djeluje kao premium model, odličan ekran, baterija fenomenalna, kamere super čak i za video snimke (potapao ga i pod vodom u aqua parku, snalazio se odlično).

Jedino gdje se recimo odvaja kamera kod ovog modela u odnosu na premium klasu je fokusiranje, portreti su drastično lošiji u odnosu na S24 seriju i to je možda i jedini minus ovako na prvu da se mogu sjetiti. U klasi do 320 EUR stvarno ne vidim bolji uređaj, uboli su ga za sve pare što se kaže.

Vrh Dno