mitar1982
Uticajan
- Učlanjen(a)
- 29.03.2004
- Poena
- 1,715
Замо за време и непосредно после дефрост.Kako to izgleda kod tvoje Panasonic? Da li isto radi grejac non stop ispod 0c ili samo dok traje DF?
Замо за време и непосредно после дефрост.Kako to izgleda kod tvoje Panasonic? Da li isto radi grejac non stop ispod 0c ili samo dok traje DF?
Onda je to odlicno odradjeno i kod PanasonicЗамо за време и непосредно после дефрост.
Нисам потрошњу ни загледао детаљно, занимљиво ми би да од 600 тачака има свега 10 у делу испод 0.Možda i ne moram, jer s kim da se takmičim, performanse su joj, naravno, daleko lošije od vaših invertera 😆
Zato sto je Nordic efikasniji nego VivaxEvo jedan zanimljiv podatak. Nordic 12k u 18mkv troši isto kao i vivax aeri+ 12k u 12mkv. Kada su obe namestene da u svakoj sobi bude 23c, naravno zatvorena vrata od obe sobe, u zbiru troše više od amber comf 12k koji greje nesto vise od 45 mkv.
Kome pricas...Koliko vidim,od klime se napravi čitava nauka.Moja računica je mnogo prostija a mislim i najsigurnija.Boli me uvo za modulaciju i za Marku klime.Bitno je da mi ona završava posao zbog kojeg sam je i uzeo.I evo sad te moje proste računice.U obzir uzimam trošak koji sam imao dok sam koristio drva,i uporedim sa troškom struje koju mi potroši klima.Račun je više 50% manji.Plus komfor i nema *******cije sa drvima.Znači prosta računica,da prostija ne može biti..
To je najsigurnija računica,a i najtačnija..Kome pricas...
Meni svake zime trebalo 20-25metra drva = 150-190.000din... a gde jos posao oko drva? + Struja 4-4500.-(bez klime)
A sa klime prodjem zimu sa 50-60.000.-
I da me kosta i 100.000 pa mi se isplati na dugmence![]()
AmaterPotrosnja za novembar
Mnogo brale,jesi pokusavao da spustis potrosnju?Amater![]()
@Tema
Potrosnja za Novembar (Klime radu 24/7 - 23-24c)
Amber 9 Premium u 60m2 = 495kWh
Muse Comfort 12 u 48m2 = 449kWh
Samo da drva vise ne gledam
Laganica![]()
Jedino da lozim kotao, a klime da prdeMnogo brale,jesi pokusavao da spustis potrosnju?
Na koliko modulira kotao?Jedino da lozim kotao![]()
Na 3-4m3 mesecnoNa koliko modulira kotao?
Moze to jos nize,2,58m3 veruj miNa 3-4m3 mesecno![]()
Umesto te Muse bolje 18kmta da si stavio!Amater![]()
@Tema
Potrosnja za Novembar (Klime radu 24/7 - 23-24c)
Amber 9 Premium u 60m2 = 495kWh
Muse Comfort 12 u 48m2 = 449kWh
Samo da drva vise ne gledam
Laganica![]()
Ee tad jos nisam znao da je Muse kontroverzan ali ce ide ona skoro na kp pa dolazi nesto drugo tuUmesto te Muse bolje 18kmta da si stavio!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari