Šta je novo?

Najbolje slusalice za (relativno) malo novca

Ja sam kupio Haylou MoriPods za 30tak evra, za tu cijenu imaju dobar zvuk i bas. Bateriju nikad da potrosim traje vec 6 dana bez punjenja.

Stigle su Anker Q45 za sad utisci su sjajni sto se tice zvuka jako su blizu out the box onome ,sto ja preferiram kad je u pltanju zivlja prezentacija zvuka. Ima odredjenih razlika izmedju Kabla i kad su na Bluetooth. Ali generalno ovako na Bluetooth kad su Mid bass je podignut malo vise , daju solidan Punch kad treba i kontrolisane su u gotovo svakoj pesmi nikad ne prelaze granicu da postanu boomy .E sad sa Hearing Id delom u aplikaciji kad zavrsite test ima predlozeni frequency curve shodno vasem sluhu, i to dobijeno sam za nijansu editovao midrange i 10K a smanjio 300- 400 Hz deo.

Kad se to uradi za mene je to gotovo idealan odziv .

Bass je dakle vrlo fun, ne zadire tolko U sub bass kao neke druge slusalice ali ga ima ne steti tjuningu ali je vise Hifi like prezentacija nego totalno Boosted fest ko sto bi neko pomislio sa Rtings graph

Pod ovim mislim da uvek mozete slojevito cuti Bass note i dinamicnost ne pati.

Midrange je za nijansu Boosted kod glasova ali ne i kod nekih od instrumemata, tako da nije skroz neutralan al nije ni povucen. Jako lepo je slusati zenske vokale pogotovo jer nisu preostri ili prepiskavi . A posto su poprilicno Rich sa detaljima sluske jako lepo i Crunchy zvuce gitare ono na tankoj ivici izmedju uzbudljive i shouty prezentacije.

Visoki su u najvisem delu tipa iznad 9khz su boosted , tek toliko da daju zvuku da dise neki bi rekli Air like i stvarno imam takav utisak .Jako fino odradjen Treble ne napada do te mere da ti postane pre agresivno u losije masterovanim stvarima, a opet nisu ni Mellow/mekane/odsecene tako da nisu ni super opustene . Ja bih rekao subjektivno da su dinamicne i zive overall.

Soundstage je ok sasvim moze da se kaze da nisu skroz in your face ima distance izmedju instrumenata dovoljno.
Nisu normalno siroke ko Open Back modeli sa vecim stejdzom al pozitivan utisak. Imaging i pogotovo separacija instrumenata su meni bolji i od Edifier primetno a i za nijansu od Sony Xm3.

Ldac je bio malo pain da se namesti, morao sam 2 put da azuriram firmware i da posebno stikliram sve preko App.

Preko Kabla zvuce slicno kao BT al su malo cak vise Punch heavy nego BT bar na Realme 10 fonu sa iskljucnim Eq.

Cak mozda i glasnije zvuce za nijansu preko kabla u odnosu na BT (ako su powered on) a i sam BT je vec vise nego dovoljno glasan da ne mora nigde u nicemu da se maxuje.

Moracu da testiram na Shanling Up4 da bi rekao vise o 3.5mm (premda shanling ide preko BT al nema dsp i ostalo)

Udobnost na sluskama je fantasticna al bukvalno, rame uz rame sa Sony Xm3/Xm4 a nesto udobnije od Edifier wh8200Nb plus zbog vecih jastucica i jos manjeg pritiska na glavu od Edifier.

U Poredjenju sa Edifier Anker zvuci primetno kontrolisanije , utegnutije i sa prosto receno Outright vecom rezolucijom separacijom i sposobnoscu drivera.

U odnosu na Sony Xm3 manje je izrazen Bass Bloat i bass je vise dinamican nego Boomy kod Sony-a na ustrb toga sto Sony ima nadrealno odlican sub bass i vise je Fun. Nezgodno je reci ono oba modela imaju svojih prednosti ovde.

U midrange-u su Sony u blagoj prednosti jer su mesnatije i vise Warm i u muskim i u zenskim vokalima, ali default sony malo zatrpava tu definiciju zbog Bass bleed-a dok Anker to drzi pod kontrolom.

Uz Eq Sony je pobednik. Bez Eq je nereseno.

U Treble Sony je manje Extended, manje ima Vazduha u zvuku, manje su izrazeni neki detalji koje Anker jasno reprodukuje.

I jedne i druge ne zamaraju i kontrolisane sa Treble al Anker je za mene jasan pobednik ovde.

Prilozi

• IMG20241118111647.jpg
    IMG20241118111647.jpg
    111.2 KB · Pregleda: 111
  • Screenshot_2024-11-18-12-15-07-74_2d23108abdc5990e833b10a3a4267c41.jpg
    Screenshot_2024-11-18-12-15-07-74_2d23108abdc5990e833b10a3a4267c41.jpg
    36.3 KB · Pregleda: 59
  • IMG20241118125840.jpg
    IMG20241118125840.jpg
    97.8 KB · Pregleda: 63
  • Screenshot_2024-11-18-11-53-14-81_2d23108abdc5990e833b10a3a4267c41.jpg
    Screenshot_2024-11-18-11-53-14-81_2d23108abdc5990e833b10a3a4267c41.jpg
    59.3 KB · Pregleda: 67
  • IMG20241118111044.jpg
    IMG20241118111044.jpg
    125.5 KB · Pregleda: 104
  • IMG20241118121850.jpg
    IMG20241118121850.jpg
    183.8 KB · Pregleda: 104
Svidja mi se kod tih Fiio Ft1 pro sto je Lik u poslednjem linku rekao da su drugacije od Fiio Ft5 modela, za koji je rekao da su mu bile previse Warm and Laidback, i da im je falio Bite i Definicije za 500 dollar cenu. Ali fazon sve je relativno zavisi sa cim je poredio od ranije . Deluje mi da su Ft1 Pro vise up my alley sto kazu nego Regularne Ft1 tj bar bih to rekao da nemaju ovaj spomenuti ScoopY doduse blazi u 1 Khz i 2 khz (posto ja jelte volim il neutral il blago boosted midrange) al opet ne bi trebalo da je to nesto drasticno u realnosti)

I takodje mi je blago nelogicno sto im Treble tolko naglo ide dole na 9 khz i 10 khz a zato na 8 khz primetan boost kolko vidim .

E sad to ako je neko osetljiv na highest treble moze biti pozitivno, ali i negativno jer se moze smatrati neuravnotezenim u Treble. S obzirom kolko su po tom grafikonu Neutral u sub Bass delu pa sve do 1 khz . Bas ozbiljno deluju ravno tu. Al opet ja prvi mrzim da se frljam sa Grafikonima i smatram da oni predstavljaju uvek samo deo slike.

Tehnikalije, prezentacija , detaljnost, dampening il manjak istog u kucistu unutra sve moze da utice dosta. A i sto je Bocko rekao svi drugacije cujemo i to je jedna od stvari gde i ja moram se slozim.

Al i ja bih dodao tu da sam pojam balansa i Ruler Flat i slicne ludosti padaju u vodu bar kod slusalica .

Poslednja izmena:
Meni kod FT5 fali sve dok ne uključim EQ.
Lično, ne znam ni čemu služe ti review-i. Znam zašto se ljudi bave time ali kad svi čujemo drugačije, kad svi volimo drugačije, kako se to preporučuje drugima???
Kada sam i išao da ih testiram, poneo sam i svoje dac/pojačalo zajedno sa spremnim EQ.
Jedino tako nema laži nema prevare...

@sale941 da li LDAC na Q45 pravi veliku razliku nekome ko nije audiofil? Konkretno sam u dilemi jer bi ih koristio na Macbook i iPhone.

@sale941 da li LDAC na Q45 pravi veliku razliku nekome ko nije audiofil? Konkretno sam u dilemi jer bi ih koristio na Macbook i iPhone.
Ldac nije dealbreaker kad ga nema sam po sebi iako pomaze.

Ali u delu fajlova koji imaju dovoljno kompleksnosti u sebi i sa recimo Mp3 320 kbps u takvom nekom slucaju bi se osetio kao da zapravo fali deo informacija u zvuku ( u ovom slucaju to se ne odnosi samo na Anker vec uopste).

A posto je Flac na npr Tidalu/Deezeru od 780 do 1411 kbps (al u vecem broju slucajeva 1411)
Ldac moze da povuce/trasmituje do 990 kpbs pa bi u tom slucaju manje ili mozda se ne bi osetila kompresija sa BT na talkvom nekom fajlu.

Suma sumarum u globalu bi ti i na IOS uredjajima Q45 bi ti radio kako treba, al zavisilo bi dosta i od fajlova koje pustas.

Ldac nije dealbreaker kad ga nema sam po sebi iako pomaze.

Ali u delu fajlova koji imaju dovoljno kompleksnosti u sebi i sa recimo Mp3 320 kbps u takvom nekom slucaju bi se osetio kao da zapravo fali deo informacija u zvuku.

A posto je Flac na npr Tidalu/Deezeru od 780 do 1411 kbps (al u vecem broju slucajeva 1411)
Ldac moze da povuce/trasmituje do 990 kpbs pa bi u tom slucaju manje ili mozda se ne bi osetila kompresija sa BT na talkvom nekom fajlu.

Suma sumarum u globalu bi ti i na IOS uredjajima Q45 bi ti radio ok.
Imam pitanje, a pošto ne znam da li postoji odvojena tema, da li mi možeš reći koje platforme imaju najkvalitetniji zvuk? Šta se najviše isplati?

Nemoj da se cimas oko LDAC to samo android podržava, a iPhone podržava samo AAC. Takodje ni aptx advanced / losless itd ne podržava iphone.

Imam pitanje, a pošto ne znam da li postoji odvojena tema, da li mi možeš reći koje platforme imaju najkvalitetniji zvuk? Šta se najviše isplati?
Ako je isti Master pesme u pitanju , Streaming platforme ko Deezer i Tidal i Amazon Music bi u vecini slucajeva zvucali isto kvalitetom .

Dakle vrlo slicne da ne kazem iste su izmedju sebe dokle god iskljucujes normalizaciju u svakoj od njih.

Cak i Spotify koji i dalje kolko znam ne podrzava Flac, i on na velikoj vecini stvari zvuci super ko i ovi gore.

stigle mi FT1 sa AE, official Fiio store, stavili na deklaraciju value 49$ (platio 140€) i proslo tako na carini, platio 1200din (pdv)

box.jpg

ft1.jpg

kabl je malo kruci, za ono sto sam navikao (na akg koristim custom) ali deluje kvalitetno, koristim balanced.
ono sto sam dosad probao na njima, bass je dooobaaaar (zen dac v2 true bass i power match ukljuceni)

Ekstra bas mi je drago, sto si ih nabavio da se malo i kod nas one diskutuju ne samo da gledamo strane Reviews. Moram da priznam dizajn im je brutalan bas onako moderno ali i classy izgledaju . Ti metalni slajderi podsecaju na Beyer Dt seriju malo mixovanu sa Fostexom u smislu oblika.

Kad ti se slegnu malo utisci, bilo bi strava kad bi bacio ,neke sveukupne utiske. Jel nisu teske za drive ? Kontam da je razlika primetna, u odnosu na Akg K712 pro, koje su sigurno malo teze za pogoniti.
I ti i ja imamo Zen Dac V2 pa mi je to dodatno interesantno .

nisu teske, ifi meni ok vozi i 712pro, mada primetim razliku u basu, opet i closed naspram open back. moram malo duze da slusam, ovo sto sam na brzinu preslusao deluje mnogo fun (Boards of Canada)

edit: moracu samo neki custom soft cable, ovaj stock je stvarno kvalitetan, ali nije previse soft for my likings :) super je sto su u slusalice idu obicni 3.5mm konektori. teske su 346g (na mojoj vagici) stvarno udobno za nosenje, pads su bas soft, misilm da ne bi pravilo problema ni osobama sa naocarama (lepo seal-uju oko usiju)

Poslednja izmena:
S obzirom da bi bas/udarac trebao da bude hajlajt tih slušalica, zadaj im neki tvrđi zadatak umesto BoF :D

Poslednja izmena:
^na oko two o'clock volume osetim bas kako mi udara u vilicu, jeli to ok? :D

Niko neće da kupi Temu slušalice 🤣
Kad ne želimo da kupujemo kao milijarderi
Realno da Temu imaju istu ponudu Slusalica kao Aliexpress pa i da razmislim ili kao KP bar a to nije slucaj izuzev dela Chifi Iems sto su dostupni.

Al ovako da kupujem neke njihove random Garbage Oem, produkte koji imaju copy paste Opise i slike samo drugo ime.. Realno cemu to?

Ko hoce da ustedi, ima nacine da ustedi i uzme nesto dobro to moze i u srbiji bar kad su Slusalice u pitanju. Dok je Amp/Dac trziste neuporedivo vece na stranim sajtovima.

Realno da Temu imaju istu ponudu Slusalica kao Aliexpress pa i da razmislim ili kao KP bar a to nije slucaj izuzev dela Chifi Iems sto su dostupni.

Al ovako da kupujem neke njihove random Garbage Oem, produkte koji imaju copy paste Opise i slike samo drugo ime.. Realno cemu to?

Ko hoce da ustedi, ima nacine da ustedi i uzme nesto dobro to moze i u srbiji bar kad su Slusalice u pitanju. Dok je Amp/Dac trziste neuporedivo vece na stranim sajtovima.
Da ne idem puno u off, meni je Temu na neki način bizaran, reklame su im umobolne a iskaču iz frižidera zadnjih nekoliko meseci.
Kradu ideje malim biznisima (i ostalima naravno).. Iskočila mi reklama za slušalice od 100 dinara ( pa napisah taj post koji si citirao...
Mislim svi neka kupuju gde žele, meni nisu interesantni.

Kazu da je najbolji
https://www.qobuz.com/us-en/discover

Licno, koristim Tidal i zadovoljan sam kvalitetom hi res
Tidal je kao zvanicno batalio mqa, mada cak i kada pise da je flac neretko pusti mqa kada ga jos uvek nema u flac formatu.
Ne mozes da znas osim, ako nemas dac koji podrzava mqa, pa ga prilikom pustanja obelezi i prikaze na displeju ili u okviru nekog interfejsa.
Qobuz nema mqa i zato je bolji posto mqa je lossy.
Koliko to tvoje ili moje uvo moze da registruje, to je druga stvar.

BTW stigle su mi danas Aful Explorer. Zanimljive su.
Balansirane, sa blago podebljanim basom i vokalima u prvom planu.
Kapiram da i pored grafika na kome deluje kao da bi trebalo da budu blago "mracne", jedna balansirana armatura je u mlaznici (google translate - nozzle) koja mi deluje da je zaduzena za frekventni odziv koji pokriva vokale i onda zbog toga upadaju u prvi plan.
Sa muzikom bez vokala zvuce kako deluju da bi trebalo da zvuce na osnovu grafika.
Neku foru su uradili sa skretnicom. Neobicno i zanimljivo.

f9206706-5d50-467d-8415-98431c50ef9d.jpg

stigle mi FT1 sa AE, official Fiio store, stavili na deklaraciju value 49$ (platio 140€) i proslo tako na carini, platio 1200din (pdv)
P.S.: Kinezi su bez blama upisali za explorer da je vrednost paketa 8 dolara 🤘

DT 900 Pro X/DT 700 Pro X- 25800 din. u PL prodavnici. Ovo je najniža cena otkad su se pojavile. Nije baš pravo BF sniženje, ali bar su za oko 1000 din. jeftinije nego na KP.
Ultrasone Performance 840 - 17880 din.

Poslednja izmena:
DT 900 Pro X/DT 700 Pro X- 25800 din. u PL prodavnici. Ovo je najniža cena otkad su se pojavile. Nije baš pravo BF sniženje, ali bar su za oko 1000 din. jeftinije nego na KP.
To je fina cena Za Beyerke. A ove Ultrasone Perfomanse 840 su cool, ali Perfomanse 880 su po regularnoj snizenoj ceni 19000 vec mesecima tolko ih i ja platio. A uvrezeno je misljenje da su Ultrasone 880 najvise dynamic i balanced izmedju 840 860 i 880.

840 su Darker/Warmer i Najvise Bassy sa malo Dip u Midrange-u . I U Visokim su isecenije od Bratskih modela blago, ne do mere sa se gubi skroz na cistoci ali opet manje definicije ovde po meni.

860 nisam slusao, za njih kazu da su najvise Treble Heavy i da su malo vise Dry fazon i da prelaze u Analiticnost . Dok im je bass primetno vise tanak u odnosu na 2 brata iz serije.

Dok Za 880 mogu da ponovo kazem

Donekle Warm ali ne Dark Tuning, Bass im je Mesnat bas imaju finu ekstenziju, Punch je izrazit kad zatreba, a i U Sub bassu su brutalne ali i nikad ne postaju Muffled zbog ovog niti guse midrange.

Sa gotovo neutralnim Midrange-om (mozda i u nekim frekfencijama boosted) i Zenski i muski vokali zvuce realisticno imaju tela u tonu. Dok im je Treble extended ali u isto vreme ukrocen i kontrolisan i totalno nema sanse da maltene ikome zvuce previse Edgy ili Preostro a kamoli Sibilant. Dovoljno vazduha i energije u njima da i soundstage i imaging ne pate. Cak sta vise zvuce bas Wide za closed model.
Tome valjda doprinosi taj S Logic + .

Najbolje zvuce Za Edm Ko Big Room House ili Big Room Techno. A zatim i za Old school Rap.

A sad nesto cini mi se sto nije bilo postovano na temi. Nek me ispravi neko ako gresim.

Prvi Otvoreni Gaming model od Beyerdynamica.

The MMX 330 PRO uses the same STELLAR.45 drivers found in beyerdynamic’s MMX 300 PRO and PRO X studio headphones. These drivers have an incredible 5 – 40Hz frequency range which means you get to hear the lowest bass tones up to bat squeak territory.

Cena im je msrp oko 300 dolara.

Edit ponesto od Ultrasone Perfomanse seriji sa Headfi

Lik na dnu strane je imao sva 3 modela kod sebe.

Poslednja izmena:
Eno ih te 840 za 7999 din. u Ar....

U *** pa za tu cenu stvarno bi bilo interesantno da ih neko na forumu zgrabi, a tamo mogu sigurno i da se isprobaju.Ultrasone Perfomanse 840

Poslednja izmena:
Narucio sam DT 770 Pro X Limited Edition one su 19900 din. To ce mi biti treci par, iSK HF2010 i Sen HD599 (takodje placene 19900) su otvorene i dugo sam razmislajo i o zatvorenim....

Ekstra pisi utiske kad stignu ako budes mogao. Bas me interesuje kako su odradjene s obzirom da znam kako Stare Dt 770 (80 ohm i 32 ohm) zvuce i ja sam ih davno malo spominjao u usporedbi sa Dt880 i Fostexom Tr 80.

A ove sto si narucio ,imaju taj novi Stellar Driver od Pro X serije samo u starom Kucistu i sa valjda odvojivim kablom. Interesantno skroz.

A Isk Hf2010 sam imao preko 6 godina, dok mi se nije jedna slusalica odvojila od onih Drzaca oko pletenog onog dela , a mogao sam verovatno da ih popravim lako kod nekog jer sam skontao da je mehanizam bas lak, a srafic je jedino malo sitniji nego sto sam imao alat.

Nazad
Vrh Dno