Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Kakve su posledice ako raskinem obnovu ugovora? Prošli je isticao za 10ak dana, a ugovor je obnovljen juče. Da li može odmah da se prenese u drugu mrežu? Da li može novi ugovor ako nekim čudom ponude bolje uslove?

Mozda nije mesto ali ne znam gde bih pitao.

Ovako, zena je pre mozda 4,5 godina na neo neo paket uzela xiaomi 10t pro i prikacili su joj usput osiguranje uredjaja na mesecnom nivou od nekih 900 dinara.

Pre dva meseca telefon je ispao i skroz se razbio. Ode u poslovnicu da uzme novi telefon i da nastavi paket i poznanica u poslovnici joj kaze da moze da reklamira razbijeni xiaomi. Kaze treba da uplati 8900 dinara da se telefon posalje na servis, ali kao da od servisiranja nema nista i da ce dobiti novi tel. Kao ima pravo na servis zato sto je prethone 4 i kusur godine uplacivala to osiguranje (zena bila nemarna i nije obracala paznju na stavke sa racuna). Uplati trazenu cifru, jer kad je vec na to osiguranje otislo ~50k nek ide i ovo.

Posle dva meseca dobija ponudu da preuzme jedan od tri ponudjena telefona:
1. honor 200
2. motorola edge 50 pro
3. xiaomi redmi note 13 pro+

Ne mesam se u izbor, ali me zanima je li ovo adekvatna zamena za 10t pro? Takodje me zanima koji je kriterijum tih zamena, ako neko zna da objasni? Pitam ovo posto zaposlene u poslovnici pojma nemaju.
Ja bih uzeo redmi note 13 pro+ da sam na njenom mestu sasvim okej fon sljaka ekstra 120w punjenje znc oko 20-30 min za full bateriju honor mi je okej ali ne gotivim nesto a motorola ima cist android svi eu tu negde i normalno bolji od 10t pro

Zanima me koji je kriterijum kojim se vode za zamene ovih telefona? Ako nista drugo, izrada 10t pro je za koplje bolja a i cipset u to vreme je bio skoro sam vrh ponude, dok je sad ovo srednji segment. U tom smeru gledam i mislim da nije adekvatna zamena.
Uopste nije bitno koja od ova 3 posto su svi slicni.

Potpisao danas ugovor NEO Surf za 925,00 mesečno na dve godine. Zanimljivo je da ugovor ne dobijamo na uvid, već nam šalju na mejl. Potpisuje se samo na tabletu, ni ne znamo šta potpisujemo

NEO NEO mi istekao 20 novembra, odem juce do poslovnice MTS-a, podnesem zahtev za prenos broja u njihovu mrezu na postpaid paket Soko lite, sutra dobijam poziv od strane A1 gde mi nude 50% na NEO Super, naravno prihvatio sam i ostao u A1 :)

Screenshot_2024-11-27-21-47-50-688_com.google.android.apps.docs-edit.jpg

Zašto gore stoji 2500 kad je osnovna cena 1950, a 50% bi trebalo da je 925 kao i što mi stoji u poruci? Odakle ovih 2500 sad?

Pa puna cena paketa je 2449 a ako potpises UO na 24 meseca dobiješ popust 20% pa bude cena 1950. A tih 50% se računa na punu cenu...

925 dinara ti je pretplata, ne moras brinuti. Napisano je u ugovoru da imas promociju, to jest 50% popusta na tarifu (popust se racuna za cenu koja je za UO na 24 meseci, to jest 1949) i kad se podeli toliko ispada :)

To je neka posebna ponuda. 🤣

Mislim da je prva cena bez UO, druga sa, a treca ponuda koja se ne odbija 😅

inace sam je i ja dobio kroz sms, steta sto ne ide neki kod pa da moze da se pokloni kome treba.
Ja ostajem veran moje Zorice(prepaid) 😎

Piše na sajtu kod tarifa:
Popust za ....za NEO Surf tarifni paket iznosi 500 RSD...
Znači puna cena 2449, sa tim popustom 1949, 50% je 974.5 i na to 50 din za e-račun i eto ti 924.5 odnosno 925 din pretplate.
Samo će ti sigurno naplatiti taj period po punoj ceni pretplate do "preseka", pošto kod njih mislim da UO počinje od prvog preseka.

Piše na sajtu kod tarifa:

Znači puna cena 2449, sa tim popustom 1949, 50% je 974.5 i na to 50 din za e-račun i eto ti 924.5 odnosno 925 din pretplate.
Samo će ti sigurno naplatiti taj period po punoj ceni pretplate do "preseka", pošto kod njih mislim da UO počinje od prvog preseka.
Pitao sam ih za to, rečeno mi je da će mi biti naplaćeno samo za ta 4 dana (što je oko 100 dinara)

Da li su telefoni iz A1 zaključani? Uzeo bih verovatno A55 ili neki iPhone preko A1 ugovora, ali bi ih koristio na Yetelu?

Pretpostavio sam, ali nisam u toku pa reko bolje da proverim da se nije opet promenilo nešto :)
Hvala.

Evo jedan ultra mega bezobrazluk od strane A1.

Novi ugovor važi od 01.10.2024
Stari ugovor koji nije više važeći važio do 01.11.2024

Za oktobar mi obračunaju staru (skupju) tarifu sa obrazloženjem da mi je obračunksi period od 1. u mesecu a meni novi ugovor od 1. Em što su to uradili nego staru tarifu računali bez popusta koji sam imao jer jelte sam potpisao novi ugovor pa ti popusti više ne važe.

Pišem prigovor pa me interesuje koga da spakujem u cc? Zaštitnik gradjana? Ratel? Koga ste stavljali.

Znači sramota kakvi lopovi. Nije stvar u oar hiljada dinara nego u tome ds te neko pravi budalom.
Više puta mi se dešavalo. Stigne račun 3x skuplji. Al još jača stvar je što neće u poslovnici da ti objasne kako do toga da ne dodje a može. Sad sam zaboravila kako ali znam da moze bez dodatnih naplata da se reši stvar.

I ja sam tako, postpaid, 7 meseci prepaid i sad ponovo postpaid neo surf posle te poruke.

Mislio sam da je nešto kraće, jer sam sad svakako na neo surfu koji ističe za mesec dana, pa rekoh da probam prelazak na prepaid.

Nazad
Vrh Dno