Šta je novo?

Ananas (za potraznju i zamenu vaucera postoji posebna tema - deljenje ananas linkova = instant ban)

Stigao mi Villager AKU trimer sa 50%. Kao sto su neki ranije ovde tvrdili "povoljne" kupovine sa vaucerom od 50% za tehnicku robu uglavnom je outlet. Tako i ovaj trimer. Nije koriscen po svemu sudeci, ali je kutija otvarana, prelepljene etikete sa ranjim isporukama, ali sam ipak dobio papir "prethodnog" vlasnika :)
Videcu da li radi, i ako je ok zadrzacu ga.

Kapiram da je logisticki mozda i tesko, razvrstati i oznaciti ovakvu robu. Ali svkako treba naglasiti da to defintivno nije nova roba, makar bila i samo otvarana.
Da sam ga kupio sa recimo 500din vaucerom verovatno bi im vratio i trimer i baterije.

Prilozi

• 20241122_120228 copy.jpg
    20241122_120228 copy.jpg
    68.8 KB · Pregleda: 207
  • 20241122_115900 copy.jpg
    20241122_115900 copy.jpg
    302.6 KB · Pregleda: 208
Komade nameštaja obavezno odmah proverite.
Danas otvaram fiokar, ladno su 2 stranice izgleda bile vlažne i tako spakovane

Update za laptop 50%:
Pošto je stigao bez punjača, naručio sam punjač sa Ananasa.
Kad je punjač stigao - opet šok, viljuška na naponskom kablu je slomljena.
Nabavio sam nekako strujni kabl i napunio laptop.
Na latpotu je bio windows sa svim korisničkim podacima prethodnog vlasnika. (Možda sam trebao da ga pozovem na telefon i kažem : "Vrati punjač!!!")
Korišćen je 19 dana.

Update za laptop 50%:
Na latpotu je bio windows sa svim korisničkim podacima prethodnog vlasnika. (Možda sam trebao da ga pozovem na telefon i kažem : "Vrati punjač!!!")
Korišćen je 19 dana.
Meni bilo krivo što ga nisam poručio a mogao sam…
Na kraju mi više nije žao. Uzeo sam monitor philips sa 50%, deluje nov i sve ok

-50% na izdvojenu ponudu. Važi naredna 24 h.

HSEn1QLb

Jel zna neko zasto se dobija ova poruka, a korpa je uveliko preko 4000 (oko 6600)

Vaučer važi samo za kupovinu iznad 4.000 RSD. Dodaj u korpu još neki proizvod, da iznos bude iznad 4.000 RSD. Hvala!

Kakvi su oni muški SCERVINO STREET vuna, kašmir džemperi iz izdvojene ponude?
Valjaju li?

Kakvi su oni muški SCERVINO STREET vuna, kašmir džemperi iz izdvojene ponude?
Valjaju li?
Džemperi su odlični, ali je lutrija šta će stići.
Par komada je stiglo OK, a par komada je bilo zguzvano u kesi, prašnjavo...
Istini za volju, cena je smešna za taj kvalitet ako ubodes da je OK primerak.
To što sam reklamirao su vrlo brzo i veoma korektno rešili.
Iskreno, ja BiH preporučio da kupiš, pa ako ne valja vraćaj.

Džemperi su odlični, ali je lutrija šta će stići.
Par komada je stiglo OK, a par komada je bilo zguzvano u kesi, prašnjavo...
Istini za volju, cena je smešna za taj kvalitet ako ubodes da je OK primerak.
To što sam reklamirao su vrlo brzo i veoma korektno rešili.
Iskreno, ja BiH preporučio da kupiš, pa ako ne valja vraćaj.
Meni je do sada sve stizalo ok, i prošle i ove godine. Doduše ovo je prvi put ove godine da uzimam iz izdvojene ponude, prošle sam bar 10-ak paketa.

Nadam se da će i sad biti ok. 🤞
Poručila sam jedan, pa ćemo videti. 🤞😀

Update za laptop 50%:
Korišćen je 19 dana.
Sramota za Ananas i loša reklama.

Ja sam još prošle godine napisao da je ananas idealna platforma da se prodavci ratosiljaju nakupljenog outleta i polovne robe. Ove akcije tipa crni petak kad su ogromne gužve su idealna prilika za muljanje. Sa obzirom da kupci na ovom forumu čine možda 0,1% od ukupnog broja korisnika, radi se o ogromnom broju ljudi koji nisu dobili ono što su platili, da se najblaže izrazim. U svakom slučaju sramota.

Ali treba biti realan, mnogo ljudi ne zna ni šta kupuje ili imaju neka nerealna očekivanja za male pare. Hoće laptop za 50 hiljada ali da klinac može da igra sve igre. Plus pokupe viruse za 2 dana pa im laptop kriv i vraćaju ga kao neispravnog.

Ja sam dobio indukcionu ploču sa lošim pakovanjem ali bez tragova upotrebe. Realno, platio sam dosta manje i zadovoljstvan sam.

E zato se napise outlet i ti znas sta ti stize, ovako je to obmana i mene ne zanima koja je cena, sta ako njega kosta u nabavci npr 100 din. drzi cenu 1000 din. i stavi cenu na akciji 300 din. i dodje mi "polovno" i ja sada treba da sam srecan sto sam platio 300 din nema veze sto je stajalo u radnji kao izlozen model i svi ga drndali al sam platio 300 din nisam 1000 din. jadan prodavac nisam ga ostetio, a za mene me bas briga, ja sebe ne volim.
Daj molim te ne lupaj, evo sav se stresem od zalosti za prodavcima.

Ali treba biti realan, mnogo ljudi ne zna ni šta kupuje ili imaju neka nerealna očekivanja za male pare. Hoće laptop za 50 hiljada ali da klinac može da igra sve igre. Plus pokupe viruse za 2 dana pa im laptop kriv i vraćaju ga kao neispravnog.

Ja sam dobio indukcionu ploču sa lošim pakovanjem ali bez tragova upotrebe. Realno, platio sam dosta manje i zadovoljstvan sam.
Slazem se. Za zadnju kupovinu sa 50% za aku trimer za zivu ogradu, nisam iskreno ocekivao da je outlet. Mislio sam mozda da im ta roba ne ide (a realno malo ko to i kupuje).
Kad je stiglo bilo je jasno da je outlet ali sve ima svoju vrednost. Posle provere pakovanja ocigledno da nije korisceno. Ja sam zadovoljan. Zadnjih meseci sam vijao tako nesto i ubolo me. Sa 2 velike baterije i punjacem izaslo je nesto skuplje nego Makita kvazi kopija sa KP.
Zato svako ko kupi online ima 14 dana i da vrati.
Treba da napisu da je roba outlet ili sta god, jer neko je mogao kupiti takvu robu za "pravu" cenu, i prepostavljam ne bi bio nimalo srecan.

Sto i dalje ne znaci da je to dobra poslovna praksa i preporuka za prodavca. Treba da bude tacno obelezeno kao Outlet, roba sa ostecenjem i sl., pa kome odgovara da kupi tako okej..a ne da se uvaljuje pod novo i nekorisceno.
Sve te zalbe povrati i slicno oduzimaju i vreme i zivce a ponekad i novac za postarinu za povrat.

Sa dostavom im je totalni haos. Kad sam poručio stvari, navedeno mi je da će doći u dva paketa - tri proizvoda u jednom (iz kategorije brzo) i pet u drugom paketu. Sve isti prodavac - Spark.
Međutim, sad kad gledam status, prebačeno je da bude 5 paketa. Umesto jednog brzog sada su dva, a umesto jednog običnog - tri. Od toga mi je stigao jedan brzi paket, dostavljač ananas express. Za novoizmišljeni brzi paket je dostavljač post express i on nije došao još, iako je rok bio danas. Za ove "nebrze" dostavljač je city express.
Danas oko pola 4 mi stiže mejl da će mi doći paket. Minut kasnije zove dostavljač da kaže da je ispred vrata.

Ja sam još prošle godine napisao da je ananas idealna platforma da se prodavci ratosiljaju nakupljenog outleta i polovne robe. Ove akcije tipa crni petak kad su ogromne gužve su idealna prilika za muljanje. Sa obzirom da kupci na ovom forumu čine možda 0,1% od ukupnog broja korisnika, radi se o ogromnom broju ljudi koji nisu dobili ono što su platili, da se najblaže izrazim. U svakom slučaju sramota.
Mislim da su generalno online prodavnice u Srbiji (naročito prodavnice tehnike) koje ne počnu da uvaljuju outlet robu kao novu statistička greška.

Nekako ne mogu da odole iskušenju.

Kad ubacimo i kupce u priču, npr nas što ovde obitavamo, onda sve dobije smisao

Sto i dalje ne znaci da je to dobra poslovna praksa i preporuka za prodavca. Treba da bude tacno obelezeno kao Outlet, roba sa ostecenjem i sl., pa kome odgovara da kupi tako okej..a ne da se uvaljuje pod novo i nekorisceno.
Sve te zalbe povrati i slicno oduzimaju i vreme i zivce a ponekad i novac za postarinu za povrat.
Naravno, ali dovoljno godina živimo ovde da smo valjda naučili kako funkcioniše taj kartel pilicara

I posle više od 4 godine od osnivanja, Ananas posluje sa debelim neto minusom! Po meni, platforma za izbegavanje!

Evo detalja poslovanja u zadnje 3 godine:

Ananas.png

Nazad
Vrh Dno