Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Sacekas jos 3m da se pojavi s25 i obori cenu i jednom i drugom, ako ti se ne zuri sa kupovinom.

Da li je sada bolje uzeti s23 model od 256GB ili S24 model od 128gb.

Upoznat sam da je model od 256GB brži, ali opet S24 je noviji, vjerovatno ima bolje kamere?

Ne zanimaju me drugi modeli, niti veći, zanima me samo ova veličina telefona.

Ijopet se javlja stari problem:

Sto se tice mts-a, trojica kolege u firmi imaju problem slican kao vaas...jedan nosi s23u ova dvojica jabuku, il se zabode na to da ne mogu da se jave ili im samo stigne poruka da imaju propusten poziv, a sve vreme im pokazuje da ima signala...verv je do mreze nesto :D
Konto ovog zabadanja prilikom dolaznog poziva, bilo je reci i ranije, negde u prvih par meseci kad je izasla s23 serija. Problem nije do telefona a u mom slucaju nije ni do kartice, zamenio sam istu. Meni se isto desavalo na n10+, a znam par ljudi kojima se desava na drugim telefonima, mislim da su svi u mtsu. Da li sa brojevima ima neka fora kao sa ip adresama (cgnat) ili nesto slicno, ali mislim da su uglavnom u pitanju brojevi koji su prebacivani iz mreze u mrezu...

Kao da posle svakog update-a i pokusaja nesto da se uradi po pitanju baterije, situacija kod mene biva sve gora i gora... Sad jedva 4h sastavlja, od kojih je bar 1-1.5h sa dosta smanjenim osvetljenjem...
Da se nadovezem na svoje ranije kuknjave, situacija u poslednje vreme izgleda sve losija, u realno laganoj svakodnevnoj upotrebi desi se po neki dan da prebaci 4h, uglavnom bude ispod. Desavalo se ranije(pre maja) da przim neki igricu ili navigaciju na 100% osvetljenosti po 2-3h i opet izgura preko 6h...

Da li je sada bolje uzeti s23 model od 256GB ili S24 model od 128gb.

Upoznat sam da je model od 256GB brži, ali opet S24 je noviji, vjerovatno ima bolje kamere?

Ne zanimaju me drugi modeli, niti veći, zanima me samo ova veličina telefona.
Da S24 ima Snapdragon pa i da ga uzmeš, ovako sa Exynos mislim da nije najbolja ideja... Druga stvar ja ne znam kako ljudi uspevaju da funkcionišu sa 128GB memorije na telefonu. Ja jako puno snimam i slikam svakog dana, trenutno mi je zauzeto oko 320GB memorije na telefonu. Takođe računaj i da sam Sistem zauzima oko 17GB. Tako da ako planiraš da dosta fotografišeš i snimaš bez razmišljanja je bolja opcija S23.

Zasto prebacivati? Imas one drive kao back up ili nesto drugo. Cimanje da trebas da razmisljas, aj povezi sa ovim, prebaci, sortiraj... imam u galeriji slike od pre 15 godina i nekad naletim na neke zaboravljene slike.

Realno je 128GB donji minimum.
Ja trenutno koristim Fold 5 sa 512GB i generalno sam zadovoljan. Samo želim manji telefon za neke posebne prilike.

Ovo je ipak komad 🤣

Poslednja izmena:
Jel neko imao sa malim s23 da mu baterija brljavi, vec par puta ujutru skinem sa punjaca, ono 67%...bas se sporo puni kad je ekran iskljucen, pa recimo pise 72%, restartujem kad ono 90%?

Funkcionišu tako sto im telefon ne sluzi za puno slikanja i snimanja svaki dan 😉

Takodje valja i prebaciti te slike/snimke negde, a ne držati sve na telefonu.
Da prebacujem slike i snimke? Zašto bih? Poenta kupovine uređaja od 512GB je da tu memoriju i koristiš valjda? Šta treba da deinstaliram aplikacije kada treba da slikam ili snimim nešto? 50+% slika mi je u 200mpx mode. 100% snimaka mi je 4k 60fps u Pro video mode. Meni bi 128GB dosta kratko trajalo.

Verujem da bar 90% korisnika ne koristi kameru kao ti, tako da je njima 128GB i više nego dovoljno.

Što se tiče čuvanja svega na telefonu, srećno u slučaju da ti se bilo šta desi sa istim.

Verujem da bar 90% korisnika ne koristi kameru kao ti, tako da je njima 128GB i više nego dovoljno.

Što se tiče čuvanja svega na telefonu, srećno u slučaju da ti se bilo šta desi sa istim.
Hvala na lepim željama. Polupao sam jednom ekran ali je radio dovoljno da prebacim sve na komp. Od tada povremeno uradim backup na PC, tako da nema brige oko toga.

Što se tiče kamera, ja verujem da Ultra model kupuju ljudi jer su fascinirani mogućnostima kamere i da je dosta koriste. Možda korisnici S23/S23+ ne koriste toliko kamere, mada sumnjam.

Zašto bih prebacivao slike i snimke, ali ipak povremeno odradim backup 😄😄😄

To je bila moja cela poenta price. Za nekoga ko ne slika na stotine slika dnevno, uz povremeno prebacivanje slika i 128GB radi posao.

Evo, ja ne radim prebacivanje slika, automatski one drive sve to radi i pri tom ne pravim sto slika dnevno, imam sa letovanja, zimovanja, ekskurzija. Takodje, volim da imam i muziku koja nije samo deezer/spotify i sta onda ostaje od tih 128 gb, od koji je vec dosta potroseno fabrickim aplikacijama, da ne racunamo ako instaliras neku igricu
Dakle online automatski back-up i nema da se plasimo sto drzimo sve na telefonu.

Prilozi

• Screenshot_20241120_200200_Settings.jpg
    Screenshot_20241120_200200_Settings.jpg
    92.3 KB · Pregleda: 31
Zasto prebacivati? Imas one drive kao back up ili nesto drugo. Cimanje da trebas da razmisljas, aj povezi sa ovim, prebaci, sortiraj... imam u galeriji slike od pre 15 godina i nekad naletim na neke zaboravljene slike.
Zato sto kad padne server ili nemas neta, ne mozes da vidis. Hard disk je hard disk

Zašto bih prebacivao slike i snimke, ali ipak povremeno odradim backup 😄😄😄

To je bila moja cela poenta price. Za nekoga ko ne slika na stotine slika dnevno, uz povremeno prebacivanje slika i 128GB radi posao.
Backup uradim svega, ne samo slika i video snimaka. To radim za svaki slučaj, ne zato što moram da brišem slike iz telefona. Ali možda si ti i u pravu, čujem da će od S25 serije ovi modeli sa 128GB biti najskuplji, a možda vrate i od 64GB jer ljudi vole da brišu sa telefona i da prebacuju na druge uređaje i drive-ove.

Backup uradim svega, ne samo slika i video snimaka. To radim za svaki slučaj, ne zato što moram da brišem slike iz telefona. Ali možda si ti i u pravu, čujem da će od S25 serije ovi modeli sa 128GB biti najskuplji, a možda vrate i od 64GB jer ljudi vole da brišu sa telefona i da prebacuju na druge uređaje i drive-ove.
Zbog toga s odbojan najvise od samsunga i iphonea. Nece da prosire memorije za skupoceni novac, mozda sam zatucan al ne dam pare za 128 gb telefon koji poprilicno kosta. Sestra se zagrejala za ovaj S23 ali brate 128 gb nije bas jeftin al ajde. Njene su pare, pa me manje boli

"Dulic993 Zato sto kad padne server ili nemas neta, ne mozes da vidis. Hard disk je hard disk"

Da, ali to je trenutna situaciji, kolega je ovde napisao u smislu, sta ako izgubis/slomis telefon, ostao si bez svega. Verovatnoca da u istom trenutku ostanes i bez telefona i onedrive-a, ne znam kolika je, ali pretpostavljam minimalna.
P.S.
Screenshot gore je sa memorije telefona.

@Dario1990
Hahahahah, dobar ste majke mi. Ja rekao jednu stvar, a ti banalizujes sada i sprdas se.

Ne kazem ja da nikome ne treba preko 128GB, nekome je sigurno i 1TB malo jer voli da dnevno nasnima tuce 4K snimaka i da cuva milion slika na telefonu.

Radi se o tome sto si u fazonu, citiram "ne znam kako ljudi uspevaju da funkcionišu sa 128GB memorije na telefonu".

Moja poenta je da verujem da nisu svi ljudi toliko zahtevni jer ne slikaju stotine slika dnevno, niti drze 60+GB muzike na telefonu, niti igraju igrice koje zauzimaju desetine gigabajta, ako neke uopste zauzimaju toliko, verujem da ne. Takodje ne cuvaju slike na telefonu sa prethodnih 5, 10, 15, 20 letovanja/zimovanja.
Ne kazem da niko to ne radi, ali sigurno nisu svi toliko zahtevni.

Takodje, niko ne kaze da ti ili bilo ko drugi treba da brise slike sa telefona. Radi ko sta hoce sa svojim telefonom u skladu sa mogucnostima. Ja licno ne vidim poentu cuvanja milion slika na telefonu. Kad odradim backup, vecinu tih slika ne sacuvam na telefonu i to ne zato sto nemam prostora, nego ne vidim razlog da cuvam sve.

Sad ce jos ispasti da zbog vasih primera minimalni prostor na telefonu treba biti 512GB. Sve ispod toga je prosto neupotrebljivo za bilo koga jer je vama nedovoljno.

Podelio sam misljenje vezano za uopsteno koriscenje, a ti se samo okrenuo na svoj slucaj koji je valjda po tebi referenca za svakog korisnika telefona.

@milanin - prica o backup-u je samo usputna. Spomenuo sam jer u slucaju nedostatka prostora na telefonu, mozes da sacuvas na racunaru.

Svakako se ne bih nadovezivao na ovu pricu dalje.

Pozdrav, razmisljam da kupim S23 Ultra ili S24 Ultra, oba 256gb. Radije bih s23 Ultra ali me brine do kad ce biti podrzan update. Do sada nisam koristila Samsung. Pomagajte :D

S23 mi je isto opcija jer je manji gabaritno. ;)

Hvala ljudi :)

Pozdrav, razmisljam da kupim S23 Ultra ili S24 Ultra, oba 256gb. Radije bih s23 Ultra ali me brine do kad ce biti podrzan update. Do sada nisam koristila Samsung. Pomagajte :D

S23 mi je isto opcija jer je manji gabaritno. ;)

Hvala ljudi :)
Update za S23U navodno do 2028god (security).

Hvala na odgovoru, Sinda. Jel znas mozda da li iPhone 15 pro daje duzi update(security included)?

Apple's filing lists the “defined support date” as a minimum of five years from September 22nd, 2023 — the release date for the iPhone 15. That means the iPhone 15 should receive security updates until at least 2028.

Ne znam sad na koji Apple mislis :D Radio je Apple, tako da, radice svakako. Muchas gracias momci :)

A ako te neko opljačka ili imaš udes i sve izgubiš?
Pravilo backupa je nikad sva jaja i jednu košaricu ili 1-1-1.

Nazad
Vrh Dno