Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Nije toliko problem u toj visokoj modulaciji vec u velikoj oscilaciji temperature! Pazi, on je podesio na 23, klima se aktivira da radi na 21 po sobnom termometru, sto je ok, zbog visinke razlike, ali gasi se tek na 24, po termometru, sto je skok od 3 stepena, mnogo je to! Razumem da se aktivira na 21 i kad dodje na 22 da se ugasi, ako vec ne moze nisko da modulira, al ovo je previse prebacivanje temperature! Zasto se toliko kasno gasi?

Pitanje je zasto se kasno pali? Gasi se +1 od zadate, sto je normalno, ali 2 stepena razlike za paljenje je haos.

@djh93
Ako ti klima postavljena i gleda prema vrata(hodnik) onda probaj da ti krilo ne bude skroz na dole... postavi krilo na predzadnji polozaj da toplota bije vise prema hodnik tako bi trebala duze da radi bez gasenja...

Evo kod mene Amber 9 Premium u 60m2 (spoljna temp. 3c) termometar je udaljen 7m od klime

Prilozi

• Screenshot_20241114-123958.png
    Screenshot_20241114-123958.png
    46.3 KB · Pregleda: 110
  • IMG_20241114_124744.jpg
    IMG_20241114_124744.jpg
    121.5 KB · Pregleda: 108
Nije toliko problem u toj visokoj modulaciji vec u velikoj oscilaciji temperature! Pazi, on je podesio na 23, klima se aktivira da radi na 21 po sobnom termometru, sto je ok, zbog visinke razlike, ali gasi se tek na 24, po termometru, sto je skok od 3 stepena, mnogo je to! Razumem da se aktivira na 21 i kad dodje na 22 da se ugasi, ako vec ne moze nisko da modulira, al ovo je previse prebacivanje temperature! Zasto se toliko kasno gasi?
To je normalan rad za Gree klime, ima ofset da gasi kad prebaci 2 stepena od zadate. Tako radi i Muse, Pular... a sad vidimo verovatno i većina ovih novih.
Pretpostavljam i Amber Premium da staviš u manji prostor ispod 40 kv da će tako da radi.

Ispada da Gree klime da bi dobro radile, tj precizno odrzavale temperaturu, treba stavljati u vece prostorije, gde nikad ne bi spustale snagu ispod 30-40%, ujedno se ne bi ni gasile, osim u prelaznom periody!

Ja amber podesim na 23 ili 24 i odrzava temperaturu u centru stana, oko klime je verovatno 24,25c, u sobama je 23.
Takodje mi najvise odgovara da radi na 2 ili 3 brzini ventilatora, kad hocu da zagrejem sobe malo jace, stavim na 4 ili 5.

Medjutim ne mogu nikako da je podesim da radi lepo sa iFeel, ako stavim na 23 ili 24c pregreva za stepen ili dva, cak i tri, a ako stavim manje onda retko ukljucuje, jer tu gde boravim najsporije pada temperatura i subjektivno postaje neprijatno hladno, iako daljinac ocitava zadatu temperaturu.

Ispada da Gree klime da bi dobro radile, tj precizno odrzavale temperaturu, treba stavljati u vece prostorije, gde nikad ne bi spustale snagu ispod 30-40%, ujedno se ne bi ni gasile, osim u prelaznom periody!

Izgleda da je tako. PRetpostavljam da se ovo moja nece gasiti, ili retko, kad temp. ode u minus, sad sa ovim temperatramo od 2-3 stepena radi pola sata, pa se ugasi na deset min, pa opet... vec na ovim od 5-6 radi 10-15min, pa cuti pola sata.. Stan se dosta sporo hladi, pa sigurno i to doprinosi.

Moja Vox 18 u 50 kvm otvorenog prostora odrzava u stepen zadatu temperaturu, stim kad je toplije zagreva vise nego sto je podesena a kad je hladnije zagreva menje, ali drzi zadatu temperaturu ceo dan u stepen, ne mora stalno da je podesavas, oscilira maksimum pola stepena. Da je manja prostorija verovatno bi oscilacije bile vece!

Pa nije bas da sve Gree rade tako, kod mojih radi na principu +1,5, -1, tako pokazuje sobni termostat, najnize sto je radila, a da sam vidio je malo ispod 360W, tada je bilo 15 stepeni napolju, cini mi se, pisao sam ranije. E sad fora je u tome sto je ovo parapetna pa joj je senzor na nekih 60cm od poda pa je preciznija, za Ifeel-om potrebe nema jer koliko pokaze na klimi toliko pokazuje i sobni termostat na drugom kraju prostorije, posto je stavljena po duzini konstantno radi na fix fan 4. Grije nekad 35, a nekad ~50 kvadrata, sada kad je max dnevna oko 7-10° ali mi je interesantno da iako radi obicno kad su temeprature tu oko 5° ili nize, obicno radi sa 450W i izduv je hladniji, sto je i ocekivano posto je vazduh pri podu hladniji nego pri plafonu.

Evo trenutne situacije, u kuci nema nikog, podesena na 22°, napolju 7°, trenutno grije ~50 kvadrata.
Nesto nijesam mogao da u edit-u ubacim slike.

Prilozi

• Screenshot_2024-11-14-15-08-35-607_com.tuya.smart.jpg
    Screenshot_2024-11-14-15-08-35-607_com.tuya.smart.jpg
    45.8 KB · Pregleda: 64
  • Screenshot_2024-11-14-15-08-50-854_com.gree.ewpesmart.jpg
    Screenshot_2024-11-14-15-08-50-854_com.gree.ewpesmart.jpg
    45.5 KB · Pregleda: 80
Sve zavisi od prostora da li ce pali/gasi... Amber 9 Premium u 60m2 ravna linija 700-750w (slika gore)
A Muse Comfort(2023) u 48m2 odrzava fino zadatu 23c ali ima skokovi kao na EKG :ROFLMAO: ali bitno da odrzava 23c ;)
Do pre nekog dana i kod nje bila ravna linija 500-550w

Prilozi

• Screenshot_20241114-151739.png
    Screenshot_20241114-151739.png
    66.3 KB · Pregleda: 63
  • termo musa.jpg
    termo musa.jpg
    50.9 KB · Pregleda: 63
Poslednja izmena:
Medjutim ne mogu nikako da je podesim da radi lepo sa iFeel, ako stavim na 23 ili 24c pregreva za stepen ili dva, cak i tri, a ako stavim manje onda retko ukljucuje, jer tu gde boravim najsporije pada temperatura i subjektivno postaje neprijatno hladno, iako daljinac ocitava zadatu temperaturu.

Na koliko metra ti udaljen daljinski i na kojoj visini?
Igraj se sa termometrom gde ti tacno pokazuje zadatu i gledaj da visina bude 1.5m onda probaj na tu poziciju sa I-Feel... I postavi nesto ispod daljinski ovako na primer :)

Prilozi

• IMG_20241114_160641.jpg
    IMG_20241114_160641.jpg
    113.7 KB · Pregleda: 67
Ja sad ponovo gledam da kupim klimu nakon onog problema sa Vivaxom i kad čitam sve teme nisam pametan šta da uzmem, jer ispade da nijedna ne valja sem Japanaca.
Gree visoko modulira, loša kultura rada. Midea oni defrosti, isto nije neka kultura rada, zna da maši temperaturu. Hisense visoka modulacija, kažu na i-feel ne radi nikako, isto maši temperaturu.
Pa ajde ti sad kupi nešto.

Ja bi najpre kupio Haier, ali i on ima visoku modulaciju, cini mi se nesto oko 500w, samo ne znam dal za 12 ili 18 ticu! Ako ja za 18 ticu to je onda ok, a al ako je za 12, hmmm..

Ja sad ponovo gledam da kupim klimu nakon onog problema sa Vivaxom i kad čitam sve teme nisam pametan šta da uzmem, jer ispade da nijedna ne valja sem Japanaca.
Gree visoko modulira, loša kultura rada. Midea oni defrosti, isto nije neka kultura rada, zna da maši temperaturu. Hisense visoka modulacija, kažu na i-feel ne radi nikako, isto maši temperaturu.
Isto brate moj, samo sto ja i japancima nadjoh mane🤣

500w/h je previše. Najbolju optimizaciju je napravio Style53 sa Amber 9 u 60m2. I musa 12 u 60 m2 bi radila idealno. Problem je što ljudi znaju da je 500w prag i kupe 12 ili ne daj Bože 18 za 25 do 30m2. Pa to će tek na -15 da radi kako treba a 90% temperature je do -8. Treba dimenzionisati klimu koja će raditi sa 70% snage na temp -5. Bolje i slabija nego jača.

Mora da gledas da fino odgovara za tvoju kvadraturu... I ja sam hteo da zamenim Muse(stara 15 meseci) ovog leta/jesen sa japanca ali na kraju ajde neka gura i ovu zimu :)
Ljudi sam ovde smarao oko japance preko pm (najvise sigurno mk484475)
Ali sledece godine ce bude svakako neki japanac samo da vidim koji tacno... sto 48m2 nije malo...
Gledam MHI modeli SRK35 je solidna 4.7 Scop (130k) ZSX35 je extra klima 5.1 Scop ali skupa kao otrov (185k) ovamo ne svidja mi se kad pocinje da se rasklapa kao neki transformers... Do sad mi se najvise dopada nekako po snage/modulacije Toshiba Shorai Edge 5.1 Scop i odvodne rupe na tacni su slicne kao kod Amber Premium
Ali ima vremena videcemo :)

Poslednja izmena:
Ne znam za vas, ali moji favoriti za sledecu klimu koja bi zamenila sadasnjeg Vox 18-ticu su, Gree Amber Pro 18, znaci ovaj novi model, i Haier Flexis Plus 18! Od svih kineza da kazem oni su mi broj jedan! Dnevna soba 45 kvm plus kuhinja 7-8 kvm, znaci 50+kvm bi grejala. Mislim da tu modulacija od 500w koju one imaju nije problem ni u prelaznom periodu! Dal ima neka bolja za te pare na znam..

Ne znam za vas, ali moji favoriti za sledecu klimu koja bi zamenila sadasnjeg Vox 18-ticu su, Gree Amber Pro 18, znaci ovaj novi model, i Haier Flexis Plus 18! Od svih kineza da kazem oni su mi broj jedan! Dnevna soba 45 kvm plus kuhinja 7-8 kvm, znaci 50+kvm bi grejala. Mislim da tu modulacija od 500w koju one imaju nije problem ni u prelaznom periodu! Dal ima neka bolja za te pare na znam..
Modulacija nije toliko bitna kad grejes 40-60m2
Druga je pesma kad ljudi roknu klimu koja ne ide ispod 500w u 15-20m2 i onda krece rezim on/off

Kod mene dzabe da mi vuce neka druga npr. na 200-400w u 60m2... Blizu klime ce bude sigurno zadata temp. na termometrom a na 7-8m?
Kod mene je i na 7m zadata temperatura :)
Jedino u kupatilo jos neki 5-6m2 je 22.8c ali hvala bogu niko jos nije kukao do sad zbog tu razliku...

Pricam o Gree Amber Pro, ne Premium, to nisu iste klime!

Steta jos nemamo nikakve informacije za tu novu Amber Pro da li isto ide nisko kao Amber Comfort

Kod mene je spojeno 31-32 kvadrata, i usmerena je klima ka vratima predsoblja koje je još nekih 11 kvadrata.
Meni je trenutni pik Gree Amber pro 12-ica iako nema praktično nikakvih informacija o njoj. Nadam se da radi makar kao prethodnik Amber comfort.
Razmišljao sam o tom Haieru, ali previsoka je modulacija za moj prostor.
Vivax mi je modulirao na oko 300-330w i u prelaznom periodu se baš dosta gasila. Haier sa 500w minimalno bi više bio ugašen nego što radi.

Ne znam to sto kazu za Haier da ima modulaciju 500w, mozda to vazi za 18 ticu, a da je na 12 tici manje!

Ufff..to je za minimum 30+ kvm
Na koliko li onda flexis plus 18 modulira?

Nazad
Vrh Dno