Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2024) [nije tema za EON box i aplikacije]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Total TV mi za duo paket TV plus net (adsl) traže 2300 mesečno kada se preračuna na 24 meseca, što je svakako nepovoljnije od ove Hipernet optike 😟

Sumnjam da će i SBB išta bolje ponuditi...

Jel jedini ja imam problem sa mesh aplikacijom?

Prilozi

• Screenshot_20241108_154250_Google Play Store.jpg
    Screenshot_20241108_154250_Google Play Store.jpg
    65.4 KB · Pregleda: 51
Sta bi izazvalo da SBB na WiFi bude samo 1Mb/s ako je signal osrednje jacine.

Da li u ruterima imaju neka podesavanja da se namesti sekundarni net za goste ili limitira brzina itd.

Ima li nekih naznaka da bi sbb mogao da podigne upload brzine barem? Ne mora da bude bas kao sto je mts uradio sa box paketima, ali nesto slicno. Ugovor mi istice uskoro, pa razmatram opcije.

Да ли је могуће склопити нови уговор на друго презиме на истој адреси,када истекне наравно, добити повољности као нови корисник и притом задржати постојећи број фиксног телефона, ако може неки бр од аквизитера

Nemožeš da zadržiš postojeći broj, ostalo može, ja sam tako uradio.

Milslim da može ako je broj SBB-ov(mislim da su njihovi brojevi na 4). Mesec dana pre isteka ugovora u poslovnicu i tražiš prekid saradnje kad istekne ugovor i najaviš prebacivanje broja u okviru mreže. Od tog trenutka imaš 30 dana da tražiš prebacivanje broja, nemoj da ti istekne jer možeš izgubiti broj( ja sam uspeo da sačuvam jer je broj bio mts-ov pa sam prebacio na kevin box paket u mts). Verovatno je najbolje da potpišeš novi ugovor par dana pre isteka starog.

Eon premium Duo, ugovor ističe sredinom decembra. Za sada sam kao prvu ponudu za produženje dobio povećanje brzine interneta za 100 Mbps, druga ponuda je 4 mes po 1 dinar...posle praznika idem da podnesem zahtev za raskid saradnje pa ćemo videti šta ću dobiti kao treću ponudu.
Budi uzgred rečeno, početkom novembra dobijam poziv iz mts gde operater zna moj broj telefona (imam A1 broj), tačnu adresu, kog operatera koristim i kada mi ističe ugovor što indikuje da je neko iz sbb prodao malo informacije...naravno kada sam to ispričao sbb operaterima bili su "začuđeni".
Inače dobijam ponudu od mts 14 mes po 1 din, ja sam im tražio 18 mes po 1 din (akcija koja je bila pre 2 god) na šta sam dobio odgovor "pa to neće moći" ja sam se samo nasmejao i rekao i ja neću moći da potpišem sa vama ugovor na 14 mes.
Svake dve godine otvara se pijaca na kojoj moraš da se cenkaš da bi dobio neke prihvatljive uslove.

Mrsko mi da idem do poslovnice da tražim raskid.
To ti je kao dobar dan u sbb.
Istekao mi ugovor prošle godine (mrsko mi bilo da idem da produzavam), posle par meseci mi podigli cenu posto sam van ugovora, posle xx meseci im posaljem mail da bi zeleo da obnovim ugovor pa s obzirom na ... pa me interesuje i nazove me bojana i ponudi mi bukvalno nista, ni jedan dinar popusta, sutra odem u sbb da trazim raskid i nazove me opet ta ista bojana ali ovaj put potpuno druga ploča. Ja je pitam sta se toliko promenilo od juce do danas?

Ne znam bas da li je ovo pitanje za generalnu diskusiju, ali se nadam da nisam pogresio.
Dakle, vec duze vreme se pitam cemu sluzi SK 4K kanal? Konstantno i u nedogled pustaju samo po 1000X F1 trke i bukvalno nista vise.
Evo sad je upravo poceo ATP Masters u Torinu i siguran sam da postoji i prenos u 4K, kao i mnogo drugih sportskih dogadjaja preko godine, a na SK 4K ni traga ni glasa.
Pitam se zapravo cemu im sluzi taj 4K kanal???

Ne znam bas da li je ovo pitanje za generalnu diskusiju, ali se nadam da nisam pogresio.
Dakle, vec duze vreme se pitam cemu sluzi SK 4K kanal? Konstantno i u nedogled pustaju samo po 1000X F1 trke i bukvalno nista vise.
Evo sad je upravo poceo ATP Masters u Torinu i siguran sam da postoji i prenos u 4K, kao i mnogo drugih sportskih dogadjaja preko godine, a na SK 4K ni traga ni glasa.
Možda će taj 4K imati pun smisao tek tamo negde 2035-te.

Pa da može hvalisanje u reklamama kako njihova "višestruko nagrađivana" Eon plaforma nudi 4K kanale. Lider regiona bla bla, inovacije bla bla.

A realnost reprize 3 prenosa u beskonačno & nagrađivana platforma koja godinama ima problem nesinhronizovanog zvuka i slike, i kojoj taj bedni 4K kanal nije ni tagovan da kako treba okida HDR režim na TV-u.

Pa da može hvalisanje u reklamama kako njihova "višestruko nagrađivana" Eon plaforma nudi 4K kanale. Lider regiona bla bla, inovacije bla bla.

A realnost reprize 3 prenosa u beskonačno & nagrađivana platforma koja godinama ima problem nesinhronizovanog zvuka i slike, i kojoj taj bedni 4K kanal nije ni tagovan da kako treba okida HDR režim na TV-u.
Konkurencija je uvela 4K kanale i ozbiljno mislim da posle vise od 20 godina predjem kod njih.Treba da izvrsimo pritisak na SBB da uvede jos 4k kanala a ne da smo redovno poskupjuju i da mi stari korisnici nemamo nikakve benefite.

Pozdrav, treba da uzmem prvi internet u stan imam I SBB I MTS Prikljucak. Vec sam na Yettelu forumu dobio neke brojeve akvizitora i njihove ponude od 12 meseci 1 dinar. Kakav je situacija sa SBB imate li brojeve nekog koga bih mogao kontaktirati i za neke dobre ponude za nove korisnike. Ako ste vi prosli kroz slican proces kakve ste ponude dobili za Eon lightr i eon full

Daje SBB 12 meseci za dinar preko agenta, drugi daju i više...

Poslednja izmena:
@momsab Pa nema kad bude / kad emituje HLG sadržaj. Tipa prenosi sa centralnog terena na Wimbledonu.
SjBB na Eon stream to pušta sa pogrešnim metadata & pogrešnim colorspace.
Uporedi sledeće godine boje na prenosu na RTS, na SK 1/SK 2 i na SK 4K kad svuda bud isti teren pa će ti sve biti jasno.

Poslednja izmena:
Daje SBB 12 meseci za dinar preko agenta, drugi daju i više...
Pod ovo drugi misliš mts, yettel...?

Zvao me sbb, ali nisam bio pored fona da se javim. Ladno vode evidenciju i tačno znaju da sam pred istekom ugovora kod SN za mesec - dva. Verovatno da ponude 12m po 1din.

Pod ovo drugi misliš mts, yettel...?

Zvao me sbb, ali nisam bio pored fona da se javim. Ladno vode evidenciju i tačno znaju da sam pred istekom ugovora kod SN za mesec - dva. Verovatno da ponude 12m po 1din.
Ma da, izboksovao za moje SBB 12 meseci za dinar (preko agenta i to postojeći korisnik) i onda je krenulo zvanje redom od konkurencije - yettel najviše smarao sa 14 meseci za dinar...

Što je najbolje u međuvremenu SBB zove i za drugi stan i nudi 12 meseci za dinar iako je u prvom stanu ista osoba potpisala 12 meseci za dinar.
Kažu ne smeta - nema veze :)

Poslednja izmena:
za prenos nekih takmičenja u 4K, poput Grand Slam-a u Francuskoj ili F1.

zar ima HDR, tj. HLG, na SK 4K? Eurosport 4K umeju da zeznu što se toga tiče
Ролан Гарос је на Еуро спорту 4 К, не на Sk 4к.

Tokom prošlog / ovogodišnjeg RG je i HDR na Eurosport 4K kanalu takođe bio zeznut. Pa su konačno posle XY meseci takvog emitovanja kanala SBB genijalci tipa posle dan-dva od početka emitovanja OI konačno sredili da okida HLG mode na TV-u.

Jel to SBB u prekidu u celom NS ili Detelinara samo? Samo TV ima. Fiksni i net nema celo popodne

Radi li vam moj sbb aplikacija? Malopre odradih update i ćorak - ne mogu da se ulogujem...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno