Šta je novo?

God of War Ragnarök

Jako mi smeta što junak koga vodiš prilikom borbi puno stenje i ispušta svakojake zvuke. Svi u kući smo počeli da oponašamo Kratosa sa Ha Ho Hu kada zamahne onom sikirom ili onim noževima. Da je malo repetitivno jeste, ali zato igram po malo. Sat vremena dnevno maksimalno i to ne svaki dan. Lepa je grafika ali ništa više od toga. Igra me ne tera da "sedim na ivici stolice" i idem dalje samo da vidim šta će biti.

Evo da se i ja upišem i da kažem da sam se vratio gejmingu nakon 10tak dobrih godina možda čak i više. Trenutno igram Ragnarok a pre toga završio Ghost of Tsushima i Gow(2018). Iskren da budem Ragnarok mi dosta bolje leži nego prethodni deo, najviše zbog priče. Prošli kad sam krenuo da igram nije mi bio toliko zanimljiv u početku, kasnije sam se zainteresovao. Ono što mogu reći kao minus jesu te sporedne misije koje se dosta oslanjaju na puzzle rešavanje ne znam ni sam kako bih to nazvao, a nemaju baš toliko veze sa glavnom pričom. Sve u svemu jako detaljno igram i već popriličan broj sati a mislim da nisam ni do pola stigao.

Završio sam igru pre 2-3 dana i mogu da kažem da sam oduševljen. Ne znam za druge ali meni je ova igra za tri koplja bolja od prvog dela, ono što je recimo Arkham City bio za Arkham Azylum, bolji i nadograđeniji deo u skoro svakom segmentu. Bojao sam se da će biti kratka ali sam se debelo prešao, zaista ima dosta da se igra i nisam stigao da sakupim sve trofeje. I kako sam se bližio kraju sve više su mi se otvarale nove zone sa zagonetkama što je možda jedini smorni deo bio jer mi se žurilo da završim igru.

O tempu igre i priče sam već pisao u nekom prethodnom postu pa to neću ponavljati iako mi je to jedina realna mana igre.

Završnica mi se jako dopala, mnogo neočekivanih stvari se desilo i pored toga što su mi određene stvari bile spojlovane na yt od strane idiotskih kontent-kreatora (stave direktan spojler preko video klipa i nema šanse da ga izbegneš kad skroluješ yt). I još jednom da napomenem koliko sam oduševljen režijom scena i animacijama likova a pre svega facijalnim animacijama, zaista je mnogo truda posvećeno tom delu što postavljene slike ispod ne mogu verno da dočaraju. God of War Ragnarok od mene ima jakih 9/10.

God of War Ragnarok Screenshot 2024.10.10 - 01.29.35.60.jpg God of War Ragnarok Screenshot 2024.10.11 - 00.17.13.54.jpg
God of War Ragnarok Screenshot 2024.10.11 - 01.44.14.58.jpg God of War Ragnarok Screenshot 2024.10.17 - 00.49.16.39.jpg
God of War Ragnarok Screenshot 2024.10.17 - 04.39.41.60.jpg God of War Ragnarok Screenshot 2024.10.17 - 01.41.47.18.jpg
God of War Ragnarok Screenshot 2024.10.17 - 04.50.25.93.jpg God of War Ragnarok Screenshot 2024.10.17 - 00.24.16.45.jpg

I zaista, jedna od najlepših scena u igri:

God of War Ragnarok Screenshot 2024.10.11 - 04.47.42.91.jpg

Ja prešao još jednom new game plus. Bersekeri i Valkira imaju dodatne napade tokom borbe, nije bilo naivno uopšte, ali uspeo sam da ih pobijem :D

Eh, moram da se pohvalim, al ne zelim da dizem iz mrtvih temu za GoW 2018. Okasnio sam malo, zavrsavam prvi prolaz prve igre upravo, na GMGoW tezini. Klasican mazohista, ali danas sam najzad otresao Sigrun, trajalo je tacno 5 sati i 33 minuta :D
Znam da i ovde ng+ donosi novosti, al cu vrv prvo Ragnarok da odigram. Sa svih strana sam cuo (evo sad s izuzetkom @vladimirus ) da je prica u prvoj igri dosta bolja, ali je gameplay u Ragnaroku dosta doradjen i unapredjen.

Nisam još završio igru ali su mi delovi sa dečakom jako jako dosadni. Kao da gledam dosadan film a ne da igram igru. Razmišljam da batalim igu zbog toga. Ispada da "igram" igru tako što vrtim miša bezveze ili držim jedno dugme na tastaturi. Sada sam na delu gde malac Artemis ide sa Torom na neku misiju i više od pola je skriptovano gde ne možeš da se ni okreneš levo desno. Užas.
Grafika je naravno odlična, ali to ništa ne znači. Da citiram Homera "Boring".

Igra je meni sve bolja kako odmice, a sa malim je OK kada mu otvoris sve skilove...Bas dodje kao osvezenje nakon dosta borbe sa Kratosom. GoWR minimalno zasluzuje 8/10

Inače, Bear McCreary je razvalio sa muzikom u Ragnaroku, i prethodni deo je bio super ali ovaj je baš vrh, toliko dobrih kompozicija za slušanje...
Od kad sam završio igru ne prođe dan a da ne pustim nešto od plejliste iz igre. Samo neke od omiljenih:

A Son's Path
Giantess of Ironwood
Huldra Brothers
Svartalfheim
Grýla

Nisam još završio igru ali su mi delovi sa dečakom jako jako dosadni. Kao da gledam dosadan film a ne da igram igru. Razmišljam da batalim igu zbog toga. Ispada da "igram" igru tako što vrtim miša bezveze ili držim jedno dugme na tastaturi. Sada sam na delu gde malac Artemis ide sa Torom na neku misiju i više od pola je skriptovano gde ne možeš da se ni okreneš levo desno. Užas.
Grafika je naravno odlična, ali to ništa ne znači. Da citiram Homera "Boring".
Moderni tinejdž momenti su najgori u igri, kvare je mnogo.

Kao što rekoh mnogo dobrih numera ima, ovo sam puštao jedno vreme non-stop pred spavanje, sve dok ne zaspim. Jedva sam se otkačio od pesme. :D

Jedno mozda glupo pitanje, ali gde uopste kupiti igru trenutno? :D Na steamu kazu da nije trenutno dostupno u nasoj zemlji...

ne mozes da je kupis i da hoces, jedino narodna verzija za nase prostore

Toliko je sve isto kasnije, da sam se smorio...Igrao i nakon toga i definitivno prekinuo sinoc... Eto, jos jedna kojau nisam imao snage odigrati do kraja. Mogla je biti i kraca, ali malo dnamicnija

Mene je ubio onaj deo sa klincem. Smorio sam se uzasno. Igram i dalje ali su ga stvarno bespotrebno preterali sa klincem.

Toliko je sve isto kasnije, da sam se smorio...Igrao i nakon toga i definitivno prekinuo sinoc... Eto, jos jedna kojau nisam imao snage odigrati do kraja. Mogla je biti i kraca, ali malo dnamicnija
Stvarno je dugacka. Evo vec 40h, malo vise od 3nedelje se bakcem. Gledam sve da zavrsim ali se polako razmisljam da idem odma na glavne misije.

Ima li ko sem mene problem sa misijom vanaheim? Ono kad se spušta niz onu liticu i treba da se zakači na drvo preko puta rijeke?

Vidim po stranim forumima da su ljudi isto imali identičan problem, ali vidim ovde slabo ko.
Instalirao sam sve zakrpe koje sam našao, ali šanse nema. Probao nivo iz početka, jer sam vidio da su neki tako riješiti, bez uspijeha.

Drustvo, imam problem. Moguce da je zato sto ne umem da instaliram patcheve, ali kako dodjem do onog dela gde treba da se voze u camcu, meni grafika digne ventilatore na 100%, i popijem crni ekran u roku od minut-dva, Do sada je sve guralo bez ikakvih problema na ultra detaljima. Grafa je RTX 3070, ostalo je praistorijski i7 7700 i 16 GB rama

Drustvo, imam problem. Moguce da je zato sto ne umem da instaliram patcheve, ali kako dodjem do onog dela gde treba da se voze u camcu, meni grafika digne ventilatore na 100%, i popijem crni ekran u roku od minut-dva, Do sada je sve guralo bez ikakvih problema na ultra detaljima. Grafa je RTX 3070, ostalo je praistorijski i7 7700 i 16 GB rama
Na narodnoj verziji samo poslednji patch treba da stavis, kumulativan je. Na zalost, ne znam zasto ti se to desava, ali taj drugi realm u koji se ide je najzahtevniji od svih.

Na narodnoj verziji samo poslednji patch treba da stavis, kumulativan je. Na zalost, ne znam zasto ti se to desava, ali taj drugi realm u koji se ide je najzahtevniji od svih.
Ispade da su driveri. Clean sheet uninstall sa DDU-om, stavljeni prethodni driveri (ne ovi zadnji) i sve proradi. :)

Da li vredi ovo da se odigra ?
Ne zanima me prica, dialozi, i sve to raspredanja u prazno... Kakav je gameplay, da li ima kakvog takvog izazova, zanimljivih momenata, da li vredi igrati iz razloga zbog kojih igre treba da se igra a to je zanimljiv i relativno izazovan gameplay.

Zezas ??? Citam hvalospeve dosta se govori o tome kako ima bobru pricu, i sve mi to nekako naginje u tom nekom pravcu da je u celini dobra ali sa akcenotm na pricu, a to me najmanje zanima. Igra koje je dobra u svakom svom segmentu je Red dead redemption 2, a za ovo mi se nekako cini da nije ta katogorija pa ni blizu. E sad mozda se varam pa zato pitam, misli ne ocekuje Red dead redemption 2 u drugacijem pakovanju ali ne bi da gubim vreme na nesto ciji je jedini smisao da se razvlacimo u igri od jedne do druge cutscene gde cu da odgledam neki video odigram neku interaktivnu sekvencu i na kraju se odusevim pricom jer sigurno se necu oduseviti kakava god da je prica ako je gamplay tek da ga ima.

Ukusi su različiti.

Priča i grafika jesu centralni elementi, ali svakako ima zanimljivih boss fight-ova. Ja sam igrao na srednjem nivou težine, verovatno da povećanjem nivoa težine, postaje i izazovnije.

Mislim da je kretanje po svetu igre (čamac, pešaka) relativno repetativno i prošarano je mozgalicama, što nekome može da bude dosadno.

Kada neko pored toliko recenzija i utiska na netu napiše toliki esej da bi pitao da li igra vredi da se odigra onda je on već oformio mišljenje o istoj i bolje je da ne igra..

Ukusi su različiti.
Mislim da je kretanje po svetu igre (čamac, pešaka) relativno repetativno i prošarano je mozgalicama, što nekome može da bude dosadno.
Razliciti jesu nego napisao sam kakav je moj ukus i sta smatram dobrom igrom koja im sve i dobar gamplay pa i te filmice i pricu koja me ne zanima, ali i to je top. Pa me zanima ovo sto sam pitao... Ako ima neka radnje, akcije, mozgalica, bilo sta sto je deo gamplay-a i da toga ima mnogo vise od tih filmica i raspredanja price, onda je to vredno da se odigra.

Da li vredi ovo da se odigra ?
Ne zanima me prica, dialozi, i sve to raspredanja u prazno... Kakav je gameplay, da li ima kakvog takvog izazova, zanimljivih momenata, da li vredi igrati iz razloga zbog kojih igre treba da se igra a to je zanimljiv i relativno izazovan gameplay.
Gameplay - mnogo bolji nego u GoW 2018
Prica - ne bih rekao daje losa, ali je losija nego u prethodnoj igri. Vidi se da je inicijalni plan bio 3 igre.

Kada neko pored toliko recenzija i utiska na netu napiše toliki esej da bi pitao da li igra vredi da se odigra onda je on već oformio mišljenje o istoj i bolje je da ne igra..
Ako ne mozes da odgovris onda prosto produzis dalje, ne znam sta se butas bespotrebno... Ima sta ima i video sam to sto ima na netu, ali volim da cuje utiske iz prve ruke, ne znam sta ti nije jasno.

Nazad
Vrh Dno