Šta je novo?

God of War Ragnarök

Videh da je narodna verzija sa DLC-om.Posto sam zavrsio na PS5, naravno i DLC, preporucujem i radi price obavezno zavrsiti i DLC. Al otom potom, ima sati da se ubija muski do DLC-a.
I regularna verzija dolazi sa DLC.

Koliko lepo izgleda na 4k, sve na ultra. :love:
Izgleda jako lepo, ali sto se visuelnog aspekta tice, Horizon Forbidden West mi je i dalje bez premca sto se $onijevoh igara tice.

Koji DLC je u pitanju? Valhala?

Dajte malo utiske o igri, borbi, mestima... Valja li ili je slabije od keca? Za razliku od prvog dela čiju sam priču prvo pogledao na yt misleći da se igra nikad neće pojaviti na pc-u pa tek onda odigrao, o drugom delu ne znam gotovo ništa (osim da Freja pokušava da sredi Kratosa i da se pojavljuju Tor i Odin), tako da jedva čekam da krenem sa igranjem za par dana.

Mngoo jadan DLC. Čisto gubljenje vremena.

Dajte malo utiske o igri, borbi, mestima... Valja li ili je slabije od keca? Za razliku od prvog dela čiju sam priču prvo pogledao na yt misleći da se igra nikad neće pojaviti na pc-u pa tek onda odigrao, o drugom delu ne znam gotovo ništa (osim da Freja pokušava da sredi Kratosa i da se pojavljuju Tor i Odin), tako da jedva čekam da krenem sa igranjem za par dana.
meni je licno prvi deo mnogo bolji, najvise zbog price. drugi deo jednostavno nije to to, pogotovo zbog atreus segmenta i slicnih stvari. original sam uradio platinum za nedelju dana dok sam ragnarok na silu zavrsio :D

Slazem se, prvi deo bolji jer sad imam osecaj kao da igram NG+ prvog dela... Pitam se hoce li nesto bar biti drugacije, pocinje da me smara nakon nekoliko sati igranja :(

Ja sam prešao na PS5 kad se pojavila.
Odlična blockbuster zabava što je i za očekivati ali ne treba očekvati nešto preterano novo u ondosu na prvi deo. Na kraju sam imao osećaj da igram DLC. Sve u svemu kvalitetno potrošeno vreme.

Takodje, day one na PS5, presao detaljno, platina, kasnije DLC, sad cekamo sledeci deo. :)

^Zar nisu rekli da rade samo dva dela?

6/10 trenutno na Steamu.
Ili pljuju zbog PSN ili zbog jako losih performansi, neoptimizovanosti, UI problema sa nizim rezolucijama(valjda je patchovano).
Dakle, za PSN se bune svi oni koji mogu da ga imaju, nadam se da ce ljudi nastaviti da se bude protiv ovakvih konstantnih anti-consumer gluposti.
Kazu da bas lose radi van pocetnog dela, ima memory leak koji hoce cak i komp da restartuje, a u najboljem slucaju samo ugasi igru, stutteruje kao blesava, ima audio i vizuelne bagove van ovog pre pomenutog.
Bas los release, valja cekati nekoliko patcheva, pa onda zaploviti karibijskim morima.

Prilozi

• Screenshot 2024-09-23 152145.png
    Screenshot 2024-09-23 152145.png
    307.9 KB · Pregleda: 21
  • Screenshot 2024-09-23 152251.png
    Screenshot 2024-09-23 152251.png
    225 KB · Pregleda: 13
  • Screenshot 2024-09-23 153707.png
    Screenshot 2024-09-23 153707.png
    298.1 KB · Pregleda: 9
  • Screenshot 2024-09-23 153725.png
    Screenshot 2024-09-23 153725.png
    249.4 KB · Pregleda: 9
  • Screenshot 2024-09-23 154310.png
    Screenshot 2024-09-23 154310.png
    107.1 KB · Pregleda: 20
6/10 trenutno na Steamu.
Ili pljuju zbog PSN ili zbog jako losih performansi, neoptimizovanosti, UI problema sa nizim rezolucijama(valjda je patchovano).
Dakle, za PSN se bune svi oni koji mogu da ga imaju, nadam se da ce ljudi nastaviti da se bude protiv ovakvih konstantnih anti-consumer gluposti.
Kazu da bas lose radi van pocetnog dela, ima memory leak koji hoce cak i komp da restartuje, a u najboljem slucaju samo ugasi igru, stutteruje kao blesava, ima audio i vizuelne bagove van ovog pre pomenutog.
Bas los release, valja cekati nekoliko patcheva, pa onda zaploviti karibijskim morima.
Ma zakrpice to polako.Nije da nisu skoro svaku igru portovanu za PC krpili.Nije bas lako naterati igru sa zatvorenog sistema, portovanu na PC koji ima 1001 mogucu kombinaciju hardware-a da radi day 1 perfektno.Fizicki je nemoguce da istestiraju toliko.Ne pricamo o nekom Z studiju ipak.

Ovo nisu neke stvari koje se desavaju zbog kombinacije hardvera, vec prosto lenjost i izbacivanje igre u nedovrsenom stanju.
Ne radi mis u igri na PC-u.
Kontroler se u nekom trenutku samo diskonektuje ili krenu komande da laguju po nekoliko sekundi.
Igra podrzava max nativnu rezoluciju tvog monitora, nista od upscale-a.
UI se na nizim rezolucijama od 4k ne prikazuje kako treba, bukvalno postane necitljiv.
Igra zavisno od regije do koje si dosao na istom hardveru moze imati 120 ili 30fps.
Ne detektuje audio hardver uopste, ide stereo na 5.1 sistemima, ne secam se kada sam poslednji put cuo da neka igra ima sa tim problem, mozda pre jedno 15 godina.
Audio krene sam od sebe nekada da secka i nestane na nekoliko sekundi.
Neke kutije koje bi trebalo, ne mogu uopste da se otvore, sto znaci da ne mozes loot da pokupis.
Igra cak i onima koji imaju graficke sa 24Gb vrama, u nekim trenutcima zastutteruje na par sekundi, pa tako usred borbe imas 5fps na 2s, pa onda mozes da nastavis.

Ovo nisu problemi "mnogo varijacija hardvera".

Nisam mnogo presao, zavrsio Aurvangar Wetlands i nista nisam primetio od svih tih problema koje si naveo...1.1.1 verzija igre (vidim da ima i 1.2) jedino se smasnji fps na ~90 kada sam u ovom delu (na slici)
mene samo ubija sto nema skip sutscene :) verujem da ce ubaciti i to naknadno, pa cu tada mozda i odigrati/nastaviti

GoWR_2024_09_23_02_34_01_091.jpg

Prvi deo igre radi savrseno, kasnije se desavaju problemi.
Ovo nisam ja napisao, samo preneo sve sto su ljudi izneli kao probleme.

Ja cutim i kuliram na MEDIUM, jednom u minut se desi da malo sasecne kratko... ALI toliko malo da ne smeta NI meni... FPS stabilan, ali ZATO samo JEDNA stavka na HIGH, reflksije jer one valjda ne jedu VRAM.. Nemam drugih problema koje se navode i to sa RX 570 kome igra ne dozvoljava ni da udje zbog VRAM 😎

Zanima me sta je krenulo naopako sa ovim portom. Jetpack Interactive je isto radio i na GOW 2018 portu u 2022. Igrao sam je bez problema na RTX 2060 i 4790k na dan izlaska. Sve super bilo na High, a mogao sam i Max settings, samo sam trebao malo VRAM stutter da ignorisem.

Obnovio sam komp od tada, ali bas mi se i ne skida 170 i nesto giga narodne verzije da saznam. Kupio bih odmah da je na Steam prodavnici. Isto i za GoT, koji mi je vrh od igre. Nego nece stoka pa nece. Nek ostanu niske ocene i kad zakrpe. Bice mi drago i ako Until Dawn propadne zbog njihove tvrdoglavosti. 😇

Ja igram na medium, 3840x1080 rezolucija na 6900xt. Stavim sync na 120fps, ali dešava se da padne ispod 120. Ne sećam se na prošlom delu kako je bilo.

Evo, ni krenuo nisam, 2 stvari koje su drugi spomenuli, ne vidi 5.1 zvuk, vec daje sako stereo i ne mogu da biram rezoluciju, samo onu koja je u Windowsu.
Instaliracu 1.2 update, pa da vidim hoce li biti bolje.

Prilozi

• 20240923_211918.jpg
    20240923_211918.jpg
    179.6 KB · Pregleda: 52
  • 20240923_213032.jpg
    20240923_213032.jpg
    168.7 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
HDR mora svaki put da se uključi kada se pokrene igra. Ne zapamti ga.

Evo, ni krenuo nisam, 2 stvari koje su drugi spomenuli, ne vidi 5.1 zvuk, vec daje sako stereo i ne mogu da biram rezoluciju, samo onu koja je u Windowsu.
Instaliracu 1.2 update, pa da vidim hoce li biti bolje.
Za rezoluciju je tako, prikazuje native rez onog monitora/TV koji koristis, sto i nije neki problem, bar meni ?
Imam strereo DAC, tako da mi je to deafult, a vidim da je taj problem postojao i na Sony-ju, verovatno neki problem sa codecim/pravima za DTS/dolby

Ne može 3840x1200 rez da se stavi, iako to koristim u Windowsu.

Aha, a koja ti je native rezolucija na monitoru?
Ne znam, kod mene na monitoru native je 2560×1440, kada prebacim na TV tu je 3840 x 2160 ...rezoluciju mogu da menjam u window modu

Stavio sam sinoc patch 1.2 i igra radi jos bolje

God of War: Ragnarok September 21st Patch Notes​

• Fixed an issue where NVIDIA DLSS Frame Generation would not properly initialize
  • Fixed an issue with NVIDIA Reflex would show as disabled in the UI when enabling Frame Generation
  • Fixed some timing markers with NVIDIA Reflex
  • Fixed the UI not showing Surround Sound in Audio Calibration
  • Fixed an issue where surround sound would apply stereo audio mixing causing some sounds to be too quiet or loud
  • Fixed UI controller icons being low resolution and blurry in some cases
  • Fixed an issue where controls would not work during quicktime events if Interact/Evade were swapped in addition to having Steam Input enabled
  • Fixed an issue on Steam Deck with a button not being mapped blocking completing a tutorial moment
  • No longer blocking GPUs with less than 6GB of VRAM from launching the game

Posle 1.2 patcha, audio normalno radi, detektovala je 5.1.
HDR i dalje mora da se pali svaki put kada se udje u igru.

Meni npr radi losije na 1.2 sa istim podesavanjima (ultra, dlaa), grafa se vrti oko 80% ni da dobaci do 90, laga tone fps ni 90. Na 1,1 kuca na 99%, fps preko 120 sem u onom delu izmedju svetova. Nije me mrzelo da skinem opet 1.1 i instaliram i radi savrseno, tako da ostajem na njemu, mozda se nesto izbagovalo sa 1.2 ko zna jer je narodna verzija.

Meni isto sa 1.2 radi losije, fps je sa istim podesavanjima opao 50%, jedino sto se vent. na grafickoj unormalio, vrti se oko 55%, isao je i do 80.

Kako da se vratim na 1.1? Samo ga instaliram ili mora sve od nule?

I meni losije radi, radilo je na oko 140fps, sada je na oko 100...mada opet, video sam na netu da igra treba da ima dosta vise magle i efekata koje Nvidia kao da nije prikazivala kako treba, pa je mozda zato opao FPS.
Ovaj nedostatak magle nije zbog DLSS-a, jer ja igram na DLAA 4k nativno, ne koristim DLSS.

Ne može 3840x1200 rez da se stavi, iako to koristim u Windowsu.
Probaj aspect ratio sa auto da stavis na taj koji je kod tebe na ekranu, mislim da ce ti onda staviti tvoju rezoluciju.

Inace, sto se igre tice, za sada mi je super, blades of chaos su dosta unapredili u odnosu na prethodni deo, sada mi je bolje njima da sibam, dok su mi bili bas losi u prethodnom delu, samo sam sekirom igrao.

@Xepoj87, ne može ništa, probao sam i to. Kao da nema ta rezolucija.

Vrh Dno