Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Да ли се током извршавања USSD кода губи Волте услуга (нестаје икона) на тренутак? Након извршења услуга је опет доступна.

Да ли се током извршавања USSD кода губи Волте услуга (нестаје икона) на тренутак? Након извршења услуга је опет доступна.
Kod mene sa 4G+ spadne na H+ i kad izvrsi vrati se na 4G+, mts u pitanju mogu i Yetel da ti proverim ako te interesuje

Ovo ti je "standard" USSD ide preko 3G ili 2G. Tako da nemas volte niti 4G tog momenta, cucemo za 5G sta ce biti...

Kad pričamo o prenosu, uspeli su da nam za 2 broja:yetel pripejd- >a1 pripejd, i mts postpejd - > a1 pripejd, zabrljaju prenos. Desilo se da je stara kartica ugašena, broj prenet a nova a1 pripejd ima i dalje privremeni broj a pozovanjem starog isti je "nepostojeći" U prvom slučaju rešavali 2 dana u drugom za jedno prepodne. Navodno, nisu dobri bili podaci o vlasniku broja? Ako nisu bili dobri podaci kako su preneli brojeve? Prilično čudno.

Drugaru odbili prenos sa globotel pripejda na A1 pripejd.

Pre svega, da li mu je kredit u roku važenja ili je dopuna istekla? Koliko dugo je bio u Globaltelu (ne može kraće od 60 dana)? Šta je A1 dobio kao povratni status? Da li je zvao Globaltel da proveri o čemu se radi.

I ja sam prenosio za dete iz globaltela u a1. Prvi put sam odbijen jer genije od radnika u poslovnici a1 nije ukucao puk i serijski broj kartice (neregistrovan broj). Još sam ga pitao, on kaže ne treba.
Sutra, nakon dobijanja poruke da je prenos neuspešan, sam ponovo podneo zahtev kod drugog radnika koji je uneo puk i serijski broj i nije bilo problema, broj je prenesen.
Drugim rečima, ne znaju ni radnici u poslovnici svoj posao

Drug je duze vreme u globatel, imao kredita.Zvao sam ga da mu kazem za puk i serijski, kaze nisu mu ni trazili.

Drug je duze vreme u globatel, imao kredita.Zvao sam ga da mu kazem za puk i serijski, kaze nisu mu ni trazili.
Sta su rekli kao razlog odbijanja, ne moze tek tako da odbiju? Odlaze im korisnici i sad zezaju..
Ja sam 30.11 u A1 pokrenuo prenos broja iz Globatel mreze, nikakav puk pin nisu trazili. Samo jel se vodi na mene broj, za minut gotov posao bio.

Stvarno ne znam, nije mi reko drug.sms mu stigo.

Ako je reg.broj ona valjda ne pitaju za pin i puk kod.
I ja kada sam prenosio broj pitali me da li je registrovan a nisu pitali za kodove.

@miksan izgleda da je to u pitanju što se trenutno ne vodi na nikog. Tada u A1 daje makar PUK1 i ICCID (serijski broj odštampan i na samoj SIM kartici). Te podatke ima na roze plastici što ide uz karticu.

Pitanje: Da li sada mogu da kupim na kiosku novu mts ili yettel prepaid karticu i u decembru da se prebacim u A1 i da dobijem Mega plan 12 meseci?

Drugarica (po mom savetu) prelazi iz mts-a na A1 prepaid. Ali se nije javila danas kada su je (dva puta) zvali sa 733 iz mts-a.

Jel može ovo da utiče da joj blokiraju prenos broja?

@miksan izgleda da je to u pitanju što se trenutno ne vodi na nikog. Tada u A1 daje makar PUK1 i ICCID (serijski broj odštampan i na samoj SIM kartici). Te podatke ima na roze plastici što ide uz karticu.
Taj broj je registrovan, ranije bio u vipu postpaid.

Taj broj je registrovan, ranije bio u vipu postpaid.
Ako ga je preneo nakon što ga je kupio Telekom, broj nije registrovan. Zašto su počeli da primenjuju takvu praksu, da li iz revolta prema novom vlasniku ili šta god, nebitno je. Ja sam preneo prošle godine i dobio 1GB za prenos, ali to je bilo tokom podstanarstva pod A1.

Koliko dugo je bio u Globaltelu (ne može kraće od 60 dana)?

Ne zato sto kartica nije aktivna. Kad je kupis i aktiviras , prodje 60 dana i mozes je preneti u A1.

Nisam siguran da je ovo tačno. Preciznije, mislim da nije tačno. Iz ličnog primera, pre 10 dana prebacio sam iz MTS broj koji je tačno 42 dana bio prepaid. Sad, da li ima ikakvog uticaja što je broj bio godinama postpaid nemam pojma ali sam svakako dobio novu sim karticu 17.9. u mts poslovnici a 28.10. je broj prebačen na A1 prepaid (i automatski aktivirana promocija megaplan džabe 12 meseci).

Pre 10 dana prebacio sam iz MTS broj koji je tačno 42 dana bio prepaid, bio godinama postpaid, a 28.10. je broj prebačen na A1 prepaid (i automatski aktivirana promocija megaplan džabe 12 meseci).
Ima veze, mts ne resetuje korisnički staž po prelasku na pripejd, a što je takođe usaglasio i A1. Misterija rešena!

Pitanje: Da li sada mogu da kupim na kiosku novu mts ili yettel prepaid karticu i u decembru da se prebacim u A1 i da dobijem Mega plan 12 meseci?
Koliko ja znam, promocija za Mega plan traje do kraja godine, a tebi bi se 60. dan pao negde u januaru (ako bi sad kupio karticu). Jedino ako ne produze promociju sa besplatnim Mega planom, mada cisto sumnjam. Neka me neko ispravi ako gresim.
Bas zbog tog roka, ja sam 19.10. kupio i aktivirao Yettel karticu da mi se nadje ako odlucim da u decembru prenesem taj broj.
Imam i ja dva PIN i dva PUK broja u aplikaciji, ali mi je broj prenet bez problema, bas se pitao odakle dva.
To sam se i ja pitao. Ranije je bio samo po jedan PIN i PUK i to oni odstampani na plastici. Jedino kod Yetttelovih kartica ima 2 PIN-a i 2 PUK-a.

Poslednja izmena:
Koji je najpovoljniji net za 10-20 dana. 20Gb+
ako postoji znatno manje od 1000din

@whose

Pogledaj koje "poklone" u kojoj mrezi dobijas uz novu pripejd karticu + poklon net za registraciju broja.
To je najpovoljnija jednokratna opcija ( placas samo cenu kartice )

Nazad
Vrh Dno