Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Nikako ne mogu da pohvatam sad,nova amber pro 12k,da li je dobra ili ne kao predjasnji modeli?

Ovde niko nema tu novu Amber Pro pa zato nemamo nikakve informacije...isto kao sa Clivia AI
A prethodni model Amber Comfort bila je dobra i mogla da spusta ispod 200w (tako kazu clanovi)

Nisam se nikada ranije grejao na klimu, imam kao sto sam pisao ranije Gree Cliviu AI 12k i nalazi mi se u spavacoj sobi gde cesto zna da se cuje onaj zvuk pucketanja? Bas smeta i budi me nocu kada povremeno se ohladi pa se valjda zagreje i cuju se pucketanja.
Jel moze savet neki sto se tice podesavanja za grejanje, jacinu ventilatora na koliko da stavljam?

Nema tu mnogo mudrovanja, ako ti je manja prostorija brzina fana ne mora da ide previše. Ja kod mene stavljam na 2 ili treću brzinu na Gree Pularu. A što se tiče pucketanja plastike tu ne možeš ništa da uradiš, probaj da se navikneš.

Imam ovde dve spojene prostorije ukupno oko 22 kvadrata. Nego druga stvar je mnogo neprecizan termostat stojalo mi je na 26 C i auto fan ono nakon 2-3 sata grejanja mi odrzavalo temperaturu samo na 22C. Sad sam morao da stavim na 28C da greje i ventilator na High da bi mi napravilo 25-26C.

Sada je trenutno napolju 5C . A predhodnih dana kada je nappolju bilo 10-15C onda sa 23C i minimum ventilatorom nabijalo 25C.

Ovo bi trebalo da je autoamtska klima koliko stavim toliko da odrzava, a sad ispada da moram da stelujem stalno klimu zavisno od spoljne temperature?

Očigledno po tome što pišeš da Gree nije ispravio nedostatke i sa novim klimama, tako se ponašaju stare serije i moja slično, rešenje je da se koristi i feel i merenje temperature preko daljinskog.

Nasao sam sad to drzi se Health i + dugme da se aktivira I feel pa probacu. Hvala

Poslednja izmena:
Samo u tom modu, daljinski mora da se vidi sa klimom, tj, da bude uperen u klimu da bi slao informacije o temperaturi. Svakako pročitaj uputstvo koje je došlo uz klimu.

Drzi samo na Fix Fan... Auto Fan je bezveze
Evo kod mene kontroverzni Muse Comfort 12(2023) greje 48m2(otvoreni) i stvarno drzi temp skoro u stepen...
Zadata 24c Fix Fan 3-4 bez I-Feel
Na jednom termometru pokazuje 24.3c a na drugi sto je na 7m udaljen 23.6
Preko noci bilo je -3c

Prilozi

• IMG_20241104_095705.jpg
    IMG_20241104_095705.jpg
    89.2 KB · Pregleda: 57
  • IMG_20241104_095721.jpg
    IMG_20241104_095721.jpg
    122.5 KB · Pregleda: 32
  • Screenshot_20241104-100811~2.png
    Screenshot_20241104-100811~2.png
    25.4 KB · Pregleda: 63
U većim prostorima nije toliko izražen problem al u malim prostorijama mnogo maši temperaturu, a očigledno i novi model Clivia ima sličnu modulaciju kao Muse ako je sudeći po ovom komentaru korisnika.
I da, mašiće i sa i feel funkcijom zbog prebacivanja zadate, al će bar biti u nekom približnom opsegu bliže zadatoj.
Svakako fiksni fan obavezno, ja držim od 2 do 3 crte kada je hladnije al u 12kv.

@test
Koliko najniže spušta ta klima na grejanju (modulaciju), ako si možda ispratio?

Imam i sobni termostat imam i aplikaciju. na aplikaciji gresi uglavavnom za 1 stepen u odnosu na sobni termostat. Znaci da ne koristim Auto, vec na 2-3? A kada spavam da li da stavljam na Quite ili isto da ostane na 2 recimo?

Poslednja izmena:
Po meni je tihi režim previše slab za grejanje, naročito kada temperature padnu oko nule ili ispod, ispod prve brzine ne bih išao.

Nemam pametnu uticnicu ai mogu izneti neke utiske o GRREE CLIVIJI 18

Zadnjih 10 dana se ne gasi radi non stop radi

Prvih dana kada je bilo toplije radila je kao ON OF klima jer kontam da je danju bilo jos toplo.

Zadnjih dana kada su temperature opale radi non stop i pretpostavljam sto vi kazete modulira

Koliko sam ja mogao da izmerim na termometru na izduvu iz klime mi je pokayivala blizu 60 stepeni

Znaci grejem oko 60 kvadrata odlicno izolovanog prostora ZA SADA BEZ IKAKVIH PROBLEMA

Zadata temperatura na daljinskom I klimi je 25 stepeni sto je identicna temperatura u prostoriji u kojoj je klima
sa tim sto je u ostalim prostorijama par stepeni manja sto je razumljivo .

Napominjem da jos nijednom nije ulazila u defrost a bila su jutra dosta hladna i maglovita.
Mozete mi napisati gde da kupim pametnu uticnicu pa da iymerim i javim za moduliranje

Za sada sam licno prezadovoljan klimom.

Ako sam bar malo ovim postom pomogao drago mi je.

Ovo je skroz fino iskustvo, po ovom deluje da Clivia radi dobro.
Pametne utičnice P115 su bile u Gigatronu, ja sam uzeo skoro. Danas je utorak, ako imaš Mastercard, google wallet i registruješ se za priceless dan akciju, dobićeš 1000 dinara povrat novca.

Pozdrav svima, kupio sam Gree Clivia 12 pre 2 meseca i prosto ne znam šta da kažem... Pucketanje me izluđuje, reklamirao sam i dobio napismeno da je to normalno i ne spada u tehničku neispravnost... Stvarno nisam očekivao od klime nikakav drugi zvuk osim izduvavanja, zadavanja komandi sa daljinca i koji klik pri početku ili kraju rada. Gađanje temperature mu izgleda isto nije jača strana, ili moji termometri na zidu nisu ispravni... Imam jedno pitanje, pošto imam instaliranu aplikaciju, ako neko zna, prilikom pritiskanja dugmića označenih strelicom izlazi mi obaveštenje sa druge slike. Ne znam kako to da sredom?

Prilozi

• IMG_20241105_181030.jpg
    IMG_20241105_181030.jpg
    49.6 KB · Pregleda: 49
  • Screenshot_2024-11-05-16-01-35-247_com.gree.greeplus.jpg
    Screenshot_2024-11-05-16-01-35-247_com.gree.greeplus.jpg
    44.8 KB · Pregleda: 44
Pucka sve vreme ili kad isključi kompresor i samo radi turbina i ono pri gašenju?

Pucketaju sve Gree. Plastika kad se hladi u tim trenucima uglavnom, mada nekad i kad duva ali ne toliko glasno kao i kada se hladi.

Na početku sam stavljao na auto fan i tu je češće pucketala, onda sam prešao na fix fan 3 i tu mi deluje da dok izduvava konstantno ne pucketa skoro uopšte. Noću na sleep modu bude nezgodno kad pucketa ta plastika jer nam je klima pored kreveta i bukvalno me probudi. Uglavnom je vezano za početak i kraj rada ali nije isključivo tada. I dalje živim u nadi da će se to vremenom smanjivati...

Pozdrav svima, kupio sam Gree Clivia 12 pre 2 meseca i prosto ne znam šta da kažem... Pucketanje me izluđuje, reklamirao sam i dobio napismeno da je to normalno i ne spada u tehničku neispravnost... Stvarno nisam očekivao od klime nikakav drugi zvuk osim izduvavanja, zadavanja komandi sa daljinca i koji klik pri početku ili kraju rada. Gađanje temperature mu izgleda isto nije jača strana, ili moji termometri na zidu nisu ispravni... Imam jedno pitanje, pošto imam instaliranu aplikaciju, ako neko zna, prilikom pritiskanja dugmića označenih strelicom izlazi mi obaveštenje sa druge slike. Ne znam kako to da sredom?
Ok, samo te obavjestava da ce biti razlika izmedju stvarne sobne i ocitane temperature.
Ono sto me zanima je kolika je razlika u temperaturi, da li kad se ugasi ima osjecaj hladnoce, na koliko reaguje?
Sto se pucketanja tice, skoro svaka klima zna da zapucketa i to jeste normalno, sigurno iritantno, ali i normalno, ali mi je iznenadjujuce da to bas tako pukne da se neko probudi iz sna, mozda dok se ne zaspe jeste, a ovo pricam bas kao neko ko ima lak san😃

Kod mene klime isto lucketaju ponekad ali to mi je normalno...japance, ako je istina da ne pucketaju, spasava mozda sto konstantno rade isto i sto nize moduliraju, ako je istina da tako rade.

Kod mene klime isto lucketaju ponekad ali to mi je normalno...japance, ako je istina da ne pucketaju, spasava mozda sto konstantno rade isto i sto nize moduliraju, ako je istina da tako rade.
Istina je da nisko moduliraju... iako ovde nema mnogi koji izbacuju grafikoni (p115) itd. ali ne brini i one pale/gase (kao svaka klima) kad je spolja u dobrom plusu...
Mislio sam da sam ovde sve video/citao ali u jednom nemackom forumu sta sam citao...
Oni su gori nego mi sto se tice modulacije itd... Njima smeta sto Mitsubishi HI pali/gasi npr. 5min radi 10min ne radi u prelaznom periodu pa vade unutrasnjeg senzora pa ga spustaju nize da bi klima sto duze radila... I to nisu neki stari modeli od Mitsubishi HI nego SRK/ZSX modeli

Poslednja izmena:
Samo što ne postoji klima koja će na -10 da modulira na 150W, jer u tom slučaju ne bi ništa grejala 😁.

Moja Gree Pular ne pucketa plastika, ili je to neprimetno, doduše ne stoji mi baš blizu kreveta na koji spavam. Svakako nije baš ni idealno da unutrašnja jedinica stoji iznad kreveta u spavaćoj.

Mogla bi, neki ludacki izolovan, kubaturom mali objekat.

style53 Vuce meni na - 10- 500-600 vati, milina, ali dodje vreme kad treba da se, od duvanskoga dima, kuvanja, przenja, tusiranja izvetri, tj, da se pootvaraju sve te vratnice, vrata, prozori. Dobra strana je, instant skine vlagu, izvuce svu tu pogan koju si napravio satima pre toga gore pomenutim. Losa strana, zima do jaja odjednom, ako si pored prmetne ulice, buka, lljudi koji bacaju poglede tipa, dal je ovasj normalan da otvara prozore na minusu, dobro je sto insekata nema na minusu, jedino to je plus Postoje rekuperatoiri koji resavaju sve to ( i vlagu u onom prelaznom periodu ) ali kostaju oko, i preko 5k eura, tada zaboravis na vetrenje, uopste na prozore itd, i to, po meni, svaku paru vredi, odavno planiram da to uradim, pogtovo za moj lajfjstajl, al setam se tamo, vamo, pa nikako da realizujem to.​

Poslednja izmena:
Imam Airy novi model 18k,planiram da uzmem Tapo utucnicu pa cu vam preneti utiske i rezultate o modulaciji,radi u otvorenoj prostoriji od 32 kvadrata ali stize da ugeje i hodnik sa sobom koja je tacno naspram klime koja kroz hodnik zagreva na zadanih 24C i nju da ugreje na 23C,ali to je na ovim sadasnjim nocnim temperaturama.Nisam primetio nikakva pucketanja klima se ne gasi cesto,ne cujne su i spoljna i unutrasnja jedinica i prilikom postignute temperature podigne pero usmerivaca i smanji temperturu izduva znaci ne gasi se kao on/off

Imam Airy novi model 18k,planiram da uzmem Tapo utucnicu pa cu vam preneti utiske i rezultate o modulaciji,radi u otvorenoj prostoriji od 32 kvadrata ali stize da ugeje i hodnik sa sobom koja je tacno naspram klime koja kroz hodnik zagreva na zadanih 24C i nju da ugreje na 23C,ali to je na ovim sadasnjim nocnim temperaturama.Nisam primetio nikakva pucketanja klima se ne gasi cesto,ne cujne su i spoljna i unutrasnja jedinica i prilikom postignute temperature podigne pero usmerivaca i smanji temperturu izduva znaci ne gasi se kao on/off

Odlicno javi utiske kad dodje Tapo :) ili bolje izbaci screen od grafikonu da vidimo njen rad
Za Airy isto nemamo nikakve informacije

Nazad
Vrh Dno