Šta je novo?

Električni bicikli i električni skuteri tema

U pravu si. Na ulicu ni peške bez elementarne obuke. To je uvek postojalo počev od zabavišta pa dalje, ali odavno se ne vodi više računa o tome. A veliko pitanje da li se i primenjuje dalje, čak i kao kućno vaspitanje.
Mene muka uhvati kada neko od klinaca krene peške dole na stepenice, sve uredno buljeći u ekran.
Sve se nadam da nisam jedina budala koja im skrene pažnju na ponašanje na ulici.

Generalno gledano automobili su najviše zastupljeni, bezveze je pričati o procentima. I motor je prilično smrtonosno sredstvo prema osnovnim zakonima fizike brzina-težina pa je regulisano zakonski učestvovanje u saobraćaju. Nisu ni ove elektro sprave danas daleko od tih zakona fizike.
Nešto drugo je u pitanju, dobro je svima poznato šta, a odnosi se na sve učesnike u saobraćaju.

Uzeo ovo biciklo otac bez ikakve konsultacije, na slijepo što se kaže, je li čemu ovaj brend, baš slabo šta nalazim o njemu na netu? Na šta obratiti pažnju, neki savjet?

Klasična kineština, nemoj samo u lift s njim i sve ok.

Generički kineski proizvod, ako naručiš 240 komada, prodaju ih po $250. :(

Razlog, ne valja ga rastavljati, dizati vertikalno? Pitam informativno, planira ga držati u garaži...
baterija hoce bum bum :D

ima dosta slucajeva gde ti no-name kinezi eksplodiraju pri ulasku/izlasku iz lifta

citat sa reddita:

"
Lithium rechargeable batteries are finicky, and there's lots of ways to make them angry through normal use.
If you drain them of too much power and try to recharge them, they can catch on fire or explode.
If you overcharge or charge them too fast, they can catch on fire or explode.
If you suck too much current from them or make them too hot, believe it or not, they can catch on fire or explode.
That's why its critical for for most lithium batteries or their devices have a built-in protection to limit these risks. Usually a circuit board that makes sure the battery is getting charged the right amount, doesn't get discharged too fast or too much when in use, and in-case of large multi-cell packs like this ebike battery that each cell gets recharged and discharged at the same rate & amount so there's no imbalance (which will also risk fire or explosion).
A cheap or defective battery protection circuit - or in a lot of cases just cheap, defective lithium batteries - will lead to what you saw above."

Sustina je izgleda u jeftinoj proizvodnji od jeftinih delova,sa losom kontrolom.Neki bolji proizvodjaci procentualno bi trebali biti manje rizicni.Takve baterije vise kostaju.

Može li se reći da su Xiaomi proizvodi potpuno bezbedni? Ja sam našao u onim papirima prilikom registracije da imaju neki sertifikat da su bezbedni za EU tržište, to bi trebalo da govori dosta?

Da, imaju neophodne sertifikate i prodaju se na svim tržištima gdje nisu generalno zabranjeni trotineti. Nisam nikad čuo za neki poseban problem vezan za njih a s obzirom da su među prodavanijima globalno (vjerovatno osim u Sjevernoj Americi) to dosta govori.

To ne postoji.

Jel kupovao neko e-skuter ili e-moped uz pomoć državnih subvencija ?
Do kraja meseca je rok za kupovinu, za mopede je donacija 250 evra

Danas na nizbrdici vidim da trotinet pišti, neki zvučni signali niotkud izazvani ... I vidim da je brzina 31 km/h

koci motorom kad predje 25 i pisti da te upozori kad predje 30...samo sto je meni mnogo upravljiviji na vecim nizbrdicama otkljucan na ~30 nego na 25...

Poslednja izmena:
Ovaj moj nije otključan pa pređe 30 na većim nizbrdicama...vidim da dogura do 31

Da li ce biti popust za crni petak? 😂🤞🙉

Tafak... Koja cena. Uzmi auto nov ne ovu igrackicu

ili dodaj jos 5k pa uzmi Colnago V4RS :)

da jesi, dobio bi ga za dz :D

Pozdrav treba mi pomoc oko ovog trotineta dobio sam ga u kompenzaciji pa da mi kaze neko ako moze koja je tacna oznaka ovog modela, znam da je Ninebot segway, i da ide 23kmh. Interesuje me jel ima neki prost hack da ide 30kmh? Kakav je ovaj model marka, koja je cena otprilike noci sam u ovome itd svaka pomoc je dobrodosla, moze i pm bilo sta.

Prilozi

• IMG_5735.jpeg
    IMG_5735.jpeg
    122.2 KB · Pregleda: 70
  • IMG_5731.jpeg
    IMG_5731.jpeg
    106.3 KB · Pregleda: 51
  • IMG_5730.jpeg
    IMG_5730.jpeg
    79.9 KB · Pregleda: 64
Mora da ima odozdo pločica ili stiker s tehničkim podacima i modelom.

Nasao sam ovo, jel valja sta ovaj model moze li nesto da se ubrza preko nekog programa?

Prilozi

• IMG_5742.jpeg
    IMG_5742.jpeg
    131.8 KB · Pregleda: 52
Sa snagom od 250w teško da može bilo šta da se ubrza. Ako izguglaš ime modela možeš videti da mu je cena u Nemačkoj oko 300-350e.

Vrh Dno