Šta je novo?

Xiaomi based usisivači Mi Mop Pro/Essential, Roborock...

Da li je neko naručivao rezervne delove preko Temu aplikacije za S20+?
Vidim da uglavnom po oglasima ima za X10, X10+, S10 i S10+. Da li su ti delovi kompatibilni sa delovima za S20+ ili se delovi za svaki model razlikuju?

Jesam ja za Roborock QRevo, zamenio sam sad baš pre 2 dana sve delove osim moping padova, koje sam tražio dva dana i nisam uspeo da nadjem, ne ide mi u glavu gde sam ih stavio i zašto sam ih odvojio od ostalih delova, uzeo sam to pre nekoliko meseci i nisam dirao sve do sad, jer nije bilo potrebe, ali rešio da probam jer što da ne, ima ih dosta, sačuvao original čisto za svaki slučaj ako ovi ne budu radili kako treba, ali rade.
Naručio sinoć samo moping padove, može i na komad, uzeo 6 komada pakovanje.
U opisu piše koji modeli su kompatibilni sa rezervnim delovima, pa potraži za S20+, tako sam ja našao za moj tražeći qrevo.

Pustio ga danas dok sam bio u teretani da prvo usisa pa mopira i izuzetno sam zadovoljan rezultatima. Lepo je usisao svuda, doduse, malo je zabrljao kod jedne male staze koja stoji na izlazu iz tus kabine, ali ne mogu da mu zamerim jer je staza bas lagana i ispomerao je svuda. Ostalo sve odlicno. Doduse, nije uspeo da se vrati na stanicu jer je okrenuo dok je prolazio, tako da cu morati da je postavim negde gde nece moci da je okrene.

Pitanje za vlasnike robota, cime perete mop jastucice? Ja sam ih oprao tencim sapunom, dosta je prljava voda bila, da li je to ok ili da ne koristim sapun? I da li je ok da ih stavim na radjator da se osuse ili ne?

Btw drugar mi je dao ideju da pre mopiranja blago nakvasim jastucice sredstvom za ciscenje podova. On tako radi i nije imao problema sa zapusavanjem otvora za vodu jer sredstvo za ciscenje nema dodira sa tim delom uredjaja.

Ide Philips koji sam uzeo pre par mesec na oglase. :D

Ja rucno operem ili sa nekim tipom sapuna ili sa praskom za ves...

Pitanje za vlasnike robota, cime perete mop jastucice? Ja sam ih oprao tencim sapunom, dosta je prljava voda bila, da li je to ok ili da ne koristim sapun? I da li je ok da ih stavim na radjator da se osuse ili ne?

Btw drugar mi je dao ideju da pre mopiranja blago nakvasim jastucice sredstvom za ciscenje podova. On tako radi i nije imao problema sa zapusavanjem otvora za vodu jer sredstvo za ciscenje nema dodira sa tim delom uredjaja.
Možeš čime god želiš, ja ih takođe perem sapunom, iscedim i vratim na usisivač, bolje je kad su vlažni nego suvi, kao i za sve uostalom. 😁
Nema potrebe da strahujes od toga će sredstvo da zapuši usisivač, samo kupi neko retko(da ne bude kao gel) i nemaš problema, ja koristim neko iz DM-a na istom usisivaču i evo mesec dana nikakvih problema.

28500din u BC Group.

Stigao i moj primerak 😉.

Prilozi

• IMG_4678.jpeg
    IMG_4678.jpeg
    124.8 KB · Pregleda: 132
Da li je neko naručivao rezervne delove preko Temu aplikacije za S20+?
Vidim da uglavnom po oglasima ima za X10, X10+, S10 i S10+. Da li su ti delovi kompatibilni sa delovima za S20+ ili se delovi za svaki model razlikuju?
Trazim isto, posto hocu da imam rezervu, nek stoji. Na temu nema za s20+, na aliexpressu ima i to setovi od 20/16 itd ( S20+ AE), ali vidim da je shipping izmisljen 80 dolara 😅 na xiaomi srbija nema. Dakle, gde uzeti rezervne delove ☺️?

Ja sam padove za brisanje uzimao za x10 i isti su. Imaš ih na temu

Znaci koliko vidim ulozeno - dobijeno sada je najbolje uzeti S20+ ? Cak i ako ne treba funkcija mopanja?

Trazim isto, posto hocu da imam rezervu, nek stoji. Na temu nema za s20+, na aliexpressu ima i to setovi od 20/16 itd ( S20+ AE), ali vidim da je shipping izmisljen 80 dolara 😅 na xiaomi srbija nema. Dakle, gde uzeti rezervne delove ☺️?
Ja nadjoh ovaj odgovor na oglasu za S10+ rezervne delove na Temu:

Prilozi

• IMG_4766.jpeg
    IMG_4766.jpeg
    165.9 KB · Pregleda: 114
hahaah, ja ladno znam tog lika :ROFLMAO:

Odlično, onda možemo da dobijemo informaciju kako je "lik" zadovoljan rezervnim delovima 😉.

Vidim da u BCGrop nemaju vise s20+,samo obican.

Isteklo vreme za edit.
A koja je razlika izmedju xiaomi s20+ i xiaomi x20+(vidim da ima stanicu za praznjenje)
Vidim u inostranstvu moze da se nadje x20+ za 335e

Ima koliko vidim i rezervoare za vodu, da sam pere krpu.
Nije loše uopšte za taj novac, ako je toliko, na xiaomi sajtu ne vidim cenu, na amazonu je nedostupan.

Isteklo vreme za edit.
A koja je razlika izmedju xiaomi s20+ i xiaomi x20+(vidim da ima stanicu za praznjenje)
Vidim u inostranstvu moze da se nadje x20+ za 335e
Lično bih izbegao x20+ pošto vidim da on nema rezervoar za vodu u sebi nego ide na stanicu da nakvasi padove pa se vraća da briše, pa opet ide da ih nakvasi... mnogo glupo rešenje.

Ako sve vreme usisava, dok se vozi tamo-vamo, zapravo je sasvim OK rešenje. Ceo prostor pređe najmanje dva puta.

Ne znam za taj model i Xiaomi generalno, ali bi trebalo da ima i u sebi rezervoar, vraća se u stanicu da bi ga dopunio i oprao padove.
Tako je kod QRevo, ne vidim zašto ne bi i ovde to bio slučaj, mada možda grešim.
Samo sam pre neki dan zaguglao x20+ jer me zanimala ta stanica kako izgleda, zbog cene koju je kolega naveo, mada verujem da je to cena sa debelim popustima 🤷‍♂️

U svakom slučaju, robot se vraća u stanicu po vodu nakon izvesnog intervala, zavisi sve do setovanja u aplikaciji i water flowa da li je na medium, high itd.
Takodje i do opcije kada da opere padove, mislim da je default 20 minuta, meni odgovara nakon svake sobe i tako sam i setovao, mada ako se stavi na High water flow onda će brzo i da potroši tu vodu.
Zavisi i do setovanja koliko detaljno da prelazi, ima standard, deep, deep+ ...
Ali i sve i na high ne ide sigurno ispod 20 min nazad na stanicu.

Koji robot moze da zameni klasican usisivac?

Nijedan. Kao što nijedan klasični usisivač ne može da zameni robota.

Prvi robot usisivač sam kupio 2020. godine i više od 4 godine kasnije, tvrdim da je to kućni uređaj sa najboljim cost/benefit odnosom ikada.

Ujedno i velika podvala industrije u smislu podrške za uređaj, crkne baterija i završi ceo uređaj kao elektronski otpad (barem Xiaomi).
I dalje nisam rešio šta ću sa Mop 1C, treba bi nizak usisivač, glupo mi da uzmem lošiji (E10, visina odgovara), a glupo i da uzmem bolji (S20 npr) koji ne može da se podvuče na dosta mesta + opet će da bude otpad za 2-3 godine.

Poslednja izmena:
Дефинитивно сјајна куповима. Помогао додатно да се решимо тепиха и да подове држимо ‘проходним’ без сувишних ствари.

I mene je naterao da sve podignem sa poda i sad mnogo lepse izgleda stan😄

Nazad
Vrh Dno