Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ogledao prve tri epizode serije “Režim” sa fenomenalnom Kate Winslate i s obzirom na nižu ocenu, prijatno sam iznenađen.
Odlična parodija, bar nama sa ovog podneblja, kapiram da je većina nije razumela, te otuda i takva ocena. Po meni zaslužuje bar 7,5/10.

IMG_4450.jpeg

Fantasticna je serija, koliko me stremio obavestio izasla je 5 sezona. Doduše ja sam na kraju 1 sezone. Dobra je što možeš da je gledaš dok su drugi ukućani prisutni bez ikakvih problema. Nema golotinje nema klanja i seckanja.
5. sezona se emituje od 8. novembra u 21h na Epic Drami. Ja iskreno jedva čekam, volim ovakve opuštajuće serije. :)

Preporuka i za Poldark. Završila sam je pre par meseci i sjajna je, jedino što me je glavni lik iritirao sve više i više sa svakom novom sezonom. :LOL:

Završio Lost komplet, iako je bilo slabijih sezona i epizoda kao celina mi se serija možda i više sviđa nego kada sam je prvi put gledao 2010-te.
Apsolutne preporuke od mene iako to nije uglavnom popularno mišljenje za ovu seriju na ovom forumu 🙂
Vec neko vreme razmisljam da obrnem jos jednom Lost obzirom da sam je poslednji put gledao u isto to vreme. Ali me odvracala ideja o skidanju i trazenju titlova. Skoro nabavio Netflix kad tamo komplet serija. Tvoj komentar mi dao vetar u ledja tako da krecem cim zavrsim ovih par domacih sto sam krenuo.
Inace sve pohvale za netflix, pogotovo sto sam sve vise dobijam zelju da obnovim stare proverene serije. a na netflixu od glave do pete sledeci naslovi:
Prison Break, Dexter, Lost, Walking Dead(koji nikad nisam ni zavrsio), Breaking Bad, Narcos, House i svasta nesto jos.

Jedino što nema naših prevoda za Lost a i većinu tih poznatih serija koje nisu iz Netflix kuhinje. Ja odgledao sa engleskim Lost.

Meni se Lost nešto nije svideo, stigao možda do treće sezone i tu stao. Postala mi dosadna, najviše me izludjivalo što pokažu nešto u prvoj epizodi i onda treba da čekam 20 epizoda da bi to nešto dobilo kraj.

Dosta kritika je bilo za Lost kako su započeli/nagovestili mnogo misterija a malo toga objasnili, na ovo drugo gledanje sam pohvatao gotovo sve misterije i nije ostalo ništa nedorečeno, bar meni.

Vince Gilligan je suvi genije i majstor pripovedanja simbolikom. Breaking Bad S02E12 Phoenix i S02E13 ABQ.

U par scena povezuje dve ćerke i prikazuje odnos narko dilera prema običnom svetu i posledice koje njihova dela na iste imaju.

U 12 epizodi Phoenix koji se posle ispostavi da je rodni grad Janne koja overdozira vidimo Waltera kako samo gleda smrt "narkomanke" koju je on indirektno prouzrokovao pomeranjem Đesija pa se Jane okrenula na ledja i udavila u svojoj povraćci. Samo posmatra i ne radi ništa. Na početku iste epizode svojoj tek rođenoj ćerci koju okreće na bok stavlja urolani peškir kako se beba ne bi okrenula, povratila i udavila. Narko bosove i dilere običan svet i njihova tragedija jedva dotiču, dok za svoje se bore.

U 13 epizodi otac koji sahranjuje Jane bira haljinu koju rasproste na krevet, prelaz na sledeću scenu Waltova beba u istoj pozi dok joj Walt menja pelenu.

Lost je cist reality show (novost za to vreme) gde tvorci nisu znali gde idu, samo su ubacivali neku laznu dramu, glupi suspense (na kraju epizode oni nadju neki otvor, ili vrata u bunkeru... sta li je tamo, ou maj gad) da bi na kraju ispalo da je tamo neka prsotina, koja ima neku fix ideju/zadatak. Teglili su i razvlacili dok se na kraju nije svima smucila i tada se zavrsila onako kako se zavrsila.

Slazem se apsolutno za Vince Giligana. Ima vrlo dobar portfolio iza sebe i nacine rada. Ono sto me najvise fascinira je sto forsira realnost, u smislu likovi su uverljivi, sa ovoga sveta a ne neki anoreksicni supermodeli od 25 godina koji mi glumi iskusnog i namucenog detektiva (na primer) koji zna sve fore i cake i naravno - ima reputaciju na kojoj bi i sam Vince pozavideo.
BB i Better Call Saul remek dela.

Pa dobro, jeste BB briljantan što se tiče karakterizacije, ali ima i tu "jao šta ćemo sad" momenata pa se u sledećoj epizodi nađe neko rešenje, ili u prevodu, rastezanje radnje nekim dosta nerealnim situacijama i još nerealnijim raspletima. Svakako je debelo iznad većine serija, ali ima brljotina.

Lost je odavno elaboriran ovde, klasična prevara koja nekako vozi prvih par sezona, posle skontaš da ne vodi nikuda ali ipak gledaš čisto da bi mogao da popljuješ na kraju. 😀

Preporuka i za Poldark. Završila sam je pre par meseci i sjajna je, jedino što me je glavni lik iritirao sve više i više sa svakom novom sezonom. :LOL:

Probaj Outlander ako ti se dopao Poldark, https://www.imdb.com/title/tt3006802/ , ja realno nisam mogao da svarim Poldarka više od par epizoda.
I Gentleman Jack isto nije loš, https://www.imdb.com/title/tt7211618/

Pa dobro, jeste BB briljantan što se tiče karakterizacije, ali ima i tu "jao šta ćemo sad" momenata pa se u sledećoj epizodi nađe neko rešenje, ili u prevodu, rastezanje radnje nekim dosta nerealnim situacijama i još nerealnijim raspletima. Svakako je debelo iznad većine serija, ali ima brljotina.

Lost je odavno elaboriran ovde, klasična prevara koja nekako vozi prvih par sezona, posle skontaš da ne vodi nikuda ali ipak gledaš čisto da bi mogao da popljuješ na kraju. 😀
Davno sam gledao prvi put ali za sada ove prve dve sezone nemaju seci dupe krpi uši momente. Tačno se vidi da je sve perfektno osmišljeno od prve do poslednje epizode. Recimo 4 ili 5 epizoda u S2 je filer, ali taj filer je u prosečnoj današnjoj seriji najsadrzajnija epizoda sezone. Baš me interesuje da li VG radi na nečemu novom.

Krpio je i VG malo neke epizode (kada jure onog goluba kad im upadne u laboratoriju), ali je to po meni vise neki predah mozda, situacija koja se desava u pravom zivotu.
Ni ne primeti se kad se koristi umereno.

Probaj Outlander ako ti se dopao Poldark, https://www.imdb.com/title/tt3006802/ , ja realno nisam mogao da svarim Poldarka više od par epizoda.
I Gentleman Jack isto nije loš, https://www.imdb.com/title/tt7211618/
Čula sam za obe serije. Outlander mi se učinio kao pretežno ljubavna drama, i da se vrti oko toga s kim će glavna junakinja da završi, a meni su takve serije užasno dosadne. Možda i grešim što se tiče radnje, ali tako mi je delovalo. A od ove druge me odbija sam opis. Mada Suren nije loša glumica, pa verujem da je gluma na nivou, ali me radnja ne privlači.

A inače, preporuka za seriju Skot i Bejli u kojoj je ona igrala. Bila je pre dostupna na Pickbox-u, ne znam da li su je uklonili u međuvremenu.

Krpio je i VG malo neke epizode (kada jure onog goluba kad im upadne u laboratoriju), ali je to po meni vise neki predah mozda, situacija koja se desava u pravom zivotu.
Ni ne primeti se kad se koristi umereno.
Muvu jure. I to je jedina epizoda u čitavoj seriji, ocenjena ispod 8 (tačnije 7.9).

Čula sam za obe serije. Outlander mi se učinio kao pretežno ljubavna drama, i da se vrti oko toga s kim će glavna junakinja da završi, a meni su takve serije užasno dosadne. Možda i grešim što se tiče radnje, ali tako mi je delovalo.
I ja sam bio slicnog misljenja. Ali na nagovor lepse polovine krenuli sa gledanjem. Serija me
bas iznenadila. Zanimljiva prica na razlicitim lokacijama ( Skotska 1743, Francuska 1744, Amerika 1767), skotska kultura...prelepi predeli Skotske...narocito gluma.
Neverovatna hemija izmedju glavnih junaka. Caitriona Balfe sjajna. Nisam mogao da verujem da neko ko je bio model moze tako dobro da glumi. Kasnije sam procitao da je pre modelinga upsala Dramu.
Sam Heughan takodje odlican.
Ne svidja mi se sto je vec do sada izaslo 7 sezona. Moglo je ovo da se zavrsi sa 3 sezone. Prve tri sezone i prate knjge (sest knjiga iz serijala Dajane Gabaldon). Ja nisam citao ali gospodza kaze da je serija ( prve tri sezone) verna adaptacija knjige.
Meni je prva sezona dobra, druga solidna, treca najbolja...u kasnijim sezonama gledljivo ali primetan je pad kvaliteta. Od mene preporuka za one koji vole skotsku kulturu da bar odgledaju prve tri sezone.
Ocena 7.5/10

Uglavnom se slažem sa ovim opisom Outlandera, jeste ljubavna drama ali koliko se sećam nema ljubavnih trouglova. I meni je serija u rangu ocene od 7-7.5 i vredi odgledati prve tri sezone.

Što se Džentlmen Džeka tiče, zanemari opis, serija je jako dobra, glavna junakinja jeste lezbejka ali fokus uopšte nije na tome iako je sve odrađeno sa stilom što se toga tiče.

I evo još jedne odlične serije za koju ne mogu da prežalim što nije izašla četvrta sezona koja bi priči dala zaključak. U pitanju je bezbrižna istorijska drama koja prati svakodnevni život usvojene, jako maštovite i inteligentne devojčice krajem 19.veka. Meni je ovo jako opuštajuća serija sa odlično napisanim likovima i prikazanim realnim životnim problemima.
https://www.imdb.com/title/tt5421602/

Pocela nova Apple serija, prve dve epizode obecavaju......

Pocela nova Apple serija, prve dve epizode obecavaju......

Apple produkcija ne obećava mnogo, a bogami ni ocene na imdb. Al možda da joj pružim šansu, kad trenutno nemam ni jednu drugu seriju da gledam. Završio Shogun, dao bih joj ocenu ispod nule, odgledao je samo zbog glavne glumice. Kvalitetna produkcija, kostimi, tehnikalije, glumci, ali scenario je potres mozga.

Po mom iskustvu Apple ima bas dobre serije, bar ono sto sam gledao i produkcija je na nivou.

Ovde me ocena odbija, taman da je ne znam kakva produkcija.

Uglavnom se slažem sa ovim opisom Outlandera, jeste ljubavna drama ali koliko se sećam nema ljubavnih trouglova. I meni je serija u rangu ocene od 7-7.5 i vredi odgledati prve tri sezone.

Što se Džentlmen Džeka tiče, zanemari opis, serija je jako dobra, glavna junakinja jeste lezbejka ali fokus uopšte nije na tome iako je sve odrađeno sa stilom što se toga tiče.
E pa dobro, učinilo mi se da su obe serije pretežno ljubavne i da je fokus na tome, a taj žanr ne preferiram. Onda ću ih staviti na listu, pa će,nadam se, doći na red. :)

I evo još jedne odlične serije za koju ne mogu da prežalim što nije izašla četvrta sezona koja bi priči dala zaključak. U pitanju je bezbrižna istorijska drama koja prati svakodnevni život usvojene, jako maštovite i inteligentne devojčice krajem 19.veka. Meni je ovo jako opuštajuća serija sa odlično napisanim likovima i prikazanim realnim životnim problemima.
Ova mi je odavno na listi, ali nikako da počnem da je gledam. Mislila sam da je priča zaokružena i završena zaključno sa trećom sezonom. Nisam znala da je u stvari ukinuta. Vredi li uopšte onda počinjati?

Posle druge sezone From imam utisak da će ovo na kraju da ispadne nešto povezano sa biblijom i religijom.

Ne sećam se serije gde su se glumci u drugoj sezoni toliko srozali sa glumom kao i scenaristi sa pričom.

U svakoj sceni čim vidiš Boyda znaš odmah da će makar 2x ponoviti "we all need to calm down"
Onog klinca kad vidiš nema scena u kojoj neće ponoviti "we're on a quest, Cromanocle" i sl

Lost je sa tim počeo negde oko 3 ili 4 sezone ako me sećanje služi, kad ih je onaj prvi štrajk scenarista bio pogodio.

1883
Odlična serija,utisak posle četiri epizode.Možda je pisano o njoj ranije,ako je tako izvinjavam se.

Kada se pojavljuje serija u video klubu(SBB).
Pošto završavam 4.sezonu All creachers vidim da ide 5. I da će se završiti oko nove godine.

1883
Odlična serija,utisak posle četiri epizode.Možda je pisano o njoj ranije,ako je tako izvinjavam se.

1883 me je oduvala koliko je dobra.
Ja sam prvo odgledao 1923 (najviše zbog Toma i Helen), preskočivši celu priču o Yellowstone, pa shvatio da postoji 1883 koja je apsolutno remek delo.
Naracija, radnja, likovi.

Posle odgledao i Yellowstone, kojoj takođe ništa ne nedostaje, ali mi je ipak 1883 favorit iz cele franšize.

Mali off, ali mi nekako mi se čini da je ova tema najbliža

Da li je iko negde naleteo na ovaj dokumentarac o Klintu Istvudu?

Imas temu o dokumentarcima, pa mozda nije lose da pitas tamo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno