Pozdrav svima. Nemojte mi se smejati, molim vas, ali negde savete moram dobijati, dobila sam preporuku za ovaj forum.
Zasto da mi se ne smejete, otvorila sam iRacun u Faiff. banci, prvi put se susrecem sa karticama. Znam, 21. je vek, ali ja sam vam do sada bila osoba, daj mi kes, imam jedan tekuci racun podignem novac u banci i to je sve. Kartice nisam koristila, pa sam odlucila malo u poznijim godinama da izadjem iz zone komfora i probam i ovo cudo, kartice. Racun sam tek otvorila, jos nisam dobila fizicke kartice. Samo su aktivne te Visa i Dina online. Debitne treba da stignu. Pokrenula sam Moja mBanka aplikaciju, sve radi osim SMS poruka koje mi ne stizu. Imam dve uplate na taj novi racun, ali nijednom nisam dobila SMS. U aplikaciji banke mi je ukljena opcija za primanje notifikacija, takodje i u MojamBanka, ali ne dobijam nikakav SMS. Kako to da promenim? Da li treba da ih zovem?
Nemojte mi se smejati, molim vas, ali kada mi stignu te fizicke kartice, da li ih ja mogu koristiti za placanje u prodavnicama? Da li moram da instaliram to kako se zove, mobilni kes, oprostite, prvi put se sa svim terminima susrecem, eksplodirace mi glava, ali mogu za pocetak samo kartice koristiti? Da li samo karticama mogu na bankomatu banke uplacivati novac i skidati novac? Znam, za sve vas ovo je smesno, ali ja sam toliko uplasena i zbunjena sa kolicinom informacija, vise ne znam ni kako se zovem. Molim vas, pomagajte.
Hvala svakome ko mi pokloni vreme i odgovori.