Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel se dešava nešto u ovoj From seriji kasnije?

Odgledao 4-5 epizoda i ništa, ali ništa.
Ni da me dirne
From sezona tri krca za sada, obecava da bude najbolja. Jedna od retkih serija koja dize kvalitet iz sezone u sezonu.

U nedostatku boljih ideja uzeh da dovršim gledanje prve sezone Silo. Prošle godine sam stao kod 4. epizode i otišao pročitao sve 3 knjige.

Brate mili... kako su "majstori" koji su pisali scenario uspeli da od SciFi žanra naprave (porodičnu) melodramu 😂😂
Radnja serije osim par glavnim događaja je žešća improvizacija i "poboljšavamo, produbljujemo" tretman.
Više nisam siguran da li u toj industriji stvarno baš nema ne dobrih nego ni solidnih pisaca ili je stvar da kad se i dobrim postave smernice i obavezni elementi i 'the message' krajnji rezultat mora biti ovakvo brdo gluposti, površnosti i nelogičnosti?

Čini mi se da je za sad posle samo jedne sezone Silo ipak još uvek maaalo manji krš od Foundation "adaptacije". Al eto ima prilike da je prestigne sledeću sezonu koja kreće za nekoliko nedelja.

Edit: I da, zaboravih da napišem: Common je užasan (kao i uvek svuda gde "glumi").

Poslednja izmena:
Pogledao prve dve sezone White Collar, i poceo trecu i tu batalio. Prve dve su dobre, zabavne i vredi pogledati, od 3. cini mi se da likovi nazaduju i prica postaje previse besmislena. Sve u svemu prve dve sezone su bile dobra zabava, za njih 8/10.

Prethodne 2 sezone su bile zabavne dok je ova poprilicno mlaka - pre svega jer humor koji je izvlacio prethodne 2 sezone ovde je promasaj
Sve vise dolazi do izrazaja "sklepanost" serije tj. nabacane ideje koje pokusaju da zbrzaju u neki logican zavrsetak sezone...
Ispostovace se do kraja ali nadam se da ce zavrsiti radnju sa ovom sezonom jer je kvalitet prilicno opao.

Mislim da su se sa ovim setom od tri epizode iskupili za prvi set. Kolosalna borba u devetoj epizodi, vow... Bas je bilo posteno lozenje :D

^
Finale sezona je i u prethodnim vadilo seriju, problem je "prazan hod" tj "sklepanost" dijaloga i radnje do tog dela, koje sada vise dolazi do izrazaja.
Utisak je da je pisanje u fazonu; "imamo kul ideje za settinge ovde i ovde, hajde da sklepamo nesto oko toga...".
Za razliku od Arcane ili nekih drugih, deluje prilicno amaterski, tj barem 2 koplja ispod.

Zavrsio sinoc Supernatural 10. sezonu
Za mene i dalje gledljiva serija, odabir negativaca i glavnih i sporednih odlican, odakle poceti(Zutooki, Alastair, Abadon, Meg, Dik...) pa tek Krauli, Lucifer, Smrt i njegov ulaz

Odgledao sam epizodu Outer Limits S02E01 iz 1964 koju je pisao Harlan Elison i koja je bila predmet tužbe za ideju Terminatora koju je i dobio. Da se može videti da ideja putovanja kroz vreme potice iz pomenute epizode može kao i vizuelno kako igleda buducnost, kao i ono elektricnp krckanje kada putuju kroz vreme. Ali sve to je mrvica u odnosu na celog Terminatora. Bez inspiracije ne bi ni bilo progresa.

Odgledah i 2 epizodu 2 sezone sa W.Shatnerom. ako je prethodna insoiracija za Terminatora onda se komotno može reći da je ova za film Astronautova Žena iz 1999.

Ako bi ovako gledali sve je kradja nečega.

https://www.imdb.com/title/tt6632666/ valja li ova serija imam neku nametljuvu preporuku da je pogledam.., ?
Mozes ako nemas nista bolje da ti stoji u backlogu...
Ja sam odgledao samo prvu sezonu svojevremeno i nisam nesto preterano bio odusevljen jer sam ocekivao vise X-Files fazon.
Ali planiram da je obnovim tj odgledam i drugu sezonu.

Moguce da je i mlak utisak ostavila jer sma pre toga odgledao rusku Pereval Dyatlova (Dead Mountain 2020) - od koje sam takodje vise ocekivao a ispade nekako mlaka...

Takodje sam mislio da ima vise X-files i kad vidim ove slike prve sezone na imbd.. sve u svemu zato nikako da pocnem :)

Inace sam skinuo ALF-a prvu sezonu

Zavrsio the night of. Na zalost, nije se zadrzala atmosfera prve epizode i kako serija odmice sve se vise razvodnjava. Ubacili su jos paralelnih tema i prica koje su ostale i nedorecene i odaljili se od onog fokusa prve epizode. Daleko od toga da je serija losa, preporucujem je, samo ostaje taj zal sto se nije zadrzao draz prve epizode. 7.7/10

Ovaj From kao da je Flanagan radio neku svoju verziju Losta/Leftoversa i sl

Nisam promenio mišljenje, i dalje je dosta mlako ali me baš podseća na Flanaganova razvlačenja i dubioze

Ne znam da li postoji bilo koja sezona neke serije da je toliko sadržajna kao 1 sezona Breaking Bad. 7 epizoda bez praznog hoda, kakav dragulj ovaj mislim reći kristal.

Neverovatno da je proslo 17 godina od štrajka scenarista.

Ne znam da li postoji bilo koja sezona neke serije da je toliko sadržajna kao 1 sezona Breaking Bad. 7 epizoda bez praznog hoda, kakav dragulj ovaj mislim reći kristal.

Neverovatno da je proslo 17 godina od štrajka scenarista.
Mene ta sezona smorila da sam odustao od daljeg gledanja

Znam, sad ce kako smem da bgohulim seriju :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno