Šta je novo?

Xiaomi 14/14 ultra

Slicna situacija od 2.5 do 3.5 dana, 6.5 do 8h SOT-a. 85% wifi ostalo mobilni podaci, nemam apps za drustvene mreze (kad zatreba idem preko Opere), viber, WhatsApp, 3 email-a i dosta koriscenja Opere (vesti, forumi, posao, drustvene mreze ako zatreba).

Svakako je odlična baterija. U kombinaciji sa punjačem koji ga napuni dok se ja istuširam ili jedem, baterija nikako nije nešto o čemu razmišljam. Nisam ni sa drugim telefonima, ali ovde uopšte... Sa druge strane, kako je mobilni gejming (iz meni neshvatljovog razloga) postao jako popularan, verujem da to može dosta da srče bateriju.

Kakva su vam Iskustva sa prethodnim Xiaomi flegšipovima? Koje su šanse da ispoštuju ovih 4 godine Android nadogradnje i 5 security?

To znam, pitam da li je neko imao iskustva sa prethodnim flegšip modelima. 13, 12, 11....

@Pegazbre jel si uzeo ovaj Nilkin?
Napokon stigla maskica...nisam bas odusevljen nekim stvarima.

Kvalitet je neupitan, odlicno lezi u ruci i odlicno naleze na sam telefon, nema nigde da nesto strci ili da nije naleglo kako treba (kao mnoge maskice koje sam probao za ovaj telefon, cak i moja omiljena). Problem je sto je zastita samog ekrana slaba tj minimalno maska strci iznad ekrana i to najvise na uglovima dok je sa strane skoro u ravni ekrana. Dok je folija na ekranu jos i ok ali kad se bude stavilo staklo, ono ce mozda i strciti iznad maskice i ako nosite telefon u dzepu kao ja, postoji sansa da ce te zakaciti staklo i odlepiti ga. Druga stvar je metalna zastita preko kamera bloka koja moze da se 'otvori' i da sluzi kao drzac telefona. Kvalitetno je odradjena, nema sta, kad se zaklopi nema sanse da se sama otvori ali strci nekih 3-4mm iznad ekrana i tu ima da upada kojekakva prljavstina. Bar ce ciscenje biti lako, otvori se 'vratanca' i oscisti se citav kamera blok lako.

Eto cisto da znate da li da trosite 15e ili ne. Jeste kvalitetna ali sa ovim manama mislim da ne vredi te pare.

Steta sto mi ova maska dole ne lezi najbolje na ovom telefonu, za male pare odlican kvalitet (za te pare) i pre svega zastita telefona
1729065213036.png

Ja koristim sličnu samo bez vratanca, Nillkin magnetic shield pro, nego me zanima kakva je ta zaštita za kameru jer je baš velika površina. Stoji to za rubove ali sam ja generalno ovom maskom zadovoljan iz prethodnog iskustva

Zastitna je odlicna, metal je u pitanju i nije naslonjen na staklo (pa da ga ogrebe jer je od metala) nego naleze na neko leziste koje je odignuto nekih 2-3mm i onda je ceo taj poklopac mozda jos 1mm dodatno iznad stakla (nekih 3-4mm ukupno iznad stakla). I kad ga 'otkacis' od baze, ne otvara se lako, sarka koja ga drzi je bas cvrsta. Mana je sto ima prostora izmedju da upadne prasina i necistoce na sam kamera blok ali sa druge strane, otvoris vratanca i lako ocistis. Ajde da kazem da ima malo izdignutije rubove preko ekrana bila bi idealna ali i kosta...

Poslednja izmena:
Bitno mi je samo da ispoštuju, nebitno kojim tempom. Nego sam čitao da umeju i da batale podršku, pogotovo van Kine i Indije

Da li se nekom dešava da prilikom pokretanja aplikacije iz menija i zatim brzim pritiskom na izlaz iz aplikacije na onaj trouglić dole sa desne strane, ikonica te pokrenute aplikacije se pojavi na homescreen i ostane sekund pa nestane? Dešava se samo sa instaliranim aplikacijama, dok ove stock xiaomijeve nemaju taj problem. Xioami 14 ultra xyperos 1.0.12.

Evo probao sam kod mene, nisam primetio taj problem. Doduse ja imam EU verziju HyperOS-a (Xiaomi 14)

Evo probao sam kod mene, nisam primetio taj problem. Doduse ja imam EU verziju HyperOS-a (Xiaomi 14)
Evo kako izgleda

Prvo, ja nemam ovaj tip home screen-a tj kod mene je podeseno na Classic, slicno kao na Honoru i IPhone-u i nemam taj problem.

E onda sam prebacio na tvoj tip home screena, i startujem isti app kao ti (vlc) medjutim kad pritisnem back (trougao) mene ne vraca na homescreen vec na spisak aplikacija (odakle sam i otvorio app). Kod tebe spusti listu aplikacija i vrati te na home.

Moguce da je do same verzije HyperOS-a i verzije Launcher aplikacije (HyperOS 1.0.22.0.UNCEUXM)
1000007002.jpg

Prvo, ja nemam ovaj tip home screen-a tj kod mene je podeseno na Classic, slicno kao na Honoru i IPhone-u i nemam taj problem.

E onda sam prebacio na tvoj tip home screena, i startujem isti app kao ti (vlc) medjutim kad pritisnem back (trougao) mene ne vraca na homescreen vec na spisak aplikacija (odakle sam i otvorio app). Kod tebe spusti listu aplikacija i vrati te na home.

Moguce da je do same verzije HyperOS-a i verzije Launcher aplikacije (HyperOS 1.0.22.0.UNCEUXM)
Pogledajte prilog 462916
Isti je kao moj. Vrati i mene kada samo jednom stisnem trouglić. Ali kada stisnem rafalno,brzo više puta, onda se desi lag.

Umesto vise puta (rafalno) zar nije lakse pritisnuti JEDNOM srednje, home dugme i vratiti se na pocetni ekran?

A što stiskaš rafalno više puta?
Probao sam da stisnem više puta,da bi se vratio brže na početni ekran i primetio sam ovo.
Umesto vise puta (rafalno) zar nije lakse pritisnuti JEDNOM srednje, home dugme i vratiti se na pocetni ekran?
Strelica ili srednje, prvo me iz aplikacije vrati u meni, pa još jednom kad stisnem izađe na početni. Barem je kod mene tako. Mislim da se pre zadnjeg apdejta nije dešavalo da ostane ikonica kada se brzo vratim na početni.

To je baš specifična komanda sa posebnom aplikacijom koja nije fabrička, rekao bih da je do optimizacije same aplikacije. Sećam se da sam na ajfonu imao situaciju (zaboravih koja aplikacija) da moram da pokretom odozdo izađem skroz iz nje jer kad idem back sve se zakuca. Ovo je svakako manje bolno jer se ugasi, samo ikonica ima 1 sec delay.

Probao sam da stisnem više puta,da bi se vratio brže na početni ekran i primetio sam ovo.

Strelica ili srednje, prvo me iz aplikacije vrati u meni, pa još jednom kad stisnem izađe na početni. Barem je kod mene tako. Mislim da se pre zadnjeg apdejta nije dešavalo da ostane ikonica kada se brzo vratim na početni.
Druze ti kao da nikad u zivotu nisi tapnuo na SREDNJE, home dugme :D
Koliko god stvari otvorio, jedan tap na srednje dugme vraca na pocetni ekran.
Zasto bi pristiskao sto puta strelicu ??????

pustite čoveka da radi quality assurance, kako inače da provališ bagove ako ne isprobavaš tako nešto 😂

Druze ti kao da nikad u zivotu nisi tapnuo na SREDNJE, home dugme :D
Koliko god stvari otvorio, jedan tap na srednje dugme vraca na pocetni ekran.
Zasto bi pristiskao sto puta strelicu ??????
Pritisak na srednje vraća na početni ekran samo aplikacije čije su prečice na početnom.
Recimo da, hoću brzo da izađem na početni ekran iz aplikacije, eto nervira me da izlazi kilavo.
Na eu rom mi se to nije dešavalo. Zato pitam i ne vidim poentu ismevanja.
Lepo sam pitao da li neko može da proba na isti način koji sam ja probao. Jer sam obrisao prekoo adb neke stock aplikacije, pa da nije do toga.

Prilozi

• Screenrecorder-2024-10-22-09-25-40-899.mp4
    2.5 MB
Poslednja izmena:
Ovaj telefon je dovoljno jak da ne vidim poentu brisanja stock aplikacija nekim takvim programima, logično je da postoji mogućnost da se zezne nešto. Možda je najbolje da odradiš factory reset, bez ikakvikvih bekapova, lepo od nule i da onda vidiš. Ja imam običan 14, pobrisao sam sve što može da se regularno obriše (ili disable-ovao), a 12/512 je i više nego dovoljno da sve radi glatko

Pritisak na srednje vraća na početni ekran samo aplikacije čije su prečice na početnom.
Recimo da, hoću brzo da izađem na početni ekran iz aplikacije, eto nervira me da izlazi kilavo.
Na eu rom mi se to nije dešavalo. Zato pitam i ne vidim poentu ismevanja.
Lepo sam pitao da li neko može da proba na isti način koji sam ja probao. Jer sam obrisao prekoo adb neke stock aplikacije, pa da nije do toga.
Izvini, žao mi je ako si doživeo to kao ismevanje, nije mi namera. Samo mi je smešno i čudno da "ideš daljim putem."
Jednom je potrebno za aplikacije sa početnog ekrana a dva puta iz menija, u pravu si. Moje iskustvo npr. da je eu rom daleko sporiji i pun lagovanja za razliku od global roma. Svako dobro i oprosti još jednom.

IMoje iskustvo npr. da je eu rom daleko sporiji i pun lagovanja za razliku od global roma.
Ovo nije tačno. Ja imam EU rom na X14 a kolega se zezao i imao vremena pa instalirao global. Nikakve razlike u samom radu telefona nema, niti lagovanja i slično. Ne znam kako je bilo na Miui ali ovde sada rade identično. Razlike su u nekim apovima tipa Dialer i slično ali mi je to potpuno nebitno. On čak kaže da je primetio povremeno zagrevanja telefona što ja nisam ni jednom.

Ovo nije tačno. Ja imam EU rom na X14 a kolega se zezao i imao vremena pa instalirao global. Nikakve razlike u samom radu telefona nema, niti lagovanja i slično. Ne znam kako je bilo na Miui ali ovde sada rade identično. Razlike su u nekim apovima tipa Dialer i slično ali mi je to potpuno nebitno. On čak kaže da je primetio povremeno zagrevanja telefona što ja nisam ni jednom.
Rekao sam MOJE iskustvo. To ne znaci da ce svako imati to sto i ja. I kao sto vidis on je primetio zagrevanje a ti nisi. Znaci svi imamo drugacija iskustva.

HyperOS 2 najavljen za 29. oktobar za kinesku cetrnaesticu. Global ko zna kad.
EU isti dan ili dan kasnije za Kineskim 😬

Nazad
Vrh Dno