Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Jeli bar tiha kad pravi df? Koja je razlika izmedju ovog df i kad budu minusi?
Čekam minuse pa javljam. Relativno tiho odradi, pošto mi je u dnevnu sobu klima ne smeta nešto za sada.

da li lošije utiče na hlađenje ovako (lakše stvaranje buđi)
Ovo je vise namenjeno za one koji se greju na klime i smeta im strujanje vazduha zimi.
Za hladjenje bi bilo super da uvek makar malo duva jer i isusuje i sprecava stvaranje budji i ima efekat hladjenja bez neke realne potrosnje struje.

Upravo to sam pitao. Kad se odradi procedura da li utiče na hlađenje, jer ako tad gasi i na hlađenju to nije ok. Iz istog razloga sam pitao i da li se može vratiti podešavanje na podrazumevano.
Mislim da neko rece da gubi podesavanje ako se iskljuci iz struje ali nemoj me drzati za rec

Taj galanc je verovatno težak preko 30kg. Skidao sam on/off klimu, marka se izbrisala, teži nego mitsubishi koji sam nameštao.
Ima 28kg precizno, ali to nema veze sa ovim o cemu se diskutuje. Ne odredjuje tezina spoljne jedinice kulturu rada i softver..

Niko to nije ni reko da težina spoljnje jedinice određuje kulturu rada i softver, nego sam komentarisao tvoju Galanz klimu koja nije išla u defroste.

DF izbacuje kod mene pre ponovnog paljenja, nakon pauze, tj kada oseti u prostoriji da je spala temperatura. Odradi DF (nekih 2min max), smiri se možda minut i kreće da radi, ode do 700-800W i onda se spusti posle par minuta na 250W i tako radi neko vreme. Čini mi se, da se na temperaturama ispod 10 stepeni ređe to dešava, mada još uvek nema hladnijih dana da bi u to bio siguran.

"Pre nekoliko dana su se zenini zalili da im Mission 2 ide nenormalno mnogo puta u defrost na 10+, tako da ne znam sta je sada problem, pre tako nije radio..."
@team1
Ne znam da li je moguće da su nekim firmware apdejtom u međuvremenu to tako naštelovali na midea klimama 😏
To je preheat kompresora, to nije defrost. Defrost se ne radi kada kompresor ne radi, vec se pali da otopi tokom rada i nastavlja odmah nakon toga sa grejanjem.
Dakle, nema pauze pre defrosta.
Isti u proseku traje 3-6min na Midea i moze nekada trajati do max 10min.

Ja nesto razmisljam da stavim solar panele npr 2000w sa baterijom ali onaj sistem preko uticnice pa nakacim na vod gdje je klima. Posto je kod mene trenutno temp do 4-15c pa za te neke prelazne periode predpostavljam da bi taj solar mogao klimu da koliko toliko pokrije. Evo i potrosnja klime u ovim uslovima. Pitanje, jel iko to pokusavao, ima li ko iskustva?
Za koliko mislis da ti se isplati ta smesna razlika u potrosnji, koliko kosta takav sistem, oko 2k eura?

Mislim da ces pre morati da zamenis panele no sto ce ti se isplatiti inicijalno ulaganje.

Poslednja izmena:
Nisam primetio da moja 18ca xtreme radi ista od toga, toplo je jos uvek.
Mozda je do godine proizvodnje problem ili neki lot proizvodnje....

To je preheat kompresora, to nije defrost. Defrost se ne radi kada kompresor ne radi, vec se pali da otopi tokom rada i nastavlja odmah nakon toga sa grejanjem.
Dakle, nema pauze pre defrosta.
Isti u proseku traje 3-6min na Midea i moze nekada trajati do max 10min.
Ne znam, ispiše DF na displeju unutrašnje jedinice i čuju se zvuci koji liče da defrost. Čudan rad, to se na Gree Pular ne dešava, tamo su druge muke 😁.

dF izbacuje i kada radi preheat, isto tako i LG radi, ista je oznaka za dF i preheat kompresora.
A slicna je i radnja, isto se kompresor zagreva, samo nema defrosta izmenjivaca, pa zato i traje krace.

A koja je tačno svrha preheata, da li se isto čuje kako ispušta gas na početku i zašto kratkotrajno povećava potrošnju na 700w nakon što završi sa tim?
Ma nebitno, kad padne temperatura pokazaće se (ili neće) na delu i gotova stvar.

Poslednja izmena:
Svaka rjec je suvisna 🙈 mislim da je vreme za servis 🤣🤣

Prilozi

• IMG_20241018_184907.jpg
    IMG_20241018_184907.jpg
    117.9 KB · Pregleda: 91
  • IMG_20241018_184917.jpg
    IMG_20241018_184917.jpg
    103.4 KB · Pregleda: 87
  • IMG_20241018_185327.jpg
    IMG_20241018_185327.jpg
    86.3 KB · Pregleda: 101
Gledam ovaj prela neki "dogrijavanje" klime kako radi. Cak ispod 100w se spusta da nejde u off..

Prilozi

• Screenshot_2024-10-18-19-07-37-213_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2024-10-18-19-07-37-213_com.coolkit.jpg
    31.8 KB · Pregleda: 98
  • Screenshot_2024-10-18-19-07-44-530_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2024-10-18-19-07-44-530_com.coolkit.jpg
    31.7 KB · Pregleda: 60
  • Screenshot_2024-10-18-19-07-52-689_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2024-10-18-19-07-52-689_com.coolkit.jpg
    31.8 KB · Pregleda: 39
  • Screenshot_2024-10-18-19-07-58-365_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2024-10-18-19-07-58-365_com.coolkit.jpg
    31.7 KB · Pregleda: 38
  • Screenshot_2024-10-18-19-08-14-933_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2024-10-18-19-08-14-933_com.coolkit.jpg
    31.9 KB · Pregleda: 40
Људи, коју климу препоручујете око 50к за хлађење собе 16квм?
Можда сачекам и црни петак за попуст.

Nema problema, postoji jedan opšti sajt i odvojeni sajtovi za brendove:
klima-uredjaj.rs mitsubishi.rs greeklime.rs lglife.rs ventingklime.rs haierklime.rs daikinklime.rs hisenseklime.rs fujitsuklime.rs toshibaklime.rs
Živim u gradu Loznica, tako da je firma registrovana u ovom gradu.
Za ugradnju klima uređaja sarađujemo sa serviserima u različitim gradovima Srbije.
Cene za ugradnju su navedene na sajtu: https://mitsubishi.rs/Ugradnja.htm
Na svim sajtovima je naznačen naziv firme (Preduzetnik Pavel Kopytin) na kontakt stranici: https://mitsubishi.rs/Kontakt.htm
Matični broj: 67430077 , PIB: 114247545
1. Koristite domene u kojima se nalaze nazivi brendova koji su globalno zaštićeni, i to spada pod klasičan primer obmane.
2. Vezano za (1), nigde ni na jednom od sajtova ne stoji da niste ovlašćeni zastupnik, uvoznik ili serviser pomenutih proizvođača.
3. Na sajtovima se koriste zvanični logotipi svih brendova, bez njihove dozvole, što je kažnjivo i može lako dovesti do gašenja svih domena.
4. Imajući u vidu da sajtovi služe za kupovinu na daljinu, obavezni ste da imate polise privatnosti, uslove korišćenja i detalje ugovora o prodaji na daljinu. Ništa od toga ne postoji.
5. Ni na jednom od sajtova nije navedeno ko su zvanični serviseri kojima kupac može da se obrati.
6. Navedeni uslovi garancije su, blago rečeno, smešni (gledajući sajt mitsubishi.rs).
7. Na sajtu Mitshubishi klima navodite da izdajete predračune sa PDV-om. Da li ste kao preduzetnik u sistemu PDV-a?

Imajući u vidu da ne ispunjavate stavke koje su čak i zakonom definisane (Ugovor na daljinu), svi sajtovi spadaju u red sumnjivih do klasične prevare. To što imate knjigovođu, PIB i matični broj ne znači baš mnogo. Ima ga i Željko Mitrović 🤷‍♂️

Realno, bez gore navedenih stavki nikad nikome ne bih preporučio da bilo šta kupi od vas jer sajtovi, sa sve gramatičkim i slovnim greškama, deluju kao klasična prevara.

Poslednja izmena:
Takodje se kosi sa nekim zakonima, kao na primer:

Obmanjujuće oglašavanje

Član 11

Obmanjujuće oglašavanje je zabranjeno.

Obmanjujuće oglašavanje jeste svako oglašavanje koje na bilo koji način, uključujući način prikazivanja, obmanjuje ili je verovatno da će obmanuti primaoce oglasne poruke, koje zbog takve obmanjujuće prirode može da utiče na njihovo ekonomsko ponašanje ili koje zbog toga škodi ili je verovatno da će naškoditi konkurentu oglašivača.

Prikriveno oglašavanje

Član 12

Prikriveno oglašavanje je zabranjeno.

Prikriveno oglašavanje jeste predstavljanje robe, usluge, poslovnog imena, žiga ili druge oznake, odnosno aktivnosti fizičkog ili pravnog lica koje se bavi proizvodnjom roba ili pružanjem usluga, sa namerom da to predstavljanje ima svrhu oglašavanja i da može da dovede javnost u zabludu u pogledu njegove stvarne prirode, s tim da se smatra da namera naročito postoji, ako se obavlja uz novčanu ili drugu naknadu.

Imam i Gree Muse, cuje se ovakav zvuk ali je jedva primetno, tek kad se pridje skroz klimi. Na Hisense se cuje sa 7 metara.

1. Koristite domene u kojima se nalaze nazivi brendova koji su globalno zaštićeni, i to spada pod klasičan primer obmane.
2. Vezano za (1), nigde ni na jednom od sajtova ne stoji da niste ovlašćeni zastupnik, uvoznik ili serviser pomenutih proizvođača.
3. Na sajtovima se koriste zvanični logotipi svih brendova, bez njihove dozvole, što je kažnjivo i može lako dovesti do gašenja svih domena.
4. Imajući u vidu da sajtovi služe za kupovinu na daljinu, obavezni ste da imate polise privatnosti, uslove korišćenja i detalje ugovora o prodaji na daljinu. Ništa od toga ne postoji.
5. Ni na jednom od sajtova nije navedeno ko su zvanični serviseri kojima kupac može da se obrati.
6. Navedeni uslovi garancije su, blago rečeno, smešni (gledajući sajt mitsubishi.rs).
7. Na sajtu Mitshubishi klima navodite da izdajete predračune sa PDV-om. Da li ste kao preduzetnik u sistemu PDV-a?

Imajući u vidu da ne ispunjavate stavke koje su čak i zakonom definisane (Ugovor na daljinu), svi sajtovi spadaju u red sumnjivih do klasične prevare. To što imate knjigovođu, PIB i matični broj ne znači baš mnogo. Ima ga i Željko Mitrović 🤷‍♂️

Realno, bez gore navedenih stavki nikad nikome ne bih preporučio da bilo šta kupi od vas jer sajtovi, sa sve gramatičkim i slovnim greškama, deluju kao klasična prevara.

U ovoj temi sam optužen za prevaru kada prodavac uzme novac i nestane. Nikada to nisam radio i neću uraditi ono što sam hteo da kažem u ovoj temi. Trudim se da poštujem zakone Srbije u meri u kojoj ih razumem. Ako sam nešto prekršio, ispraviću. Detaljno ste analizirali moje aktivnosti i sa nekim se slažem, a ispraviću šta mogu. Na neki način vam mogu zahvaliti. Mislim da razumete da ako na posao gledate sa lupom, onda bilo koji posao ili osoba nešto krši. Naravno, među Srbima ima mnogo pravih prevaranata i firmi koje krše zakone i mnogo ozbiljnije od ovoga što si napisao o meni! Postoji mnogo prodavaca koji prodaju po crnoj šemi. Uopšte ne daju fiskalne račune. Radim sve po potrebi i odgovoran sam za garanciju. Bio je jedan slučaj pod garancijom, sve je uspešno rešeno.
  1. Po zakonu, brend može imati ekskluzivna prava na ime domena samo ako se domen podudara sa šablonom: „brand_name.com“. Ako domen sadrži drugo ime, onda taj brend nema prava na taj domen. Registracija i korišćenje takvog domena ne predstavlja kršenje zakona. Narpimer, LG nema prava na LGBT.com domen. Ako brend "Mitsubishi Electric", "Mitsubishi Heavy Ind LTD" ili "Mitsubishi Motors" (to su svi ne povezani brendovi!) zatraži svoja prava na domen, o tome će se odlučiti na sudu.
  2. Na sajtovima je navedeno ko sam, pravno lice i koje usluge pružam. Ne moram da pišem ko NISAM.
  3. Ako neki brend zvanično zatraži uklanjanje logotipa, onda ću to učiniti, nema problema.
  4. Ok, lako je popraviti. Ali svi razumeju da ovo nikome ne treba, niko to ne čita. To je samo formalnost.
  5. Definitivno bih naznačio zvanični servis, ali problem je što u Srbiji zvanični servise skoro da i nema! A čak i ako postoje, veoma ih je teško pronaći i proveriti.
    Na primer, postoji brend "Mitsubishi Electric" Na zvaničnom sajtu ove kompanije za iznajmljivanje navedena su zvanična predstavništva u različitim zemljama: https://www.mitsubishielectric.com/en/contact/indek.html (treba da kliknete na globus u gornjem desnom uglu)
    Ali zemlje Srbije NEMA! To znači da u Srbiji uopste ne postoji zvanično zastupanje ovog brenda.
    6. Tekst je verovatno smešan za vas. Mislim da razumete, ovo nije urađeno namerno. Moram da koristim prevodioca za prevođenje tezkih tekstova. Ali, naravno, pokušaću da ovo popravim.
    7. Da, preduzetnik u sistemu PDV-a

Poslednja izmena:

Zamolio sam jednog Srbina da uz naknadu proverava sajtove da li ima gramatičkih grešaka i netačnosti prevoda. Platio sam mu novac za ovo. Taj Srbin je rekao da je na sajtu sve u redu i ništa nije ispravio. Verovao sam mu da je sve u redu. Ovako radimo. Hvala vam što ste istakli da to nije tako i da moramo ponovo da razmotrimo ovo pitanje.

Imam posao u Rusiji i Srbiji. Mnogo radim i nemam dovoljno vremena za sve. Naravno, uskoro ću sve popraviti, ali generalno to ne stvara prave probleme za kupce.

Poslednja izmena:
Na sajtovima je navedeno ko sam, pravno lice i koje usluge pružam. Ne moram da pišem ko NISAM.
Значи ако месингане кваке позлатим и почнем да их продајем, не морам да наводим да оне НИСУ од злата? Можда по закону и не морам, али као морално биће, много ми је битније питање да ли обмањујем неког него да ли радим по закону.

Nazad
Vrh Dno