Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Iskreno i moja midea extreme 12, ide u DF sad po ovoj temperaturi (10 stepeni spoljna) bez ijednog normalnog razloga da ide i ne kapiram ko je pametan to tako smislio. I to uvek po istom principu pri uključivanju posle "pauze" kada je prebacila podešenu temperaturu. Posle početnog zadovoljstva što spušta modulaciju redovno na 250w u odnosu na stari Pular koji u ovo vreme ne spušta uglavnom nikad ispod 500-550W, sad se razmišljam da reklamiram Mideu 😏

Nekako mislim da je ovo softverski neko ubacio, samo bez ikakve poente jer se klima nikako ne muči u ovim laganim uslovima za nju.
Inače greje 32kv sa nekom prosečnom izolacijom i stolarijom.

Poslednja izmena:
Samo pazite mislim da su ovi sajtovi mideaklime.rs, Mitsubishi.rs i slični prevarantski ...

Postovani! Vlasnik sam sajta mitsubishi.rs i drugih sajtova za prodaju i ugradnju klima uređaja. (sajt mideaklime.rs pripada nekoj drugoj kompaniji)
Želim da vam kažem da moja kompanija radi apsolutno pošteno i otvoreno. Naravno, ovog leta imali smo mnogo kupaca i svi imaju dobra iskustva sa nama! Nigde na internetu nećete naći bar jedan negativan slučaj kod nas. Kao što je rečeno u ovoj temi, nemamo nijedan slučaj na sudu i naš bankovni račun radi normalno, iako je prošlo dosta vremena od početka naših aktivnosti!
Svim kupcima izdajemo fiskalne račune i šaljemo klima uređaje kurirskom službom. Naravno, imamo dosta dokaza da radimo normalno, kao i druge slične kompanije.
Ako neko ima nedoumice, mogu dati ove potvrde i otvoreno odgovoriti na sva pitanja.
Molim te i ostale učesnike foruma da ne pišeš više o nama ovo što si napisao.

@dexter87 Da li je to bas DF, povuce dosta iz uticnice, zavrsi za 5 min ili samo na displeju pise DF, steta bio sam se nameracio da je kupim za nekih 17 kvadrata, a posto mi se ne zuri, sacekacu da vidim kako radi Clivia.

Postovani! Vlasnik sam sajta mitsubishi.rs i drugih sajtova za prodaju i ugradnju klima uređaja. (sajt mideaklime.rs pripada nekoj drugoj kompaniji)
Želim da vam kažem da moja kompanija radi apsolutno pošteno i otvoreno. Naravno, ovog leta imali smo mnogo kupaca i svi imaju dobra iskustva sa nama! Nigde na internetu nećete naći bar jedan negativan slučaj kod nas. Kao što je rečeno u ovoj temi, nemamo nijedan slučaj na sudu i naš bankovni račun radi normalno, iako je prošlo dosta vremena od početka naših aktivnosti!
Svim kupcima izdajemo fiskalne račune i šaljemo klima uređaje kurirskom službom. Naravno, imamo dosta dokaza da radimo normalno, kao i druge slične kompanije.
Ako neko ima nedoumice, mogu dati ove potvrde i otvoreno odgovoriti na sva pitanja.
Hmm ovo je jako zanimljivo.
Mozes li da nabrojis sve sajtove ciji si vlasnik/suvlasnik ili preko kojih vrsis prodaju.
Gde je sediste firme, da li vrsite ugradnju klima i po kojoj ceni posto videh neke slucajeve sa fantoskim fakturama od 500-600e za ugradnju nakon kupovine klime itd.
Pod kojim nazivom je zavedena firma u APRu?
Bilo je slucajeva na forumu dosta vezanih za sajtove koji imaju takav genericki naziv pa otuda dolazi i los glas koji ih prati.

Na pitanja gore ne moras odgovoriti ako ne zelis, ja bih voleo da vidim ko stoji iza tih sajtova i da utvrdimo pouzdanost istih.

:unsure:

Screenshot_20241016-012430~2.png

Poslednja izmena:
@dexter87 Da li je to bas DF, povuce dosta iz uticnice, zavrsi za 5 min ili samo na displeju pise DF, steta bio sam se nameracio da je kupim za nekih 17 kvadrata, a posto mi se ne zuri, sacekacu da vidim kako radi Clivia.
Da, čuje se blago šuštanje po cevima, klima povuče do nekih 500-600W , i traje kraće oko 2 minuta, kao neki kontrolni defrost a piše i DF na klimi.

Znaci Mideu zeza defrost, Gre ima los software , ali dobar hardware ( moj neki utisak citajuci forum) . Ostaje Hisense energy pro . Ili ta iscitam jos malo forum pa tek onda da budem "da'l sam pos'o ili sam dos'o " :)

Meni se cini da od svih tih jeftinijih klima naj vise ima zadivoljnih sa Gree comfort i sto imam licno priliku ( samo za dogrijavanje iako pise ide u duboke minuse ) VIVAX 12CH35AERI. Taj vivax ima finu modulaciju, odrzava ok temp ali nije za jacu zimu po meni.

Hmm ovo je jako zanimljivo.
Mozes li da nabrojis sve sajtove ciji si vlasnik/suvlasnik ili preko kojih vrsis prodaju.
Gde je sediste firme, da li vrsite ugradnju klima i po kojoj ceni posto videh neke slucajeve sa fantoskim fakturama od 500-600e za ugradnju nakon kupovine klime itd.
Pod kojim nazivom je zavedena firma u APRu?
Bilo je slucajeva na forumu dosta vezanih za sajtove koji imaju takav genericki naziv pa otuda dolazi i los glas koji ih prati.

Na pitanja gore ne moras odgovoriti ako ne zelis, ja bih voleo da vidim ko stoji iza tih sajtova i da utvrdimo pouzdanost istih.
Nema problema, postoji jedan opšti sajt i odvojeni sajtovi za brendove:
klima-uredjaj.rs mitsubishi.rs greeklime.rs lglife.rs ventingklime.rs haierklime.rs daikinklime.rs hisenseklime.rs fujitsuklime.rs toshibaklime.rs
Živim u gradu Loznica, tako da je firma registrovana u ovom gradu.
Za ugradnju klima uređaja sarađujemo sa serviserima u različitim gradovima Srbije.
Cene za ugradnju su navedene na sajtu: https://mitsubishi.rs/Ugradnja.htm
Na svim sajtovima je naznačen naziv firme (Preduzetnik Pavel Kopytin) na kontakt stranici: https://mitsubishi.rs/Kontakt.htm
Matični broj: 67430077 , PIB: 114247545

Pozdrav svima. Gree Comfort Amber Pro 18k ili Gree Premium Airy 18k? Cenovno su tu negde, kod Comfort se pominje dvostepeni kompresor... Akcenat mi je na grejanju. Zamolio bih za savet :)

Nema problema, postoji jedan opšti sajt i odvojeni sajtovi za brendove:
klima-uredjaj.rs mitsubishi.rs greeklime.rs lglife.rs ventingklime.rs haierklime.rs daikinklime.rs hisenseklime.rs fujitsuklime.rs toshibaklime.rs
Živim u gradu Loznica, tako da je firma registrovana u ovom gradu.
Za ugradnju klima uređaja sarađujemo sa serviserima u različitim gradovima Srbije.
Cene za ugradnju su navedene na sajtu: https://mitsubishi.rs/Ugradnja.htm
Na svim sajtovima je naznačen naziv firme (Preduzetnik Pavel Kopytin) na kontakt stranici: https://mitsubishi.rs/Kontakt.htm
Matični broj: 67430077 , PIB: 114247545
Firma je osnovana u martu ove godine, ja sam prosle godine u avgustu na sajtu mitsubishi.rs gledao da kupim klimu, tada je firma bila registrovana ako se dobro secam u Beogradu na Terazije 2? Takodje, da li je vasa firma i busenje-bunara.rs, sta se sa njom desilo i kako je bila zavedena u APR-u?
Ako gresim, kako ste bili registrovani pre marta ove godine?
Da li trazite pare unapred da se uplate i na koji nacin, sta se sve placa unapred, a sta posle isporuke uredjaja?
Da li imate dodatne usluge pored ovih navedenih u ceni ugradnje, recimo rad na visini kao posebnu stavku, nesto slicno ili vam je svaka ugradnja 14k dinara?
Sta ulazi u tih 14k dinara? Koliko bi vam kostala tacno ugradnja split sistema 12000 BTU sa 3m instalacije, sve ukupno?
Dajte nam primer jedne Mitsubishi LN25VGB od na vasem sajtu, koliko bi sve kompletno izaslo da se postavi u stan u Beogradu na 3. spratu recimo, dakle sve zajedno, cena klime i ugradnja?
Da li postoji placanje pouzecem?
Na Guglu vas nema, pa nema ni utisaka, ne mozemo nista ni proveriti.
Samo na klima-uredjaj.rs imate podatke o vama.
Mozete li nabrojati sve servise sa kojima saradjujete u Beogradu?

Zelimo da vam verujemo, samo je drugi ruski drzavljanin vec dokazano prevarant, pa bi morali imati razloga da verujemo vama i da od vas uzmemo jako skupe uredjaje, umesto od domacih prodavnica i preduzetnika koji odgovaraju pred nasim zakonom i sudstvom.

Poslednja izmena:
Firma je osnovana u martu ove godine, ja sam prosle godine u avgustu na sajtu mitsubishi.rs gledao da kupim klimu, tada je firma bila registrovana ako se dobro secam u Beogradu na Terazije 2? Takodje, da li je vasa firma i busenje-bunara.rs, sta se sa njom desilo i kako je bila zavedena u APR-u?
Da li trazite pare unapred da se uplate i na koji nacin, sta se sve placa unapred, a sta posle isporuke uredjaja?
Meni ovo lici na preprodaju robe sto nije protivzakonito ako je sve u redu, Koliko vidim uvoznik za Mitcu je Venting. Verovatno lik uzima robu od njih po povlascenoj ceni pa je "preprodaje" po skupljoj i na tome zaradjuje.

Videcemo kada skupi vremena na sve da odgovori, post je procitao.

Prilozi

• Screenshot 2024-10-16 114510.png
    Screenshot 2024-10-16 114510.png
    90.1 KB · Pregleda: 71
  • Screenshot 2024-10-16 114445.png
    Screenshot 2024-10-16 114445.png
    33.5 KB · Pregleda: 92
Da li imate dodatne usluge pored ovih navedenih u ceni ugradnje, recimo rad na visini kao posebnu stavku, nesto slicno ili vam je svaka ugradnja 14k dinara?
Sta ulazi u tih 14k dinara? Koliko bi vam kostala tacno ugradnja split sistema 12000 BTU sa 3m instalacije, sve ukupno?
Dajte nam primer jedne Mitsubishi LN25VGB od na vasem sajtu, koliko bi sve kompletno izaslo da se postavi u stan u Beogradu na 3. spratu recimo, dakle sve zajedno, cena klime i ugradnja?

Zelimo da vam verujemo, samo je drugi ruski drzavljanin vec dokazano prevarant, pa bi morali imati razloga da verujemo vama i da od vas uzmemo jako skupe uredjaje, umesto od domacih prodavnica i preduzetnika koji odgovaraju pred nasim zakonom i sudstvom.

Prošle godine u ovo vreme upravo sam planirao da otvorim posao. Bilo je potrebno oko godinu dana za razvoj sajtova. Verziju sajta koja je još uvek bila u razvoju je verovatno indeksirao google i vi ste je pronašli. U to vreme još nisam imao pravno lice i sajt je sadržao podatke koje je programer sajta dao samo za testiranje. Da biste počeli sa prodajom, prvo morate da nađete menadžera (srpskog) i obezbedite mu dovoljno veliki tok naloga da mu isplati platu. Ali počela je zima (van sezone) i odlučio sam da odložim otvaranje preduzeća za proleće. To je bio sam početak, a kompanija još nije bila potpuno spremna za rad.
Takođe sam u to vreme planirao posao za bušenje bunara, ali sam na kraju odustao od ove ideje i sada se bavim samo klima uređajima, jer već dugo imam istu kompaniju u Rusiji (https://www.mitsubishi-climate.ru)
Što se tiče načina plaćanja sada, najčešće šaljemo predračun kupcu, on ga plaća. Nakon toga klimu šaljemo kurirskom službom u bilo koji grad u Srbiji. Ukoliko klijent želi da plati gotovinom prilikom preuzimanja klima uređaja, sada koristimo i ovu opciju, ali u ovom slučaju kurirska služba naplaćuje oko 2,5% od iznosa robe za uslugu „Otkupnina“ i mi smo prinuđeni da se ovo uključi u cenu.
Nakon isporuke klima-uređaja, klijentu dajemo kontakt podatke instalatera sa kojima sarađujemo ili kupac sam pronađe onoga ko radi u njegovom gradu.
Naravno, nije svaka ugradnja 14 hiljada dinara. Ova cena je samo za standardni rad koji uključuje 3 metra ugradnje. Ako instalacija nije standardna, dodatni rad će biti dodan trošku pojedinačno. Dakle, da biste tačno izračunali cenu montaže, najlakši način je da serviserama pošaljete fotografije mesta ugradnje i onda će vam oni reći cenu. U svakom slučaju, pre početka rada saznaćete cenu i možete odbiti.
Mitsubishi LN25VGB košta 160.000 dinara
https://mitsubishi.rs/Mitsubishi-Electric-MSZ-LN25VG2B-MUZ-LN25VG2.htm , a o montaži sam pisao gore: 14.000 dinara + trošak dodatnog rada ako ima.
Na Google-u smo na ovom linku:
Što se tiče servise sa kojima radimo u Beogradu, možete pozvati telefonom na našem sajtu i moj menadžer će vam dati kontakt servisa koji vam je potreban.
Ako samo želite da neko potvrdi da obavljamo legitimne aktivnosti, onda možete pozvati kompaniju (Sigmasoft DOO) koja nam pruža računovodstvene usluge. Oni znaju sve o nama i mislim da im možete verovati.
Meni ovo lici na preprodaju robe sto nije protivzakonito ako je sve u redu, Koliko vidim uvoznik za Mitcu je Venting. Verovatno lik uzima robu od njih po povlascenoj ceni pa je "preprodaje" po skupljoj i na tome zaradjuje.

Naravno, to je tačno i tako posluje većina takvih kompanija u bilo kojoj zemlji.

Ima li to veze sa ovim možda🤔

Ima li to veze sa ovim možda🤔

Ovo nije moj slučaj. Moje sajte otvoreno ukazuju na pravno lice. Nigde ne pišem da sam Mitsubishi ili Gree kompanija...
Štaviše, na primer "Mitsubishi" klima uređaja uopšte ne postoje!
Postoje dva brenda: Mitsubishi Electric i Mitsubishi Heavy Industries, Ltd, i to su potpuno različite kompanije, nisu povezane jedna sa drugom, samo je ime slično.

Da li ste vratili novac svima koji su odustali od konacne kupovine kod vas?

I zanima me da li ste nam se ovde obratili zbog te iste google pretrage ili zbog prijave za visokotehnoloski kriminal zbog svega sto se desilo u proteklom periodu?

Bilo bi lepo da se jave i clanovi koji su imali negativna iskustva sa vama...

Da li ste vratili novac svima koji su odustali od konacne kupovine kod vas?

I zanima me da li ste nam se ovde obratili zbog te iste google pretrage ili zbog prijave za visokotehnoloski kriminal zbog svega sto se desilo u proteklom periodu?

Bilo bi lepo da se jave i clanovi koji su imali negativna iskustva sa vama...

1. Tokom ovog leta imali smo više od 100 klijenata, a prodato je tačno više od 150 klima uređaja, i to su bila preduzeća i fizička lica, ali niko od kupaca koji su već platili nije odbio kupovinu i nikada nije bilo zahteva za refundiranje.

2. Nedavno je jedan potencijalni klijent rekao da je pročitao negativne informacije o nama na ovom forumu, pa je stoga odbio da plati predračun. Tako sam saznao da su na ovom forumu o nama napisane informacije bez stvarnog kupovnog iskustva koje su diskreditovale moju reputaciju. Ali to, naravno, nije istina, i je to naravno veoma neprijatno!!!
Zato sam pisao u ovoj temi i otvoreno odgovarao na sva pitanja.

3. Kao što sam ranije napisao, mi uopšte nismo imali loših iskustava sa klijentima i takvih ljudi nema. Sve plaćene porudžbine su isporučene i siguran sam da su svi kupci zadovoljni.

Evo malo informacija iz prve ruke. Anti-preporuka za Mideu Breezeless E-AI modele, u ovom pitanju je 18k. Ne znam kako se ponasa 12k... To me podsjeca na isti problem sa Mideom Xtreme 12k i 9k, da je 9k ocaj dok 12k vrh - o tome je bas neko pisao od clanova ovde. Naime klima po ovom vremenu kakvo je sad na Balkanu ide relativno cesto u defrost. Postavljena na 23-24c i pravilno ugradjena, svi propisi ispostovani. Kompresor se uopste ne muci. Zivo me zanima kakva ce situacija biti kada padnu temperature oko 0c i bude magla. Greje se prostor od 40m2. Drugar greje sa Pular 12k isti prostor bez problema, i bez defrosta. Cuj defrost na +12c i vise..

Daikin FTXF35D, upalis i zaboravis da je imas, a tebi fino toplo :)
Ne znam druze gde stanujes i kakva je vlaznost, ali ja imam mnogo losiju klimu pa nema df za sada, bar ga ja nisam primetio, setovana na 25c nekada na 26c, grejem oko 80m2.Mozda nesto nije sa njom kako treba, mozda nije lose da proveris.

Evo malo informacija iz prve ruke. Anti-preporuka za Mideu Breezeless E-AI modele, u ovom pitanju je 18k. Ne znam kako se ponasa 12k... To me podsjeca na isti problem sa Mideom Xtreme 12k i 9k, da je 9k ocaj dok 12k vrh - o tome je bas neko pisao od clanova ovde. Naime klima po ovom vremenu kakvo je sad na Balkanu ide relativno cesto u defrost.
Isto je sa defrostom i sa Xtreme 12, ima nas dvoje za sad potvrđenih. Imaš opširnije ovde:
Thread 'Midea Extreme klima uređaji (iskustva)' https://forum.benchmark.rs/threads/midea-extreme-klima-uređaji-iskustva.506385/

Ide u defrost zato sto su je tako programirali, ako greje/hladi kako treba to je nebitno. Sigurno nije ispeglana kao neke skuplje da ide u defrost samo kad mora, da lagano pokrece i gasi kompresor i ventilator, super precizno odrzava temperaturu, itd.

Softverski je peh, ali Galanz on/off klima koju trenutno koristim za grejanje stana nije nijednom otisla u defrost za ovakvo vreme u prelaznom periodu. Klima je inace stara 15ak godina..

Ja sam gledao neki technical i service manual neke.Midea klime i videh da u sustini tek ispod 5C treba da proverava i po potrebi radi defrost, ali ne znam bas za extreme, ne vidim poentu toga.

I meni je totalno bez poente taj defrost, ne kapiram čemu to. Okej ajde da svarim, odradi taj defrost iz nepoznatog razloga, kratko traje i nastavi sa radom normalno.
A ne da nakon njega bespotrebno povlači puno struje i konstantno kao rolerkoster.

Softverski je peh, ali Galanz on/off klima koju trenutno koristim za grejanje stana nije nijednom otisla u defrost za ovakvo vreme u prelaznom periodu. Klima je inace stara 15ak godina..
Taj galanc je verovatno težak preko 30kg. Skidao sam on/off klimu, marka se izbrisala, teži nego mitsubishi koji sam nameštao.

Ja sam gledao neki technical i service manual neke.Midea klime i videh da u sustini tek ispod 5C treba da proverava i po potrebi radi defrost, ali ne znam bas za extreme, ne vidim poentu toga.
Pre nekoliko dana su se zenini zalili da im Mission 2 ide nenormalno mnogo puta u defrost na 10+, tako da ne znam sta je sada problem, pre tako nije radio...

Pazi, df izbacuje i kada radi preheat kompresora, tako je i kod LG-a, ali ako ljudi kazu da im se to desava cim klima prestane sa duvanjem, a ne pre nego sto krene sa radom nakon gasenja kompresora, onda jedino defrost moze biti.
Opet, to je takodje jako cudno, jer defrost ne moze raditi ispod 3 minuta...

DF izbacuje kod mene pre ponovnog paljenja, nakon pauze, tj kada oseti u prostoriji da je spala temperatura. Odradi DF (nekih 2min max), smiri se možda minut i kreće da radi, ode do 700-800W i onda se spusti posle par minuta na 250W i tako radi neko vreme. Čini mi se, da se na temperaturama ispod 10 stepeni ređe to dešava, mada još uvek nema hladnijih dana da bi u to bio siguran.

"Pre nekoliko dana su se zenini zalili da im Mission 2 ide nenormalno mnogo puta u defrost na 10+, tako da ne znam sta je sada problem, pre tako nije radio..."
@team1
Ne znam da li je moguće da su nekim firmware apdejtom u međuvremenu to tako naštelovali na midea klimama 😏

Poslednja izmena:
Jeli bar tiha kad pravi df? Koja je razlika izmedju ovog df i kad budu minusi?

Ja nesto razmisljam da stavim solar panele npr 2000w sa baterijom ali onaj sistem preko uticnice pa nakacim na vod gdje je klima. Posto je kod mene trenutno temp do 4-15c pa za te neke prelazne periode predpostavljam da bi taj solar mogao klimu da koliko toliko pokrije. Evo i potrosnja klime u ovim uslovima. Pitanje, jel iko to pokusavao, ima li ko iskustva?

Prilozi

• Screenshot_2024-10-17-22-15-20-504_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2024-10-17-22-15-20-504_com.coolkit.jpg
    65 KB · Pregleda: 41
Nazad
Vrh Dno