Šta je novo?

Supernova (2024)

jedno pitanje imam samo internet 100/25 teo bih da se upgradujem na SUPER PLAN 2m 200/100 , dal ima neki benefiti da daju meseci i to ili samo placas punu cenu

Saga se zavrsila za ovaj mesec. Prigovor napokon prihvacen i danas sam dobio novi racun za internet. 2700 dinara , kao i sto treba da bude. 4800 racun za internet je bio zbog toga sto su mi racunali i televiziju koja bi 'trebala' da bude besplatna do 6.20.2025 . racunali su mi je 2100 . Prosli mesec sam se preplatio 6 dinara a oni mi u racunu stavili da sam se pretplatio 60 dinara ..... Sada cekam sledeci mesec da vidim hoce li opet da bude istih problema ili racun ostaje kao i sto treba do sada . 2700 . Fingers crossed .
Samo da dodam prosli mesec sam bio duzan 543 dinara (pretplatio sam se ) Ja sam platio 550 dinara. A ovaj mesec nakon ispravke racuna stize da sam se pretplatio 62 dinara a ne 7 dinara. Ko je tu lud a ko normalan ja neznam .

Poslednja izmena:
Jel ima i Premium Arene na paket Super Plan M ili samo obične arene?

Na sajtu pise za Super Plan 2M uz dodavanje jedne nove usluge 5 meseci 50% popusta.

Ima
•1 mesec 50% popusta na mesečnu naknadu – za korisnike koji već koriste Super TV i Net i opredele se za Super PLAN 2 paket uz ugovornu obavezu na 24 meseca, kao i za korisnike koji obnavljaju ugovornu obavezu za Super PLAN 2 paket ili obnavljaju ugovornu obavezu uz prelazak na veći Super PLAN 2 paket. ma daju samo 1 mesec

•1 mesec 50% popusta na mesečnu naknadu – za korisnike koji već koriste Super TV i Net i opredele se za Super PLAN 2 paket uz ugovornu obavezu na 24 meseca, kao i za korisnike koji obnavljaju ugovornu obavezu za Super PLAN 2 paket ili obnavljaju ugovornu obavezu uz prelazak na veći Super PLAN 2 paket. ma daju samo 1 mesec
To je za korisnike koje koriste Super TV i Net pojedinacno. Ti koristis samo Super Net.
• prvih 5 meseci 50% popusta na mesečnu naknadu – za korisnike koji se odluče za uvođenje jedne nove usluge, uz ugovornu obavezu na 24 meseca za Super PLAN paket - Super PLAN 2 M, Super PLAN 2 L ili Super PLAN 2 XL,

To je za korisnike koje koriste Super TV i Net pojedinacno. Ti koristis samo Super Net.
• prvih 5 meseci 50% popusta na mesečnu naknadu – za korisnike koji se odluče za uvođenje jedne nove usluge, uz ugovornu obavezu na 24 meseca za Super PLAN paket - Super PLAN 2 M, Super PLAN 2 L ili Super PLAN 2 XL,
a ja brat zvao pitam za bendifite ako se upgradujem kaze dobijete samo tv dzabe kao NAVODNO ali 3.299 placa te 200/100 :/

Da li su i na Supernova optici kanali poput Red-a Vesti,Narodne,Pink Action,Family, Belle Amie,Zona Plus u HD 1080i, bas kao što piše na sajtu Mts-a..Pošto u spisku kanala na sajtu mojasupernova nema oznake HD

Korisnik sam malog lokalnog provajdera koji se gasi, tj. preuzima ih Telekom. U zgradi neću imati drugu realnu opciju osim Supernove, pa bih da se malo informišem unapred.
Već su me zvali kao potencijalnog korisnika, kažu da stiže njihova optika kod nas, nude paket net+TV, rekao bih da je to ovaj Super plan 2 M. Znam da se dobija jedan Move stb i jedan običan stb.
Ali kad sam svojevremeno kod jednog poznanika ukratko video Move stb na njegovom LG televizoru, to je izgledalo očajno. I on je bio razočaran i tražio da mu vrate prethodni uređaj koji je imao pre Move. Ako se ne varam, problem je bio što je forsiran HDR koji na takvim televizorima izgleda jako loše. I ja imam neki entry-level 4k LG koji reprodukuje HDR ali zapravo nema kapaciteta da ga prikaže ispravno. I izgleda užas. A ne može da se isključi na televizoru nego se forsira HDR kad god ima taj dolazni signal.
Bukvalno mi je i Netflix izgledao katastrofa dok sam imao najskuplju pretplatu (4k+HDR), a mnogo bolje izgleda sad kad sam spustio na full HD i bez HDR.
Zato pitam - može li HDR da se isključi na Move? Imate li iskustva sa tim kombinacijama? (Move na konfekcijskim televizorima koji podržavaju HDR, a zapravo nemaju prave kapacitete za njega)

Korisnik sam malog lokalnog provajdera koji se gasi, tj. preuzima ih Telekom. U zgradi neću imati drugu realnu opciju osim Supernove, pa bih da se malo informišem unapred.
Već su me zvali kao potencijalnog korisnika, kažu da stiže njihova optika kod nas, nude paket net+TV, rekao bih da je to ovaj Super plan 2 M. Znam da se dobija jedan Move stb i jedan običan stb.
Ali kad sam svojevremeno kod jednog poznanika ukratko video Move stb na njegovom LG televizoru, to je izgledalo očajno. I on je bio razočaran i tražio da mu vrate prethodni uređaj koji je imao pre Move. Ako se ne varam, problem je bio što je forsiran HDR koji na takvim televizorima izgleda jako loše. I ja imam neki entry-level 4k LG koji reprodukuje HDR ali zapravo nema kapaciteta da ga prikaže ispravno. I izgleda užas. A ne može da se isključi na televizoru nego se forsira HDR kad god ima taj dolazni signal.
Bukvalno mi je i Netflix izgledao katastrofa dok sam imao najskuplju pretplatu (4k+HDR), a mnogo bolje izgleda sad kad sam spustio na full HD i bez HDR.
Zato pitam - može li HDR da se isključi na Move? Imate li iskustva sa tim kombinacijama? (Move na konfekcijskim televizorima koji podržavaju HDR, a zapravo nemaju prave kapacitete za njega)
Moj MOVE ima opciju da ugasi HDR.
Ako ti je TV smart možda ti je bolja kombinacija CA Modul za gledanje TV uživo i MOVE Smart aplikacija za TV kad hoćeš da gledaš unazad ili iz video kluba.

Meni se Move box od pre par dana jako koči. Prebacivanje između kanala traje jako dugo, kada prebacim na drugi kanal, vratim nešto unazad ili odem u VOD i dalje se čuje nekih5-6 sekundi zvuk sa prethodnog sadržaja ili kanala. Hoće li fabrički reset pomoći i da li će mi se posle STB računati kao nov uređaj? Ne mogu da verujem ni mesec dana nemam MOVE BOX a već zeza...

Мала помоћ,купио сам нов рутер за супернову. Да ли је потребно да се зове кориснички сервис за подешавања или ће се све повезати кад се прикаче каблови?
Да ли је неко мењао овај њихов за неки крштени?

Мала помоћ,купио сам нов рутер за супернову. Да ли је потребно да се зове кориснички сервис за подешавања или ће се све повезати кад се прикаче каблови?
Да ли је неко мењао овај њихов за неки крштени?
Ako mislis na modem onda moras da zoves podrsku da vidis da li ce uopste da dozvole drugi modem. A ako mislis na obican ruter u njega samo ubacis mrezni kabl iz modema u WAN port i na modemu iskljucis Wi-Fi.

Meni se Move box od pre par dana jako koči. Prebacivanje između kanala traje jako dugo, kada prebacim na drugi kanal, vratim nešto unazad ili odem u VOD i dalje se čuje nekih5-6 sekundi zvuk sa prethodnog sadržaja ili kanala. Hoće li fabrički reset pomoći i da li će mi se posle STB računati kao nov uređaj? Ne mogu da verujem ni mesec dana nemam MOVE BOX a već zeza...
meni od juce problem sa Move-om, njihov interfejs i komande su u mnogo maloj rezoluciji, oko 1/6 ekrana, a nekim cudom se prenos kanala lepo vidi 100% rezolucije...sta moze biti

Može link od te nove app?

mislim da je u play store MOVE (Beta) je ime

Ne radi to jos kod nas. Svako malo se ponavlja isto pitanje.

Meni pise Blicnet team.
Takodje
Screenshot_1268.png

Prilozi

• Screenshot_1267.png
    Screenshot_1267.png
    33.3 KB · Pregleda: 30
Pitanje za korisnike iz Niša,kako ste zadovoljni Supernova optika i TV (pre toga u naselju bili Exe Net) kvalitet slike, ,fluidnost, wi fi domet,očekuje se instalacija, šta se dobija od opreme?Npr.kompjuter gde bi bio postavljen njihov ruter je udaljen od TV gde bi stajao box nekih 6m. Da li oni obezbeđuju mrežni kabl za to rastojanje ili mora da se dokupi?

Ja sam bivsi exe net korisnik na optici i mogu reci da sam zadovoljan, nije bilo prekida interneta ni pre, a ni sada, niti pada brzine. Ovaj njihov 5GHz ruter hg8245w5-6t pokriva bukvalno i celu kucu i pomocnu prostoriju koju imam iza kuce koja je na 10-ak metara, kod mene je MOVE BOX isto na 6m od rutera ali sam povezao box na Wifi i radi bez problema ali mrezni kabl je dosta kraci, sumnjam da ce ti dati bas 6m, ali svakako kazem, i na wifiju radi bez problema, nema seckanja i prekida, jedino sto je box sam po sebi krs pa vec krenuo malo da baguje prilikom prebacivanja kanala itd. Takodje, sto se tice kvaliteta slike, barem meni je na BOXu bolji nego na DVB-Cu.

Vrh Dno