Šta je novo?

Supernova (2024)

Ne bih rekao da postoji ijedan kanal u 4K na Move boxu.
Kao što je rečeno, ako box ima coax, apsolutno svi kanali i idu preko DVB-C (ne samo ta dva)

dal ima neko ovde ko moze licno da me poveze sa montazerima super nove , komsija sjebo bandere i kablovi popadali po zemlji pa da ih kontakiram da vratimo kako bilo ako ima neko neka se javi u DM da mi da broj ili slicno

Ne bih rekao da postoji ijedan kanal u 4K na Move boxu.
Kao što je rečeno, ako box ima coax, apsolutno svi kanali i idu preko DVB-C (ne samo ta dva)
1000000562.jpg

Ne znam, meni ovo izlazi samo za ta dva kanala, a znam da ti kanali idu u 4k barem na MTSu.

Kanal iza tog, koji je bez imena i logoa, radi.
Isti slučaj je sa oba kanala, barem kod mene.

Jel produzavao skoro neko ugovor , ima li sta pametno da se trazi od benefita ili vreme da im se kaze cao zdravo, slepci nisu bili u stanju 6 meseci da mi aktiviraju HBO Max od kako su se skroz utopili u MTS
Pisao sam im mail pre neki dan. Zvali danas, nude 10 meseci 50% . Treći stb/can/move je 150din.
Uzeo Plan2 L. Svakako nemam neku alternativu tako da mi je ovo ok.

Jel produzavao skoro neko ugovor , ima li sta pametno da se trazi od benefita ili vreme da im se kaze cao zdravo, slepci nisu bili u stanju 6 meseci da mi aktiviraju HBO Max od kako su se skroz utopili u MTS
Koristim superplan 2l dali su inicijalno 1 mesec u ugovoru ali sam se cenkao i dobio jos 4 meseca (ukupno 5) po 50%, inace su mi fakturisali 4500 po isteku ugovora jer isti nisam produzio, na zalost nemam alternativu pa moram i dalje sa ovima

Pisao sam im mail pre neki dan. Zvali danas, nude 10 meseci 50% . Treći stb/can/move je 150din.
Uzeo Plan2 L. Svakako nemam neku alternativu tako da mi je ovo ok.
na koji mail si im pisao?

Jel jos neko ima problem sa upload brzinom?

Беочин село, Супернова, кабловска мрежа. Код мене у улици су ставили појачавач од 200 вати, чини ми се да је то слабо да су требали од 500.

Беочин село, Супернова, кабловска мрежа. Код мене у улици су ставили појачавач од 200 вати, чини ми се да је то слабо да су требали од 500.
Šta kažu komšije, da li je i kod njih slična situacija (loš upload)?

Da li neko zna koji su kanali i VOD katalozi dostupni u okviru Super TV Plus paketa? Na sajtu nema nikakve informacije o tome.

Većina kanala je u tom paketu osim erotskih, nekih Discovery, MTV, Sci Fi, čini mi se.
Što se tiče VOD, samo Arena, RTS, Nick, a nisam siguran za Superstar.

U Super TV Plus koliko ja znam ako se ne uzme i internet ne mozes da gledas VOD niti da gledas unazad. (Ne dobija se uopste MOVE STB)
Ma operater iz podrške se izgleda nije najbolje izrazio.
Rekao mi je da u Super Plan 2M dobijam kanale iz Super TV Plus paketa.
Tražio sam pojedinačno taj paket na sajtu pa nisam našao informacije, sad vidim kada tražim paket 2M da piše da ima Superstar i Arena (nema Apollon, HBO itd)

Tražio sam pojedinačno taj paket na sajtu pa nisam našao informacije, sad vidim kada tražim paket 2M da piše da ima Superstar i Arena (nema Apollon, HBO itd)
U 2L imas sve kanale otkljucane osim Elita Live.
Trenutno imaju akciju 14 meseci po dinar ako zoves na 0800 100 150

Poz!
Da od super plan l i xl imaš sve i apolon, i HBO, i sve.
Na apolon ima svašta da se nađe samo ne vidim domaće filmove kao što ima na sajtu apolon.rs.
Što se tiče maila, uvek im pišem na navedeni mail, zadnji put sam im pisao oko unapređenja sajta za movengo pa videćemo, prosledili su nadležnima.
No, uvek su pisale različite osobe pa sam morao sto puta da objašnjavam šta hoću.
Ali na kraju smo se razumeli.

Je l vama dostupna Move aplikacija na Samsung TV-u? Sad sam ušao u prodavnicu da vidim da li postoji druga i samo imam onu bosansku u prodavnici…
Imao sam isti problem, mora da se promeni region TV-a tako sto se resetuje Smart Hub, nakon resetovanja na ekranu prilikom prihvatanja onih uslova stisni: mute-volume up-chanel up-mute, i izbacice ti listu zemalja, kada odaberes Srbiju pojavice se aplikacija u Smart Hub-u.

Jel ima neko problema sa internetom? Meni vec par dana internet 90/90mb, cim probam da skidam nesto sa neta ne mogu da ucitam obicnu stranicu na browseru. Trebao bi da imam net 400/200...

Ljudi da li može move box da radi bez koaksijalnog kabla? Jer koliko sam ja shvatio i uživo televizija se pušta preko neta, tek ako neki stream online zeza prebaci na DVB-C. Pošto sledećeg meseca kupujem novi Smart TV za kod mene u sobi, ovaj stari hoću da prebacim u drugu gde nema razvučenih instalacija pa me zanima da li bi MOVE BOX radio samo preko HDMI i Wifija...
Mozda kasnim sa odgovorom ali eto, da, moze da radi samo na wifiju. Ja sam tako koristio skoro 2 god. Gledam retko televiziju i smaralo me da razvlacim i koaksijal. Samo sto tehnicki ne ides "live" nego klik unazad i povlacis strim i kasnis 30sekundi za lajvom. E sad ja koristim samo za Arene tako da ne mogu da tvrdim za druge kanale al msm da sve funkcionise isto za sve.

Ja sada imam pitanje malo druge prirode, jel zna neko, ili moze da mi pomogne da uporedimo, koja podesavanja treba da mi stoje na ovom njihovom zte f680 ruteru. Naime, imam paket od 300, i na lanu je 300 ali wifi je pakao, a na metar sam od rutera doslovno i sa laptopom i sa telefonom. E sad, on kako sam razumeo ima po defaultu jedan wifi za 2.4 i jedan od 5, taj od 5 mi radi fantasticno i 300 je al ne radi stalno, bukvalno kad ga uredjaji traze nekad traje i minut a nekad odmah, a ovaj od 2.4 radi stalno ali bukvalno ne moze nekad da izvuce ni 30mbps.
Skoro mi je taj njihov ruter crkao pa su dosli pre par meseci i doneli isti takav samo vrv polovan. Msm ne smeta mi i da je 10 god star samo da radi kako treba. Ovo na slici mu sad ovako stoji i 2.4 mreza bukvalno nekad jedva izgura 20-30 mbps.

Ps. Mislim, meni zaista ni ne trebaju 2 wifija, nego sam ja u nemogucstvu da namestim ovaj 2.4 probao da enable-ujem ovaj 5 jer mi treba brzina zbog posla.

Prilozi

• Screenshot from 2024-10-17 17-35-40.png
    Screenshot from 2024-10-17 17-35-40.png
    40.9 KB · Pregleda: 25
  • Screenshot from 2024-10-17 17-36-18.png
    Screenshot from 2024-10-17 17-36-18.png
    54.8 KB · Pregleda: 30
Poslednja izmena:
U video klubu dodata sekcija Viasat (Explore/History/Nature). Ne znam kad, provalih tek danas.

Mozda kasnim sa odgovorom ali eto, da, moze da radi samo na wifiju. Ja sam tako koristio skoro 2 god. Gledam retko televiziju i smaralo me da razvlacim i koaksijal. Samo sto tehnicki ne ides "live" nego klik unazad i povlacis strim i kasnis 30sekundi za lajvom. E sad ja koristim samo za Arene tako da ne mogu da tvrdim za druge kanale al msm da sve funkcionise isto za sve.

Ja sada imam pitanje malo druge prirode, jel zna neko, ili moze da mi pomogne da uporedimo, koja podesavanja treba da mi stoje na ovom njihovom zte f680 ruteru. Naime, imam paket od 300, i na lanu je 300 ali wifi je pakao, a na metar sam od rutera doslovno i sa laptopom i sa telefonom. E sad, on kako sam razumeo ima po defaultu jedan wifi za 2.4 i jedan od 5, taj od 5 mi radi fantasticno i 300 je al ne radi stalno, bukvalno kad ga uredjaji traze nekad traje i minut a nekad odmah, a ovaj od 2.4 radi stalno ali bukvalno ne moze nekad da izvuce ni 30mbps.
Skoro mi je taj njihov ruter crkao pa su dosli pre par meseci i doneli isti takav samo vrv polovan. Msm ne smeta mi i da je 10 god star samo da radi kako treba. Ovo na slici mu sad ovako stoji i 2.4 mreza bukvalno nekad jedva izgura 20-30 mbps.

Ps. Mislim, meni zaista ni ne trebaju 2 wifija, nego sam ja u nemogucstvu da namestim ovaj 2.4 probao da enable-ujem ovaj 5 jer mi treba brzina zbog posla.
Ja imam technicolor ruter, ista je situacija sto se tice 2.4G mreze. Probaj da izmenis bandwith i channels na 5G mozda ce bolje raditi. Za 2.4G sam dodao stari tp-link ruter koji podrzava do 150mbps ali nece brze od 30.

"150Mbps wireless N" standard kaže da je 150Mbps signaling rate (bruto protok sa svim overhead-ovima) pri širini kanala od 40MHz. Ako je svih 40MHz u etru slobodno.

U praksi: idemo -30% za realan protok, što znači oko 100Mbps ako je svih 40MHz slobodno.
Kada koristimo 20MHz širinu kanala (da bi manje ometali komšije) signaling rate ide na 75Mbps u idealnim uslovima. Odnosno 50Mbps realnog protoka. Tih 30Mbps što ti imaš je sasvim u granicama očekivanog ako imaš i komšije ili nešto slabiji signal.

Poatoji '300Mbps wireless N" standard koji korosti 2x2 MIMO (dve prijemne i dve predajne antene) i postiže 2x veći protok. Sa 20MHz širinom kanala bi imao do 100Mbps realnog protoka u idealnim uslovima, a u tvojim uslovima oko 60Mbps.

U drugoj deceniji ovog veka postojali su i wifi 4 ( n wireless) ruteri koji su certifikovani za brzine 350 i 600 Mbps. Ja i danas imam takav ruter ali ga ne koristim od kada su krenuli wifi 5 i wifi 6. Ali, bio je brz, stabilan, "dalekometan" i VEOMA PRODORAN. Sada ga više nema u prodaji.

Koristio je, za ono vreme, novu TurboQAM i AiRadar tehnologiju i bio je i ostao najbrži i najbolji "čist" wifi 4 wireless ruter.

Nazad
Vrh Dno