Šta je novo?

Samsung Galaxy S9/S9+

Ja ovaj nameštao, radi odlično.
Charging Port Connector Flex For Samsung S21 Ultra S8 S9 Plus G950F G960F S20 Plus Ultra Charging Board Flex

Što se tiče skidanja zadnje maske, sve kao što je kolega iznad napisao, samo se jako vodi računa da se ne radi pregib i uvijanje maske kako ne bi prslo staklo dok se odvaja, nezgodno je jer je "edge", na nekim mestima mora duže da se greje jer je lepak više uhvatio.

Ovim sam lepio, 15ml je više nego dovoljno.
| 15ML 25ML 50ML 110ML B7000 Glue Clear Contact Phone Repair Adhesive Universal Glass Plastic DIY B-7000 With Precision Applicator

Poslednja izmena:
Ne radi drugi link za lepak

6. Odlepiš bateriju, staviš novu i u kontru

Samo još jedno pitanje, šta znači u kontru?
Koliko sam video na YT bolje je da se prvo prikači konektor pa tek onda položi i zalepi baterija, zbog jakog lepka i preciznosti, da se ne bi desilo da posle fali mrvica i da konektor ne može da dohvati.

Nesrećno sam se izrazio. "U kontru" znači da si završio postupak i vraćaš delove obrnutim redosledom, stavljaš šrafove, novi lepak za zadnje staklo itd. Bateriju postavljaš kao original 😀

Što se lepka tiče, ja koristim dvostranu lepljivu traku iz wobby house, neka najtanja (mislim da je 0.8), radi mi odlično posao, drži odlično i super je za "nanošenje".

Eto link

Poslednja izmena:
Sad definitivno moram hitno da ga otvaram jer sam slomio 3.5 mm džek od slušalica ostao zaglavljen i ne može se izvaditi pa nemam zvuk u slušalici samo spikerfon. Pa evo jurim bateriju.
Da li su te Teracell Comicell itd baterije boljeg kvaliteta od ovih koje zovu "standard" koje su jeftinije? Pretpostavljam da ima razlike u kvalitetu pošto su cene jako šarolike, a ove najjeftinije su možda one sa Aliekspresa one su na Aliju vidim 10ak eura ali se dobije i komplet alat za zamenu koji nemam, i može mi stići brzo na isporuku preko Evrope.

Da li neko zna gde se može uzeti zadnje staklo za zamenu ali da uz njega ide i ona samolepljiva folija na ivicama kako ne bih morao da kupujem dodatno lepak? Mislim, da prilikom zamene gubiš onaj natpis na poleđini gde piše zemlja porekla i imei. Moram i bateriju da menjam, jer telefon je brutalan, a trenutno koristim A54.

Tek nedavno sam zamenio bateriju, kupljena još krajem maja teracell, ne primećujem da se naročito sporije prazni, i dalje vrlo brzo pada procenat kad je skroz puna iako je nova. Čim se skine s punjača i malo koristi čas posla je na 85% i ispod 80%. Nadam se samo da neće da se gasi kad padne na 50ak% kao sa starom baterijom, gasio se i po toplom vremenu a kamo li hladnom. Nisam još novu praznio do 10% da testiram. A možda u pozadini aplikacije neke srču pa se brže prazni ima ih milion, možda wolt app ili još neke.
Matori s7 edge nikad menjana baterija aka se svakodnevno kao glavni telefon, dopunjava svaki put kad se dođe do punjača i opet baterija drži daleko bolje nego što je bila ona zamenjena originalna iz s9 a mlađa je. Na s7 edge koristim wolt i radi telefon i kad padne na 3% ne gasi se.

Elem, na s9 brljavi i usb c port za punjenje, ne puni fast sa punjačima sa kojim bi trebalo a i kablovi neće svaki da radi, zavisi kako se okrene, na jednu stranu puni na drugu ne...
Da li je tu potrebno menjati celu onu ploču takozvani charging port ili je dovoljno zameniti samo taj malecki usb konektor? Vidim na aliekspresu da se prodaje oboje. Nadam se da je dovoljno samo konektor, i da je jednostavnije jer verujem da celu onu ploču nije lako promeniti treba sve raskupusati

To za konektor punjenja se dešava kod mene i na novom A54 5G sa punjačem koji nije original, već Hama. Na jednu stranu puni normalno, a na drugu prijavi kao da kabl nije odgovarajući i da mu treba 3 sata da napuni bateriju. Možda da probaš sa originalnim punjačem ako već nisi.

Naravno da imam i originalni punjač, i gomilu kablova sa kojima je radio fast charge sada više ni sa jednim ne radi. Nešto je neispravno

Sada mi je crko ovaj telefon bez nekog očiglednog povoda, odjednom ne reaguje neće da se uključi. Baterija zamenjena pre par meseci novom teracell, radio normalno. Napunjen je i skinut s punjača, nije bio prikačen na punjač kad se ugasio.
Na power dugme uopšte ne daje znake života. A na punjač samo se pojavi onaj beli charge krug ali ne pokazuje procente niti puni niti se može uključiti.
Šta može da bude šta raditi s ovim? Originalnu dotrajalu bateriju nažalost nemam da probam jer sam je nedavno bacio stajala je tu dugo povlačila se i mislio sam da mi sigurno neće zatrebati.
Nema ni na oglasima više onih što au prodavali polovne za nekoliko stotina din.

Gde je najbolje nositi telefon ako mogu da probaju bateriju ili šta već na licu mesta neku dijagnozu? Da ne ostavljam telefon da ne čeprkaju po podacima.
Ako se može jeftino oživeti, popraviti ili nekako već bar bekapovati podaci.
Ne znam šta je i zašto, samo sam ušao u sobu vidim ugašen

Sada mi je crko ovaj telefon bez nekog očiglednog povoda, odjednom ne reaguje neće da se uključi. Baterija zamenjena pre par meseci novom teracell, radio normalno. Napunjen je i skinut s punjača, nije bio prikačen na punjač kad se ugasio.
Na power dugme uopšte ne daje znake života. A na punjač samo se pojavi onaj beli charge krug ali ne pokazuje procente niti puni niti se može uključiti.
Šta može da bude šta raditi s ovim? Originalnu dotrajalu bateriju nažalost nemam da probam jer sam je nedavno bacio stajala je tu dugo povlačila se i mislio sam da mi sigurno neće zatrebati.
Nema ni na oglasima više onih što au prodavali polovne za nekoliko stotina din.

Gde je najbolje nositi telefon ako mogu da probaju bateriju ili šta već na licu mesta neku dijagnozu? Da ne ostavljam telefon da ne čeprkaju po podacima.
Ako se može jeftino oživeti, popraviti ili nekako već bar bekapovati podaci.
Ne znam šta je i zašto, samo sam ušao u sobu vidim ugašen
ProMobi ima za nekih 7000 navodno original (koliko staru i kako cuvanu, pitanje je) - verujem da bi radilo ali mislim da se ne isplati

Ja sam pre par nedelja zamenio na note20ultra, mada tek cu pisati kako i sta su menjali jer mi drzi isto kao i baterija 4 godine koriscena..a uzeli pare..

Svakako i to je bolje nego teracell/comicell.

Nije baterija proverili su u prvom najbližem servisu 4v je, a i logično je nova je, crkla je ploča izgubio sam sve podatke... A i telefon iako nije naročito bitan dobar je bio i skroz upotrebljiv za rezervni telefon i koristan mi je bio dosta. Sve je krš danas... taman je trebalo da penzionišem s7 edge koji je prespor i laguje mnogo pa da ovaj s9 umesto glavnog postane pomoćni. Tj nije s7 prespor hardverski nego je današnji softver smeće i namerno se tako radi, iste te osnovne nezahtevne aplikacije su letele ranije na njemu, obični text mesendžeri gmaps chrome itd.

Nazad
Vrh Dno