Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Sve mi se čini da će coins-e polako da fejzout-uju, i popusti sa novčićima su mizerni..

Danas mi konacno stigne projector p30, koji sam video ovde u temi, da je jos neko uzimao, a da li se neko sreo sa mrtvim pikselima? Da li moze nekako to da se popravi i da li se isplati uopste? Placen je 35$ sad isti takav nema vise za te pare. Projektor je poklon i nije vise kod mene.viber_slika_2024-10-08_23-07-53-745.jpg

Sve mi se čini da će coins-e polako da fejzout-uju, i popusti sa novčićima su mizerni..

Sve je moguće, ali bar za sada nema naznake za to. Popusti sa coin-ima su trenutno mizerni samo za neke zemlje, a za neke uopšte nisu. Menjaj zemlje u app i uporedi.
Zašto je tako nemam pojma. Ili im baguje aplikacija/platforma, ili su kategorisali kupce, tj. dostavna područja, po nekom osnovu. Kinezi to inače vole da rade i svojim građanima ( Social Credit System ili Citizen Score System).
Takođe na primer pre par meseci, kada su popusti sa coinima bili veći, mogao si na 3 različita telefona (sa istim userom) da imaš 3 različita nivoa extra coina. Za različite usere (iz iste zemlje) i sada važi da mogu da imaju različite nivoe popusta.

A ovo što konstantno smanjuju iznos coina koji može dnevno da se uzme, to može da bude i "borba protiv inflacije". Smanje količinu u opticaju i podignu vrednost coina.

1728451096516.png
Na PC, nema vise da se klikne za kojnse :(

Danas mi konacno stigne projector p30, koji sam video ovde u temi, da je jos neko uzimao, a da li se neko sreo sa mrtvim pikselima? Da li moze nekako to da se popravi i da li se isplati uopste? Placen je 35$ sad isti takav nema vise za te pare. Projektor je poklon i nije vise kod mene.Pogledajte prilog 461542
Nadam se da je možda neka mrvica na staklima, pa se možda treba otvoriti i probati obisati imaš uputstva na youtube

Ja sam naručio sličan projektor HY300 samo nemam taj HDMI i dobio sam delimični refund, pošto je projektovao na plafon u donjem delu se nakupilo prašine koje u početku nije bilo prašine

Pogledajte prilog 461204
Evo nasao na netu carinsku deklaraciju, gde je sve lepo i taksativno navedeno sta i koliko placas. Ujedno pise koji te je carinik obradio, koja je carina u pitanju, br. prijave itd... Ovo sto ti Bex daje nema nikakve podatke, vec samo pise cifra carine - koju mogu slobodno da stave koju hoces, jer nemas uvid u carinsku deklaraciju. Sve u svemu, ovo sto Bex daje od papira i naplacuje, bukvalno NEMA NIKAKVU ZAKONSKU OSNOVU
"NIKAKVU ZAKONSKU OSNOVU"
Upravo tako, mogu da napišu proizvoljnu cifru.
Ovo je kao savremeni drumski razbojnici, presretnu robu otmu je i zatim traže otkupninu za nju.

Valjda znaju svi da ZAKON kaže da se na svu uvoznu robu plaća PDV, a preko neke vrednosti i carina. Slažem se da treba da dostave i papirologiju na kojoj se vidi kako je obračunat taj PDV, ali reći da nemaju NIKAKVU ZAKONSKU OSNOVU je malo neozbiljno.

Upravo tako, a sto je najcrnje neki ovde ne kontaju da ako im naplate pdv,to ne znaci da su im carinili posiljku, odnosno kad plate pdv smatraju da su platili carinu.

Nadam se da je možda neka mrvica na staklima, pa se možda treba otvoriti i probati obisati imaš uputstva na youtube

Ja sam naručio sličan projektor HY300 samo nemam taj HDMI i dobio sam delimični refund, pošto je projektovao na plafon u donjem delu se nakupilo prašine koje u početku nije bilo prašine
Hvala puno, videcu.

Popusti sa coin-ima su trenutno mizerni samo za neke zemlje, a za neke uopšte nisu. Menjaj zemlje u app i uporedi.
U pravu si, probao sam da stavim USA-NY i Nemačku i zaista, kompletan prikaz aplikacije u tom delu se menja odma, coins "dugme" je odma dostupno kao što je bilo kod nas ranije a ne da ideš u account, vizuelno "etikete" za popust postaju crvene i popusti idu do 60% možda i preko, nisam toliko skrolao, i jedna više igrica je dostupna...

Sledi sad logično pitanje, ako se ostavi na DE npr. a adresa isporuke ostane nepromenjena, dakle Srbija, da li će zaista poslati paket u SRB ili ne!?
Možda i testiram na nekom jeftinom predmetu ali test može da potraj i preko mesec dana...

Zaobilazili smo tako Choice 3+ ogranicenje kad su privremeno obustavili slanje u Srbiju.

Promenis zemlju na Madjarsku i narucis na nasu adresu i prolazilo je.

Da li sad radi, pitanje je.

Da li mozes da dobijes neki penal ako zloupotrebljavas to, i to je moguce.

Evo šta mi je danas stiglo umesto Zeblaze Ares 3 Pro sata. Tipujem na našu carinu, ne verujem da je Zeblaze Choice Store poslao ovo djubre sa 97,5% pozitivnih na 700.000.

1000005980.jpg

Zeblaze official store nema ništa drugo osim svojih satova. Ne znam kako mogu da pogreše toliko da ubace ležajeve i buvljacke polovne satove, o čemu pričaš ti.

Nema svaki store na Aliju svoj magacin, gomila tih Choice radnji salje robu sa iste tacke.

A i razmisli realno, koje su sanse da carinik kod sebe ima 2 lagera i 2 kung fu sata i da ih ubaci bas kod tebe.

Jesmo mi hajducka drzava ali ipak nismo jos dotle dosli.

Jesu li to rezervni ležajevi, jesi li proverio?
Ne mora da znači da je carina, može i u pošti svašta da se radi. Meni su donosili otvorene pošiljke neregistrovane.

U pravu si, probao sam da stavim USA-NY i Nemačku i zaista, kompletan prikaz aplikacije u tom delu se menja odma, coins "dugme" je odma dostupno kao što je bilo kod nas ranije a ne da ideš u account, vizuelno "etikete" za popust postaju crvene i popusti idu do 60% možda i preko, nisam toliko skrolao, i jedna više igrica je dostupna...

Sledi sad logično pitanje, ako se ostavi na DE npr. a adresa isporuke ostane nepromenjena, dakle Srbija, da li će zaista poslati paket u SRB ili ne!?
Možda i testiram na nekom jeftinom predmetu ali test može da potraj i preko mesec dana...

Pošto si prvi koji je shvatio šta hoču da kažem, odgovor je: DA, radi tako i poslaće ti (bar meni je meni tako bilo). Da li će biti sankcija od AliExpressa - nemam pojma, verujem da ne, ali će verovatno gledati da u nekom trenutku i to "regulišu".
Samo vodi računa da cena i shipping koje vidiš ne moraju biti isti kao za nas, pravi iznos ćeš videti tek kada klikneš na #buy now#, onda se ili pažljivo vratiš nazad ili kupiš ako ti odgovara.
Ta dodatna igrica koja je dostupna je naslednik Grow to get, ali nemoj da gubiš vreme na nju - em sada trebaju meseci da se završi, em ne šalju nagrade za SRB. A i nisu neke nagrade.
Inače, izgled aplikacije se razlikuje od zemlje do zemlje, zato ti se sve promenilo. Ne zaboravi da proveriš i valutu plaćanja kada promeniš zemlju.

Poslednja izmena:
Onda ovo nije tačno?

Prilozi

• st.jpg
    st.jpg
    96.2 KB · Pregleda: 108

Prilozi

• Screenshot_20241010_083713.jpg
    Screenshot_20241010_083713.jpg
    79.1 KB · Pregleda: 178
Aliexpress standard shipping pošiljke od kako je krenula Madjarska dobijaju LA kod i u samom početku nije bilo praćenja ali oduvek su išle na potpis.

Smanjili su mi broj coina koje sam imao, sigurno preko 1000, sad najednom 340!

Ps

Da nisu isti coini koji se koriste u Mergboss igrici!!!

Idi na istoriju novcica. Ako i dalje ne znas sta se desilo, samo cimaj njihovu podrsku.

Ako se skidaju za energiju u MergBossu, onda znam :mad:

Nazad
Vrh Dno