Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

@samurai1974

Ovo je za temu Pracenje posiljki i tamo vec postoje odgovori.

Ukratko

Idi u lokalnu postu i trazi sefa isporuke za reon gde ti je adresa.
Pokusaj da sa njim nadjes resenje ( i posiljke ).

Takodje se zali na rad lokalne poste ( neka ostane evidencija )

U isto vreme sa svog naloga od istog trgovca naruci par nevaznih sitnica na svoju
i jos neku adresu i drugo ime u drugom delu grada gde je stanje sa isporukom dobro.
Ako tamo dodje , a kod tebe ne , na osnovu toga ces moci da "ganjas" lokalnu postu za los rad.

@samurai1974

Ovo je za temu Pracenje posiljki i tamo vec postoje odgovori.

Ukratko

Idi u lokalnu postu i trazi sefa isporuke za reon gde ti je adresa.
Pokusaj da sa njim nadjes resenje ( i posiljke ).

Takodje se zali na rad lokalne poste ( neka ostane evidencija )

U isto vreme sa svog naloga od istog trgovca naruci par nevaznih sitnica na svoju
i jos neku adresu i drugo ime u drugom delu grada gde je stanje sa isporukom dobro.
Ako tamo dodje , a kod tebe ne , na osnovu toga ces moci da "ganjas" lokalnu postu za los rad.
Hvala.

Da li se to meni čini ili su sakrili/premestili Coins sekciju u aplikaciji :unsure:

Skinuli sa Home, i dalje je na Account stranici.

Ima li neko info kad se vraćaju normalni popusti kroz Coins? Već me hvata panika, svrbe ruke. :ROFLMAO:

Ne svrbe ruke, to je kod druge fele više je do džepa :ROFLMAO:
Počeli da vraćaju cene u normalu, vidim po stvarima koje su naručene pre dvadesetak dana.

Ali zato coinsi 1%-2%-5% max 10%, više od toga nisam video.
Izgleda da hoće da destimulišu prodaju tokom praznika ! :unsure:

To je za one koji žive na coinsima. Neka klešta kojima je redovna cema oko 9-10$ i jače sa shipingom kod nas su oko 1,5k din uzimao sam za 5,5$ od juče pala na skoro 5$ gde normalno postoji i neki procenat popusta kao i ranije a tek mi stigla, nisam uporedjivao neke šablone koje očekujem.

To je za one koji žive na coinsima.
Šta si time hteo da kažeš ? :unsure:
Ne vidim da ljudi ovde vijaju najskuplji dil! Msm, zašti si čekao da uzmeš ta klješta za 5,5$ ako si mogao odma da ih uzmeš za 10$ a možda je bilo i ponuda za 18$+47$ DHL isporuka !
Coinsi su isto što i ulaženje 10 dana uzastopno na stranicu prodavca da bi se dobio kupon, kupovina 3 proizvoda u paketu da bi dobio free poštarinu itd. način da se plati manje za isti proizvod.
So, kinda pointles komentar 🤷‍♂️

Ja ne vidim da je nešto pojeftinilo od juče.

Šta si time hteo da kažeš ? :unsure:
Ne vidim da ljudi ovde vijaju najskuplji dil! Msm, zašti si čekao da uzmeš ta klješta za 5,5$ ako si mogao odma da ih uzmeš za 10$ a možda je bilo i ponuda za 18$+47$ DHL isporuka !
Coinsi su isto što i ulaženje 10 dana uzastopno na stranicu prodavca da bi se dobio kupon, kupovina 3 proizvoda u paketu da bi dobio free poštarinu itd. način da se plati manje za isti proizvod.
So, kinda pointles komentar 🤷‍♂️
Nisam čekao tu cenu već refund za tu stvar a odavno ih nema po ceni koju sam imao.

Baš tako, kao što i pošta naplaćuje carinu u ume carine tj. države, tako to radi i BEX(nadamo se), ali što kaže @Chernobyl pošta ti ostavi carinsku deklaraciju.

Uvek možeš da ne platiš i onda da i ne dobiješ pošiljku. A na pitanje kome da se žališ uvek je tu onaj univerzalan odgovor: Upravi vodovoda.

Pa Bex je samo prefakturisao carinu. Cemu drama?
28698769_1815839255094384_6648785112209954901_o.jpg
Evo nasao na netu carinsku deklaraciju, gde je sve lepo i taksativno navedeno sta i koliko placas. Ujedno pise koji te je carinik obradio, koja je carina u pitanju, br. prijave itd... Ovo sto ti Bex daje nema nikakve podatke, vec samo pise cifra carine - koju mogu slobodno da stave koju hoces, jer nemas uvid u carinsku deklaraciju. Sve u svemu, ovo sto Bex daje od papira i naplacuje, bukvalno NEMA NIKAKVU ZAKONSKU OSNOVU

Kad sam u pošti preuzimao te pošiljke koje su imale obračunat pdv (i carinu) i imale zelepljenu upravu takvu deklaraciju za građane, često su imale zakačene i uplatnice ili bi ih u pošti direktno ispred mene popunili pa ja platim i dobijem pošiljku a zamisli sad ovo gde kurirskoj službi treba da veruješ da će da uplati te pare na račun uprave carina a ne da nešto s*ebu, zaborave pa te tamo za godinu dana, kad pokušaš da pređeš granicu, zaustave i kažu "NEMOŽE" imaš carinski prekršaj 🤣

Pogledajte prilog 461204
Evo nasao na netu carinsku deklaraciju, gde je sve lepo i taksativno navedeno sta i koliko placas. Ujedno pise koji te je carinik obradio, koja je carina u pitanju, br. prijave itd... Ovo sto ti Bex daje nema nikakve podatke, vec samo pise cifra carine - koju mogu slobodno da stave koju hoces, jer nemas uvid u carinsku deklaraciju. Sve u svemu, ovo sto Bex daje od papira i naplacuje, bukvalno NEMA NIKAKVU ZAKONSKU OSNOVU
Apsolutno ima, jedina greska je sto ti nisu prilozili deklaraciju. Carina je njima fakturisala oni tebi... I ja kad izvozim/uvozim carina fakturise mom spediteru, on meni...

Gde im je osnov, koja tacno uredba, odluka, ugovor, gde je objavljeno? I otkad je Bex spediter?

Trazi te odluke, uredbe njima, ako vec smatras da moraju negde da ih objave... A neverujem da ih nemaju, nisam rekao da je Bex spediter, samo dao primer da neko kao spediter moze da ti prefakturise uslugu carine, verovatno postoje i druge delatnosti koje imaju pravo na to,pa sto i Bex ne bi bio registrovan za tako nesto?

Btw, i gomila online radnji fakturise uslugu dostave, a ne bave se kurirskim uslugama, kurirska sluzba njima faktutise, oni tebi... Apsolutno isti slucaj prefakturisanja usluga, sasvim legalno.

Ne smatram, siguran sam. I ne moze biti isti slucaj kad Bex nije ni spediter ni radnja, niti ih je angazovao Ali ni kupci iz Srbije. Dakle nije uopste pitanje da li naplacuju nelegalno vec samo koliko su zabrazdili. Ja bih drage volje trazio ali nikako da 'ubodem' te proizvodje tj. posiljke koje zavrse kod njih.

Najbolje da svaki kupac bira ko ce da mu carini posiljku i ko ce da mu dostavi...

Btw, evo sta pise na njihovom sajtu:

Razmišljate o međunarodnom transportu? Mi smo tu da olakšamo proces. Na vama je da pripremite pošiljku i prateću dokumentaciju i pozovete naše agente zadužene za međunarodni transport.

Kompletan proces slanja, carinjenja i ostalih obaveza ćemo obaviti za vas preko naših partnera.

A u odeljku usluge imas i spedija...

Da li je i kod vas od danas iskljuceno prikupljanje novcica preko Website daily check ?

Nazad
Vrh Dno