Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Mislim da ću ostati na win 10 dokle bude moglo ionako mi služi samo za igre.

Sinoc sam ponudio update i uradio i legao da spavam. Videcu danas kada dodjem sa posla sta i kako radi.

Kod mene za sad nema nista preko WU, a ne radi mi se cista instalacija, iako bi trebao, nisam osvezio sistem otkad je izasao win 11.

Kod mene za sad nema nista preko WU, a ne radi mi se cista instalacija, iako bi trebao, nisam osvezio sistem otkad je izasao win 11.
Nema za windows ništa bolje od čiste instalacije, nateraj se i nađi sat-dva :)
Konačno se u event viewer-u se ništa ne crveni, pre toga su Gaming services i slično đubre pravili cirkus...

Verovatno clean instalacija jeste najbolja, ali ponovna instalacija svih programa i konfiguracija daleko je od sat-dva posla. Traje to danima.
Dva puta sam radio in place upgrade sa čuvanjem svih programa, podataka i podešavanja. Moj utisak posle toga je pozitivan. Otklonjen je problem zbog koga sam to radio.
Nakon toga instalacija Windowsa je dosta manja nego pre toga. Razmišljam, nisam siguran, ali rekao bih da se pravi novi "čist" registry u koji ne ulaze repovi zaostali posle deinstalacije programa kojih više nema i/ili drivera bivšeg hardware-a i slično.

In place upgrade zameni sve systemske fajlove pa je kao nowa instalacija, usput i pobriše sve što nije neophpdno kao i ostatke starih instalacija.

To je jasno, ali da li pravi novi registry u koji prenese samo ulaze onih aplikacija koje sada postoje bez ostataka starih aplikacija ?

Deo cleanup-a je i Registry ali samo nevalidni se uklanjaju. Da bi sve nastavilo da radi nikako ne može ceo registry da bude now.

Verovatno clean instalacija jeste najbolja, ali ponovna instalacija svih programa i konfiguracija daleko je od sat-dva posla. Traje to danima.

U zavisnosti od hardvera Windows 11 24H2 reinstalacija od nule traje manje od sat vremena, aplikacije se u početku instaliraju samo one koje se koriste i nikako ne traje danima, ali ajde nebitno...

To je možda samo za jednostavne systeme, ja imam preko 120 programa i igara od kojih bar 80% moraju da se ponovo registruju a online igre da se ponovo skinu. Tu su još i drajveri i ažuruiranja systema, APP-ova i programa, sitna nameštanja i testiranja. Poslednji put mi je uzelo par nedelja za sve to a neke sam i zagubio ili su nestali pa jurio nove.

To je možda samo za jednostavne systeme, ja imam preko 120 programa i igara od kojih bar 80% moraju da se ponovo registruju a online igre da se ponovo skinu. Tu su još i drajveri i ažuruiranja systema, APP-ova i programa, sitna nameštanja i testiranja. Poslednji put mi je uzelo par nedelja za sve to a neke sam i zagubio ili su nestali pa jurio nove.
Kakva ažuriranja sistema kad sa ovim 24H2 ISO je to već uključeno (26100.2033), drajvere isto posle te instalacije povuče sam Windows update, a ostale MS aplikacije ažurira Microsoft Store.
120 programa nemam, niti želim da imam, na laptopu držim samo ono što koristim - što zbog baterije što zbog drugih razloga...
Ako nešto zatreba od dodatnih programa, tu su, neće da pobegnu - lako se instaliraju.

Ista priča i za mobilni, ne treba mi 120 instaliranih aplikacija, samo ono što se često koristi, šta zatreba dodatno tu je Google Play Store. :)

Svako ima svoj način korišćenja, ja se užasavam kad vidim monitor/displej pun ikonica na PC ili na mobilnom :D

Poslednja izmena:
Meni je desktop glavni uređaj, sve ide preko njega, Drajvere sa MS-a retko koristim jer su zastareli i nisu detaljni, Taj ISO će biti zastareo već sledećeg meseca.

Kakva ažuriranja sistema kad sa ovim 24H2 ISO je to već uključeno (26100.2033), drajvere isto posle te instalacije povuče sam Windows update, a ostale MS aplikacije ažurira Microsoft Store.
120 programa nemam, niti želim da imam, na laptopu držim samo ono što koristim - što zbog baterije što zbog drugih razloga...
Ako nešto zatreba od dodatnih programa, tu su, neće da pobegnu - lako se instaliraju.

Ista priča i za mobilni, ne treba mi 120 instaliranih aplikacija, samo ono što se često koristi, šta zatreba dodatno tu je Google Play Store. :)

Svako ima svoj način korišćenja, ja se užasavam kad vidim monitor/displej pun ikonica na PC ili na mobilnom :D
Eto, ja naprimer, volim da sve imam na kompu, da mi je tu pri ruci, kad zatreba. Veliki HDD za Storage - programi, filmovi, slike, dokumenti...sve to je na tom disku. Windows je sam na SSD-u i sve leti i radi besprekorno.
A na desktopu sarenilo ikonica, mada lepo, pregledno i tematski slozenih....

Sve je to ok, svako ima svoj način korišćenja i drugačiji hardver, pa u zavisnosti od toga i vreme za instalaciju varira...

Imam problem sa Win11 24H2 i bežićnim mišem MX Master 2S, ova verzija windowsa ga ne prepoznaje. Odnosno prepozna ga ali malo radi, pa onda ne radi, izgubi se kursor i to je to. Povezivan preko njeogovog USB resivera i preko BT. Isti đavo. Nekad radi, nekad neće.

Da li je neko imao sličan problem, i ako jeste da li ga je nekako rešio? Rekao bih da je ovo neki bug windowsa, jer je u 23H2 radio bez problema.

^ to je prijavljeno skoro odmah po izlasku, koliko znam nije bitno koji miš. Imaš na netu kako rešavaju problem pa pogledaj.

Imam problem sa Win11 24H2 i bežićnim mišem MX Master 2S, ova verzija windowsa ga ne prepoznaje. Odnosno prepozna ga ali malo radi, pa onda ne radi, izgubi se kursor i to je to. Povezivan preko njeogovog USB resivera i preko BT. Isti đavo. Nekad radi, nekad neće.
Isto Win 11 24H2 i Logitech MX Master 3S i sve radi ok - sa logi bolt risiverom i preko blututa.
Logi Options+ v1.82.618412 isto bez problema.

Poslednja izmena:
Glupo pitanje, al ajde. Kada ima puno updates, koji su u različitoj fazi, za jedne piše "Pending restart", za druge "Pending install", za treće "Installing...", da li treba odmah ići na restart ili čekati da se sve završi ?

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    132.5 KB · Pregleda: 150
Glupo pitanje, al ajde. Kada ima puno updates, koji su u različitoj fazi, za jedne piše "Pending restart", za druge "Pending install", za treće "Installing...", da li treba odmah ići na restart ili čekati da se sve završi ?
Ja uvek pustim da sve zavrsi do kraja, pa onda restartujem. Nemam nikakav poseban razlog ili opravdanje za to, naprosto mi deluje nekako logicnije.
Par puta sam restartovao tako kada mi je ponudeno, i dok su se ostale zakrpe skidale, i nije bilo nikakvih (ne)vidljivih problema.

A za nas nepismene seljobere to znači šta?

Nazad
Vrh Dno