vox ima24 kosta ~ 75kPozdrav društvo. Interesuje me koja je dobra klima, prevashodno se uzima zbog grejanja nekih 60m2? Da bude 18-ca, prostor koji se greje nema izolaciju, samo novu pvc stolariju. Budžet 80-90k rsd.
Hvala
Iz dnevne se ide u dve spavaće. Ne znam da li je Vox bolja u poređenju sa Hisense?vox ima24 kosta ~ 75k
daje nekih 7kW toplote, mozda i bude dovoljno ako je jedan prostor u tih 60m2, ali ako udari zestoki minus bez izolacije svkako trebace grejalice .
U cemu je problem? Covek nema izolaciju, jeftine 18-ke na minusu ce biti malo. Svakoj klimi opada efikasnost, pogotovo jeftinijim modelima (vec na +7 pocinje pad, na -7 vec drasticno), a covek ima ogranicen budzet. Kad si ogranicen budzetom i ne mozes da uzmes klimu se velikom efikasnocu na minusima, jedina opcija je da ides na jacu (vox ima24 manje kosta od gree amber premium 9). Ako zagusti na -15, tu i jeftina 24-ka tesko da ce uspeti da zegreje. Jeftine 12-ke na minusu jedva greju 25m2 neizolovanog prostora. Kad ima izolacije prica je drugacija.24 u 60m2 ludilo.
Ja sam pomislio da je prostor iz jedne celine kao neka sala. Potrebna je skica prostora sa povrsinama soba, vratima, prozorima. Trebace minimum 2 klime. Da li je makar omalterisano spolja, da li ima neke izolacije na ploci/krovu? I tu vec 24-ka svakako ne ide, to je bucno za kucnu upotrebu, i bice premali prostor gde god da je stavis.Iz dnevne se ide u dve spavaće. Ne znam da li je Vox bolja u poređenju sa Hisense?
Ja sam pomislio da je prostor iz jedne celine kao neka sala. Potrebna je skica prostora sa povrsinama soba, vratima, prozorima. Trebace minimum 2 klime. Da li je makar omalterisano spolja, da li ima neke izolacije na ploci/krovu? I tu vec 24-ka svakako ne ide, to je bucno za kucnu upotrebu, i bice premali prostor gde god da je stavis.
Oprosti za odgovor, nemam tu klimu, ali moje dve vox 12 ce su slabije od tvoje, bar na papiru, a jedna mi je 18ca. Jedna 12 ca ima grejac tacne, i to mi se zimus bas dobro pokazalo.Imas taj model konkretno?
Meni se bas nije pokazao na grejanju, ubio ga je defrost.
Ispravna je sigurno jer je hladila odlicno, grejala je dobro dok temperatura ne krene ka nizim jednocifrenim vrednostima.
Kako ti grije ova od 18kg spoljna i u kakvoj je prostoriji? Stvarno ne mogu da vjerujem da 18-tica ima spoljasnju od 25kg i za nju me intesuje kako grije😄, posto moj Aux 12 ima spoljasnju od 25kg.Oprosti za odgovor, nemam tu klimu, ali moje dve vox 12 ce su slabije od tvoje, bar na papiru, a jedna mi je 18ca. Jedna 12 ca ima grejac tacne, i to mi se zimus bas dobro pokazalo.
Evo slika sva tri modela.
Ova 12 ca je u dnevnoj sa kuhinjom, ona nije nekog kvaliteta, 18 ca je kod roditelja i greje 40m2, ne greje kupatilo i verandu. Generalno blaga je zima bila, od svih samo ova 12 ca sa grejacem mi deluje kao stvarno dobra klima.Klime sam uzeo kao ustede zbog peleta, ako zagusti palim kotao, u januaru sam dogrevao na pelet, i za celu zimu potrosio 12 dzakova. Kazem opet bila blaga zima.I jos da napomenem, cela sezona sa peletom i komplet strujom oko 120k od novembra do 1.aprila.Kako ti grije ova od 18kg spoljna i u kakvoj je prostoriji? Stvarno ne mogu da vjerujem da 18-tica ima spoljasnju od 25kg i za nju me intesuje kako grije😄, posto moj Aux 12 ima spoljasnju od 25kg.
Sa dve klime oko 80m2 otprilike, ali ako dodje jaca zima moram da menjam raspored kima, i dodam jos jednu.Izolacija stiropor, na ploci vuna,prozori pvc. Klime sam ugradio zbog velikog skoka peleta od pre dve god. Licno mislim da je grejanje na klime za male kuce i stanove,na vece objekte nema matematike.Moje glavno grejanje je pelet, znaci cim je veliki minus i osetim da mi je u kuci svezije, palim kotao, Grejanje na klimu podrazumeva razliku u temp, ili kao kod mene ledeno kupatilo.Kod mene je proracun da ako radi vise od cetiri klime, onda nema svrhe taj vid grejanja, vec je bolja, T pumpa, pelet, gas, cena ugradnje ista ili slicna, a troskovi grejanja su nizi nego sa klimama. Malo sam oduzio, ali to je proracun koji sam dobio.Koliku kvadraturu grejes? Izolacija, stolarija?
Dobra TP ima manji SCOP od dobre klime, stoga je i grejanje klima uređajima maaaalko jeftinije. Ali zato TP pruža ugodnije grejanje, pogotovo u kombinaciji sa podnim grejanjem.Sa dve klime oko 80m2 otprilike, ali ako dodje jaca zima moram da menjam raspored kima, i dodam jos jednu.Izolacija stiropor, na ploci vuna,prozori pvc. Klime sam ugradio zbog velikog skoka peleta od pre dve god. Licno mislim da je grejanje na klime za male kuce i stanove,na vece objekte nema matematike.Moje glavno grejanje je pelet, znaci cim je veliki minus i osetim da mi je u kuci svezije, palim kotao, Grejanje na klimu podrazumeva razliku u temp, ili kao kod mene ledeno kupatilo.Kod mene je proracun da ako radi vise od cetiri klime, onda nema svrhe taj vid grejanja, vec je bolja, T pumpa, pelet, gas, cena ugradnje ista ili slicna, a troskovi grejanja su nizi nego sa klimama. Malo sam oduzio, ali to je proracun koji sam dobio.
Hladno mu je. Ili fali gasa. Nema trećeNeki venting, verovatno on-off, na 12 stepeni 😆
ta klima nema gasaNeki venting, verovatno on-off, na 12 stepeni 😆
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari