Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025 / 2026)

Već godinama se u softverskom inženjerstvu forsira agilni pristup i puštanje poluproizvoda na tržište.
Inače, ja vidim ceo račun i u dolaznim i odlazim transakcijama. Ali ne mogu da uhvatim screenshot.

Razumem da je to praksa kod većine, al ovo je ipak bankovna app, upravljanje finansijama, te mi je malo neozbiljno. Nadam se da će uskoro srediti sve bugove...

Elem, reinstalirala sam, ponovi plaćanje radi sad (iako je support rekao da to ne radi još uvek 🤣 ), al' mi je i dalje sve odsečeno. No, dobro, ako se vama prikazuje, valjda će i meni u nekom trenutku.
Hvala na odgovoru 🌸

za developere je to "just another app", svaka je puna bugova, samo je pitanje koliko se lako primete... npr. BPS (ex MTS banka app) prilikom IPS skeniraj placanja obavezno pukne prvi put 😉

Kakva je situacija sa Yettel-om sto se tice rasknjizavanja deviznih priliva? Konkretno refundacija troskova za zdravstveno osiguranje/lecenje?

Razumem da je to praksa kod većine, al ovo je ipak bankovna app, upravljanje finansijama, te mi je malo neozbiljno. Nadam se da će uskoro srediti sve bugove...

Elem, reinstalirala sam, ponovi plaćanje radi sad (iako je support rekao da to ne radi još uvek 🤣 ), al' mi je i dalje sve odsečeno. No, dobro, ako se vama prikazuje, valjda će i meni u nekom trenutku.
Hvala na odgovoru 🌸
Slazem se sa svim,ali je pitanje da li su mogli da nastave sa dve istovremeno.Ko zna sta im se desava u pozadini da im mozda dolazi do nekompatibilnosti i da moraju da predju na novu.Svakako je meni mnogo lepsa,korisnija i funkcionalnija bila stara.Tako ce i ostati cak i kada sve proradi na novoj.Ne znam zasto su morali da je menjaju,bar imaju iskustva u re-brendiranju tj da samo promene logo,ali ajde..takva je politika,moranje itd...ovu mi nekako muka da otvorim jer mi odmah iskoci gomila reklama i ponuda (osecam se kao da koristim neku free verziju)

Apsolutno su mogli da ostave obe aplikacije funkcionalne u paraleli dok nova ne dostigne ono što se zove feature parity sa starom, naročito uzevši u obzir da je u pitanju banka koja pokušava da isprati neobank koncept što će reći da je mobilna i web aplikacija glavni kanal pošto filijale nemaju.

Sve u svemu, ova tema je samo da se uzmu kokice i da se prati redovno, bukvalno se izdešavalo sve što sam nagovestio još onda. Još par meseci dok ne krennu da smanjuju i kamatu na štednju po viđenju pa će lagano da ode u još veću irelevantnost i to je to.

Šteta, koncept je obećavao pre 10 godina kad se pojavio kod nas. Više sreće u sledećem izvlačenju.

Još par meseci dok ne krennu da smanjuju i kamatu na štednju po viđenju pa će lagano da ode u još veću irelevantnost i to je to.
Koliko je dugo ova kamata od 4.01% na stednju po vidjenju aktuelna? Mesecima, godinama?
Zasto mislis da ce kreniti da smanjuju kamatu? Pretpostavljas ili imas neku informaciju?

FED, ECB, NBS i ostale centralne banke uveliko smanjuju ref. kamatne stope tako da ne treba biti genije pa videti u kom pravcu će ići i kamate na štednju, koje kod drugih banaka odavno padaju. Uostalom, Yettel nudi 3.8% na oročenu RSD štednju, a čim je kamata na godinu dana manja od kamate na štednju po viđenju, što bi rekli Englezi - the writing is on the wall.

Naravno da niko ne zna kada će tačno krenuti da smanjuju, ali to je očigledno, možda čak i krajem godine ili početkom sledeće, uzevši u obzir da i NBS planira još smanjenja u skorije vreme. Ako se dobro sećam, samo su dužni da najave 30 dana unapred, tako da - biće.

Kakva je situacija sa Yettel-om sto se tice rasknjizavanja deviznih priliva? Konkretno refundacija troskova za zdravstveno osiguranje/lecenje?
Ako pitaš da li naplaćuju loro doznake - mislim da naplaćuju, proveri u tarifniku. Možda će te pitati za osnov priliva, mada bi refundacije trebalo da idu automatski.

Meni naplatili reizdavanje mastercard za račun po kome sam ovlašćen (progresiv plus). Zvao da pitam. Nisu znali zašto. Kasnije mi poslali mail da se to sada naplaćuje... Redovno izdavanje zbog isteka kartice.

pa dobro, za racun na kome nema odrzavanja, ni provizija za podizanje na bankomatima drugih banaka, moraju negde da ti uzmu pare 🙂
ja nisam ni znao za ovo, dugo godina sam u MTS banci i tamo je svako izdavanje kartice kostalo po 500 din... koliko je u yettel banci?

Po tarifi je re/izdavanje dodatne Master kartice za Max paket 200 dinara, ako je to to. Pošto, kada sam pitao za sebe, dobio sam pismeni odgovor da banka ne izdaje dodatne kartice pa sam mišljenja da se tarifni stav odnosi na ovlašćenja.
Edit: Vidim da je to stajalo i u prethodnim od Mobi banke, ali verovatno da su samo odlučili da sprovode u delo zbog prelaska na novu platformu.

500 dinara je izdavanje dodatne Mastercard debitne kartice i na Bank MAX paketu 🙂

• Like
Reagovanja: uji
Razmisljam da uzmem kreditnu karticu, kad već nema troškova održavanja i korišćenja. Zanima me koliko traje sam proces od podnošenja zahteva, do dobijanja kartice i zahteva li da se ide u yettel poslovnicu da se potpisuje nešto? Već imam bank max račun kod njih.

Razmisljam da uzmem kreditnu karticu, kad već nema troškova održavanja i korišćenja. Zanima me koliko traje sam proces od podnošenja zahteva, do dobijanja kartice i zahteva li da se ide u yettel poslovnicu da se potpisuje nešto? Već imam bank max račun kod njih.
Ja sam pre par meseci zavrsio sve online preko e-uprave i usluge moji podaci za banku. Sve zavrseno za dan-dva, trazio sam limit od 360K i to su mi odobrili, kartica stigla za 20 dana.
Uslov tada da se sve zavrsi online da se prime 3 plate na njihov racun, preko e-uprave dobijaju sve podatke, kolika je plata, status zaposlenja, koliko firma ima zaposlenih i sl.

Skoro je neko pisao da sada traze potvrdu od poslodavca, pitaj ih na cetu kako ide.

A meni x puta na telefon pesmu pevali samo uzmite sve ok laganica 500, 600 000, nema odrzavanja, bla bla.

Nije lose imati jer se ne placa nikakvo odrzavanje i kamate ukoliko ne koristite, a dobijete 30 dana porodicnog putnog osiguranja.

Da li je neko ikad aktivirao to putno osiguranje? Da li je potrebno nešto odraditi pre mogućnosti korišćenja?

Ovog leta sam se raspitivao i rekli su mi da nema šta da se aktivira. Imaš polisu, i ako ti zatreba, zoveš broj koji je naveden. Nije mi trebalo.

ja sam bio koristio to osiguranje za dete, u grckoj smo vodili dete kod pedijatra, platili pregled, ovde kad sam dosao, pravac uniqa predao pasos, dokumentaciju od pedijatra,racun i za par dana mi je novac legao na racun...platio sam bio kesom, ne mora kreditnom karticom ili karticom yettel banke

Možda se negde provuklo pitanje, ali search nije bio od pomoći, pa da pitam, iako može biti preglupo: da li je neko (sa Bank Max računom) pokušao da uplati novac na bankomatu druge banke (npr. Inteza) koji prihvata uplatu novca?
Idem pretpostavkom da ne može, ali pošto se redovno dešava da bih sebi da uplatim novac na račun, a blizu posla imam, recimo, bankomat NLB-a koji je ujedno i uplatni, bilo bi lepo kada bih mogao da ga koristim 😀

Mislim da je to već kvantna fizika, ne samo za YB, nego za sve banke. To bi tehnički sigurno moglo, ali tako nešto sigurno nikad neće dati. Voleo bih da grešim.

@mlvnmilojevic samo na bankomatima matičnih banaka je moguća uplata, ne može preko tuđih.
Mislim da je to već kvantna fizika, ne samo za YB, nego za sve banke. To bi tehnički sigurno moglo, ali tako nešto sigurno nikad neće dati. Voleo bih da grešim.
Nije kvantna fizika, ali velika većina podržava uplatu i isplatu deviza, a zakon o deviznom poslovanju koči realizaciju te mogućnosti, jer onda ne bi moglo da se vodi kao korišćenje bankomata u inostranstvu. Praksa: kartice pravnih lica vezane za devizni račun se odbijaju radi potrošnje u Srbiji, ali korišćenje u inostranstvu može bez problema.

Imam pitanje koliko eugo treba da stigne kartica, 23.9 sam otvorio racun ali tek danas mi stigo mejl da je izradjena i poslata.

Ako je u statusu "poslata", sve dalje zavisi od pošte. Obično stigne za par dana.

Preciznije, sve zavisi od Joce poštara. 😀

Tražio povećanje limita na kreditnoj kartici i dobio sam jako čudan odgovor. Nisam odbijen već mi napisali da je moj zahtev na čekanju jer im ova "funkcionalnost" nije trenutno dostupna. Šta se dešava sa ovom bankom?

Ako funkcionalnost njima interno nije dostupna... Tako neki dan stiže mejl za izvod i piše da se može pogledati u internet aplikaciji. Staroj, naravno. Mobilnu i ne spominju, iako su jedva čekali da ubiju staru. Valjda sad izvodi i postoje u novoj, a zašto oni u mejlu to ne navode to je tek zabavno.

Tražio povećanje limita na kreditnoj kartici i dobio sam jako čudan odgovor. Nisam odbijen već mi napisali da je moj zahtev na čekanju jer im ova "funkcionalnost" nije trenutno dostupna. Šta se dešava sa ovom bankom?
Isto mi se desilo pre 10ak dana, za promenu limita dozvoljenog minusa gde su mi tražili dodatnu dokumentaciju (ugasih dozvoljeni minus), a za promenu limita na kartici isti odgovor kao i tebi (planiram gašenje).
Srećom radi im opcija gašenja kreditnih proizvoda iz web aplikacije još uvek, tu nije potrebna dodatna dokumentacija 🙂

Nazad
Vrh Dno