Hisense nordic 12 bi mogao da gura grejanje u 45 m2Ne ide ispod neke vrednosti, inače bi subjektivo duvala "hladno". Sem toga 18KMTE ima dvostruko rotacioni kompresor, pa može kako 'oće.
Hisense
Hisense nordic 12 bi mogao da gura grejanje u 45 m2Ne ide ispod neke vrednosti, inače bi subjektivo duvala "hladno". Sem toga 18KMTE ima dvostruko rotacioni kompresor, pa može kako 'oće.
Hisense
Da, trebalo bi ako i u podu imaš recimo 10cm stirodura. Šta ti kaže kalkulator: https://microma.rs/kalkulator/ ?Hisense nordic 12 bi mogao da gura grejanje u 45 m2
Ugasila se kada je dostigla zadatu temperaturu i krenula sa radom opet posle nepuna 3 minuta, što bi trebalo da znači da dobro održava dostignutu temperaturu.Lepo, znači ima nisku modulaciju. Pretpostavljam da precizno održava zadatu temperaturu?
Pa da bih trebao da imam toplotnu pumpu 8 kwDa, trebalo bi ako i u podu imaš recimo 10cm stirodura. Šta ti kaže kalkulator: https://microma.rs/kalkulator/ ?
Bolje hi comfort ili vivax aeriMože li mi neko reci kakva je Hisense expert smart 12k, vidim da je negde ima i za 46.000 pa me zanima da li vredi jer će služiti najviše za hlađenje, i ima li nekih mana, kakva joj je potrošnja i modulacija? Hvala unapred....
Pozdrav,evo posle par meseci da iznesem utiske i da napisem koliko sam se "usrecio" ili usrecio.U pitanju je kuca,prizemlje 2 garaze,sprat stan od nekih 70 i kusur kvadrata,potkrovlje nezavrseno.Izolacija 0 na kub,stolarija drvena,dupla stakla,ne duva.Raspored prostorija malo nezgodan,kacio sam davno skicu,evo opet.Ubacene 2 kom Vox IVA5-12JR oznacene crvenim.U oktobru ukljucivane sporadicno, 01.11. ukljucene i od tada se ne gase. podesena temperatura 24 stepena,grejale celu kucu,nisam pratio potrosnju.Oko 20.12. stize racun i tad me nesto secnulo ispod rebara sa leve strane.Racun za novembar 23.000din,potrosnja nesto preko 1800kWh.Tada ukidam grejanje i koriscenje spavace sobe,to je ova bez klime,smanjujem temperaturu na 22stepena(na 20 kada nisam tu) i pocinjem da pratim potrosnju,preko strujomera.Do tada prosecno 38-47Kwh u skupoj tarifi i oko 18-22kWh u jeftinoj.posle toga oko 30-35kWh u skupoj i 12-17kWh u jeftinoj tarifi.Van grejne sezone racuni bili 6000-8000.U medjuvremenu zamenjeni frizider sa losim kederom i stara ves masina novijom.Svestan sam da su racuni preveliki,bio sam i spreman na to u odnosu na alternativu.Ovde su ranije trosili 10-12 metara drva i nisu se ogrejali,ja ipak sedim u majici.A kad dodamo lozenje,pepeo,dolazak u hladnu kucu sa posla.....Ovo su cisto moja iskusta koja sam zeleo da podelim.U principu sam zadovoljan klimama,solidno greju,nazalost, nedostatak izolacije radi svoje,sreca jos nije zagudilo,a koliko se cini i nece.A ove godine cu valjda uspeti da resim izolaciju.
evo mene opet...Pozdrav,evo posle par meseci da iznesem utiske i da napisem koliko sam se "usrecio" ili usrecio.U pitanju je kuca,prizemlje 2 garaze,sprat stan od nekih 70 i kusur kvadrata,potkrovlje nezavrseno.Izolacija 0 na kub,stolarija drvena,dupla stakla,ne duva.Raspored prostorija malo nezgodan,kacio sam davno skicu,evo opet.Ubacene 2 kom Vox IVA5-12JR oznacene crvenim.U oktobru ukljucivane sporadicno, 01.11. ukljucene i od tada se ne gase. podesena temperatura 24 stepena,grejale celu kucu,nisam pratio potrosnju.Oko 20.12. stize racun i tad me nesto secnulo ispod rebara sa leve strane.Racun za novembar 23.000din,potrosnja nesto preko 1800kWh.Tada ukidam grejanje i koriscenje spavace sobe,to je ova bez klime,smanjujem temperaturu na 22stepena(na 20 kada nisam tu) i pocinjem da pratim potrosnju,preko strujomera.Do tada prosecno 38-47Kwh u skupoj tarifi i oko 18-22kWh u jeftinoj.posle toga oko 30-35kWh u skupoj i 12-17kWh u jeftinoj tarifi.Van grejne sezone racuni bili 6000-8000.U medjuvremenu zamenjeni frizider sa losim kederom i stara ves masina novijom.Svestan sam da su racuni preveliki,bio sam i spreman na to u odnosu na alternativu.Ovde su ranije trosili 10-12 metara drva i nisu se ogrejali,ja ipak sedim u majici.A kad dodamo lozenje,pepeo,dolazak u hladnu kucu sa posla.....Ovo su cisto moja iskusta koja sam zeleo da podelim.U principu sam zadovoljan klimama,solidno greju,nazalost, nedostatak izolacije radi svoje,sreca jos nije zagudilo,a koliko se cini i nece.A ove godine cu valjda uspeti da resim izolaciju.
Pa ovdje u BiH ima, Tuzla. Neka firma Luk.Gde si je našao?
Tj gde ima da se kupi?
Sa strane kuca mi je oblozena stiroporom,dok na plafonu imam samo gipsane table,pa tavan i krov.Verovatno imaš veoma lošu izolaciju. Možeš li to da popraviš?!
Ne troše klime već objekat koji ima ogromne gubitke.Na skici se vidi gde su montirane klime 2x vox iva 5 12jr,generalno zadovoljan njima,(trose ko kamaz,al nema veze)
Nemam Muse, ali imam staru LG, r 22 gas, to je prastaro. Dok sam cekao da mi ugrade Fujitsu, LG grejala, i pazi, gruva, i prekine. Nakon par minuta ponovo krece, i isto.Zaglavio sa ovim On/Off dinosaurusom zadnjih dana, pre ukljucivanja gradskog grejanja. Ne vidim razliku u radu izmedju nje i Gree Muse🤣 Štaviše, ova održava preciznije temperaturu nego Gree..
Druze,meni voxovi retko spuste ispod 500w, ali duvaju bas topao vazduh. Trenutno mi jedna greje oko 80m2,nekada ugasi na kratko vreme pa opet krene,bitno je da greje i lepo radi. Modulacija mi nije bitna,ugradio sam na sve tri tuya uticnice, pa cu da vidim potrosnju na kraju zime.Mnogo se ljudi brinj za modulaciju ali ok,svako ima svoje misljenje i to postujem.Ja sam prezadovoljan vec 7godine sa Amber 9 Premium radi kao sat... iako ne ide ispod 500w hladi/greje 60m2
Evo danas sam je tek oko 14h upalio brzo na gruva 25c i ne mrda i nije se do sad ugasila...
Zadata 25c Fan 3
Druze kod Amber 9 Premium to me ne smeta sto ne ide ispod 500w ipak greje 60m2(45m2 otvoreni i 15m2 spavaca) radi kao sat, greje kao zmaj i naravno ima snagu kad zategne zimaDruze,meni voxovi retko spuste ispod 500w, ali duvaju bas topao vazduh. Trenutno mi jedna greje oko 80m2,nekada ugasi na kratko vreme pa opet krene,bitno je da greje i lepo radi. Modulacija mi nije bitna,ugradio sam na sve tri tuya uticnice, pa cu da vidim potrosnju na kraju zime.Mnogo se ljudi brinj za modulaciju ali ok,svako ima svoje misljenje i to postujem.
Ja obicno grejem na 23c(optimalno) ali juce mi bilo nesto toliko hladno iako u kuci bilo 22c bez Amber...Jeste taj Amber snagator, coveku greje, cini mi se oko 70 kvm, opisivao je ovde, spavace sobe su mu po 2c hladnije, taman za spavanje, ako se dobo secam.
Da, mislim da je 12
Ja sam uvek za japance, ali za te pare, i za veci prostor, izgleda da je top, ako je jos ima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari