Da se ispravim. Izgleda da postupak funkcioniše.Pozdrav ljudi, ko ima problema sa Midea klimama(da se ne gase i da duvaju hladan vazduh) evo kako to da reše:
1. Isključi se klima na dugme pa iz struje
2. Na daljinskom se namesti AUTO mod
3. Uključi se klima u struju
4. U isto vreme držati na daljinskom dugme za paljenje i dugme za ventilator ( 8 sekundi, dok se ne pojavi nula na daljinskom)
5. Strelicom na gore se namesti 2, stisne se OK.
6. Drži se dugme za paljenje dve sekunde dok se ne pojavi cH, strelica na gore da se namesti 1, stisne se OK, klima mora da zapišti i da se pojavi 4 karaktera ( neki brojevi i slova)
7. Izvadi se JEDNA baterija iz daljinskog, stisne se bilo koje dugme na njemu da se restartuje.
7. Vrati se baterija, upali se klima na grejanje 30 stepeni, kad malo ugreje smanji se na 16 i čeka se da li će da se ugasi, ako i dalje duva hladno ponoviti postupke dok se ne ugasi.
Ne znam za koje sve verzije Midea klima ovo funkcioniše, i ali meni je pomoglo na Midea Xtreme 12 i 18, i na Midea breezeless E. Na 12ici iz prve, na 18ici iz trećeg, na E iz četvrtog puta, sve tri se sada gase nakon postizanja temperature, nema više duvanja hladnog vazduha...
Đe si uzeo pjenu za hvac?Ja cu pjenom za hvac uredjaje poprskati i dosta. Rasklopio sam je prije neki dan bilo nesto prasine i paucine oko ploce senzora i to ocistio. Nepotrebno mi kod nove klime svake godine rastavljati turbinu kad iz nje nema bas nikakvih neugodnih mirisa. Lezaj turbine je bio fabricki pofino podmazan bijelom mascu.
Dolazi 20 cm spoljna( zid) stiropor , na tavanu vec imam 15 kamene vune i prozori pvc tri staklaPo spec je Amber Pro najjaci.
Ali mi to nisu klime za 45m2, radije bih uzeo Amber Premium 9, jer nije mala kvadratura kada udare minusi. Kakvu izolaciju imas, kakvu stolariju?
Ja sam mislio na amber comfort premijum 12 imam ponudu za 545 evra, a ove druge sto sam naveo su slicne cenePo spec je Amber Pro najjaci.
Ali mi to nisu klime za 45m2, radije bih uzeo Amber Premium 9, jer nije mala kvadratura kada udare minusi. Kakvu izolaciju imas, kakvu stolariju?
To ti obican Amber Comfort 12(stari) nego oni vole da dodaju jos kao neki premium itdJa sam mislio na amber comfort premijum 12 imam ponudu za 545 evra
To zavisi od mnogo faktora, da li je temperatura na održavanju ili kada je zadata mnogo (temperatura) veća od trenutne sobne pa klima treba da radi skoro na max snazi.Molim za informaciju, kolika temperatura vazduha izlazi iz unutrasnje jedinice ( mereno kod maske ) u rezimu grejanja ( fujicu asyg 18 kmta / aoyg 18 kmta )? Kod mene je oko 33 - 34C, spoljna temperatura vazduha je 18C.
Dolazi 20 cm spoljna( zid) stiropor , na tavanu vec imam 15 kamene vune i prozori pvc tri stakla
Ja sam mislio na amber comfort premijum 12 imam ponudu za 545 evra, a ove druge sto sam naveo su slicne cene
Ima i za 545eur kod nekog lika sa kp bez fiskalnog, samo sa overenom garancijom ja mislim… neko je gledao gree amber premium preko tog likaTo ti obican Amber Comfort 12(stari) nego oni vole da dodaju jos kao neki premium itd
A novi ti je Amber Pro sto je jaca od Amber Comfort i cena je 77k(660€)
Amber Comfort, Amber Pro i Amber Premium su 3 razlicite klime, od najslabije do najjace.Dolazi 20 cm spoljna( zid) stiropor , na tavanu vec imam 15 kamene vune i prozori pvc tri stakla
Ja sam mislio na amber comfort premijum 12 imam ponudu za 545 evra, a ove druge sto sam naveo su slicne cene
Ima... ali sigurnije bi mi bilo da platim 100€ vise npr. u energynet i znam gde sam je kupio... Ako nesto bude odem reklamiram, a ne da jurim tog lika preko KPIma i za 545eur kod nekog lika sa kp bez fiskalnog, samo sa overenom garancijom ja mislim… neko je gledao gree amber premium preko tog lika
Kako god i gde god da uzmes sa racunom opet ces sa njima da se ganjas oko garancije.Ima... ali sigurnije bi mi bilo da platim 100€ vise npr. u energynet i znam gde sam je kupio... Ako nesto bude odem reklamiram, a ne da jurim tog lika preko KP ime svasta na netu...
To svakako... zato molis boga da bude sve kako treba, ugradnja itd. i garancija moze fino da prdi u fiokuKako god i gde god da uzmes sa racunom opet ces sa njima da se ganjas oko garancije.
Oko 55-60 stepeni.Dali neko ima podatak kad se klima ukljuci da greje, kolika bi trebala da se krece ( pocetna ) temperatura vazduha mereno na samom izlazu unutrasnje jedinice?
To je neka najveća temperatura koja može biti na izduvu klime.@ZEX123, ako je velika temp razlika izmedju zadate temp i temp prostorije. Ako nije, nema potrebe da krece sa tako ekstremno toplim izduvom.
@veliki tesla, zavisi od klime do klime i prilike u kojoj se nalazi, ali od 30 i nesto sitno stepeni pa na gore je "normalno".
Isprobao sam je na grejanju i čini mi se da radi identično kao 12KMCC koju imam već godinu dana. U sobi od 18 m2 bilo je 20,5 stepeni, podešena je na 24, najmanja brzina, potrošnja uglavnom 130-140 W@Gorannn Kakvi su inicijalni utisci sa ASHG09KMCE/AOHG09KMCC?
Lepo, znači ima nisku modulaciju. Pretpostavljam da precizno održava zadatu temperaturu?Isprobao sam je na grejanju i čini mi se da radi identično kao 12KMCC koju imam već godinu dana. U sobi od 18 m2 bilo je 20,5 stepeni, podešena je na 24, najmanja brzina, potrošnja uglavnom 130-140 W
Potvrdjujem postupak na Vivax AERI - ipak je to MideaDa se ispravim. Izgleda da postupak funkcioniše.
Proradilo je tek kada sam posle podešavanja klimu isključio iz struje i ponovo uključio. Sada posle nekog vremena potpuno ugasi ventilator. Testiraću još malo.
To ne zavisi od spoljašnje temperature već od usisne temperature vazduha, brzine izduva, trenutne potrošnje struje, zadate temperature. Spoljašnja temperatura ne utiče direktno na temperaturu izduva. Temperatura izduva nije konstantna već se menja promenom spomenutih parametara.Molim za informaciju, kolika temperatura vazduha izlazi iz unutrasnje jedinice ( mereno kod maske ) u rezimu grejanja ( fujicu asyg 18 kmta / aoyg 18 kmta )? Kod mene je oko 33 - 34C, spoljna temperatura vazduha je 18C.
https://alatcg.me/product/sredstvo-za-ciscenje-hvac-klima-uredjaja-500-ml/ narucio sam prije 10 dana, ali nije mi se javljao kurir, nasa posla.... Mrsko mi je da ih zovem pa cu mozda jos jednom pokusati. Oni su valjda uvoznici Bernera, ali imaju samo online porucivanje. Fortuna u Dalmatinskoj prodaje njihove proizvode za auta, sumnjam da bi imali na stanju bas ovaj za hvac.Đe si uzeo pjenu za hvac?
Sta mislite o hisense nordic 12 ili midea extrem 12Amber Comfort, Amber Pro i Amber Premium su 3 razlicite klime, od najslabije do najjace.
9ka Premium je jaca od 12ice Comfort i Pro, ali i skuplja.
Comfort nisam siguran da ce da ti izgura tih 45m2, a Pro bi trebao da bude ok uz takvu izolaciju, pa imaj spremnu neku obicnu grejalicu nesto sa strane, cisto za ne daj Boze.
20 cm stiropora na zidovovima 15 cm tavanska ( ( staklena. Vuna) procori pvc sa 3 staklaPo spec je Amber Pro najjaci.
Ne ide ispod neke vrednosti, inače bi subjektivo duvala "hladno". Sem toga 18KMTE ima dvostruko rotacioni kompresor, pa može kako 'oće.Neće biti da ne zavisi od spoljne temperature. Nije isto +18 ili -18°C. Klima to može da nadoknadi mehaničkim radom kompresora (većom potrošnjom) ali do neke granice. Nakon toga temp izduva opada, nebitno što je usisna temp ista na +18 i -28°C.
HisenseSta mislite o hisense nordic 12 ili midea extrem 12
Njihove specifikacije
Bilo koja. Bukvalno. Kad bih ja birao, samo zbog mase zidova i količine vazduha bih pogledao u pravcu 14-ce, da može jače da potegne u startu, ali obavezno da ima nizak minimum u grejanju i hlađenju. Nešto tipa 14 KGTE20 cm stiropora na zidovovima 15 cm tavanska ( ( staklena. Vuna) procori pvc sa 3 stakla
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari