Ne ide ispod 500w i zato radi kao on/offI ja danas pustio Gree Muse, moja soba 16m2 bilo 18c, zadato 25c, brzina najjaca. Za sat vremena potrosila oko 650w. Koliko mogu da primetim radi kao on/off, ne modulira. Spoljna temperatura oko 9c.
za 16 kvadrata puno je najjaca brzinaI ja danas pustio Gree Muse, moja soba 16m2 bilo 18c, zadato 25c, brzina najjaca. Za sat vremena potrosila oko 650w. Koliko mogu da primetim radi kao on/off, ne modulira. Spoljna temperatura oko 9c.
Pa nisam ja dao tako puno pare za LN kao mislis pa sad da pravim tu neke filmove....Znam, dao si pare za LN i sada to mora po svaku cenu ispasti 4x bolje, a ja kao i drugi ovde lazemo, jer eto, jako mi je bitno da mi klima koju sam platio 74k dinara ispadne bolja od one koju koristim 24h i koju sam platio 180k...ima smisla to negde u nekom paralelnom univerzumu.
Vec sam napisao, Viola sa 300W modulacijom u 10m2 odrzava u stepen temperaturu.
Amber u 20, 2x30 i ~60m2 odrzava sa do stepen razlike.
I ovo nije samo moja izjava, vec mnogih korisnika koji su zadovoljni radom Amber Premiuma koji ne ide ispod 500W.
Ljudi, kazete digne na 900W? Na koliko, na 10 sekundi dok ne krene grejanje? A to sto je trosio 0W prethodna 3 minuta ne ulazi u tu racunicu?
Kazem i odgovorno tvrdim, paljenje i gasenje klime ne utice na racun i zato cak i klime sa velikom minimalnom modulacijom imaju visok SCOP.
Mozes ti sada ovde pokusati da izmislis toplu vodu, ali SCOP ne laze.
Sto se komfora tice, temperatura kada se te klime gase su visoke, pa ni temperatura u prostoru ne opada.
Sad bas zanima me ta Viola sa 300w modulacija koliko li se gasi u 10m2...Ne postoji klima koja se u 20 i manje kvadrata nece gasiti nikada, prosto ona cak i za 150W snage daje tada 600-800W toplote na plusevima, a niko nema tolike gubitke.
Evo moje LN 9ke danas u 19m2 sa 2 spoljasnja zida bez izolacije i 6 prozora(od 20h je otvoren prozor).
Spoljna temp 10-15C, preko noci je bila nesto niza temp, a klima stalno setovana na 25C.
Pa zar ti prvi nijesi rekao da je izolacija zadnja? Nekoliko postaova si pisao kako nista bez kvalitetne klime, a sad pricas o isijavanju zidova.Teško da može da bude adekvatan rad klime kad je u prostoriji već sad 15°C, kod mene je još uvek 20-21 uz redovno provetravanje a jutarnja bude oko 9 (bar 3xpromaja kroc ceo stan, ujutru padne ispod 19 u fazi provetravanja) i to bez uključene klime. Nije poenta samo reći ja imam klimu, da bi se iskoristio 1°C iz prirode proliveno je mnogo znoja a ovde se fantazira o modulaciji. Razlika je temperatura prostora i temperatura zidova i klima očas posla ohladi vazduh u prostoru ali je problem isijavanje zidova i eto muke za one što znaju da kažu ja imam klimu i platio sam je. Da završim moju seansu u ovoj temi, svaki klima uredjaj je dobar uz pravilnu upotrebu, i najjeftiniji će odraditi dosta korektno svoj posao kao i najskljuplji a u svemu tome je jedino razlika u udobnosti i vremenu otplate na osnovu uštede energije. Samo uputstvo objašnjava da je klima uredjaj testiran na 5m instalacije i daju se karakteristike za te uslove.
A gde je spomenuta izolacija?Pa zar ti prvi nijesi rekao da je izolacija zadnja? Nekoliko postaova si pisao kako nista bez kvalitetne klime, a sad pricas o isijavanju zidova.
I ja danas pustio Gree Muse, moja soba 16m2 bilo 18c, zadato 25c, brzina najjaca. Za sat vremena potrosila oko 650w. Koliko mogu da primetim radi kao on/off, ne modulira. Spoljna temperatura oko 9c.
Nije bre ovo kod mene...Pozoveš uvoznika pa se malo ispričate, majstor je dobar ali nije iseko nokte a savijao oko prsta a o blankiranju da se ne piše. Alat za savijanje mekih cevi je 2-3k din i da je najgori saviće bez lomova možda mala elipsa.
Ja postujem tvoje iskustvo i znanje, ali nema potrebe za ljutnjom😂.Ovdje svako iznosi svoje iskustvo, forum sluzi da se razmijene misljenja, bez dokazivanja ko je u pravu.@master97
Momak nebitno da li se baviš prodajom klima uredjaja, priučenom ugradnjom ili čime već i pre nego što si rodjen snabdevao sam frigomehaničare alatima i opremom i još 90ih je Kina radila te stvari na veliko i udješ u danfossovu zvaničnu prodavnicu i prvo pitanje je mister original or not original te da ne objašnjavam dalje. Ne bavim se termotehnikom već termoenergetikom a malo više poznajem mehaničku obradu metala i tehnologiju zavarivanja i tvrdog lemljenja te molim te ne uzimaj me u usta i piši za svoju dušu.
Nije mi to problem.@PapaHet11
Radiće kao on off sve dok spoljna temperatura ne padne ispod nule, navikni se na to.
U 16m2 ne treba valjda toliko da se napinje Musa da ce na svaki 30min da ide u defrost?Kad padne ispod nule veci problem je non stop odlazak u defrost.
Ne drzim na maksu skoro nikad, ovo danas stavio da brze zagreje, inace je uvek drzim na 3. Imam je cetiri grejne sezone, ovo je peta, probao sam sve kombinacije, tako radi jednostavno.U 16m2 ne treba valjda toliko da se napinje Musa da ce na svaki 30min da ide u defrost?
Ne drzi Fan na max. tu je dovoljan Fan 2 ili 3
Znaci imas Muse od prve generacije ali nije ni bitno na kraj... Svakako je Muse od Gree bio najveci promasajNe drzim na maksu skoro nikad, ovo danas stavio da brze zagreje, inace je uvek drzim na 3. Imam je cetiri grejne sezone, ovo je peta, probao sam sve kombinacije, tako radi jednostavno.
Sada kad dodju iz servisa da montiraju Hisense, proverice i nju.
To baš čudno, ja imam Pular model i ne ide često u DF (kada su lošiji spoljni uslovi) a generalno slabija klima od Muse.Nije mi to problem.
Kad padne ispod nule veci problem je non stop odlazak u defrost. To traji nekih 5 min i kad zavrsi krene da duva hladan vazduh nekih minut i za to vreme smanji temperaturu sobe za stepen dva, onda ponovo krene jako da zagreje i tako u krug. To mi se ne svidja kod ove Gree muse.
To je i meni najveci problem sa mojom Vox klimom. Defrosti kad krenu a krenu kad je napolju magla i vlaga, krecu defrosti na svakih sat vremena, naravno za to vreme u kuci postane neprijatno jer ona stane sa duvanje nekih par min plus dok opet krene sa toplim vazduhom, opadne temperatura odmah.Nije mi to problem.
Kad padne ispod nule veci problem je non stop odlazak u defrost. To traji nekih 5 min i kad zavrsi krene da duva hladan vazduh nekih minut i za to vreme smanji temperaturu sobe za stepen dva, onda ponovo krene jako da zagreje i tako u krug. To mi se ne svidja kod ove Gree muse.
Verovatno imaš veoma lošu izolaciju. Možeš li to da popraviš?!To je i meni najveci problem sa mojom Vox klimom. Defrosti kad krenu a krenu kad je napolju magla i vlaga, krecu defrosti na svakih sat vremena, naravno za to vreme u kuci postane neprijatno jer ona stane sa duvanje nekih par min plus dok opet krene sa toplim vazduhom, opadne temperatura odmah.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari