Ja nisam pametan šta da radim sa mojom klimom.
Pominjao sam već, dakle Vivax AEHI 12-ica. Ovlašćeni servis ugradio klimu, stavio 1.5-2m instalacije, varili cevi, i najverovatnije nisu ni vakuumirali.
Prvi problem koji se javio vibracije prilikom rada i to ne uvek, nego samo na određenoj snazi rada. Hladila je dobro, bez problema, uglavnom držala temperaturu dobro.
E sad, prilikom grejanja kada uključim ifeel opciju radi kako treba nekoliko sati, onda pregreje za pola stepena samo i isključi, što je normalno jelte. Međutim nakon nekog vremena dok vrti samo ventilator ona ode u defrost (barem to piše na displeju), i nakon toga neće da se uključi ponovo bezmalo sat vremena. Duže nisam ni hteo da čekam.
U tom trenutku ako isključim iFeel ona ponovo pokreće kompresor i kreće da greje.
Bez iFeela radi prilično dobro, održava temperaturu, možda samo blago pregeje 0.3-0.4 stepena. I onda noćas, prva hladnija noć temperatura oko 0-1 stepen, ona išla 2 ili 3 puta u pravi defrost i nije mogla da održava zadatu temperaturu, već je grejala 0.7 stepeni ispod zadate.
Još jedan problem, desilo se da je nestala struja u jednom trenutku, do tada je klima radila normalno, kako je struja ponovo došla i uključila se opet kao da je zabagovala skroz, povukla je 1400w i radila tako duže vreme, pa bila na 1200-1000-900-700-500 i onda pregrejala naravno pa isključila, iako je pre toga normalno održavala zadatu temperaturu (struja nestala na 3 minuta bukvalno)
Možda je ovo normalno ponašanje jedne jeftinije klime, i sad kapiram šta znači kvalitetna klima i kultura rada, pošto mi je ovo prvi klima uređaj u životu.
A možda bi ovo trebalo i reklamirati.