Šta je novo?

Gaming - bizarno, smešno, zanimljivo

Zbogom okrutni svete! (Selidba, pa sve leti u kontejner).

1000010377.jpg

Zašto bacate kada možete nekom da poklonite ovde na forumu ?

I ja negde čuvam gomilu ScreenFun časopisa, od 5. broja sam skupljao, ali ipak fale neki. Grehota ih baciti. Ako zatreba, mogao bih da doprinesem tom skeniranju.

A šta da poklonimo? Hartija se bukvalno raspada. Bar je tako bilo kod mene koliko sam ih samo čitao i voleo...
Sećam se jednom davno... Bio sam u kafiću mali klinja, sokić umesto piva... Bile su neke žene za stolom i ja koji čitam screenfun. Ne čitam - buljim! I svaku sliku i svako slovo sam gledao do najmanjih detalja, čitao smešne komentare, pa sekciju za pisma... I tako danima vrteo i željno čekao sledeći broj...
Davno li je to bilo, predavno imam osećaj...
Ja ne znam jesmo li mi zatucani sad, ali kad pogledam današnju klinčadiju...
Premda ja nisam toliko star neverovatno sam zahvalan (kome već treba da zahvalim) što sam ugrabio da doživim i takvo jedno doba, nazvaću ga "drugačije". Mislim da je to bio poslednji voz.
Sad smo svi online, svi smo spojeni a čini mi se nikad udaljeniji.

Prvi put kad sam video astrobot, rekao sam Mario original :D
:D Treba da ih tuze :D

Videla gospoda koliko je Mario maestralan pa sad kopira. Nije to problem, ima toga na sve strane ali malo sopstvene kreativnosti ne bi škodilo. Problem je da astro-bot neki predstavljaju kao nešto neviđeno, neki Uber platformer a zapravo je kao što vidimo kopija i to dobra kopija, što opet nije loše.

Samo grafika, ne dao bog malo fizike, cloth simulation, fluid dynamics, rt mesh deform....

Samo grafika, ne dao bog malo fizike, cloth simulation, fluid dynamics, rt mesh deform....
To su već napravili ima neko vreme. Problem je što to retko ko koristi. ;)

A ovo je bio ključan problem sa kojim se nije mnogo odmaklo od preview verzije 5.0 koja je izaša još 2020. godine. Senke su izuzetno nestabilne pod 5com i ovi ljudi sa Digital Foundry kanala su to isto adresirali kada su radili Matrix demo test pod verzijom 5.4.

UE5-GI-test.gif

Na primeru gore okačio sam situaciju koju ja imam kod mene. Ovo je nerešiv problem bio koji se vukao iz verzije u verziju. Nadam da ćemo sa ovim Megalights dodatlom konačno otkloniti ovakve anomalije i imati svetlo koje je stabilno u svim situacijama.

Čeka se demo naravno, pa da vidimo koliko je to zaista dobro zaokruženo. :cool:

Pa da secam se da sam negde video, al sam mislio da je za gadot, ili unity...
Od svega sto im engine nudi oni samo trpaju one vec napravljene predmete u igre (megascans) i tu i tamo naprave po nekog lika od nule.

Pa da secam se da sam negde video, al sam mislio da je za gadot, ili unity...
Od svega sto im engine nudi oni samo trpaju one vec napravljene predmete u igre (megascans) i tu i tamo naprave po nekog lika od nule.
To si lepo rekao, većina baš tako radi. Proporcionalno gledano broj ljudi koji se bavi partiklima i simulacijama je daleko manji nažalost... U okviru filmske industrije za efekte pod UE5 u ovom momentu upravo ti ljudi se najviše traže.

Nazad
Vrh Dno