Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

Treba mi pomoc 🙂 kupujem telefon za mamu…stvarno se ne razumem u samsung telefone, ali ona je celog zivota imala samo samsung. Da li je bolje da joj uzmem a55 ili s24?
Citala sam komentare i za jedan i za drugi…mnogi se zale na to neko zagrevanje za s24.

Treba mi pomoc 🙂 kupujem telefon za mamu…stvarno se ne razumem u samsung telefone, ali ona je celog zivota imala samo samsung. Da li je bolje da joj uzmem a55 ili s24?
Citala sam komentare i za jedan i za drugi…mnogi se zale na to neko zagrevanje za s24.
Ukoliko nije zahtevan korisnik, može da uzme i A55, mislim da nema potrebe za s24

S24 je bolji u svemu osim sto se tice trajanja baterije gde prednjaci A55.
Takodje s24 je manji i lepse lezi u ruci ako je to bitno.

nažalost, nismo se dugo družili ja i moj a55. zamor očiju je bio neizdržljiv, onda nakon 2 dana odem na notebook check i imam šta videti:

The display backlight flickers at 120 Hz (worst case, e.g., utilizing PWM) .
The frequency of 120 Hz is very low, so the flickering may cause eyestrain and headaches after extended use.

otvorim onda da proverim kako je bilo kod prethodnih A modela, svi imaju duplo veću PWM frekvenciju, tako da mi zaista nije jasno zašto su ovo uradili na a55.
naravno, a55 završio je na oglasima i za dan prodat.

više nikad neću kupovati samsung, a da ne proverim PWM test na notebookcheck.com.

Vidim da za a52s stoji da je bio 231.5 Hz
Ja sam ranije imao problem sa monitorima, to je bilo zastupljenije sa starijim monitorima. Sa novijim monitorima nisam to primetio.
Javicu ti kada mi stigne Samsung da li mi predstavlja problem.

Poslednja izmena:
Vidim da za a52s stoji da je bio 231.5 Hz
Ja sam ranije imao problem sa monitorima, to je bilo zastupljenije sa starijim monitorima. Sa novijim monitorima nisam to primetio.
Javicu ti kada mi stigne Samsung da li mi predstavlja problem.
gde si nasao taj podatak za a52s? ne mogu nikako da vidim,

Ja sam na istom sajtu našao da S23fe ima isti pwm kao A55, dalje nisam gledao.

Ja ga koristim par dana, prezadovoljan sam. Posle probe nisam hteo da idem na flagship jer me ni igre ni kamera ne interesuju ni 1%, a ostalo je sve stvarno odlično na A55.

Jedina zamerka na haptic motor koji je katastrofa, pogasio sam većinu vibracija. Ekran, izrada, performanse, softver, zvučnici - sve odlično za ove pare.

Btw. registrovao sam se za promociju u subotu, jutros stigao mail da je odobreno i da stiže Watch.

Ljudi da znate da telefon ne podržava 3.5mm to usb-c adapter, kupljen je u WinWinu i morala sestra da vrati. Kaže this device doesn't support this usb. Da znate mora bežične slušalice da se koriste

Kako ide registracija za sat? Moja sestra koristi telefon i instalirala je Samsung nalog sa svojim podacima, a kupio je otac na rate u radnji? Čije podatke ukucava, svoje ili očeve? Da neće biti problema jer preko svoje Samsung Members aplikacije ukucava tudje podatke?
Da citiram sam sebe. Sestra je poslala svoje podatke za registraciju za sat i stigao je sestri povratni mejl da je registracija neuspešna, šta sada da radi?

Vratila telefon, a hoće sat?

Da citiram sam sebe. Sestra je poslala svoje podatke za registraciju za sat i stigao je sestri povratni mejl da je registracija neuspešna, šta sada da radi?
Probaj opet sa očevim podacima... Meni su rekli kada sam proveravao kada će da stigne drugi potvrdni mail, da će njihove kolege proveriti dokumentaciju i ako nešto nije u redu zatrežiti dodatna dokumenta, međutim sve je bilo u redu...možda da zatražiš objašnjenje šta nije bilo u redu sa priloženom dokumenacijom ( tj. slikama iste)...Uzgred, danas je poslednji dan za prijave!!!

ne dozvoljava Samsung Members aplikacija ponovo unosenje istog IMEI broja, na koji mejl da postavim pitanje o dokumentaciji?

Probaj da se nadovežeš na mail u kome te obaveštavaju da nije prihvaćena registracija, reply i pitaj šta nije u redu sa prijavom...valjda odgovore dovoljno brzo da možeš da to ispravišmna vreme...

Probaj opet sa očevim podacima... Meni su rekli kada sam proveravao kada će da stigne drugi potvrdni mail, da će njihove kolege proveriti dokumentaciju i ako nešto nije u redu zatrežiti dodatna dokumenta, međutim sve je bilo u redu...možda da zatražiš objašnjenje šta nije bilo u redu sa priloženom dokumenacijom ( tj. slikama iste)...Uzgred, danas je poslednji dan za prijave!!!
Mislim da nisi napisao najtačnije.
Danas je poslednji dan za kupovinu, ne za prijavljivanje.

Mislim da nisi napisao najtačnije.
Danas je poslednji dan za kupovinu, ne za prijavljivanje.
Tačno, moja greška , registracija je do 31.10.2024. Izvinjavam se ...
Piše na Samsung.com :
Promocija važi uz uslov registracije kupovine uređaja u aplikaciji Samsung Members najkasnije do 31.10.2024. godine

Pozdrav, zanima me da li je mozda nekome stigao sat i posle koliko vremena? Procitao sam par poslednjih strana ali nisam video nista, mozda mi je proletelo...
Sto se tice registracije za sat, poslednji dan kada mozes da kupis telefon kako bi ucestvovao u promociji je 30.09.2024. a prijava moze da se izvrsi do 31.10.2024, tako da imas jos mesec dana da ih ganjas.
Meni su u roku od 24h dosla oba mejla, tj. potvrda da su dobili podatke i potvrda da su podaci primljeni.

Ja sam ženi uzeo ovaj telefon i prekjuče je stigao mejl da je odobrena registracija i da poklon očekujem do 31.12.2024. godine...

Ja sam ženi uzeo ovaj telefon i prekjuče je stigao mejl da je odobrena registracija i da poklon očekujem do 31.12.2024. godine...
Da, to i meni to pise. Mada vise mislim da su se sa tim datumom samo pravno ogradili ili da ih ljudi ne bi preterano smarali, a da bi sat trebao stici za oko 2 nedelje...?

Otac je kupio telefon na rate, dao ga je ćerci, ćerka se registovala na njeno ime u Members aplikaciji jer je telefon prepoznao nju da ga koristi, i povratni mejl je dobila da je registracija neuspešna

Vrh Dno