Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Ne mora, barem ja nisam. Najcesce zovu isti dan ili sutadan pa nude popust.

Datum isteka je 27.10.2024, box 4 plavi lite (bakar)
Jel treba da odem 28.10. do poslovnice i trazim migracioni broj/kod ?
Ujedno jel nosim tad sa sobom full opremu u poslovnici, ili ne moram?
I jel vredi i nedelju dana pre toga da skoknem do poslovnice da trazim ponudu?

Da li kod podnošenja zahteva za IDP mora da se vrati oprema ili može dalje da se koristi dok se ne reši situacija pa se plati puna cena za tih dan-dva?
Ne. Idp ionako služi da na istoj infrastrukturi promeniš provajdera bez prekida signala. Npr. dobiješ idp od mts-a, odneseš ga u Yetel, oni zakažu instalaciju za par dana, postave svoju opremu i tek onda vraćaš opremu mts-u.
To je svrha idp-a, inače bi jednostavno podnosio zahtev za raskid

Datum isteka je 27.10.2024, box 4 plavi lite (bakar)
Jel treba da odem 28.10. do poslovnice i trazim migracioni broj/kod ?
Ujedno jel nosim tad sa sobom full opremu u poslovnici, ili ne moram?
I jel vredi i nedelju dana pre toga da skoknem do poslovnice da trazim ponudu?
U poslovnicu ne vredi nikako da ides , mozes da pises na mail. Oni ce videti da si u zadnjem mesecu i pozvati i ponuditi. Ali je najbolje da kad istekne ugovor odes u poslovnicu i zatrazis idp ili migracioni broj.

Zdravo svima. Možda će vam ovo pitanje biti glupo, ali me zanima, da li je moguće birati broj fiksnog telefona kako će zvučati? ( kao npr. što se biraju lepi brojevi telefona u Telenoru, mt:s i Vip ).

Zdravo svima. Možda će vam ovo pitanje biti glupo, ali me zanima, da li je moguće birati broj fiksnog telefona kako će zvučati? ( kao npr. što se biraju lepi brojevi telefona u Telenoru, mt:s i Vip ).
Nisam to cuo do sada da neko trazi, ali pisi im na mail da si spreman da platis (100-500e) mozda to i rade. Mislim ne ocekujes valjda da ti npr broj 7007000 daju dzabe.

зашто би писао да је спреман да плати 100-500е? ако је то нека услуга коју нуде, онда постоји и нека цена за то, вероватно у зависности од броја. видим да неке фирме имају "лепе" бројеве..

Lupio sam cenu, mozda je manje mozda vise. Znam da firme imaju lepe brojeve mahom se vide na sajtovima. Mozda mu daju dzabe , davno sam platio u Mobtelu lep broj. Najbolje da im pise i saznacemo. Nema mnogo toga na sajtu pa korisnici dobiju npr 50% popusta.

Na koji mail ste pisali i dobijali ponude?
Mene su prvo zvali, tj. ja njih na br. 064790, i najviše što su mi nudili je bilo 12 meseci upola cene. Nakon podnošenja zahteva za IDP br. zvali me i samo pitali: "Da li nekako možemo da Vas zadržimo, ponudili bi Vam 24m upola cene." To je ono što sam i hteo u principu. Kod mene je optika.

Haha ja sad iz *******cije zvao 064790 i pitao za produzenje inace istice mi za 3 dana UO kaze max 6 meseci po dinar i onda full cena, a reko ja sad imam box4 plavi a eto uzeo bih zlatni ona kaze zlatni ne moze jer na bakru daju do 600Mbit-a(?) sta god da je htela da kaze prvo ja sam na optici drugo bakrom nikako ne moze do 600Mbita ali najvise mozemo da vam damo 14 meseci po din box 4 beli, reko hvala vama eto mene za 3 dana po IDP u poslovnici pa cete videti kako moze 24x50 na zlatnom a usput joj kazem da mi Yettel nudi 13mes po dinar i jos neke umanjenja za mobilnu telefoniju sto nisam slagao jer su me pre 10 dana zvali i to nudili prvo 12 ja reko verovatno cu ostati na mtsu mobilni ovo ono, sutradan me zovu za 13 meseci i nisam zapamtio ali ako se secam u pola mobilna telefonija, naravno odbio sam jer verujem da ce mi dati to sto trazim mts ali za 3 dana, sada sam samo zeleo da im opipam puls, ali da ti nekom kome UO istice za 3 dana ne das benefit koji zaista mozes nego su ti i tih 72 toliko bitni, evo ja ne razumem ali ako sam cekao ovoliko, jos 72h cu iskulirati.

Njima su bitna ta 72 sata i ko trazi IDP broj, jer vecina pristane na ono sto nude. Treba nekako da opravdaju zasto su dali 24 meseca po 50%.
To sto se jedna sasvim mala manjina cima za 24 meseca popusta po 50% za njih zanemarljivo. Ali sutra ako ih neko proverava sto ste njemu dali 24 evo podneo zahtev za Idp broj.

Ako tako funkcionisu, alal im je. Kakve veze ima tih 72h, ili 3 dana nije mi ostalo 300 dana do kraja UO. Ali nema veze proci ce i tih 72h pa ja u mts po idp broj i ne pristajem na nista ispod 24mes po 50% jer to i malo vise dobijem u Yettelu svakako ali bih vise voleo da ostanem na mtsu cak bih i taj mesec na moju stetu primio u odnosu na to sto mi Yettel nudi.
Videcemo, javicu kako ce proci.

Pa trazicu ga za 3 dana, a sta oni svrsavaju na idp broj ne kapiram?
Isti djavo reko im da cu otici u Yettel ili trazio im idp broj isti djavo al ajde cekam 3 dana i odoh po famozni idp

Pa logicno je da ne daju na prvu tu najbolju ponudu. Verujem da manje od 1% korisnika zahteva IDP prilikom isteka i na kraju i dobiju 24/50%, svi ostali uzimaju sta im se nudi=vise para za operatera :D

Kad trazis IDP broj to je znak da sigurno odlazis pa zele da te zadrze.

Kada trazim idp ili migracioni kod (bese za bakar) da li pitaju "gde prelazimo" ili ne?

Kada trazim idp ili migracioni kod (bese za bakar) da li pitaju "gde prelazimo" ili ne?
Ne pitaju a i sta ima veze nek te i pitaju nit moras da odgovoris, a i nece te pitati a em mozes da kazes u Yetel ili gde god.
Kad tražiš idp činiš konkretnu radnju da ih napuštaš maltene kao potpisan zahtev za raskid. A priča je priča, na to se ne obaziru
Dobro, to jesi u pravu aj videcu kako ce reagovati za 3 dana.
Ja mislim da ce dati nema razloga da ne dadNU🤣

Evo sad me zvali ovi iz mts ali sa 064733 i nude mi max box4 beli sa 18 meseci 50% a sest meseci full po 7200 jos Sandra odusevljeno pita pa kako vam se svidja moja ponuda, rekoh ko iz topa, nikako ja zelim 50% 24 i to zlatni, pa ovo je danasnja ponuda sutra moze biti bolja i losija, rekoh slusajte Sandra za 2 dana mi istice UO idem po idp pa cemo da vidimo sta tada nudite.
Dovidjenja, dovidjenja.
Seljaci!!!

Deda je na optici Box 4 i 10. oktobra bi trebalo da mu istekne ugovor. Zvali su ga pre nekoliko nedelja i poslali mu novi ugovor po vrlo nepovoljnim uslovima (tipa prvi mesec 50%) i on je potpisao, uprkos mom upozorenju da ne radi i da sačeka istek ugovora... Posle smo iskoristili smo pravo da odustanemo od ugovora u roku od 14 dana. Sad kad se ulogujem u njegov nalog, vidim da su razmontirali BOX4 na pojedinačne usluge :/ Šta nam je dalje činiti? Ako ovako budem tražio IDP broj, bojim se da nećemo dobiti nikakve popuste (ili će popust biti samo za kućni internet), jer ne vide usluge u sistemu kao BOX4...

Pa probajte, nemate šta da izgubite. Koja je alternativa, da uzmete BOX bez ugovorne obaveze pa da posle tražite IDP?

Deda je na optici Box 4 i 10. oktobra bi trebalo da mu istekne ugovor. Zvali su ga pre nekoliko nedelja i poslali mu novi ugovor po vrlo nepovoljnim uslovima (tipa prvi mesec 50%) i on je potpisao, uprkos mom upozorenju da ne radi i da sačeka istek ugovora... Posle smo iskoristili smo pravo da odustanemo od ugovora u roku od 14 dana. Sad kad se ulogujem u njegov nalog, vidim da su razmontirali BOX4 na pojedinačne usluge :/ Šta nam je dalje činiti? Ako ovako budem tražio IDP broj, bojim se da nećemo dobiti nikakve popuste (ili će popust biti samo za kućni internet), jer ne vide usluge u sistemu kao BOX4...
To su pravi hostapleri, tako su zeznuli deku da sad sto kaze nocniduh probajte Ali na tu foru da obrlate stariju osobu je bezobrazluk.
Na primer danas mene zvali, ali radi postpejed broja van boxa sam ih pitao za benefite. Ali eto ona vidi da je meni na boxu ostalo jos 55 dana i danas moze da mi ponudi 16 meseci u pola cene na bakru. Ja reko sta sam prosli put rekao trazim 20 meseci po 1 dinar, u tu pricu se uklapam apsolutno sve ostalo mi je bacanje para , uzmi ili ostavi. 😀

Ma foliranti, samo gledaju da te zeznu da ti sto manje benefita daju pazi meni juce 6 meseci po 50% ja trazio 24, danas zovu i nude 18 meseci po 50% ja i to odbio ali zato ce da daju 24 kad im budem trazio idp za 2 dana.
A posle mog danasnjegodbijanja poslasa mi sms

"Tvoj ugovor za BOX 4 istice za 2 dana! Istekom ugovora gubis posebnu pogodnost nize cene paketa i dodatnih Mb/s. Ne brini, pripremili smo posebnu ponudu i nove pogodnosti koje odmah mozes da iskoristis.

Pozovi nas sto pre na 064/790.

Vas mts"

Samo sam iskulirao ne mogu opet da slusam da mi sad nude 20 meseci po 50% kad ce mi za 2 dana sami nuditi 24meseca, ali gledaju na sve nacine da smanje broj manje placenih meseci, i sad da ne znam za ovu foru kako daju tih 50% na 24 m. davno bih pristao na mnogo manje i mislio da sam do 00 prosao.

Molim malo pojašnjenje. Koristim BOX 3 (fiksna linija, Internet i TV) u tuđem stanu gde mi stanuje sin student. Ugovorna obaveza mi isitiče za deset dana. Već su me zvali i dali neku nebuloznu ponudu pa su je onda ispravili na 10 meseci 50% a ostali period full cena što mi naravno ne odgovara. Kapiram da ću verovatno uz dobru taktiku pregovaranja dobiti 24 po 50% ali pošto vidim da se ovde baš često pominje Yettel interesuje me da li podnošenjem zahteva za migracioni kod zaista mogu preći na Yettel obzirom da je optički kabl doveden od strane MTS-a. Ukratko, da li Yettel kad dobijete migracioni kod nastavlja da koristi već postojeću optičku infrastrukturu?

Vrh Dno