Običan konvencionalni kotao, temp sanitarne vode na 37 i džaba...komšiji se zapušio izmenjivač za sanitarnu vodu od kamenca, ariston, pre 12 meseci uzeo, šta reći...
Običan konvencionalni kotao, temp sanitarne vode na 37 i džaba...komšiji se zapušio izmenjivač za sanitarnu vodu od kamenca, ariston, pre 12 meseci uzeo, šta reći...
Obavezno, pogotovo ko ima gusane radijatore i crne cevi...За круг грејања саветују да се стави магнетни сакупљач нечистоћа који спречава да се магнетити из воде залепе за пумпу то је оно лаички што сам ја успео да сазнам читајући форум и клипове с јт.
Preporucljivo je u svakom slucaju, oko 100e mu je cena, a moze zastititi kotao od 1000+e.A bakarne?
Зна ли се колико је магнетни "бољи" од класичног ? Или око чега то више помаже ?Preporucljivo je u svakom slucaju, oko 100e mu je cena, a moze zastititi kotao od 1000+e.
Kako mi je monter objasnio, obični moze skupljati samo krupnije čestice necistoce, a ovaj magnetni moze i te fine čestice koje mogu da zapuše izmenjivac u kotlu.Зна ли се колико је магнетни "бољи" од класичног ? Или око чега то више помаже ?
Колико сам видео и овај обични има мрежицу, и исто тако скупља некистоће.
...u ovlašćenom servisu.......Kao svaki deo koji zvekne nije ispod 200e...
A u kom drugom serivsu inace mogu da se kupe delovi sem u ovlašćenom, zar ne mora sve preko njih?...u ovlašćenom servisu...
Inače, nije izmenjivač taj koga treba štititi čistačem, pumpa je kritičan segment.
Klasican filter ima mrezicu i sluzi samo da odkloni mehanicke necistoce koje taj filter uspe da uhvati. Skuplji filteri imaju u sebi i mrezicu i magnet pa na taj nacin vataju i mehanicke cistoce i male ultra sitne metalne opiljke. Tebi to na oko izgleda kao neki crni mulj ali su to zapravo veoma male-sitne cestice metala koje kruze kroz sistem i mogu da se zakace na neko nepozeljno mesto i naprave ti problem. Npr. novije frekventne pumpe koje se ugradjuju u kotlove i toplotne pumpe imaju u sebi magnete pa se onda vremenom taj magnetni mulj natalozi u pumpi pa posle kad crkne pumpa od 300+ eura bude jao meni kako to....Зна ли се колико је магнетни "бољи" од класичног ? Или око чега то више помаже ?
Ja iz moje okoline nisam čuo da bilo ko tu bilo šta održava. Moji imaju Bereta Minuta već 20 godina tačno, ujak je imao Vaillant 21 godinu i sad zamenio sa drugim jer mu je iskočio jeftino. Ima još primera al da ne nabrajam.Shvatam da je potrebno jednom u dve,tri godine ali svake pa puta cena... Ok da u tu cenu spada i preventivno ciscenje Izmenjivača sanitarne vode pa ajde ovako...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari