twister
Čuven
- Učlanjen(a)
- 25.12.2001
- Poena
- 660
Ако ти се допао оригинални серијал »Ред магле« (Mistborn) од Сандесона топла препорука је да више ништа не читаш од њега. Шта год будеш узео, разочараћеш се. Буквално најбоље што је написао је основни серијам Реда магле и последње три књиге из серијала Точак времена. Све остало је далеко, далеко испод тога. Сам серијал Wax & Wayne делује као да је писан за знатно млађу популацију. Нема оне епске бробе добра и зла за спас човечанства, већ је више комедија, каубојци и ванземаљци, пардон мађионичари и то у време парних машина. Притом онај јединствени систем магије који је осмислио овде је толико закомпликовао да када крену сцене борбе једноставно прескочим све и читам шта је било после. Баш, баш ме је разочарао и једва сам и другу књигу завршио, без жеље да икада наставим. Серијал Архиве олујне светлости је нешто бољи, али је и он далеко иза оригиналног Реда магле.
Poceo sam da citam prvu knjigu iz Wax & Wayne seriala. Sta cu, originalna trilogija me 'tera' na to. Videcu hoce li mi drzati paznju i da li ce mi se svideti.
Pa zar se ne slazes da je takodje 'nauka' i to ona koja je uglavnom 'daleka' prosecnom coveku, bila zastupljena u prvoj knjigi koju je Endi Vir napisao, Marsovac?За Очајнички покушај се не бих сложио, али опет ја волим научну фантастику где је нагласак на науку, а не фантастику.
Meni je bas bila zanimljiva za citanje. Ocajnicki pokusaj, nije da je bio dosadan, samo me zatrpao gomilom stvari koje mi je mnogo teze da 'razumem' u poredjenju sa informacijama koje su mi 'deljene' u Marsovcu, koje mi takodje nisu 'bliske', pa sam ipak Marsovca procitao sa zadovoljstvom. Nekako mi je prica u Ocajnickom pokusaju 'previse' izmisljena, mnogo vise 'fantastika', u poredjenju sa Marsovcem. Kao da je pisac bas 'preterao'.
Ако ти је фантастике можда ти буде симпатичан Guy Gavriel Kay (Tigana, The Lions of Al-Rassan...).
Могао би и да пробаш »Искривљена стварност« од Михаил Атаманова, нема превелику уметничу вредности али имаш неодољиви утисак да читаш видео (RPG) игру, веома необичан осећај.
Ja retko kada citam naucnu fantastiku. Za price iz naucne fantastike, radije cu odgledati film ili seriju. A za epsku fantastiku, radije cu procitati knjigu nego da gledam film ili seriju (jer oni obicno sve use*u).
Pa ipak, neko je ovde pre nekoliko godina preporucio jedan serijal naucne fantastike (ili bolje 'space opere'). U tom momentu (pre 5-6 godina) nisam imao ideju sta da citam, pa sam odlucio da pokusam da citam taj serijal. Procitao sam sve 4 knjige iz serijala i ne verujem da cu ikada procitati nesto tako dobro (od naucne fantastike),. Nakon tog serijala ne pocinje mi se citanje bilo koje naucne fantastike jer smatram da ce ga tesko nesto nadmasiti a da mi bas 'legne' kao taj serijal.
U pitanju je Hiperion serijal od Den Simonsa:
1. Hiperion
2. Pad Hiperiona
3. Endimion
4. Uspon Endimiona
Poslednja izmena: