Šta je novo?

World of Tanks

Ne da ima nego razvaljuje. Samo ne znam da li se taj RNG parametar definise pri svakoj partiji ili na nivou sesije?

To je ono sto kvari ovu igru. Mislili su da ce uneti momenat neizvesnosti i realnog, ali je ovo ipak video igra, pa upropastise.

koji RNG parametar?

Pa sta je ako nije parametar?

da li se taj RNG parametar definise pri svakoj partiji ili na nivou sesije

koji parametar? sta radi on?

pricas o RNG game mehanics? ima vise rng game mechanics, za penetraciju, za accuracy, za dmg rolls. te rng mehanike su poznate kakve su, vaze za sve usere na svim WG serverima isto. mislim pretpostavljam da znas sta znaci RNG?
sada me interesuje kakav RNG parametar mislis da se definise prilikom partije ili prilikom ulaska u igru?

sve je definisano na serveru jos davnih dana

Igraj da se zabavis, pusti rng i ostale budalastine. Kad skapiras da ti nije zabavno, pauziraj.

Svi znamo o cemu pricam izgleda sem tebe. Ne znam koliko tipova rng postoji, fakat je da mozes da ih podvuces pod jedan alias RNG koji radi istu stvar. Mene zanima, posto si proucio dokumentaciju bolje od mene, da li se taj rng menja na nivou partije, na nivou svakog ispaljivanja granate, na nivou sesije ili kada vec.

Samo nemoj molim te neku doktorsku disertaciju, ima nas ovde koji samo igramo igru.

pa zato te i pitam, jer ne znam o cemu pricas. ne znam koliko jasnije mogu da pitam?

naveo sam ti kod kojih mehanika igre postoji rng, ta pravila se nalaze na serveru, ista su za sve i nebitno je da li si ti u igri u garazi u bitci ili ne, ona tako funkcionisu 24/7/365.
kako mislis da li se taj rng menja? tipa danas je +-10% sutra je +-20% uvece ako igras je +-15% ako igras na himelsdorfu onda je +-22%, to pitas?

ako to pitas, ne menja se.

RNG je random number generator, pa otuda ideja da se mora menjati. Pa pitam sta je okidac.

kako mislis sta je okidac?

kada opalis granatu, pogodis armor, tada se rng kalkulise penetration i damage roll. imas +-25% value range za te parametre i tu ide RNG, mozes da pucas 1000 puta i svih 1000 puta rng da rola minimalnu vrednost, mislim to je random number generator.
ali tako igra funkcionise od starta, ne znam zasto bi to pitao, koliko vec dugo igras igru? pretpostavljam da to znas.

edit: ja sam te razumeo da postoji neki RNG parametar koji menja u igri stvari, tipa ide ti tenk 50km/h onda sutra dan ne moze vise od 30, jer je rng parametar promenio za tebe tu vrednost. ili top ti ima accuracy 0.30 i sledecu bitku ti rng promeni tu vrednost na 0.50

To sam i pitao, znaci na nivou svakog ispaljenog shell-a server generise taj broj i presudjuje ti koliko si dmg napravio ili penetrirao. Hvala

da, tako je od starta igre i za sve je isto. to ne mozes da promenis nikakvim modom, cheatom i sl. to se sve kalkulise na serveru

Rng je samo algoritam. Nekada te ukaki u pokretu snapshot, nekada nisanis sa 0.26 dispersion i omasis. U protivnom bi bilo uvek onako kako zelis. Nema veze sa statistikom, tipom borbe, vremenom ili bilo cim.

Rng je smece ali je makar tu oduvek i znamo da je nesto sto moze da da i da oduzme :D Od tih losih stvari koje sam primetio je ocigledno drugaciji MM za premijum nalog i f2p naloge.
*** plati pa klati, posto necu da platim i da se nerviram otisla instalacija WOTa u kantu i srecniji sam covek xD
Manje smrdim jer se manje nerviram u toku dana xD hahahahah

E...vidi ovo....igram ja neki dan Onslaught. Čoveče, za to veče sam imao 3 poraza i neznam ni sam koliko pobeda (mogu proveriti...pa čak i izračunati otprilike bez prebrojavanja, ali mrzi me). Skupio sam skoro 300 poena. Nadomak GOLD ranka bio. RNG me voleo taj dan. Ali ***, naredni dan sam "na mostu platio ono što nisam na ćupriji" i izgubio sve živo...čak pao nazad u BRONZE. Rešio RNG da me us**e za sve pare. A znam i zašto. Nisam im platio za battle pass. Garant. Smem da se kladim. Ulažem bubreg.

E...vidi ovo....igram ja neki dan Onslaught. Čoveče, za to veče sam imao 3 poraza i neznam ni sam koliko pobeda (mogu proveriti...pa čak i izračunati otprilike bez prebrojavanja, ali mrzi me). Skupio sam skoro 300 poena. Nadomak GOLD ranka bio. RNG me voleo taj dan. Ali *********, naredni dan sam "na mostu platio ono što nisam na ćupriji" i izgubio sve živo...čak pao nazad u BRONZE. Rešio RNG da me us**e za sve pare. A znam i zašto. Nisam im platio za battle pass. Garant. Smem da se kladim. Ulažem bubreg.
Potpisujem da ima svega toga. Ali i premium imam, i BP, i desava se ovih dana da tako gubim partije, tipa 10:0 bude posle 3 minuta.
Moj platoon i ja imamo nepisano pravilo. Kada pocnu da nas k**jaju poraz do poraza, bez nekog zdravo razumnog objasnjenja, mi promenimo server. U 90% situacija resimo problem :D

analogija sa kockanjem je odlicna. ja sam se jedva skinuo sa igre pre par godina. ulazes neku kolicinu novca u igru i sto duze igras sve je teze napustiti nalog. da ne pricamo o RNG-u koji je bukvalno rulet i nema previse veze sa skilom igraca,ima ali ti ne dozvoljava da maksimizujes svoju prednost. steta za igru.

E...vidi ovo....igram ja neki dan Onslaught. Čoveče, za to veče sam imao 3 poraza i neznam ni sam koliko pobeda (mogu proveriti...pa čak i izračunati otprilike bez prebrojavanja, ali mrzi me). Skupio sam skoro 300 poena. Nadomak GOLD ranka bio. RNG me voleo taj dan. Ali *********, naredni dan sam "na mostu platio ono što nisam na ćupriji" i izgubio sve živo...čak pao nazad u BRONZE. Rešio RNG da me us**e za sve pare. A znam i zašto. Nisam im platio za battle pass. Garant. Smem da se kladim. Ulažem bubreg.
Vecita dilema, sta je starije kokosta ili jaje. Niko ne moze da dokaze da je RNG "stelovan" ali niko ne moze da dokaze ni da nije.
Bila je ovde, pre par godina, neka rasprava izmedju mene i nekog od clanova da li je uopste moguce stelovati RNG, gde sam ja tvrdio da je potreban jedan red koda da se uradi. Evo, novi skillovi i perkovi dokazuju da je apsolutno moguce nastelovati RNG za svakog igraca ponaosob. Iskreno ne verujem da se WG time bavi ali apsolutno je moguce napraviti nekakav "klizni" RNG za svakog igraca ponaosob.

ja prosto ne verujem da postoje ljudi koji tvrde da u danasnje vreme nije moguce nastelovati RNG cak i u realnom vremenu a da ne pricamo o tome da se moze menjati na svakih x partija.
WG sigurno ima racuna da se time bavi....kocka je cudo :)

Ljudi...ja sam bio ironičan :oops:

Ima li neko iskusstva sa ovim kanjpz 105 tier 8 nemacki TD?
***...nisam ga igrao "100 godina" a zapravo je mega zabavan, iako nisam fan TD-ova:

Par partija od večeras:

tier 6 partija (pobeda):
1726962854197.png

tier 8 partija (poraz):
1726963118696.png

tier 10 partija (pobeda):
1726963304011.png

Bilo ih je još nekoliko sa 1600-3000 napravljene štete. Poslednja sa svim nulama, tad sam i prekinuo. Brz (znači lak sa re-pozicioniranje na pravo mesto), odličan camo, brza APCR srebrna granata...samo ume da istroluje (koliko god je top precizan...ode gde ne treba i onda ne probije - što se vidi u gore navedenoj tier 8 partiji - 6 neprobijenih sam imao na KV-4 i Defenderu).
Ako budem imao strpljenja, možda mu i "nacrtam" dve markice. Sumnjam da ću imati živce i kontinuitet da jurim sve tri...

Uzeh na kraju onaj tier 8 WZ 120 FT, delovalo mi je da su egal nekako. Ali cu na kraju i ovaj da probam

Ja bih zabranio ove modove u WoT, sve do jednog.
Tako se i dodje do onog citovanja sto sa pola mape blindshotuje sa ubitacnom preciznoscu...

Ako ja dobro razumem kako to radi, ti možeš i na Alt dugme da dobiješ poslednju poznatu lokaciju tenka. Ako se ne pomeriš, dokoni kamper će svakako da te penetrira.
Da li taj cheat radi da stalno prikazuje tvoju lokaciju i ako se krećeš ili samo poslednju stacionarnu lokaciju?
Ja recimo uspemo da istrejsujem arty (sa Arti, ili ako uspem da primetim u nekom drugom tenku pa sa HE granatom gađam u tom pravcu...), ali mi to uopšte ne bude jednostavno. Nekad uspem, ali uglavnom promašim.

Ako ja dobro razumem kako to radi, ti možeš i na Alt dugme da dobiješ poslednju poznatu lokaciju tenka. Ako se ne pomeriš, dokoni kamper će svakako da te penetrira.
Da li taj cheat radi da stalno prikazuje tvoju lokaciju i ako se krećeš ili samo poslednju stacionarnu lokaciju?
Ja recimo uspemo da istrejsujem arty (sa Arti, ili ako uspem da primetim u nekom drugom tenku pa sa HE granatom gađam u tom pravcu...), ali mi to uopšte ne bude jednostavno. Nekad uspem, ali uglavnom promašim.

Pogledaj video. Kontinualno na mapi se pomera tvoj hitbox. A funkcionise tako sto mod koji imate ti i neko u neprijateljskom timu salje podatke na svoj server (van WG) i onda klijenti razmenjuju podatke (opet van WoT i van WG) i to ti prikazuju na ekranu. Teoretski svaki mod moze biti tako maliciozan, da salje live podatke na 3. mesto cak i da nisi svestan toga, npr XVM kao najkoriscenini da uploaduje podatke sa svih koji ga imaju pa da neko ko plati te podatke moze da ih zloupotrebi...To ce WG tesko da zapusi... jedino da gledaju koliko imas blindsotova (tipa opalis 10 granata i 8 je blindshot, to je vrlo sumnjivo).

A za blindshot (normalan) i arty tracer se manje vise zna gde se stekaju po zbunovima pa mi se desilo da u tier 5 rundi imam 600dmg, ali sam tukao po zbunju i na summary partije vidim da je dmg zapravo oko 1150 (550 blindshot). Ali tipa od opaljenih 25 granata 10 je zaista pogodilo nesto... osines u zbun, pa ako nema prasine od udarca u zemlju, onda verovatno nesto cuci u tom zbunu.. e sad, desavalo mi se da sam tukao u neke teske oklopnjake tipa t28htc ili at7/8 (teski su za tier 5/6), pa imam fosta pogodaka ali budu dingovi, to ne znas naslepo...

Evo juce sam shiknuo leFHa koji nije bio spotovan za nesto dmg samo po traceru, sreca pa se i zapalio i izgoreo skroz, inace bi ostao ziv i repozicionirao se...

Poslednja izmena:
LHMTV interesantan tenkic za igru, odlican camo, odlican spot.
Top pristojan ali DPM katastrofalan, broj granata je jezivo mali pa igranje na dmg mozete zaboraviti.
Svakako prijatno iskustvo.

shot_053.jpg

Dajte mi predlog za premium tenk koji pravi najvise kesa, ako postoji takav :D
Imam Lowe, WZ 120, STVs1..

Nazad
Vrh Dno