Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znaju ni ti geometri sto su crtali sta znaci.Lepo Dzigi napisao covek : " Ukratko ako ne odemo gore, idemo dole. "

Nista. Ako mislis na ETH koji sam prodao na 2520$. Pratim sta se desava i cekam. I malo igram ovaj novi PoP u medjuvremenu. 😀
Bas sam na to mislio. Za sada ne deluje da ce dole. I ako krene dole ne znam dal ce stici do istog nivoa.
Ako krene dole ali ne stigne isti nivo gde je cifra gde ulazis i ako ce gore gde je cifra gde povlacis crtu i ulazis ponovo?
Mene ustvari samo zanima nacin na koji razmisljas u ovoj situaciji obzirom da vrtis ogromne cifre.

Bas sam na to mislio. Za sada ne deluje da ce dole. I ako krene dole ne znam dal ce stici do istog nivoa.
Ako krene dole ali ne stigne isti nivo gde je cifra gde ulazis i ako ce gore gde je cifra gde povlacis crtu i ulazis ponovo?
Mene ustvari samo zanima nacin na koji razmisljas u ovoj situaciji obzirom da vrtis ogromne cifre.
Pa za sada mi order stoji na 2240$ ( oko 650 komada ) i ne planiram za sada nista da diram. Ako bi otisli npr. na oko 2800$ onda bih pomerio buy order na recimo 2350$.

Juce pred spavanje sam bio prisutan kada je cena bila 2524$ i proslo mi je kroz glavu da kupim ( sa gubitkom od 5-10$ po novcicu racunajuci i fee ) i da ujutro opet prodam na tipa 2570$ jer smo se vrteli oko te cifre neko vreme. Ali onda sam odlucio da to ne uradim jer bih se samo iznervirao da smo pali ispod te cene od 2524$ u toku noci. Da jesam sada bih imao 90k vise jer bih prodao na 2660$ kolika je cena bila ujutro kada sam pogledao. Trejd je kockanje. Veca-manja. Tako da u ovoj situaciji sada cekam da vidim gde idemo.

Ono sto je sigurno je da ne podvlacim crtu sto bi ti rekao i ne ulazim ponovo do eventualno 2500$ sto je ispod cene po kojoj sam ga prodao jer bih tada bio na nuli ako uracunamo fee. Ako vise nikada ne odemo ispod 2500$, sto je malo verovatno, ne bih vise kupio ETH za taj USDT nego bih ga najverovatnije izvukao i video gde i u sta da ulozim u IRL. Iskreno merkam akcije Intela od kada su pale na 19$ ali to je tek problematika jer to mora preko banaka da ide a to za sada ne zelim ali bez problema bih uleteo u to sa recimo sa 1M a ostatak izvukao i kupio 2 stana za klince. A svakako mi odgovara da idemo gore zbog dela koji hodlujem i stejkujem.

Znaci ukratko ne bih usao ponovo ako bi cena nastavila da ide samo gore. Ali sve u odnosu +-200-300 na moj trejd je ok i to se brzo menja tako da cekamo. Javicu kada ponovo udjem a to ce biti samo ako odemo ispod 2500$.

A jutros sam istrcao najbrzih 10k ikad tako da je to pozitivno. 😀

Prilozi

• Screenshot_20240923-095323.png
    Screenshot_20240923-095323.png
    140.5 KB · Pregleda: 116
Cak, stvarno ne bi usao vise? Ne bi podvukao crtu i rekao, propustio sam priliku, imam 1% novcica manje npr ali hvatam dalje voz i skok?
Au brate ti bas ides u suprotnu krajnost od mene :LOL: Nema veze, svako ima svoju strategiju, sve je to ok.
Znam ja dobro da je trgovina rizik, opekao sam se X puta na sve moguce fore. Jednim dobrim delom zbog toga u bull-u ne diram nista nego se samo vozam. Desavalo mi se da danima trgujem i uzimam po 5% i da sedmi dan ostanem u dolarima i propustim 100% skok. Tada zbog psiholoskog efekta ne mogu da udjem nazad u taj novcic ali ako ce cena da skace apsolutno nemam problem da uvalim lovu u nesto drugo.

Ja Intel ne bih pipao ni stapom pored kripta u godini bull-a. Pritom, ima Intel lufta da ide i nize.

Jok. Nema sanse. Ne bih usao ponovo pa makar ETH otisao na 10k. Mislim sa tom kolicinom za trejd. Ali rano je pricati o tome jer je ETH iznad samo 120$ trenutno. Nista nije propusteno. Jos. 😀

Sa druge strane sta ti znaci ovo "u godini bull-a"? Ko kaze da ce biti voza? Na osnovu cega si toliki optimista a da nije hopium? Pazi da ne ostanes i bez tog FET-a. 😀

P.S.
A sto se tice Intela videcemo. Uskoro izbacuju novi desktop procesor pa ako se pokaze dobro a kako stoje stvari za laptopove ce biti/je odlican svasta moze da bude. Ali naravno nista od toga za sada jer ne postoji lak i brz nacin da se veca kolicina kesa prebaci u banku. Da postoji opcija kripto/akcije dobro bih razmislio.

"u godini bula" daj Boze da se ne ubulimo , da nam kripto ne ide na gore nego na bolje :)
Sto se tice ulaganja - Au je ponovo postigao rekord u ceni naspram $ i verovatno ce cena Au i dalje rasti.

Toliko sam u plusu da jedino mogu u minus ako ispadne da je Fet neka prevara pa da cena ode dole kao Luna.

Jos je rano za ETH, lako moze nazad za toliko ali ne mogu da verujem da ne bi usao nazad makar toliko isao gore :d

Niko ne moze da tvrdi sa sigurnoscu da ce biti bull-a ali za sada idemo na tome, uklapaju se kockice. Vidim da se akumulira, meni je to za sada faktor no1. Ako se trend promeni lako cu da rasprodam sve i odoh u shopping.

@macman AU?

Toliko sam u plusu da jedino mogu u minus ako ispadne da je Fet neka prevara pa da cena ode dole kao Luna.

Jos je rano za ETH, lako moze nazad za toliko ali ne mogu da verujem da ne bi usao nazad makar toliko isao gore :d

Niko ne moze da tvrdi sa sigurnoscu da ce biti bull-a ali za sada idemo na tome, uklapaju se kockice. Vidim da se akumulira, meni je to za sada faktor no1. Ako se trend promeni lako cu da rasprodam sve i odoh u shopping.

@macman AU?
Sta znaci toliko sam u plusu? U plusu u odnosu na sta? Po kojoj ceni si ga uzimao, o kojoj kolicini pricamo, da li si iz LTC-a izasao u minusu i sa tim uzeo FET itd.

Ne bih kupovao ETH jer ga imam dovoljno. U ETH ulazim samo ako ode ispod cene po kojoj sam ga prodao jer me samo zarada interesuje. Nema tu kalkulisanja. Ali opet jos je rano za bilo kakve price jer smo tu na +- par posto a trejd sam obavio pre tipa 2 dana.

Tvrdis ti po nacinu pisanja. Ti mu dodjes nesto kao Majkl Sejlor sa AliExpress-a. 😀

Sta znaci toliko sam u plusu? U plusu u odnosu na sta? Po kojoj ceni si ga uzimao, o kojoj kolicini pricamo, da li si iz LTC-a izasao u minusu i sa tim uzeo FET itd.

Ne bih kupovao ETH jer ga imam dovoljno. U ETH ulazim samo ako ode ispod cene po kojoj sam ga prodao jer me samo zarada interesuje. Nema tu kalkulisanja. Ali opet jos je rano za bilo kakve price jer smo tu na +- par posto a trejd sam obavio pre tipa 2 dana.

Tvrdis ti po nacinu pisanja. Ti mu dodjes nesto kao Majkl Sejlor sa AliExpress-a. 😀
Kako sta znaci? U plusu u odnosu na cifru na kojoj sam ulazio. Nisam ja ni sa LTC-om nikada bio u minusu, samo nisam zaradio ni priblizno koliko je trebalo a pogotovu u odnosu na druge novcice. Zato kazem da me je on upropastio ali u praksu nisam bio u minusu.
Ja ulazim na samom pocetku ciklusa kad krene akumulacija. Ja tad uletim do poslednje pare i vise ne mislim. Kad prodam prodao sam, ne opterecujem se ciframa, prestao sam i da trgujem. Igram na malo duzi period ali je sigurica.

Pricaj ti sta hoces ali sam hvatao svaki pocetak akumulacije. S tim makar nema greske. Malo me zeza izlazak ali niko nije savrsen :LOL: Sta fali Aliju?

Kako sta znaci? U plusu u odnosu na cifru na kojoj sam ulazio. Nisam ja ni sa LTC-om nikada bio u minusu, samo nisam zaradio ni priblizno koliko je trebalo a pogotovu u odnosu na druge novcice. Zato kazem da me je on upropastio ali u praksu nisam bio u minusu.
Ja ulazim na samom pocetku ciklusa kad krene akumulacija. Ja tad uletim do poslednje pare i vise ne mislim. Kad prodam prodao sam, ne opterecujem se ciframa, prestao sam i da trgujem. Igram na malo duzi period ali je sigurica.

Pricaj ti sta hoces ali sam hvatao svaki pocetak akumulacije. S tim makar nema greske. Malo me zeza izlazak ali niko nije savrsen :LOL: Sta fali Aliju?
I opet ne rece po kojoj ceni si uzeo FET i o kojim kolicinama pricamo. 😀

Javi samo ti meni kada pocne akumulacija. Cekam sledeci pocetak i all in sa ovim kesom. 😀
Bitpanda? Mada ne znam kako bi u praksi radilo sa vecom kolicinom a i odnosi cena im nisu bas najbolji...
Hvala. Bacicu pogled. Nisam ni istrazivao o tome jer je to u domenu neke ideje jos uvek.

Ne znam za vas ali ja sam dosta pozitivno orijentisan.

Necu kaciti slike pa otvirite chart dok citate post.

I ovo se odvija brze od onoga sto sam ocekivao ..

Imali smo vise dno ( peti avgust naspram sestog sdptembra. )

I sad imamo visi vrh ( zadnja cetiri dana u odnosu na vrh oko 24-og avgusta -> da znam da nije dostigo tadansju cenu ali ovo danas za mene je visi vrh jel se cena duze drzi na tih ~63 000$"..

A pogotovo ovo danas sto imamo je sigurno visi vrh u odnosu na vrh od 14.09.

Meni deluje mi da da se faza Wyckoff Distribution zavrsila izmedju 24.og Jula i 24.og Avgusta . i da smo tad presli u takozvani "wuckoff acumulation".

Ja se kladim na jos jedan skok gore do 80-90k neki mali skok altova i onda ( 2x od sadasnjih cena mozda ) i onda zatvaranje prodavnice do neke nove dobre kapitulacije..

E sad mene BTC i kripto uvek prevare ..

Kad ocekujem nesta da se desi uskoro ( za mesec dva ) obicno se desi kroz 6 meseci i obrnuto.

EDIT: Godina "bulla" je sledeca godina koliko znam bas zato smatram da je velika verovatnoca da je uopste ne bude pogotovo ako dobijemo skok na jesen .

I opet ne rece po kojoj ceni si uzeo FET i o kojim kolicinama pricamo. 😀

Javi samo ti meni kada pocne akumulacija. Cekam sledeci pocetak i all in sa ovim kesom. 😀

Hvala. Bacicu pogled. Nisam ni istrazivao o tome jer je to u domenu neke ideje jos uvek.
Prvu turu sam uzeo na 0.17 dolara pa sam pojacavao polako. Ne mogu da pohvatam koliki mi je prosecan ulaz, previse se tumbalo iz novcica u novcic. Poslednju turu sam uzeo na 0.8 ako se dobro secam, neki BTC sam menjao. O kolicini necu da pricam, sica za tvoje standarde svakako ;)

Edit: @Detector Jesen je pocela ;) Ako ne krene do novembra moj optimizam ce da splasne jako brzo veruj mi. Moramo ove godine 30% gore ako ce ista da se desi do proleca.
Kakva ti je to "godina bula" ako ce altovi da skoce samo 2x? Premalo je.

Poslednja izmena:
Da, naravno da si ga kupio u januaru 2023. da bi krenuo prvi put da ga pominjes u februaru 2024 😂. Inace 3.3.2024. si poslednji put prokomentarisao neki dodatni ulaz, kada je bio 1.8$. Neka si ga i kupio dan-dva ranije, nisi ga poslednji put kupio 15 dana pre toga na 0.8 sigurno, jer si spamovao temu svakodnevno i ne bi cekao 15 dana posle ko zna koliko postova da napises to. Ili si ovde vec bio 1300% u profitu sto je nepunih 9k ukljucujuci i pepe? 😂

Svakako sam te prozivao vise puta da ulazes u coin koji je vec napravio x60 od 6 centi, nijednom se nisi setio da napises "pa ja sam ga kupio na 0.14, vec sam x25 na njemu? "neki BTC sam menjao", Sure thing buddy...

1727096766352.png

Kakva ti je to "godina bula" ako ce altovi da skoce samo 2x? Premalo je.
Ona u kojoj BTC dominance padne sa sadasnjih 57%-60% na 45%-40% ..

Ako dodas na to da ima mnogo vise altova i da ce svaka budala da shilluje moon shoot / scam novcice a bogami i inflaciju gomile altova ( pogleda total supply DOT-a danas i pre 4 godine )

Onda dolazim do racunice da je 2-3x, u odnosu na trenutnu cenu, realno za ocekivati..

Dok je sve preko toga je malo previse optimisticno...

Naravno sve ovo je nagadjanje i pusta fantazija..

Za sad ne mozemo ni biti sigurni da ce kenuti uopste..

Pad dominacije na 40-45% pri ceni btc od "samo" 60-80k bi doneo 5-10x na mnogim altovima. U martu je dominacija bila 52% btc 73k, vidite kolike su cene altova bile tad.

U petak isticu septembarske opcije, max pain cena je nesto ispod 60k, ako je poguraju narednih dana prema toj ceni to ce po meni biti velika prilika za uskakanje. Trenutno planiram da prodam nesto altova ovih dana da imam usdt ako dodje to tok pada.

I jedna dobra vest jer je bilo mnogo polemike da coinbase prodaje paper btc:
Blackrock News: @BlackRock ammends their Custody agreement with @coinbase
As detailed in the SEC filing, the amendment updates Section 2.1 of the Custodial Services Agreement. Coinbase Custody must now process a withdrawal of digital assets to a public blockchain address within 12 hours of receiving instructions from the Trust or its authorized representatives, subject to specific balance requirements.
AU, nemojte molim vas ovde ponovo da počinjemo o Au... Možemo da pređemo na temu namenjenu za to, ako neko želi diskusiju.
Hahaha ako napisu Au umesto zlato mozda se provuce i u ovoj temi :)

kako kratko napisati kada se covek iznenadi kada stvari idu pravcem kojim se nije nadao.

Eto ustao rano jutros da ne prespavam skok koji se manje vise desava izmedju 5 i 5.30. Danas nije se desilo nista. To izgleda vazi samo kada je ponedeljak. ili kada se covek ne nada. :)

Kad te klao tuta bugarin, pa u utorak bre ;)o_O:ROFLMAO:

Lici a i trebalo bi verovatno malo da padne, zdravije je. Ali videcemo na kraju krajeva, moze i da se probije to. Ja bih tu gornju crtu drugacije nacrtao i po tom grafikonu bi islo gore jos, do 65K.
Nema tu pravila. Dno kao 52K.
Licno se ne slazem ni sa jednim sta god i sam da nacrtam.

Meni deluje da prvo da probije 65k da navuce sve longove pa onda dole. I to ocekujem u naredna dva dana.

Ona u kojoj BTC dominance padne sa sadasnjih 57%-60% na 45%-40% ..

Ako dodas na to da ima mnogo vise altova i da ce svaka budala da shilluje moon shoot / scam novcice a bogami i inflaciju gomile altova ( pogleda total supply DOT-a danas i pre 4 godine )

Onda dolazim do racunice da je 2-3x, u odnosu na trenutnu cenu, realno za ocekivati..

Dok je sve preko toga je malo previse optimisticno...

Naravno sve ovo je nagadjanje i pusta fantazija..

Za sad ne mozemo ni biti sigurni da ce kenuti uopste..
A realno, ne mogu da se ne osvrnem na komentar na DOT, pogledaj DOT danas gde je tehnoloski a pogledaj pre 4 godine... Jbn Messi reklamira to *****... Sve ima dve strane medalje. :)

Sta mislite o SUI? Drugar je bas lepu lovu napravio za mesec dana.

Ne znam za projekat ali vidim da je muski skakao. Cena je vec solidno naduvana, ne znam koliko bih se upustao u uvalivanje para u njega bez da dobro proucim sta je to sto ga gura toliko.

Sui solana killer :) Nov projekat, pumpaju ga u bullu, klasika. Nije daleko od ath. Treba pratiti vesting jer je samo 1/4 novcica otkljucano.

Gledam chart, još uvek ima prostora do ATH. Ja nešto ne bih ulazio u njega, obzirom da je od početka avgusta skočio skoro x4.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno